Arkadaşlar, daha önce çözümü verilmişse kusura bakmayın, çok araştırdım ama bulamadım:
PS3 için ses sistemi olarak Everest H5402 kullanıyorum ancak 5+1 ses sistemini destekleyen filmlerde (divxlerde) insan sesleri çok az gelirken, çevredeki sesler çok geliyor. Bunun sonucunda, konuşmaları duymak için sesi çok açmak zorunda kalıyorum ve fakat bu sefer örnek olsun silahlı bir sahnede silah sesleri çok geldiği için çok gürültü oluyor.
Bilgisayarda, AC3 filtresinden DRC ayarından bunu düzeltmek mümkün iken, PS3'te bunu nasıl ayarlarız acaba?
Dolby şeklinde film izlemek çok güzel ama bu sorun nedeniyle surround yaparak izlemek zorunda kalıyorum, bilen bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim...
hazır böle bi konu açılmışken logitech z 5500 almak istiyorum acaba nası olur ps3 baglasam veya sizin tavsiyeleriniz varmıdır???
5.1 in center ın ses ayaraı kısık olabilir
Aynı şey eskiden XBOX360'ımdada oluyordu.Kablolarda temassızlık veya çevirici kullanıyorsanız onda temassızlık olmalı.Yenisini alın eğer küçükse veya kontrol edin
Ps3le en iyi performansı veren 5.1 ses sistemi bana göre z5500,herhangi bir ses sistemi yerine z5500 için para biriktirmek daha iyi bir seçenek olurdu
everestin bu modelini hiç kullanmadım ama malesef okuduğum yorumlar hep aynı yönde sanırım en iyi yanı optik bağlantı olması ve uygun fiyatı
Arkadaşlar, sanırım bu sorunda ses sisteminin markası bir önem taşımıyor. Her marka ses siteminde bu sorun oluyor diye düşünüyorum, bilgisayarda bu sorunu ortadan kaldırma yolu var malum ancak PS3'te daha bulamadım.
Konuşmaları duyabilmek için sesini çok açıyorum ama o zaman da bir kapı kapanması sesi bile evi inletiyor. Yardım lütfen!!
Bu insan seslerine DRC (Dynamic Range Control) diyorlar, bunu PS3'te nasıl ayarlıyoruz tek sorun bu?
Hiç kimse PS3'ten 5+1 Ses Sistemi ile DVD ya da Divx seyretmiyor mu? Bu sorunu tek ben yaşamadığıma eminim ama çözümü sadece ben mi arıyorum acaba?
Ben de sıkça sorulan sorularda sormuştum geçen buna benzer ve kapsamlı bir soru. Buraya da koyayım, belki bana da fayda dokunur:
Genelde PS3ü oyundan ziyade, Blu-Ray film amaçlı kullananlardanım. Haliyle teknik birtakım bilgiye ihtiyacım olacak. Alalı 2 sene olmasına ve 10 adet Blu-Ray filmim olmasına rağmen ve bugüne kadar sorun olmaksızın süper ses ve görüntüyle izlemiş olsam da "daha iyisi" olabilir mi maksatlı sorularım olacak. Aletin settings bölümünde kendiliğinden işaretli ve hiç değiştirmediğim ayarlarla ilgili... Hangisi daha iyidir, söylerseniz sevinirim.
Bendeki manzara şöyle (Seçilileri * ile belirttim) :
BD/DVD Video Output Format: -Automatic* -RGB -Y Pb/Cb Pr/Cr
BD Audio Output Format (Optical Digital): -Bitstream -Linear PCM*
50Hz Video Output: -Automatic* -50Hz
Cross Color Reduction Filter: -On* -Off
RGB Full Range (HDMI): -On* -Off
y Pb/Cb Pr/Cr Super White (HDMI): -On* -Off
Televizyon Sony Bravia Full HD, ses sistemim de 5+1 Yamaha Amfi ve 5 Sony speaker+woofer'dan oluşmakta. DVD ve Blu-Ray filmleri, bu ayarlardan daha kaliteli izlemenin bir yolu var mıdır? Hangi seçenekleri yanlış seçmişim?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
bu konu altında hangi ses sistemlerini tavsiye edersiniz ? 500ytl üstü olmasın ama
PS3 ile uyumlu yani optik bağlantılı çok ses sistemi yok, ortada bulunanlardan en çok önerilen ve bi o kadar pahalı olan malum Z5500, bende Everest H5402 var fiyatı da Z5500 ile karşılaştırılamayacak kadar ucuz. H5402'nin topiğinde ayrıntılı okuyabilirsiniz...
By arada benim sorum baki!!!
Ben inatla bu sorunumu çözümü için konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim
Yok mu bir bilen?
oyunlarda nasıl peki everest bende almayı düşünüyorum hatta dün nerdeyse alıyordum bi araştırayı mdedim.. z5500 çok pahalı ya
quote:
Orjinalden alıntı: burock34
hazır böle bi konu açılmışken logitech z 5500 almak istiyorum acaba nası olur ps3 baglasam veya sizin tavsiyeleriniz varmıdır???
Bknz: İmza.
Kesinlikle al Logitech Z-5500'ü. Yok böyle bir sistem.
Apartman ağlıyor be...
peki şöyle 500 e 60 0e bulabilirmiyiz z5500 ben bulamadım 2 ci el bile
quote:
Orjinalden alıntı: KoalaX
quote:
Apartman ağlıyor be...
Ağlıyor ağlıyorda bizde sonra komşu geliyor beni ağlatıyor
O yüzden kulaklık aldım artık onla oynuyorum ses sistemi falan uğraşamıyorum hasta komşudan
Filmlerde de güzel, oyunlarda da, benim sorunum Everest'ten kaynaklanmıyor, bütün 5+'lerde vardır.
Konu çarptrılıyor, hiç benimle aynı sorunu yaşayıp da bir şekilde çözen yok mu arkadaşlar???
quote:
Orjinalden alıntı: yiyit82
Filmlerde de güzel, oyunlarda da, benim sorunum Everest'ten kaynaklanmıyor, bütün 5+'lerde vardır.
Konu çarptrılıyor, hiç benimle aynı sorunu yaşayıp da bir şekilde çözen yok mu arkadaşlar???
Dostum , Ps3 ve 5500 kullanıyorum aynı sıkıntı var bende de... amaa
5500'de tek tek hoparlör sesi yükseltebiliyorsun. Yani sadece ''Center'' olanı daha yüksek ayarlıyorum bitiyor olay
quote:
Orjinalden alıntı: Miex
quote:
Orjinalden alıntı: KoalaX
quote:
Apartman ağlıyor be...
Ağlıyor ağlıyorda bizde sonra komşu geliyor beni ağlatıyor
O yüzden kulaklık aldım artık onla oynuyorum ses sistemi falan uğraşamıyorum hasta komşudan
Kulaklıkta var ama kullanmıyorum. Geceleri iyi oluyor ama. En son kulaklıkla Gears Of War atmıştım dehşetti. Ağladım resmen.
Bende Z-55oo Kullanıyorum Hiç Oyle bir SorunUm Olmadı
quote:
Orjinalden alıntı: mhmtaslan
5.1 in center ın ses ayaraı kısık olabilir
Aynı fikirdeyim, bende de pro-evsistemi var. İlk zamanlar bende center hoparlörü normal kullanım sesinde idi ancak, blueray izlerken center sesini köklersen sorunun çözülür.