Herkese selamlar, Acil olarak 6 adet 2D , 2 adet 3d mümükünse her iki çeşit de aynı markadan 46" TV almam lazım. Araştırmasını yapıyorum 2 haftadan beri ama bir sonuca varamadım . İlk etapda pany 46ST33E ve 46GW30E ikilisinde karar kıldım fakat sabahtan akşama kadar oyun oynanacağı için burn-in problemine maruz kalması riskinden dolayı soğudum. Sonrasında LCD ya da LED arayışına geçtim min 100hz, ghosting sorunu olmayan , tepkime süresi 2-3ms seviyelerinde en önemlisi de input lag <40ms özelliklerine sahip.. Fakat piyasadaki TV lerin input lag parametrelerine ve PS3 performanslarına ulaşmak hiç de kolay değil anladığım kadarı ile, özellikle güncel yorum bulmak.
Aşağıdaki ürünlerden birine sahip olan ve PS3 oynayan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirlerse sevinirim. Özellikle input lag testi yapmış olan arkadaşlar bu değerleri de paylaşabilirlerse süper olur. 2D TVler
SONY 46EX501 LCD (2000 TL ) SONY 46EX520 LCD (2760 TL ) SAMS 46D5000 LED (2174 TL ) LG 47LE5500 LED (2474 TL ) LG 47LV5500 LED (2287 TL)
3D TVler
SONY 46EX720 LED (3300 TL) SAMS 46D6000 LED (2774 TL ) SAMS 46D6500 LED (3224 TL) LG 47LW5500 LED (3300 TL) LG 47LW5500 LED (2699 TL)
Bunların dışında Philips ve Toshiba önerilerine de açığım . Yardımlarınız içi sağolun.
PS3 cafe için kullanacaksanız 100Hz. bir TV almanıza ihtiyacınız yok. Zaten input lagı minimumda tutmak için PC girişi ve Oyun Modu kullanacaksınız. O da en fazla 50Hz'de sabitleyecek TV'yi. Poşuna o kadar para vermeyin ve benden tavsiye en azından bir tane de 3D TV edinin prestij açısından.
LED lerde 40ms altı input lag model bulman imkansız gibi birşey. En iyi motionhandling tartışmasız Sony'de, 2D yi mutlaka sony al. EX serisi işini görür daha pahalıya kaçmanın lüzmu yok. 3D olarak EX serisi kullanılamayacak kadar kötü. Ayrıca biliyorsun pasif sistem kullanıyor LW ve bir PS3 kafe için çok yararlı olur FPR gözlükler. SG tip gözlük kullanan panel alsan 3D gözlük kırılır 200TL civarı para verirsin yenisine, çocuklar gelip ek gözlük ister vs. FPR bu bakımdan çok yararlı olur senin için. Hem daha çok kişi yararlanır hem kırılsa etse kafana takmazsın. Rahat oynanabilmesi de büyük bir artı SG gözlük birçok insanı rahatsız ediyor kısa kullanımlarda bile, 3D oyun için bu yönden de avantajın var. Input lag için de bir arkadaş yapmıştı 51ms bulmuştu LW panellerinde.
Sağolun yorumlarınız için o zaman SONY 46EX501 ve LG 47LW5500 3d uygun televizyonlar olacaktır benim için. Gözlük konusunda haklısın ps3 cafede SG tip gözlükle ocağımız yıkılır :) haftada bir 200 lira gözlük parası veririz. İmkanım olursa almadan önce de son bir kez konsolu takıp test etmek istiyorum.
PS3 için o zaman aynı özelliklerde 400 HZ TV ile 50 HZ TV arasında hiç bir fark yok mu gerçekten ?
quote:
Orijinalden alıntı: ilastas
Sağolun yorumlarınız için o zaman SONY 46EX501 ve LG 47LW5500 3d uygun televizyonlar olacaktır benim için. Gözlük konusunda haklısın ps3 cafede SG tip gözlükle ocağımız yıkılır :) haftada bir 200 lira gözlük parası veririz. İmkanım olursa almadan önce de son bir kez konsolu takıp test etmek istiyorum.
PS3 için o zaman aynı özelliklerde 400 HZ TV ile 50 HZ TV arasında hiç bir fark yok mu gerçekten ?
Kesinlikle fark yok hatta dediğim gibi konsollarda ve PC bağlantısında 400Hz'lik bir TV inanılmaz lag yaşatır size. Yani PS3 kafe olduğundan söylüyorum Smart TV ve video film codec desteği sizi çok ilgilendirmeyecektir. O yüzden boşuna LW5500 için para vermeyin. Daha uygun fiyata LW4500 alın. Belki TV'lerden biri bedavaya gelmiş gibi bile olur bu şekilde.
Ben 4500'ü PC ve PS3 bağlantısıyla kullanıyorum. Lag elbette var, hiçbir zaman sıfırlayamazsınız ama en azından hissedilirliği çok çok düşük. Multiplayer oyunlarda bile giriş tipi PC, mode Game yapınca kesinlikle sıkmıyor canınızı.
Gidip, deneme imkanınız var. Alın yanınıza bir PS3, bir teknomarkete gidin ve gereken ayarlamaları yapın bağladıktan sonra. Bu hakkınız var zaten. Tavsiyem budur, sakın denemeden, performansı görmeden satın almayın.
SONY için diyecek bir lafım yok zaten, 2D için iyi seçim.