Şimdi Ara

Protherm Marka kombi rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
17.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin bilmesini istiyorum. Bir cihaz alırken Alırken buraya bakılıyor Cihazı montajı yapılıp 1 ayda bekleten firma kendiniz çalıştırın garantiden çıkartalım mantığı ile çalışıyorlar. rezalet bir marka.servis verip evde bekletiyorlar ve gelmiyorlar okadar rahat çalışıyorlarki umurlarında değil keşke 300-500 tl fazla verip iyi bir marka alsaydım deyip pişman olacaksınız.Aynı hataya düşmemeniz için buraya yazıyorum.

• Aynen katılıyorum bu yazdıklarınıza...

Bizde de 2 tane Protherm kombi var, kayınbabam hem kendi evine hem de bizim eve almış taktırmış ikisinden de hiç memnun değiliz! Sürekli arıza veriyorlar dönüşümlü olarak. En son kombinin altındaki su şarj vanası kendi kendine sıkışmış ve açılmıyor. Servise telefon ettik penseyle deneyin dediler. Pense de çözüm olmadı...

Ayrıca üst katta kayınvalidenin kullandığı kombi de kendi kendine arızaya geçip duruyor sürekli! Şimdilerde de duş alırken su birden soğuyor sonra tekrar ısınıyor, sonra tekrar soğuyor vs vs... Ucuz etin yahnisi misali yani...

Protherm'in P'sini bile duymak, görmek istemiyorum artık! Biraz daha idare etsin sonra Buderus olmadı Baymak almayı düşünüyorum o zamanki bütçeye göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uMaY_ -- 19 Eylül 2011; 10:48:00 >

• Bende de Protherm var, ve banyoda neden bir donup bir yandığımı şimdi anladım. Demekki bunların kronik sorunu.

Kombiyi değiştirmek yerine termostatik banyo bataryası aldım. Ama bu yazıyı okusam önce kombiyi değiştirir, sonra termostatik batarya arardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan s40

Bende de Protherm var, ve banyoda neden bir donup bir yandığımı şimdi anladım. Demekki bunların kronik sorunu.

Kombiyi değiştirmek yerine termostatik banyo bataryası aldım. Ama bu yazıyı okusam önce kombiyi değiştirir, sonra termostatik batarya arardım.

Suçluyu yanlış yerde aramışsınız...

• Bu protherm hangi ülkenin malı.
    Ben de ilk defa duyuyorum
  • Kalitesiz kombiler : immergas - baymak - demirdöküm - ferolli - airfel - protherm - bosch - de-dietrich - alarko

Kaliteli kombiler : En iyileri (viessmann - buderus) - fiyatlarına göre en iyileri (vaillant - eca) [ Bu markaların 5 para etmeyen modelleri var ]

Kombi alırken panoya değil içine bakın çünkü göz boyayan modeller çok piyasada ( brülör ve malzemesi - pompa- genleşme tankı - eşanjör ve malzeme kalitesi - en önemlisi olan beyin )

Kombi almadan önce bu beş parçanın değişimini servislerden sorun

Yok şu iyimiş bu iyimiş neyin ne olduğunu biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 29 Eylül 2011; 18:09:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Kalitesiz kombiler : immergas - baymak - demirdöküm - ferolli - airfel - protherm - bosch - de-dietrich

Kaliteli kombiler : En iyileri (viessmann - buderus) - fiyatlarına göre en iyileri (vaillant - eca) [ Bu markaların 5 para etmeyen modelleri var ]

Kombi alırken panoya değil içine bakın çünkü göz boyayan modeller çok piyasada ( brülör ve malzemesi - pompa- genleşme tankı - eşanjör ve malzeme kalitesi - en önemlisi olan beyin )

Bir abimiz yıllarca ısıtma/soğutma sektöründe faaliyet gösterdi (makina mühendisi) ve Buderus bayisiydi,kesinlikle tavsiye etmiyor.Artık sektörden çekildi belki Buderus kalitesini yükseltmiştir ama (bu dediğim 4-5 yıl öncesi için geçerli) o zamanlar önerdiği Ferroli idi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buderus vs ECA
    10 yıl önce açıldı
    Beko Prodens 30 Premix Kombi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

Kalitesiz kombiler : immergas - baymak - demirdöküm - ferolli - airfel - protherm - bosch - de-dietrich

Bir abimiz yıllarca ısıtma/soğutma sektöründe faaliyet gösterdi (makina mühendisi) ve Buderus bayisiydi,kesinlikle tavsiye etmiyor.Artık sektörden çekildi belki Buderus kalitesini yükseltmiştir ama (bu dediğim 4-5 yıl öncesi için geçerli) o zamanlar önerdiği Ferroli idi.

