Şimdi Ara

PS2 için Uygun TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eski, 37 ekran bombeli televizyonumu değiştirmek istiyorum. PS2 performansı da önemli benim için. PS2 için nasıl bir TV uygun olur?
    a. Düz ekran tüplü (CRT) TV : 50-72 cm. olabilir
    b. LCD TV : 50-60 cm. arası olabilir

Bir de LCD TV derseniz 51 cm. civarı LCD TV'lerde 4:3 ve 16:9 modeller var. 16:9 modellerin çözünürlüğü daha yüksek oluyor, daha yüksek çözünürlüğün TV yayınında farkı olmadığını söylüyorlar. Daha büyük ekran LCD TV'ler ise genellikle 16:9. 16:9 modeller DVD izlemede, 4:3 modeller ise normal TV yayınında daha iyi. Peki, PS2 oyunlarında bu iki format da destekleniyor mu? Şimdiden teşekkürler.

• PS2 ile performans pek bekleme arkadaşım...
    X360 geldi ve ps3 gelecek.
    Bu yüzden ps2 açısından TV pek bişey değiştirmez.Yani eşşeğe altın semer giydirsen eşşek yine eşektir misali...
    Yüksek çözünürlük desteği PS2 ve xbox için pek yaygın değil(Oyunlar bakımından)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaker -- 23 Mayıs 2006; 23:51:48 >
  • eternity5,

Birader sen bakma söylenenlere... Ps2 için en iyi tv boyutu 63 ekran tv'dir. Zira ps2'nin desteklediği çözünürlük (640x480) en iyi bu tv de sonuç verir, bilinen bilimsel br gerçektir. Aancak bende 84 ekran crt duz ekran var ve çok memnunum. Kompozit kablo ile kullanıyorum ancak hiç kasmadım başka kablo almaya. Komponent ile kullandığında daha iyi sonuç alırsın tahminimce. Ama dediğim gibi ps2 için 63-84 civarı gayet uygundur, memnun kalırsın. Kolay gelsin...
  • Dostum alacağın performans bellidir.Fazla birşey bekleme.Ok?

Ayrıca bazı kabloları bağlama konusunda TV'nin desteğine de ihtiyacın var.
    Arkadaşın dediği gibi bana da kompozit yetiyor.
    Tabi performansı bi kenara bırakırsak daha büyük ekranda oynamak her zaman daha zevkli oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaker -- 24 Mayıs 2006; 20:59:50 >
  • yaw millet bizim 70 ekran tv titriyor bu sizde de oluyor. özelliklede pesde cok fazla titriyor helede 60Hz yaparsak manyak titriyor. Nedenini bilen varmı marka Arçelik
  • En iyi markalar grundig ve telefunken bunların dışında pahalı alırsanız eğer vestelde iyi, xbox360 için daha adam akıllı crack(çip) çıkmadı + oyunlar yaygın değil ve fiyatıda ayrı sorun. ps2 daha 2 sene gider ve tv için olan çözünürlük 800x600 max oluyor. pal (oyunlar) biraz daha iyi kalite veriyor kesin olmamakla bilginize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Marmarali

yaw millet bizim 70 ekran tv titriyor bu sizde de oluyor. özelliklede pesde cok fazla titriyor helede 60Hz yaparsak manyak titriyor. Nedenini bilen varmı marka Arçelik

vestel 72 50hz scartdan bağlıyorum gerçekden görüntü çok güzel ve titreme kesinlikle yok servisine bir sor istersen dostum

