Şimdi Ara

Protoboard hakkında bir soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkeze merhabalar ben pic kullanarak devre yapmak istiyorum bunun için protoboard kullanmam yeterlimi yoksa illa bası devre şartmı baskı devre konusunda çok eksiğim var da

• öncelikle cevabınız için teşk. ederim peki bir pcb kartı üzerine elektronik bi devre yapıp çıkarmak için hangi ana malzemeler gerekli havya,pic gibi bu konularda baya eksiğim varda
  • Baskı devre çıkarabilmek için Proteus gibi bir devre çizimi programına ihtiyacınız var. Ayrıca devreyi yazıcıdan çıkartıp bakır plaket üzerine ütüleme yönteminden sonra, hidrojen peroxit ve hidroklorik asit karışımı gerekecek. Bu malzemeleri bulunduğunuz şehirdeki elektronik malzeme satan dükkanlardan temin edebilirsiniz.
  • peki arkadaşlar lehim içimkullanacağım havya altta verdiğim linkteki olabilirmi bu işimi görürmü

http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-lehimleme-havya-seti-ozel-840653/ProductDetails.aspx?productId=hrotm840653&categoryId=13003177

bir de pic i programlamak için hangi programı önerirsiniz bildiğimkadarıyla picbasic,mplab gibi progrmalar var
  • izmirlisin heralde izmirde onur çarşısı diye bir yerde bütün malzemeleri bulursun netten alıp boş yere kargo vs. ödeme. baskı devre yapamam dersen delikli plaket alıp onada devreyi kurabilirsin. o saydığın programlar derleyici, öncelikle karar ver hangi dilde programlama yapacaksın. basic mi c mi assembler mı. bana c kullan. PİCC ve hi-tech olmak üzere derleyiciler var.
  • mr fusion evet izmirde oturuyorum onur çarşını hatırlattığın iyi oldu delikli kartlarda işimi görür se onu kullanırım ama onda da bi elektronik havası yok gibi sanki hi zorlanılmadann yapılmış havası var :) peki delikli kartlara mı lehim yapmak zor pcb kartlara mı
  • gncll
  • delikli kartlar zor , kablo çekmekle uğraşıyosun her yere.yaptığın şeyi iyi bilmen gerekiyo.
    protoboard/breadboard bi derece daha kolay.
    baskı devre çok kolay aslında.forumda anlatımı filan da vardı.1 2 denemede yaparsın
  • evet bende pcb kartı yapacam inşallah becerebilirim ilk fotolarını da buraya koyacam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.