Abin seni kandırmış ferolli daha dünkü firma Buderusun yaptığı tek iş ısıtma/soğutma
    Buderus tuzlu ama tuzu 2 yılda sıfırlıyor
    Geçen sene Buderus U062le Ankarada kışı 800 tl ile çıkardım (sürekli yandı 7/24 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 29 Eylül 2011; 18:06:49 >

• Ben 2 yıldır kendi evimde "Kalitesiz" Bosch kombi kullanıyorum ve memnunum
    Ayrıca annem evinde 6 yıldır ve ablam evinde 8 yıldır yine "Kalitesiz" Bosch kombiler kullanıyorlar ve memnunlar. Hepsini de aynı Bosch bayiiden aldık ve sürekli müşterisi olduğumuzdan kefilsiz kartsız taksitle aldık.
  • Viessman ve buderus tercih edilmeli.
  • kiraladığım evde protherm kombi var. Yandık desenize.
  • Vaillant'ınmış. Çek Cumhuriyeti menşei.
  • Tavsiyem viessman vitodens 100 yoğuşmalı kombidir. Arkadaşım bayisi 2400 civarı satıyor, eve kombi alacak olsam başka bakmam. Yoğuşmalıya gerek yok derseniz vitodend 100 uygun yalnız güncel versiyonları olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 29 Eylül 2011; 21:30:27 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

Abin seni kandırmış ferolli daha dünkü firma Buderusun yaptığı tek iş ısıtma/soğutma
    Buderus tuzlu ama tuzu 2 yılda sıfırlıyor
    Geçen sene Buderus U062le Ankarada kışı 800 tl ile çıkardım (sürekli yandı 7/24 )

Valla senin şansın,çalıştığım firmada daha önce bulunduğumuz yerde 2 ayrı binada 5 adet daire şeklindeydik ve biri hariç hepsinde 2 farklı model Buderus vardı (bir tane de Alarko), o aletler için gelen servis sayemizde ihya oldu.Onun üzerine sormuştum zaten,"sen satıyorsun,bunlar bukadar kötü mü yoksa bizi mi buldu?" diye ve onun üzerine Buderus'dan hiç memnun kalmadığını ve sürekli müşterilerle/ithalatçıyla sorun yaşadığını,teknik problemleri anlatamadığını,zaten karşısına anlayacak yetkinlikte kimseyi çıkaramayıp kıvırdıklarını ve marka değiştireceğini söylemişti.

1.Bir tane cihazı kullanıp genel olarak markayla ilgili yorum yapmayalım,benim Buderus ile ilgili yorumum satışını ve montajını yapan bir mühendisin tecrübeleri ve 4 yıl boyunca farklı modelde 4 tanesinin kullanmamdan kaynaklanıyor.
    2.Dünkü marka dediğin Ferrolli'yi ben Türkiye'de 1991'den beri bilirim,o zaman piyasa araştırması yapmıştım,belki daha öncesi de vardır.O zaman da bir bayi arkadaşım vardı,daha ucuz ya da daha pahallı ürünler varken,ve o sırada kendi stoğunda Ferrolli kalmadığı için başka bayiye yönlendirmesi gerekiyorken ısrarla Ferrolli almamı tavsiye etmişti. Hesap değişti merkezi sistemli bir yere taşındık ve iş kaldı.

• Ben hayatımda bu kadar rezil bir servis politikası olan başka bir marka görmedim. Adamlar şofbeni devreye alacaklar 5dk gelip 20 kere telefon ediyorum utanmadan hala haber vereceğiz gelmeden diyorlar. Siz siz olun sakın bu salak markadan bir iğne bile almayın. 3 kuruş fazla verip gidin satış sonrası ve servisi kaliteli bir marka alın. Hiç değilse kanser olmazsınız da kurtulursunuz eziyet çekmekten...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.