Şimdi Ara

Proteusda Zaman ve Batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Aranıza yeni katıldım.Elektroniğe merakım var ve ufak tefek şeyler yapıyorum.Netten bulduğum devreleri deneyebileceğim bir program ararken proteusu keşfettim.Forumda elektronik bölümü altında arama yaptım ama bununla ilgili bir şey bulamadım.Eğer varda ben bulamadıysam şimdiden affınıza sığınıyorum...
    Ufak bir deneme yapmak için batarya ve ledden oluşan basit bir devre yaptım.Batarya 3v olarak ayarladım.Simülasyonu başlatıyorum ve çalışıyor ama zamanı sadece alt bölümdeki zaman ayrından ileri tuşuna basarak veya basılı tutarak ilerletebiliyorum.Yapmak istediğim simülasyonu 3-5-10 saat gibi düzeylere getirebilmek.Sanki 10 saat çalışmış gibi inceleyebilmek.Bunu beceremedim ne yazık ki...
    Bir de devre için batarya kullandığımızda bu batarya sonsuza kadar akım vermeye devam mı ediyor yoksa belli bir süre sonra bataryanın boşalması mümkün mü?
    Bunu yaparken ki amacım örneğin bir pille bir ledi ne kadar süre yanar tutabileceğimiz, voltaj değerinin değişimini gözlemek gibi basit bir şey.Basit bir adım sadece...Umarım komik bulmazsınız :(

• aramıza hoş geldin.

çok ilginç bir soru!

bakalım cevaplar nasıl olacak.

ben ordaki pil bitmez diyorum ama bakalım belki de yanılıyorum.
  • Sana katılıyorum. Proteusta böyle denemelerin olabileceğini bile bilmiyordum acıkcası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: proden2006

Merhaba.Aranıza yeni katıldım.Elektroniğe merakım var ve ufak tefek şeyler yapıyorum.Netten bulduğum devreleri deneyebileceğim bir program ararken proteusu keşfettim.Forumda elektronik bölümü altında arama yaptım ama bununla ilgili bir şey bulamadım.Eğer varda ben bulamadıysam şimdiden affınıza sığınıyorum...
    Ufak bir deneme yapmak için batarya ve ledden oluşan basit bir devre yaptım.Batarya 3v olarak ayarladım.Simülasyonu başlatıyorum ve çalışıyor ama zamanı sadece alt bölümdeki zaman ayrından ileri tuşuna basarak veya basılı tutarak ilerletebiliyorum.Yapmak istediğim simülasyonu 3-5-10 saat gibi düzeylere getirebilmek.Sanki 10 saat çalışmış gibi inceleyebilmek.Bunu beceremedim ne yazık ki...
    Bir de devre için batarya kullandığımızda bu batarya sonsuza kadar akım vermeye devam mı ediyor yoksa belli bir süre sonra bataryanın boşalması mümkün mü?
    Bunu yaparken ki amacım örneğin bir pille bir ledi ne kadar süre yanar tutabileceğimiz, voltaj değerinin değişimini gözlemek gibi basit bir şey.Basit bir adım sadece...Umarım komik bulmazsınız :(

similasyonlardan çok şey beklemek lazım bildiğim kadarıyla proteusta batarya ile ilgili değiştirebileceğiniz gerilim dışında diğer bir parametre ise bataryanın iç direnci bunun dışındada extrem olarak birde ortam sıcaklığının transistörlü devreler üzerindeki etkisini simule edebiliyordu diye hatırlıyorum. bu tarz analizlerle ilgileniyorsanız electronicsworkbench i tavsiye ederim. lakin ortam sıcaklığından tutunda fourier ve en kötü durum analizine kadar geniş bir yelpaze sunuyor. ama yazdığınız özelliklere sahip bir similasyon programı ne gördüm nede duydum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 11 Ekim 2006; 19:06:49 >

• Hoşbulduk teşekkürler
    Bu kadar kısa sürede ilgilendiğiniz için teşekkürler.Bana da proteusdaki pil bitmiycekmiş gibi görünüyo ama bakalım Aynı devreyi electronicsworkbench de de deneyeceğim.Bakalım ne olacak.
    Zamanla ilgilide dediğim gibi bir şey mümkün değil sanırım :( pcyi açık bırakıcaz uzun bir süre galiba
  • bu tip programlar RAM a sürekli bişeyler yazarlar, dikkat et pili bitirecem diye RAMi şişirme.
  • merhabalar.
    arkadaşlar proden arkadaşımızın bahsettiği zamanla bataryadaki değişim olayı MATLAB da olur mu?
    (ben MATLAB hiç bilmiyorum ama ününü duydum :-)

MATLAB bilenler söz sizde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.