Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: venom800

@megaturk hayırlı olsun yeni monitörün Tv kartı olarak ne düşünüyorsun peki?

Valla bilmiyorum ki. Belki dijital alabilirm yada ucuz bişey. Bide video card lar varmış sanırım ps2 onunlada bağlanıyormuş monitöre. Bakacam işte birazdan. Hangisi uygun olursa alacam bi tane...
  • Yavv bende kompozit kablo varmış. Sanırım en kötü görüntü veren kabloymuş. Nereden bulabilirim diğer komponent kabloyu. PS2 ciler yada bilgisayarcılar satarlar mı acaba?
  • Evet kompozit kablo ile Ps2 den alacağınız en kötü görüntüyü elde edersiniz hiç o bağlantı ile kullanmayın derim. Ps2 veya Ps3 aksesuarı satan mağazalarda komponent kablo bulabilirsiniz. Ayrıca Ps3 için olan komponent kablolar Ps2 ye de uyumlu aklınızda olsun İnternet üzerinden alışveriş yapıyorum dersenizhttp://www.mavishop.com/vitrin/product_info.php?cPath=18_21&products_id=883&ShptsiD=8fefaaea04d3cef44b6d941948599083 bu ardesten alabilirsiniz Veya bulunduğunuz yerde Ps2-3 ürünleri satan bir yer varsa oradan da bir adet komponent kablo alabilirsiniz.

• Dostum görüntü aldım ama ses alamıyorum oyundan. Bu beyaz ve kırmızıları nereye takacam acaba? Çünkü kartın üstünde renk fln yok. İn out ve remote girişleri var. Bi yardımcı olabilir misin? Yalnız görüntü sünger gibi Şimdilik idare edeyim ama para olduğu gibi komponent e geçip daha iyi bir tv kartı alacam
  • seside alabilmen için sarı videodur onu bağlamışsın zaten diğer uçları kırmızı ve beyazı yani sağ sol hoparlör uçlarını direk hoparlöre bağlantı yapabilecek şekilde dönüştürücü alman gerekicek kombinasyonları halledersin sanırım dişi erkek şeklinde olucak
  • quote:

Orjinalden alıntı: kont

seside alabilmen için sarı videodur onu bağlamışsın zaten diğer uçları kırmızı ve beyazı yani sağ sol hoparlör uçlarını direk hoparlöre bağlantı yapabilecek şekilde dönüştürücü alman gerekicek kombinasyonları halledersin sanırım dişi erkek şeklinde olucak

Yardımın için teşekkür ederim ama soğudum kompanent alana kadar uğraşmam artık çünkü ntsc oyunlar siyah beyaz oluyor işin hiçbir espirisi kalmadı yani
  • arkada$im ilk önce bu ara$tirmani ve sonucunu bizimle payla$mandan dolayi cok t$kler,
    $imdi sana bi sorum olcak,bu tv box di$inda alternatif olarak ps2 komponent kablo + komponent ten dvi a cevirici ile baglasak nasil olur?
    malum tv box un fiyati baya tuzlu ama dönü$türücü 10 ytl civari bi$ey,
    amac sadece ps2 yi ekrana baglamak belki görüntü kalitesinde kayipta olabilir ama bu dedigim yöntem olur mu sence?
  • PS2'ler kac YTL ?
  • @venom800 yazı için teşekkürler
    bir şey sormak istiyorum; laptoplar için usb tv kartı olarak avermedia nın bir modelini önermişsin ancak gördüğüm kadarıyla komponent girişi yok o kartta.ben mi yanılıyorum yoksa laptop ile komponent bağlantı mümkün değil mi?
  • @mcnecati rica ederim Şimdi işin içine bir dönüştürücü girdiği zaman görüntü kaybı olduğunu biliyoruz bunun ne derece az veya çok olacağını bilemiyorum ama görüntü de belli bir kayıp olacağını önceden kestirebiliyorum. Eğer çevirici bulabildiysen bir dene bakalım Komponent kablon varsa geriye bir dönüştürücü almak kalıyor ama nasıl bir sonuç verir bilemiyorum.

@SCREAM_BG Ps2 lerin şu ki fiyatları yanlarında verilen aksesuarlara göre 250 ile 300 ytl arasında Almayı falan mı düşünüyorsun hayırdır?

