Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aman arkadaşlar gözünüzü seveyim yapmayın lütfen. Gerek yok bunlara konunun kirlenmesi değil olay ama siz ceviz kabuğunu bile doldurmayan bir olay yüzünden birbirinizi kırmak üzeresiniz aman diyeyim lütfen.

@Thè Jànissàry teşekkür ederim Samsung monitörler oldukça iyiler onlara göz atabilirsin hatta 22" boyutunda bir model arıyorsan benim kullandığım 226 BW modelinin üst versiyonu piyasada Samsung 2232 22" oldukça iyi bir monitördür tavsiye ederim

@OĞUZHAN@ rica ederim ne demek

• Neyse venom800 kardeşim başlık senin başlığın ve bu güzel başlığı kirletmenin alemi olmadığını düşünüyorum bende...
  • quote:

Orjinalden alıntı: venom800

@mcnecati rica ederim Şimdi işin içine bir dönüştürücü girdiği zaman görüntü kaybı olduğunu biliyoruz bunun ne derece az veya çok olacağını bilemiyorum ama görüntü de belli bir kayıp olacağını önceden kestirebiliyorum. Eğer çevirici bulabildiysen bir dene bakalım Komponent kablon varsa geriye bir dönüştürücü almak kalıyor ama nasıl bir sonuç verir bilemiyorum.

müsait oldugum bi zamanda gidip,alip denicem bakalim,hatta becerebilirsem ekran görüntüsünüde cekip buraya koyarim,denemekten bi$ey olmaz,sonucta 10 liralik bi$ey,olmazsa eger aliriz bizde bi tv box,monitörün i$levi atar bari

buarada monitör dü$ünenler icin bende samsung u tavsiye ederim,benimkide 22" 226bw lcd,cok memnunum

• Sakıncası yoksa birşey sormak istiyorum, acaba ps2yi ps3 veya xbox360 gibi hdmi-dvi dönüştürücü ile bağlasak görüntü alamazmıyız, mutlaka TV kartımı lazım? Ben de dijital TV kartı var (skystar) sanıyorum bunlarla bağlama şansımız yok değilmi? Sonuç olarak LCD monitöre bağlamak için her koşulda bir analog TV kartı mı olması lazım?
  • @Arsenic pm niz cevaplandı
  • quote:

Orjinalden alıntı: venom800

@Arsenic pm niz cevaplandı

Çok teşekkürler...
  • Helal be Wenom800. Ben bunu bilseydim satmazdım o ps2yi sana.
    Çok yararlı bir araştırma olmuş ellerine sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xstaticx

Helal be Wenom800. Ben bunu bilseydim satmazdım o ps2yi sana.

Saolasın dostum teşekkürler Valla Ps2 yi senden aldığımda bende böyle bir şey olacağını tahmin etmiyordum ama araştırmalarım sonucunda istediğime ulaştım Bu arada aletin okuyamadığı dvd yok çok istikrarlı maaşallah Şu aralar da en çok GT4 oynuyorum, zamanında oynayamadık şimdi acısını çıkartıyoruz

• venom arkadaşım forumlarda aradığım ve bulamadığım bir şeyi sende buldum hatta anlattıkların yüzünden gaza gelip dvi box ı aldım daha component kablo alamadım ama kompozitle pek hoş değil açıkçası ama kötüde değil kesinlikle,çok kullanışlı ve güzel bi alet dvd dahi bağladım sana teşekkür etmek istedim böyle bi rehber yaptığın için ayrıca almayı düşünenler için birşey söyliyeyim dvi kablosunu kutu elinize aldığınızda kontrol edin benimki paslı çıktı bayaa bi eski dvi kablosuyla kullanıyorum kalın sağlıcakla artık odamda tv var
  • @sefa249 rica ederim, bende zamanında sizin gibi bu iş ile ilgili epey bir araştırma yaptım ama işe yarar bilgi bulamadım. Yani kesin olarak şu kartı alın tam randuman alabilirsiniz gibi bir yazı bulamadım internette ve kendim bir şeyler yapmaya karar verdim ilk aldığım tv kartı ile sonuca ulaşamasamda daha sonra bu iş için en uygun tv kartını buldum ve onunla ilgili bir inceleme hazırladım. Umarım bu tür bir şey arayan arkadaşlar bu dökümandan faydalanıp benim eskiden düştüğüm duruma düşmezler. Yani o kadar arayıpta sonuca ulaşamamak çok kötü bir şey, şu anda bu yaptığım çalışma Ps2 sini monitöre bağlamaya çalışan kişilerin kafasında ki tüm soru işaretlerini kaldırıyorsa ne mutlu bana Bu arada sizin de söylediğiniz gibi ürünü alırken kutunun içindeki bütün parçaları tek tek dikkatlice kontrol ediniz ne olur ne olmaz bir eksik olabilir, kablolarda bir sorun olabilir o nedenle kontrol etmeden almayınız. Bağlantı için de en kısa zamanda bir adet komponent kablo alın derim aradaki fark gerçekten çok fazla. İdareten kompozit kablo kullanabilirsiniz tabi ama bir an evvel komponente geçmeye çalışın o zaman çok daha rahat edeceksiniz

