Şimdi Ara

Proxy Hakkında 1 Sorum War

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar proxy yasal birşeymi?şuan kullanıyorum ve de çok memnunum ama yasalmı?telekom tespit ettiğinde cezası warmı?bide başımıza bela almayalım..

• dostum sanırım kullandığın proxy ücretsiz olanlardandır ayrıca böyle bişeyi telekomun takip edeceğini sanmam cok yaygın kullanımı olan bişey ve herkezin kullanması gereken bişey yani internetten birazdaha güvenlik istiyosa.

bildiğim kadarı ile ücretlileride var ama kullanan varmı bilmiyorum ücretli olanların kendine göre özellikleri vardır sanırım daha fazla hız gibi ve bu ücretsiz olanlar sınırlı oluyo sınırlı derken sürekli kullanım sağlamıyo senin kullanımınla bi ilgisi yok bugün kullanılan proxy adresi yarın kullanım dışı olabiliyor yani ipsi falan değişiyor sanırım.

benimde pek fazla bi bilgim yok ama sana şu adresi verebilirim yararlanman için benim çok işime yaradı sen ve senin gibi bu konuyu merak edenler bi incelesin kesinlikle faydalı olur derim.

http://www.TcpSecurity.com

bu adreste bütün sorularına cevap bulabilirsin.

• walla ücretli olsaydı internette büyük sitelerde yayınlanmazdı herhalde ama herkez kullanıyor bunu yasalmı acaba...
  • Aynı mail adresleri gibi bunalrında ücretli ve ücretsiz olanalrı var. Ayrıca bazı programlar ile belirlediğin bir programı proxy sunucu haline getriebiliyorsun.
  • proxy ilegal bişi değildir ..isteyen herkes kullanabilir adının kötüye çıkmasının nedeni hackerlar bi yere saldırı yaparken transparent proxy ile bulundukları ülke dışından biyerden çıkış yapıyolarmış gibi gösterdikleri içindir
  • quote:

transparent proxy

Transparent = eng. Şeffaf saydam

Transparent proxy ip adresini gizlemeyen proxydir.
  • yasalmı değilmi beyler ya başımıza bela almayalım benim bunu kullanma sebbeim intyernette gizlenmek değil bağlantımn uçması :D
  • Dostum internette gizlenmek her internet kullanıcısının yapması gereken ve doğal hakkıdır neden yasal olmasın takma kafana sonuna kadar kullan hakkını. Bizde kullanıyoruz. internette gizlenmenin iki nedeni vardır ya hackersın yada güvenlik hakkını kullanan sıradan bi internet kullanıcısısın. Senin zorla yaptığın bişey yok. Bunun içinde kimseden izin alman gerekmez. Adamın teki proxy hizmeti veriyo sende kullanıyosun olay bu. Kullanmanı istemese bi şekilde engeller ayrıca telekomla da bi ilgisi yok. Sana bu konuda en iyi cevabı Osman Atabey verir. :) Benide o bilgilendirdide. Sana web adresini yollamıştım tekrar yolluorumhttp://www.TcpSecurity.com zaten bu mesajını görünce seni bilgilendirecektir.

• internette proxy adresleri yayınlayan siteler var ama bu sitelerdeki tüm proxy'ler public'tir veya yasaldır anlamına gelmiyor; adam yeni ağ kuruyor, firewall'ı ayarlayamıyor, başka birisi IP adresini tespit edip o adreste proxy var diye yayınlıyor; o proxyi kullanmak ne kadar yasaldır herkes kendisi yapabilir yorumunu.

Bazıları da hakikaten proxy olarak kullanılsın diye yapılmış sunucular.
    Mesela 195.175.37.6:8080 ttnet'in proxy sunucusu, belli ki isteyen kullansın diye yapılmış.
    Bu sunucuyu kullandınız diye kimse sizden hesap sormaz merak etmeyin...

son olarak IP adresim karşı tarafa iletiliyor mu? diyorsanız ayrıntılı bir proyx testi burada:
    http://www.developera.com/proxytest

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 25 Şubat 2006; 12:54:46 >

• ARKADASLAR MESELA BEN ILLEGAL BIR IS YAPIYORUM YASAL OLMAYAN MESELA HOTMAİL DEN MILLETE SACMA SAPAN BILGILER YOLLUYORUM YANI BU PROXY YI KULLANIRSAM KESINMI TESPIT EDILMEMEM ?

BU PROXY DE KESINMI TESBIT EDILMEMEM BILGI LUTFEN ?
  • Proxy denilen şeyi ne sanıyorsunuz siz beyler :)))) Altı üstü http ile yapacağınız alış-verişi üzerinden geçirdiğiniz bir programdır proxy. Adı üzerinde vekil. Siz bir siteye girmek istediğinizde isteğinizi adına proxy denilen makinaya -daha doğrusu bu makinadaki programa- iletirsiniz. O makina istediğiniz bilgiyi internetten alır getirir ve size sunar. Az sonra aynı şeyi bir daha isterseniz diye bir kopyayı da kendinde saklar. İkinci girdiğinizde aynı şeyi isterseniz o bilgi internetten değil proxyden gelir. Böylece bant genişliği efektif kullanılır.

Bunu kullanmak illegal değil. Ama proxyi kullanarak illegal işler yaparsanız tespiti zor değil. Zira proxy yazılımları ziyaret ettiğiniz her yeri loglar :) İlk cevabı veren sevgili arkadaşım;

" dostum sanırım kullandığın proxy ücretsiz olanlardandır ayrıca böyle bişeyi telekomun takip edeceğini sanmam cok yaygın kullanımı olan bişey ve herkezin kullanması gereken bişey yani internetten birazdaha güvenlik istiyosa."

demiş :)) Proxy güvenlik getirmez. Aksine güvenlik ile ilgili önemli sorunlar getirir. Zira tüm web trafiğiniz size ait olmayan bir makina tarafından izlenir ve loglar tutulur proxyde. Bu nasıl güvenli oluyorsa :))))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.