@positroN rica ederim Evet dizüstü bilgisayarlar için yukarıda önerdiğim usb tv kartında komponent bağlantı imkanı yok ama s-video ile de gayet iyi bir görüntü alabilirsiniz Ben şu an elimdeki tv kartım ile (Avermedia DVI Tv Box9) s-video bağlantısı da yapmıştım ama sonradan kabloyu değiştirip komponent kablo aldığım için onların arasındaki farkı temsilen bir resim koyamadım, ama görüntünün kompozit ile kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunu söyleyebilirim

• quote:

@positroN rica ederim Evet dizüstü bilgisayarlar için yukarıda önerdiğim usb tv kartında komponent bağlantı imkanı yok ama s-video ile de gayet iyi bir görüntü alabilirsiniz Ben şu an elimdeki tv kartım ile (Avermedia DVI Tv Box9) s-video bağlantısı da yapmıştım ama sonradan kabloyu değiştirip komponent kablo aldığım için onların arasındaki farkı temsilen bir resim koyamadım, ama görüntünün kompozit ile kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunu söyleyebilirim

anladım.yazında bahsettiğine benzer bir durumu ben de yaşıyorum o nedenle her türlü ihtiyacı bilgisayar üzerinden görmek amacındayım.bu durumda komponent bağlantıya güle güle mi diyoruz yoksa avermedia olmasa bile başka bir kartta bu bağlantıyı bulma şansımız var mıdır?

• @positroN siz de beni durumumdaysanız ve Ps2 den en iyi görüntüyü almak istiyorsanız o zaman sizde benim kullandığım tv kartından alabilirsiniz aslında Dizüstü bilgisayarınızda crt/dvı girişleri varsa o zaman Avermedia DVI Tvbox9 u bağlayabilirsiniz ve Ps2 nizden de komponent bağlantı yaparsınız Usb 2.0 plus kartını önermemin nedeni daha ufak olması ve daha çok dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olmasıydı ama isterseniz Tvbox Dvı 9 u da alabilirsiniz tabi.
  • quote:

@positroN siz de beni durumumdaysanız ve Ps2 den en iyi görüntüyü almak istiyorsanız o zaman sizde benim kullandığım tv kartından alabilirsiniz aslında Dizüstü bilgisayarınızda crt/dvı girişleri varsa o zaman Avermedia DVI Tvbox9 u bağlayabilirsiniz ve Ps2 nizden de komponent bağlantı yaparsınız Usb 2.0 plus kartını önermemin nedeni daha ufak olması ve daha çok dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olmasıydı ama isterseniz Tvbox Dvı 9 u da alabilirsiniz tabi.

malesef.s video çıkışı bile yok.anolog çıkış var.giriş yok.usb tv kartı en iyi seçim olur.carbus olanlar bilgisayarı bayağı ısıtıyormuş.
    komponent kablo, tv kartı derken bayağı bir külfet çıktı.bari almışken pişman olmamak için soruyorum.
    o zaman avermedia(usb) en iyisi gibi görünüyor.
    yardımın için teşekkür ederim

• Hımm o zaman sanırım en uygunu Usb 2.0 plus tv kartı olacak S-video ile iyi görüntü alırsınız merak etmeyin
  • Çok başarılı bir paylaşım olmuş.
    Uzun zamandır emektar monitorü yenileyip 22" birşeyler düşünüyordum.
    Bu konuda güzel bir teşvik oldu.
  • Süper bir paylaşım kutluyorum öncelikle...

Ama ben yine de artık ps3'ün ps2 oyunlarını 720p'ye çıkarıp çok daha net oynatabildiği bir ortamda ayriyeten ps2 alıp birde uygun kablo derdiyle uğraşmaya pek gerek yok diyorum. Bir şekilde ps3 alıp ps2 tecrübenize öyle devam edin veya psp alın, şahsi tavsiyem bu şekilde. Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

Ama ben yine de artık ps3'ün ps2 oyunlarını 720p'ye çıkarıp çok daha net oynatabildiği bir ortamda ayriyeten ps2 alıp birde uygun kablo derdiyle uğraşmaya pek gerek yok diyorum. Bir şekilde ps3 alıp ps2 tecrübenize öyle devam edin veya psp alın, şahsi tavsiyem bu şekilde. Saygılar.

evet harika fikir.