• @venom800 aletle ilgili bir ayar yapmak lazımmı yani bir detay ayar veya kullanmayla ilgili senin bir detay bilgin varmı (hrm tv seyrederken hem de ps2 oynarken) ben kablo tv kullanıyorum örneğin;haber başlıklarındaki beyaz yazılar bir kaç santim uzuyor,beyaz ve parlak şeyler kenarlara doğru uzuyor sendee böyle problemler oluyormu ?birde dediğim gibi kablom küflü çıkmıştı alet rutubetten bir hasara uğramış olabilirmi yardımcı olursan çok sevinirim.Teşekkürler.
  • @sefa249 yapılması gereken bir kaç önemli ayar var tabi. Öncelikle kullandığın tv sistemi ne ise o seçilmeli tv kartının menüsünden. Yani anten ise antesi seçmelisiniz ama kablo tv kullanıyorsanız o zaman kablo tv seçeneği tikli olmalı. Onun dışında monitörünüzün desteklediği maksimum çözünürlük ne ise onu tv kartının menüsünden seçmeniz gerekir. Benim monitörüm maksimum 1680*1050 çözünürlüğü destekliyor ve tv kartının menüsünden bu çözünürlük seçili. Bunların haricinde bende sizin bahsettiğiniz türde bir sorun yok. Ama bir tek kanalda bazı problemler yaşıyorum o da Nba Tv. Sorun şu, kanalda aşırı beyaz bir görüntü olduğu zaman cızırtı oluyor ve beyaz yerler bir noktaya doğru uzuyor belli bir derece tabi. Ama bu durum her zaman olmuyor dediğim gibi beyazın çok fazla baskın olduğu durumlarda bu tür bir sorun yaşıyorum.

• Aynı sorun varmış ozaman ilgine teşekkürler.
  • öncelikle bu konudaki yardımların için çok sagol.benim elimde INCA IL-820-DVI 20.1'' 2ms monitörüm var Ps2 mi bu monitöre en ucuz nasıl baglarım yardımlarınız için tşkrler.
  • BEN MUŞTA GÖREV YAPAN BİR ÖĞRETMENİM. KARDEŞ BEN BİŞEY SORACAKTIM. ŞİMDİ SENİN VERDİĞİN BİLGİLERİ KAFAMIN BASTIĞI KADAR ANLAMAYA ÇALIŞTIM. AZ ÇOK ANLADIM NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ. SANAL MARKETİM.COM DAN FİYATLARINA DA BAKTIM. O SENİN DEDİĞİN AVERMEDIA TV BOX 9 TUNER IN PİYASA FİYATINI BİLMİYORUM AMA ADRESTE 185 YTL. SEN CE FİYATI UYGUN MU? ALAYIM MI? NE DERSİN.PS2 İM VAR AMA OYNANMAK DAHA NASİP OLMADI DOĞRU DÜRÜSÜT
    LCD MONÜTÖRÜM VAR.
  • @bjkonur rica ederim Sorunuzun cevabı aslında ilk sayfada mevcut ama ben yine de tekrar edeyim

