Şimdi Ara

PROTON ''''GEN 2''' (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
110.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 15800e aldım ama piyasası 2007-2008 modeller 17-21.000 arası degisiyor. fiyatı cok düsen arabalara dikkat edin pert vs olabilir. ben de 2008 model aldım ama iş karsılıgı alınmıs araba oldugundan adam elinden cıkarma derdindeydi o yüzden biraz oygun aldım. 10.000 yada 13.000deki aracı cok cok iyi analiz edin derim. 2-3 ay onceye gore fiyatlar 2.000 TL arttı. ben de bu senenin sonuna dogru satmayı düsünüyorum.banka kredim bitiyor. üstüne 3-5.000 daha koyup daha iyi bir araba almayı hedefliyorum. arabamı degistirme istegimin nedeni arac 96.000 km de , az km li bir arac bakacagım. belki yine proton alabilirm.

2008 model temiz bir proton icin 18.000-19.000normal bir fiyattır. KM si düsükse lpg vs varsa 18.000 e alınacak bir araç bence. kazası vs varsa 17.000 lpg li proton fiyatıdır bence. 16.000 e , heleki 13.000 e temiz araç bulmazsınız kesin büyük bir sıkıntısı vardır.

edit: ben hep medium yada highline icin yazdım yazıyı, lowline da fiyatlar biraz daha düser tabi. şu da bir gercek ki bu araba reno-ford vs tarzında yada en azından skoda kadar TÜrkiyede yaygın olsaydı fiyatlar 25.000den asagıda olmazdı. yani 17-18.000 e aslında enazından 25.000 TL lik araç alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 16 Mart 2012; 9:11:24 >

• arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz 13-15-16 binden bahsediyorsunuz bu fiyatlara gen2 nerede satılıyor. bende de gen2 var o fiyatları hiç görmedim en düşük gördüğüm 16 binlik gen2 ise sıkıntılı. o fiyatlara sahip ilanların linklerini paylaşırsanız hep birlikte inceleyelim. kazasız, pert kayıtsız, boyasız, değişensiz, 2007-2008 model bir aracın fiyatının 20 binden aşağı olacağını hiç sanmıyorum. km değerleri de var bu arada. ama 2-3 parça boyası olsun az olun temiz olsun dersek o başka. allah herkese gönlüne göre bir araç nasip etsin inşallah diyorum.

bir de bu aracın satışının falan durduğu yok, adana proton servisine işiniz inşallah düşmez o adamların proton servisliğini niye yaptıklarını anlamak mümkün değil. sanki zorla yaptırıyorlar. ilgi alaka çok önemli herkes esnaf olamaz, şuna bak ya hiç bir servis kafasına göre bu aracın artık üretimi yok der mi hem de kendi sattığı araç için.

• arkadaslar daha oncede bahsetmıstım aracı net uzerınden 20 binlıraya satıyordu ve 13 bıne anlastık konustum 3 yerde boya oldugunu soyledı arkadas plakadan hasar kaydı sorguladık 2 kazası var ve 1100 lıralık bır kayıdı var
    arac 100 bın de ama aracım medıummu low mu oldugunu kendısıde bılmıo arac 2008 ve kasetlı versıyonu arastırmama gore low versıyonu
    sımdı arkadaslar sorunum su ben istanbuldayım ve 1500 km yol yapıp batmana gidicem . sizce degermı arac batmanda 1500 km yolu gectım ınsanın gozu korkuyo neolcagı bellı deıl aracı almak ıcın 2 arkadas gıtcez 1000 lira yakıt yakıcaz ve arac bana 14 e gelmıs olcak
    acıkcası bu fıyatada bulabılcegımı sanmıyorum bundan baska .

kafamı karıstıran konular sunlar:
    20 bınden 13 bıne dusmesı ama durustce konustuk bı msj yoluyla sukadar paramız var dedık adamda dedıkı sen acık konustun gel araba senın dedı.

