Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet dostum haklısın dediğin gibi lcd nizde komponent bağlantı mevcutsa kesinlikle Ps2 nizi bu şekilde bağlamanızı öneriyorum bende. Beşiktaş'ta bir konsol kafe var her konsol mevcut Nintendo Wii, Xbox360, Ps3, Ps2 bende oraya Ps2 oynamak için gitmiştim Street Fighter Ex3 adlı oyunu oynuyacaktım o zamanlar yoktu bende o oyun sonra arşivime ekledim çok şükür herneyse gittim kafeye geçtim konsolun başına açtım oyunu ama görüntü o kadar kötüydü ki zar zor bitirdim oyunu. Sonra baktım bağlantı şekli kompozit ve Ps2 nin bağlı olduğu tv de lcd tv olunca görüntünün böylesine kötü olması normal sayılırdı.
  • benimde bir sorum olucaktı :) acaba kaliteli görüntüyü sadece lcdlerdemi alıyoruz yoksa crt lerde iş görürmü ? monitörüm philips 17" 107t4 flat..şimdiden teşekkürler..
  • Hocam gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş, eline sağlık.

Sormak istediğim bir iki şey var, izninle :)

1- Bu evinde kullandığı tv box (avermedia DVI box 9) eğer PS3 bağlanmak istenirse (görüntü kayıbı olmadan) uygun bağlantı arayüzü var mı? Yoksa komponentle mi bağlanması gerekiyor? Komponent bağlantı arayüzü High Defination için yeterli mi?

2-Birde bu tv box'a VGA arayüzü ile bilgisayardan bağlantı yapabiliyor muyuz? (bilgisayardan box'a VGA, box'tan lcd ekrana DVI gibi)

Cevapların için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla
  • eline sağlık gerçekden güzel bir anlatım olmuş
  • @cihankoca illa ki lcd şart değil tabiki yani crt resim tüplü bir monitör ile de uygun bağlantı ile iyi görüntü alabilirsiniz örneğin s-video veya komponent gibi Uygun fiyatlı bir Avermedia Usb tv kartı alır ve s-video ile bağlantı kurarsınız veya harici bir Tv Box alırsınız DVI Box 9 gibi onunla komponent bağlantı kurarsınız

@Angrist teşekkür ederim hemen sorularınızı cevaplamaya çalışayım.

1-Avermedia DVI Box 9 ile Ps3 arasında bağlantı kurmak istenirse kullanılması gereken bağlantının komponent olması gerekir. DVI Box 9 da ki bağlantılar kompozit, s-video ve komponent tir ve bu bağlantılardan en kaliteli görüntüyü de komponent verir o nedenle HDCP destekli bir monitörünüz yoksa bu harici tv kartı ile komponent bağlantı yaparak Ps3 ü kullanabilirsiniz. Eğer benim kullandığım gibi bir lcd (Samsung 226 Bw) monitöre sahipseniz o zaman harici bir tv kartına ihtiyacınız yok Ps3 ile bağlantı kurmak için çünkü bu monitörde HDCP desteği var sadece DVI ı HDMI a dönüştüren bir kablo almalısınız o kadar sonra direk bağlantı yapabilirsiniz

2-Evet söylediğiniz gibi bir bağlantı yapmak mümkün. Ben o şekilde yapmadım sebebi ise tv kartının pc ile hiçbir bağının olmaması idi yani monitörümü açayım tv kartımı açayım ister tv izleyeyim ister Ps2 de oyun oynayayım dedim. Lcd monitörümde iki adet bağlantı mevcut birisi crt girişi diğeri ise dvı. Ben pc ile bağlantıyı dvı dan yapıyorum tv kartı ile de crt bağlantısı yapıyorum ama ekran kartının dvı ından bir bağlantı da yapabilirsiniz. Aynen sizin de söylediğiniz gibi bilgisayardan box a VGA, box tan lcd ye DVI şeklinde bağlayabilirsiniz ama o zaman tv den görüntü almak için pc nizi açmak zorunda kalacaksınız.

@quatronic rica ederim

• Ya venom dalgıç kıyafetli olan kim bu arada, arkada resimde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SolidRock

Ya venom dalgıç kıyafetli olan kim bu arada, arkada resimde?

O abim Kendisi dalış hocasıdır o da Kaş'ta çekilmiş bir fotoğraf
  • rgb scart kablo aldım ama pek bi fark göremedim sanki
  • @westblood aldığın kablonun gerçek RBG Scart olduğna emin misin? Bir de televizyonun yeni mi, markası nedir? Tüplü tv de RGB ile en iyi görüntüyü alırsın o nedenle Ps2 nin içinden çıkan kompozit kabloya göre çok çok daha iyi görüntü verecektir. Ha bir de Ps2 nin sistem ayarlarından RGB nin seçili oludğundan emin ol
  • arkadaşlar şöyle bir sorunum var yeni konu açmaya gerek duymadım bu başlık altından sorumu sormak istedim
    nese.şimdi LG Lcd monitörüme hdmi-->dvi philips çevirici ile güzel bir performans alyorum monitörümden fakat sonra tekrar tüplü TV ye dönmek istediğimde TV den görüntü alamıyorum sizce nede???umarım cvp verirsiniz şimdiden teşekürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: venom800