eternity5
    tft-lcd de denedim crt 50hz 72de aldığım görüntü kalitesini yakalayamadım veya denediğim tft-lcd dandikdi diyecem ama güzeldi aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadMesut -- 25 Mayıs 2006; 15:15:06 >
  • Ben telefunken oneririm.Gercekden goruntusu cok iyi fiyatida .
  • Cevap veren ve ilgilenen herkese teşekkürler...
    Ankamall Bimeks'te 51 cm. Toshiba LCD'ye PS2 bağlamışlardı ve görüntü hiç iyi değildi.
    72 cm. 100 Hz. CRT'ye karar vermiştim. Sony 29CS60 ve Samsung CW29Z306V Slimfit arasında seçim yapacaktım.
    Mağazada Samsung'un CRT projeksiyonunda (SP43R1HL) karar kıldım. 700 YTL farka (10 taksit) 72 cm.den 109 cm.e geçmiş oldum, umarım değer.
  • Ekran büyüdükçe illaki görüntü kalitesinde düşüş olur, ama bunu fark etmeyeceksindir bile, yani en azından kafana hiç takmayacaksın, öyle söylim. Bence iyi yapmışsın. Her ne kadar 63 ekrn optimum görüntü kalitesi sunsa da 109'luk tv dede gayet iyi sonuç alacaksın diye tahmn ediyorum. Ben 84 ekran vestel düz ekranda oynuyorum ve son derece memnunum. Ki kompozit kablyla oynuyorum yani, komponent falanl daha da iyi sonuç alırsın. Hayırlı olsun
  • 1992 model 55 ekran beko tv.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eternity5

Cevap veren ve ilgilenen herkese teşekkürler...
    Ankamall Bimeks'te 51 cm. Toshiba LCD'ye PS2 bağlamışlardı ve görüntü hiç iyi değildi.
    72 cm. 100 Hz. CRT'ye karar vermiştim. Sony 29CS60 ve Samsung CW29Z306V Slimfit arasında seçim yapacaktım.
    Mağazada Samsung'un CRT projeksiyonunda (SP43R1HL) karar kıldım. 700 YTL farka (10 taksit) 72 cm.den 109 cm.e geçmiş oldum, umarım değer.
    Hayırlı olsun.
  • hayırlı olsun gule gulekullan begenirsen sölede bizde bakalım.

Kac paraya nereden aldın kac taksit?

quote:

Orjinalden alıntı: eternity5

Cevap veren ve ilgilenen herkese teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

eternity5,

Birader sen bakma söylenenlere... Ps2 için en iyi tv boyutu 63 ekran tv'dir. Zira ps2'nin desteklediği çözünürlük (640x480) en iyi bu tv de sonuç verir, bilinen bilimsel br gerçektir. Aancak bende 84 ekran crt duz ekran var ve çok memnunum. Kompozit kablo ile kullanıyorum ancak hiç kasmadım başka kablo almaya. Komponent ile kullandığında daha iyi sonuç alırsın tahminimce. Ama dediğim gibi ps2 için 63-84 civarı gayet uygundur, memnun kalırsın. Kolay gelsin...

Bende 72 ekran 50 HZ (60 Hz desteği war) flat TV war.Wide ekran yapınca kalite bariz bir şekilde artıyor.Acaba sebebi bu yüzden midir Adventure ?
  • Wide yaptığında ekran formatı daralır neticede, bu da pixellerin birbirine yaklşması demektir. Evet emin olmamakla birlikte görüntünüğn bu sebebten dolayı daha iyi hale geldiğini söyleyebiliriz herhalde. Neticede tam tersini yap, ekranı genişlettir, mesela loop falan vbar benim tv'de... Yada zoom, ekrana zoom yapıyo, kalie düşüyo. O mantık yani
  • samsung yeni r71-72 serileri...
    hdmı,, 720p/1080i,,,game mode
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.
    Ankara'da Teknomix mağazasından Shop&Miles ile 10 taksit 2000 YTL'ye aldım. Bahsettiğim 72 ekran 100 Hz. CRT televizyonların (Sony 29CS60 ve Samsung 72 cm. SlimFit) fiyatları 10 taksit 1280 YTL olmuştu, Samsung 43" CRT projeksiyonda DVD izledim, kablolo TV yayını izledim ve aradaki farka değeceğini düşündüm. Plazma ve/veya LCD'ler benim için çok pahalıydı. Şimdi de iyi etmişim diyorum.
    PS2'de şimdilik kutunun içinden çıkan hediye oyunu, World Rally Championship'i oynadım, ben çok beğendim. LCD olsaydı tepki süresi cok düşük olmadıkça aynı performansı alamayacaktım belki. Bu televiyonun CRT projeksiyon olmasının etkisi olabilir.
    Televizyona mesafem 3.5 - 4 metre ve karşısında oturuyorum, daha yakından bakınca pek keyifli olmuyor, ekran biraz kararıyor sanki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.