telefonla konustumızda 3 yerınde boyası var dedı degısen yok dedi kazası yok dedi plakayı sorguladık 2 kaza cıktı ve toplam kaza tutarı 1.100 lıra burda ıse kafam karıstı kaza yok ama 2 kaza gorunuyor ama hasar kaydı 1.100 lıra bu boya vs dedıgı ıcın onlarmı acaba

yol 1500 km karlı yollar gozumuz kesmıyo yada gıdınce karsımızda ne cıkcagı bellı degil dolandırıcı vs gibi korkular var

sizce ne yapayım bu arabayı kacırmayayımmı bu fıyatlara ıstanbuldan bulabılırmıyım en azından yakın cevreden

yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: an_k_ist

arkadaslar daha oncede bahsetmıstım aracı net uzerınden 20 binlıraya satıyordu ve 13 bıne anlastık konustum 3 yerde boya oldugunu soyledı arkadas plakadan hasar kaydı sorguladık 2 kazası var ve 1100 lıralık bır kayıdı var
    arac 100 bın de ama aracım medıummu low mu oldugunu kendısıde bılmıo arac 2008 ve kasetlı versıyonu arastırmama gore low versıyonu
    sımdı arkadaslar sorunum su ben istanbuldayım ve 1500 km yol yapıp batmana gidicem . sizce degermı arac batmanda 1500 km yolu gectım ınsanın gozu korkuyo neolcagı bellı deıl aracı almak ıcın 2 arkadas gıtcez 1000 lira yakıt yakıcaz ve arac bana 14 e gelmıs olcak

20 bınden 13 bıne dusmesı ama durustce konustuk bı msj yoluyla sukadar paramız var dedık adamda dedıkı sen acık konustun gel araba senın dedı.

telefonla konustumızda 3 yerınde boyası var dedı degısen yok dedi kazası yok dedi plakayı sorguladık 2 kaza cıktı ve toplam kaza tutarı 1.100 lıra burda ıse kafam karıstı kaza yok ama 2 kaza gorunuyor ama hasar kaydı 1.100 lıra bu boya vs dedıgı ıcın onlarmı acaba

yol 1500 km karlı yollar gozumuz kesmıyo yada gıdınce karsımızda ne cıkcagı bellı degil dolandırıcı vs gibi korkular var

sizce ne yapayım bu arabayı kacırmayayımmı bu fıyatlara ıstanbuldan bulabılırmıyım en azından yakın cevreden

Ben olsam bir araba için 1500 km gitmezdim. Eğer arabayı alırsanız mesafeden dolayı iki araçla 4500km yol yapacaksınız buda LPG li bir araç ile ortalama 1150 Tl demek. Almaz isenizde 750 Tl yakıt demek. Yolda harcayacağınız parayı hiç hesaba katmadım. Orada baktırabileceğiniz biri varsa önce baktırın bence.
    Önceki aracımı ben istanbuldan aldım. Osmaniye'ye 1000 km. Ama kardeşim orada idi onun yanına gittim. İnternetten de yakın çevresinde bulunan 10 kadar araç ilanı kaydettim. Oto pazarını gezdim bulamadım. İnternette bulduğum araçlardan birinin sahibibi ile anlaştım ve aldım. İstanbuldan araç alınmaz diyenlere inat arabada çok temizdi ve ev alınca mecbur sattım. Şimdi tekrar bakıyorum arabaya.

Proton için bende geçenlerde 300 km yol gittim. Araçta bir parça boya vardı ama arabanın içi koltukları çok pisti ve arka camlar falan çalışmıyordu.teyp düğmesi kırık. Hoşuma gitmedi sorun çıkarabilecek bir araç gibi geldi almadım aracı fiyatıda uygundu. Ama en azında aracı kullanmış oldum protonun kesinlikle alınabilecek bir araç olduğunu anlamış oldum.

Şİmdi 1,5 dizel accent admire yada gen2 arasında gidip geliyrum. Temiz olarak hangisinden bulursam onu alacağım sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

quote:

arkadaslar daha oncede bahsetmıstım aracı net uzerınden 20 binlıraya satıyordu ve 13 bıne anlastık konustum 3 yerde boya oldugunu soyledı arkadas plakadan hasar kaydı sorguladık 2 kazası var ve 1100 lıralık bır kayıdı var

Ben olsam bir araba için 1500 km gitmezdim. Eğer arabayı alırsanız mesafeden dolayı iki araçla 4500km yol yapacaksınız buda LPG li bir araç ile ortalama 1150 Tl demek. Almaz isenizde 750 Tl yakıt demek. Yolda harcayacağınız parayı hiç hesaba katmadım. Orada baktırabileceğiniz biri varsa önce baktırın bence.
    Önceki aracımı ben istanbuldan aldım. Osmaniye'ye 1000 km. Ama kardeşim orada idi onun yanına gittim. İnternetten de yakın çevresinde bulunan 10 kadar araç ilanı kaydettim. Oto pazarını gezdim bulamadım. İnternette bulduğum araçlardan birinin sahibibi ile anlaştım ve aldım. İstanbuldan araç alınmaz diyenlere inat arabada çok temizdi ve ev alınca mecbur sattım. Şimdi tekrar bakıyorum arabaya.