@westblood aldığın kablonun gerçek RBG Scart olduğna emin misin? Bir de televizyonun yeni mi, markası nedir? Tüplü tv de RGB ile en iyi görüntüyü alırsın o nedenle Ps2 nin içinden çıkan kompozit kabloya göre çok çok daha iyi görüntü verecektir. Ha bir de Ps2 nin sistem ayarlarından RGB nin seçili oludğundan emin ol

tv ben kendimi bildim bileli var ya markası goldstar belki ondan fark ettirmemiştir bilmiyorum
  • keşke herkes senin gibi düşünse venom800 emeğine sağlık
  • benim asus a6vm notebook um var.ona hangi aparatla bağlantı yapacağım?( 15.4 crt ekran)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan_BJK91

arkadaşlar şöyle bir sorunum var yeni konu açmaya gerek duymadım bu başlık altından sorumu sormak istedim
    nese.şimdi LG Lcd monitörüme hdmi-->dvi philips çevirici ile güzel bir performans alyorum monitörümden fakat sonra tekrar tüplü TV ye dönmek istediğimde TV den görüntü alamıyorum sizce nede???umarım cvp verirsiniz şimdiden teşekürler...

ya bu neden bilen yok mu arkadaşlar??
  • @ozgurdeniz65 yazıyı dikkatlice okuduysan dizüstü bilgisayarlar için en uygun tv kartının USB den bağlanan tv kartı olduğunu belirtmişim Avermedia'nin USB 2.0 plus adından bir modeli var hatta bu karta sahip kullanıcılar da var forumda. Bahsettiğim tv kardında s-video girişi mevcut o nedenle iyi bir görüntü elde edebilirsin.

@Batuhan_BJK91 konuyu biraz daha açarsan iyi olacak. Neyi monitörüne çevirici ile bağlıyorsun? Yeni nesil bir konsol mu nedir yani? Bir de tv ile pc arasında bağlantı mı var? Yani ekran kartının s-video girişinden bağlantı yaptın da görüntü mü alamıyorsun tv de? Biraz daha açıklayıcı bir anlatım ile detaylandırırsan konuyu daha iyi olacak

• @venom800
    kardeş ps3 ü philips 24k altın kablo ile dvi-hdmi den LG monitöre bağlıyorum.monitördeyken hiç bir sorunn yok ama sora tekrar tüplü tv ye bağlamak istediğimde görüntü alamıyorum tv ye scartla bağlıyorum..
  • @Batuhan_BJK91 anladığım kadarıyla Ps3 ünü gerekli dönüştürcü ile lcd monitörüne bağladığında sorun yok ama Ps3 ünü tüplü televizyonuna bağladığında görüntü alamıyorusun yanlış anladıysam lütfen düzelt. Eğer doğru anlamışsan bu sorun Ps3 menüsünden görüntü ayarlamaman ile ilgili olabilir ama bu noktada kesin konuşamıyorum çünkü bir Ps3 sahibi değilim yanlız Ps2 kullandığımdan dolayı şöyle bir yorum yapabilirim Ps2 de RGB ile tüplü tv bağlantısı yaptığınızda görüntüyü güzel bir şekilde alabilirsiniz ama bir lcd tv ye komponent ile bağlantı yağtığınız da ilk etapta görüntü alamassınız nedeni şudur Ps2 nin System Configuration bölümünden görüntü ayarını yapmanız gerekmektedir yani tüplü tv nizde RGB olan bağlantı türünü Lcd tv de komponent ile sağladıysanız o zaman Ps2 nin menüsünden RGB yi YPbPr ye almanız gerekmektedir Aynı şekilde Ps3 ünde menüsünde bu şekilde bir görüntü ayarı varsa oradan tüplü tv niz için uygun olan bağlantıyı seçtiğiniz takdirde sorun kalmayacaktır

• quote:

Orjinalden alıntı: venom800

@Batuhan_BJK91 anladığım kadarıyla Ps3 ünü gerekli dönüştürcü ile lcd monitörüne bağladığında sorun yok ama Ps3 ünü tüplü televizyonuna bağladığında görüntü alamıyorusun yanlış anladıysam lütfen düzelt. Eğer doğru anlamışsan bu sorun Ps3 menüsünden görüntü ayarlamaman ile ilgili olabilir ama bu noktada kesin konuşamıyorum çünkü bir Ps3 sahibi değilim yanlız Ps2 kullandığımdan dolayı şöyle bir yorum yapabilirim Ps2 de RGB ile tüplü tv bağlantısı yaptığınızda görüntüyü güzel bir şekilde alabilirsiniz ama bir lcd tv ye komponent ile bağlantı yağtığınız da ilk etapta görüntü alamassınız nedeni şudur Ps2 nin System Configuration bölümünden görüntü ayarını yapmanız gerekmektedir yani tüplü tv nizde RGB olan bağlantı türünü Lcd tv de komponent ile sağladıysanız o zaman Ps2 nin menüsünden RGB yi YPbPr ye almanız gerekmektedir Aynı şekilde Ps3 ünde menüsünde bu şekilde bir görüntü ayarı varsa oradan tüplü tv niz için uygun olan bağlantıyı seçtiğiniz takdirde sorun kalmayacaktır

teşekürler kardeş bi ara denerim yardımn için tekrar teşekürler bu arada doğru anlamışın düzeltmeye gerek yok

• Up. Bende dün 22 inç samsung 2232 lcd aldım, bugünde tv kartı alacam bakalım benim emektar 37 ekran tv den daha iyi görüntü verebilecek mi ?
  • @megaturk hayırlı olsun yeni monitörün Tv kartı olarak ne düşünüyorsun peki?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.