900 ytl ps3.
    80 ytl hdmi kablo.
    1600 ytl hd ready tv.
    eldeki tüm korsan ps2 oyunları çöpe orjinal oyunlara 1000 ytl.

boşuna uğraşıyormuşuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

quote:

evet harika fikir.

900 ytl ps3.
    80 ytl hdmi kablo.
    1600 ytl hd ready tv.
    eldeki tüm korsan ps2 oyunları çöpe orjinal oyunlara 1000 ytl.

boşuna uğraşıyormuşuz.

Bakın sayın çok bilmiş:

550ytl 60GB'lık ps3 (NTSC-U, bunun oyunları çok ps2 için orjinal olarak zor bulunmaz)
    20 ytl hdmi kablo (sallamanın da böylesi, nedense en pahalısından fiyatlar koyuyor)
    HDTV al diyen oldu mu sana, al ikinci el 430ytl 'den 226BW e akıllı kardeşim

Şimdi ne diyeceksin hesapla bakalım, senin sadece ps3 için biçtiğin fiyata ben tüm sistemi kuruyorum nerdeyse...sen o paralara almaya devam et o şeyleri, biz bu paralara alıyoruz...ps3'ü alın koyun bi kenara kırıldığında da zaten ps2 oyunlarını paşa paşa istediğiniz şekilde oynayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 6 Şubat 2008; 0:30:17 >

• venom800 hocam anlatımın için teşekkürler
  • quote:

Bakın sayın çok bilmiş:

550ytl 60GB'lık ps3 (NTSC-U, bunun oyunları çok ps2 için orjinal olarak zor bulunmaz)
    20 ytl hdmi kablo (sallamanın da böylesi, nedense en pahalısından fiyatlar koyuyor)
    HDTV al diyen oldu mu sana, al ikinci el 430ytl 'den 226BW e akıllı kardeşim

Şimdi ne diyeceksin hesapla bakalım, senin sadece ps3 için biçtiğin fiyata ben tüm sistemi kuruyorum nerdeyse...sen o paralara almaya devam et o şeyleri, biz bu paralara alıyoruz...ps3'ü alın koyun bi kenara kırıldığında da zaten ps2 oyunlarını paşa paşa istediğiniz şekilde oynayacaksınız.

pardon ama başlığa dikkat edersen ps2 nin monitör ve dizüstü bilgisayarlara nasıl bağlanacağını konuşuyoruz.sanki biz gerizekalıymışcasına ps3 alın demenin manasını anlayamadım.
    zaten imkanımız olsa veya ps3 almak istesek ps3 alırdık ve ps3 oyunu oynardık.ps3 aldığımız zaman da monitöre bağlamak için masraf yapmıyor muyuz?
    ps3 ün kutusundan da kompozit kablo çıkmıyor mu?
    maliyet aynı olmaına rağmen ps2 oyununu 720p olarak oynamak için 550 ytl ye ps3 niye alalım?üstelik ps2 oyuncularının %99 u korsan kullanırken ps3 de ps2 oyunlarını orjinal alıp oynayan kaç kişi olur?

ps3 ü de montiöre bağlamak için gereken çaba ve maliyet aynıyken ps3 alın bunlarla uğraşmayın demek komik değil mi?bir de çok bilmiş diye iğneliyorsun.

ayrıca, ps3 550 ytl olsa ne olur 900 ytl olsa ne olur.550+20+430=1000 ytl etmiyor mu?böyle daha mı ucuza geliyor?ps2 için 170 ytl lik tv kartı 25 ytlilk bir kablo yeterli ve 14" crt monitöre bile bağlanır.ps3 için hdcp ve yüksek çözünürlüklü moniörden başka alternatif yok.

tüm bunların haricinde yeni alacak olanlara ps3 önermenin yeri burası değil.herkesin ps2 den ps3 e geçmek istediğini varsaymak saçma.

bu arada konuyu kirlettiğim için herkesden özür dilerim.bu son mesajım olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 6 Şubat 2008; 11:46:12 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.