Proton için bende geçenlerde 300 km yol gittim. Araçta bir parça boya vardı ama arabanın içi koltukları çok pisti ve arka camlar falan çalışmıyordu.teyp düğmesi kırık. Hoşuma gitmedi sorun çıkarabilecek bir araç gibi geldi almadım aracı fiyatıda uygundu. Ama en azında aracı kullanmış oldum protonun kesinlikle alınabilecek bir araç olduğunu anlamış oldum.

Şİmdi 1,5 dizel accent admire yada gen2 arasında gidip geliyrum. Temiz olarak hangisinden bulursam onu alacağım sanırım.

hocam ilginiz icin tesekkur ederim burdan gıderken ucak otobus vs gidicem bıde burdan bır aracla 1500 km gıtmeye degmez :) bana gore benım oraya gıdip gelmem maksımum ekstra 1000 lıraya patlıcak napalım dıyorum gulu seven dıkenıne katlanır . plakayı emnıyetten bir kac arkadasa verdım bilmedıgımız goremedıgımız bırseyler varmı diye cogu kısı oralardan arac alma dıyolar sıcılı bozuktur falan kacakcılık vs dıe temız haberı gelınce buyuk ıhtımal bu hafta gıdıcem aynı fıyata yakın cevreden bulsam hemen suan kosa kosa gıderım ama en dusuk 17 den baslıyor

• araba temiz ise her yere gidilir kardeşim bu işler nasip işi. bende adıyaman dan otobüs ile bursaya gidip gen2 mi alıp getirmiştim. tabi gitmeden önce çok samimi bir arkadaşım arabayı aldı servise gösterdi kapora verdi öyle. arabanız inşallah sizi mahcup etmez ne diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat5555

araba temiz ise her yere gidilir kardeşim bu işler nasip işi. bende adıyaman dan otobüs ile bursaya gidip gen2 mi alıp getirmiştim. tabi gitmeden önce çok samimi bir arkadaşım arabayı aldı servise gösterdi kapora verdi öyle. arabanız inşallah sizi mahcup etmez ne diyelim.

hocam arac trafıkdede temız pazartesı yola cıkıcaz bakalım
    içimde hala bir supe var cevremdekılerın doldurusu vs
    proton neymıs yedek parcasımı var servısımı var bunlara takılmıorum cevremdekı herkes bunu sorguluyo buna takmıyorum
    ama 20 bınden 13 bıne nasıl duser bır ınsan madem 13 e satıcak ılanı 13 yapsın hemen satılır neden 20 acsın ıste bu kafamı cok karıstırıyor . arkadaslarımda aynı seyı dıyor bu ıste var bırsey dıe . ıste karsımda neyın oldugunu benı neyın bekledııgnı bılmıyorum en buyuk sorunum bu
    kendımı soyle atmın etmeye calısıyorum ıste ben adama teklıf ettım durustlugumden dolayı kabul ettı ama bu zamanda babası ogluna yapmaz bole bı kıyagı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murat5555

araba temiz ise her yere gidilir kardeşim bu işler nasip işi. bende adıyaman dan otobüs ile bursaya gidip gen2 mi alıp getirmiştim. tabi gitmeden önce çok samimi bir arkadaşım arabayı aldı servise gösterdi kapora verdi öyle. arabanız inşallah sizi mahcup etmez ne diyelim.

hocam arac trafıkdede temız pazartesı yola cıkıcaz bakalım
    içimde hala bir supe var cevremdekılerın doldurusu vs
    proton neymıs yedek parcasımı var servısımı var bunlara takılmıorum cevremdekı herkes bunu sorguluyo buna takmıyorum
    ama 20 bınden 13 bıne nasıl duser bır ınsan madem 13 e satıcak ılanı 13 yapsın hemen satılır neden 20 acsın ıste bu kafamı cok karıstırıyor . arkadaslarımda aynı seyı dıyor bu ıste var bırsey dıe . ıste karsımda neyın oldugunu benı neyın bekledııgnı bılmıyorum en buyuk sorunum bu
    kendımı soyle atmın etmeye calısıyorum ıste ben adama teklıf ettım durustlugumden dolayı kabul ettı ama bu zamanda babası ogluna yapmaz bole bı kıyagı

cevrenin konusmasını takma , mantıgınla hareket et.

madem bakmaya gidiyorsun arabayı düzgün bir bilgisyar sistemine vs sok, kazalarının geçmişini iyi ogren. bir ustanın soyledigi 2-3 cümle ile hareket etme. 13000 e temiz ise araba cok uygun almıs olacaksın. plaka numarasına gore degil şase no ya gore kazası varmı ona bak. otobüs-ucak ile gitmiyorsan yolda geze geze git , donerken de geze geze gel. ben arabamı konyadan almıstım, gitmişken baya dolastım oraları. proton batıda fazla yok, genelde dogu illerde revacta. hatta ordayken başka gen2 lerde gordum ki ege de hic gormemiştim.