PCI TV KARTLARI: Bilgisayarınızın kasasının içine taktığınız tv kartları aracığılı ile Ps2 nizden görüntü alabilirsiniz. Dahili tv kartlarının hemen hepsinde kompozit bağlantısı mevcuttur yani sarı rankli bağlantı türü. Ama bu şekilde yapacağınız bağlantı ile Ps2 den iyi görüntü alamayabilirsiniz yani mecbur kalmadıkca kompozitten uzak durun. Bazı dahili tv kartlarında ise hem s-video hem de kompozit bağlantıları mevcuttur. Ülkemizde de rahatca bulabileceğimiz bir tv kartı olan Avermedia TV Super 007 adlı üründe bu iki bağlantı da mevcuttur ve kdv dahil fiyatı 45 ytl civarıdır Ürünü Avermedia'nın resmi sitesinden inceleyebilirsiniz buyurun:http://www.averm.co.uk/avermedia/aver/products_tvtuner_Super007.asp?show=1

Burada bahsettiğim pcı tv kartı Ps2 nizi lcd monitörünüze bağlamak için kullanacağınız en uygun seçenek gibi görünüyor yani fiyat açısından Kart Ntsc/Pal/Secam bölge kodlarını destekliyor. Verdiğim linkten ürünün özelliklerine bakabilirsiniz. Üründe S-Video bağlantısı mevcut yani iyi bir görüntü alabilirsiniz Ps2 den

@woop hocam Sanal Marketim sitesine göz attım ama orada benim kullandığım TV BOX9 DVI modelini göremedim. Hala oraya gelmemiş demek ki. Şimdi yazımı baştan sona okuduysanız Ps2 yi monitöre bağlama maceramda ilk denememin hüsran ile sonuçlandığını görmüşsünüzdür. Ben ilk olarak Avermedia'nın Tv Box 9 modelini aldım yani DVI giriş-çıkışlarına sahip olmayan ve her bölge kodunu (Pal/Ntsc-u/Ntsc-j-Secam...vs) desteklemeyen model. Dolayısıyla Ntsc oyunlarımın hepsi siyah beyaz çalıştı aman diyeyim siz de bu hataya düşüp o modeli almayın çünkü o kadar para verip Ntsc oyunları siyah beyaz oynamak çok kötü bir durum olur. Orada benim şu anda kullanmakta olduğum Avermedia TV BOX9 DVI modeli yok sanırım sadece Vatan Bilgisayar'da mevcut. Oradan temin edebilirsiniz ki ben bunu yapmanızı öneririm hem Ps2 nizden alabileceğiniz en iyi görüntüyü alırsınız (kombonent bağlantı ile) hem de oyunları satın alırken Ntsc mi alacaktık yoksa Pal mı derdinden kurtulursunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: xstaticx

Helal be Wenom800. Ben bunu bilseydim satmazdım o ps2yi sana.

V
  • Bugün,PS2 için component kablo aldım açılış sesi geldi,ama görüntü gelmedi.Benim versiyon eski 30004,bugün bu topiği ararken 2007 de açılmış başka bir konu'da 50004 lerle çalıştığı yazılmış?Bu doğrumudur? menüde RGB veya component seçeneği var aslında.Kabloyu aldığım yere verdim ,birisi evinde deneyecek,yarın sonucu öğreneceğim çalışıyor derlerse elimde işe yaramayan bir kablo olacak gibi.
  • sayın Wenom800 ben vatan computer e baktım. oradaki AVERTV DVI BOX 9 komponet değil sanırım kompozit. ayrıca fiyatı 200 ytl nin üzerinde. fiyat da bi uçukluk var mı sence. sen ne kadara almıstın acaba. sanırım bunun ikinci elini bulamayız değil mi? bu stelerden hiç alışveriş yapmadım. güvenilirliği hakkında ne bilgin var acaba. şimdidden çok saol.
  • @hey joe o model olayını duymuştum ama detay olarak bilemiyorum. Yani şu modelde çalışır şunda çalışmaz diyemiyeceğim ama siz menüden (ps2 sistem ayarları) RGB seçeneğini YPbPr olarak değiştirin bakalım sonuç ne olacak.

@woop yanlışınız var Vatan'da gördüğünüz Tv Box9 DVI modeli benim kullandığım model ve komponent, kompozit, s-video bağlantılarına sahip Orada yazmamış olabilirler o nedenle bir ürün alırken mutlaka o ürünün üreticisinin sayfasından teknik özellikleri kontrol ediniz Bu arada söylediğini fiyat biraz fazla geldi bana 180 ytl civarı olması lazımdı fiyatı mı arttırdılar nedir. Vatan'dan alışveriş yaptım ama internet üzerinden değil elden almıştım Tv Box u o nedenle internet satışı hakkında bir yorum yapamayacağım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.