13000 e sıkıntısı yoksa arabanın valla en süper arabayı almıs olacaksın. 13.000 e araba varmı başka? en iyi 2000model arabalar var 13.000 civarı. güle güle kullan. ama iyi arastır arabayı.

edit: araba temiz ise , 13.000 e aldım deme cevrendekilere. 20.000 e aldım de , bak millet arabanı nasıl begenecek. fazla verdin vs diyen olmaz anca onun yerine sunu alsaydın derler. 13.000 TL lik araba degil cünkü. sehir icinde dolanırken milletin bakıslarına maruz kalıyorsun, benzin doldururken adamlar araba hakkında soru soruyor. "abi iyi kacıyor mu, kac yapıyor, vaay güzel arabaymıs markası ne" vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 19 Mart 2012; 14:14:44 >

• an_k_ist

ne yaptın buradasın.
  • quote:

an_k_ist

ne yaptın buradasın.

ben bole bısı gormedım usta adamla anlastık ucak bıletını aldık aksama adamı arıorum arıorum acmıo en sonunda actı kardesım kusura bakma ıstanbuldan bırı geldı aracı ona 14 e sattık dedi anlamadım gıttı. yada ayak yaptı bana bılmıorum usta cunku sahıbınden.com da 19.750 fiyat var kımse bılmıokı aracı 13 vercegını yada forumdan bırıde almıs olabılır bılmıorum acıkcasını solemek gerekırse benım bu araca verıcegım maksımum fıyat 15 bın bulamassam gen 2 benım ıcın bıtmıstır artık
  • quote:

quote:

an_k_ist

ne yaptın buradasın.

ben bole bısı gormedım usta adamla anlastık ucak bıletını aldık aksama adamı arıorum arıorum acmıo en sonunda actı kardesım kusura bakma ıstanbuldan bırı geldı aracı ona 14 e sattık dedi anlamadım gıttı. yada ayak yaptı bana bılmıorum usta cunku sahıbınden.com da 19.750 fiyat var kımse bılmıokı aracı 13 vercegını yada forumdan bırıde almıs olabılır bılmıorum acıkcasını solemek gerekırse benım bu araca verıcegım maksımum fıyat 15 bın bulamassam gen 2 benım ıcın bıtmıstır artık

Bende bakıyorum bir haftadan beri 3-4 arabaya baktım. 2 parça boyalı dedikleri araç önden komple yemiş çıktı daha dün. Accent admirelere bakıyorum. Bana göre de 17-18 fazla bence de 2006 model için
    2006 model accentlerinde 1.6 en temizlerini 17 ye rahatlıkla bulunabiliyor ken gen2 ye 17 vermek mantıksız bana göre. Bildiğiniz bir araç olur o zaman olur belki.
    Accent gen2 gibi spor bir araba değil ama oda özellik yönünden çok düşük bir araç değil. BU arabayı düşünenlerin çoğu zaten fiyatı için düşünüyor. Piyasada 18-19 istiyorlar. 2006-2007 model gen2 temiz olması şartıyla bende 15-16 dan fazla para vermem.

• Ya aslında Çin malı veya 2el piyasası olmayan tata proton vs gibi araclari o fiyatlara bulabiliyoruz 2005 ve üzeri ama nedense ve Toyota vs gibi araçlardan temiz bı araç bulamıyoruz ne bilim hocam bu fiyatlara Çin malından başka bı araç gelmio artık aklıma sıradaki hedefim gelly emgrand ec 7 böle 17 18 e bulum direk alcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ya aslında Çin malı veya 2el piyasası olmayan tata proton vs gibi araclari o fiyatlara bulabiliyoruz 2005 ve üzeri ama nedense ve Toyota vs gibi araçlardan temiz bı araç bulamıyoruz ne bilim hocam bu fiyatlara Çin malından başka bı araç gelmio artık aklıma sıradaki hedefim gelly emgrand ec 7 böle 17 18 e bulum direk alcam

yapmayın hocam tata gelly falan bu modellere kesinlikle yönelmeyin. proton gen2 kullanıyorum çok memnunum aracımı kullanırken aldığım haz konfor, ön konsol görüntüsü temizliği çok hoşuma gidiyor. ilk aracım 95 doğan slx, ikincisi 96 R19 Europa HB, üçüncü aracım 2008 Gen2 HB . Bu araç sıralamasına göre ne yalan söyliyim aracın içinde iken son model bir bmw kullanıyormuşum hissi yaşatıyor.

• quote:

Ya aslında Çin malı veya 2el piyasası olmayan tata proton vs gibi araclari o fiyatlara bulabiliyoruz 2005 ve üzeri ama nedense ve Toyota vs gibi araçlardan temiz bı araç bulamıyoruz ne bilim hocam bu fiyatlara Çin malından başka bı araç gelmio artık aklıma sıradaki hedefim gelly emgrand ec 7 böle 17 18 e bulum direk alcam

protonu gelly ile çin arabaları ile mukayese ederseniz hata edersiniz. proton malezya malı, Lotus motoru yapmadan once mitsubishi motor kullanıyordu. bazı marcedes-bmw tarzı arabaların iç döşeme kaplama tarzı şeylerin altlarında proton imzası vardır, direk proton yazar. Lotus ünlü ingiliz firması(şimdi malezyalılar aldı), eski motoru da mitsubishi olan bir aracı gelly ile kıyaslamak sacma olur. Türkiye ye girerken kötü bir reklamla girdiginden dolayı haksızlık yapılan bir marka.

• Gen2 lerin hepsinde lotus motor mu var?
  • quote:

quote:

quote:

hocam ilginiz icin tesekkur ederim burdan gıderken ucak otobus vs gidicem bıde burdan bır aracla 1500 km gıtmeye degmez :) bana gore benım oraya gıdip gelmem maksımum ekstra 1000 lıraya patlıcak napalım dıyorum gulu seven dıkenıne katlanır . plakayı emnıyetten bir kac arkadasa verdım bilmedıgımız goremedıgımız bırseyler varmı diye cogu kısı oralardan arac alma dıyolar sıcılı bozuktur falan kacakcılık vs dıe temız haberı gelınce buyuk ıhtımal bu hafta gıdıcem aynı fıyata yakın cevreden bulsam hemen suan kosa kosa gıderım ama en dusuk 17 den baslıyor

ustat bu tur adamlar genelde dolandırıcıdır..allahtan ıyı yırtmıssın....senden kapora ıstedılermı????
    kımse 19bın tllık arabayı 13 e vermez ......mumkun degıl..mantık dısı.....
    genelde uzak ıllerde ılan acıyorlar...adamın uyelıgıne bır bak..yenımı eskımı???

• quote:

Gen2 lerin hepsinde lotus motor mu var?

gen2 kullanıyorum tüm seriler hakkında fazlaca da bir bilgim yok, araç üzerinde Lotus Campro CPS yüksek performanslı bir motor bulunmaktadır. motor ustasına gösterdim opel vtec motor yapısına çok benzediğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam
  • hocam gellyle tabıkı kıyaslayamam ben sadece fiyat olarak alınabılecek araclar arasında kıyaslama yapmıstım tabıkı bır gellyle protono kıyaslayamam ama 13 bıne alınabılcek en ıyı araclar arasındada cın malı araclar var ne bılım bir 2001 sahıne 11 bın verıcegıme bır gelly alırım gıbı dusunuorum ama son gunlerde hıc kullanmadıgım halde bır proton askı basladı bunuda ınkar edemem

bu arada 13 bın tlye alacagım olan aracın sahibi 1 yıl once uye bır kullanıcı ama soyle bir seye rastladım arastırmama gore arac sahıplık tarıhınden yaklasık 20 gun sonra
    aracın satılık ılanını vermıs ve yaklasık 2 aydırda ilan acık
    gunahını almak ıstemem belkı alacak karsılıgı almıs olabılrı veya mıras vs olabılır bilmıorum ama buda supemı cekmedı degıl aracı kendı ustune alıyor 20 gun sonra satısa cıkarıyor
  • quote:

Gen2 lerin hepsinde lotus motor mu var?

evet. arabanın arkasında da yazar , yanda camurlukların ordada minik ifade ile "Powered by Lotus" yazar. yazmayanını gormedim. baktıgım tüm gen2 lerde lotus motor var. o yüzden gen2 yani 2. jenerasyon anlamına gelen bir isim kullanıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.