Şimdi Ara

ps3 Dahili HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben ps3 e hard disc almak istiyorum
    ancak nasıl olcak bi fikrim yok.
    forumdaki konularada baktım ama pek bişey anlayamadım .konu kirliliği yaptığım için kusura bakmayın.
    sorularım var.
    1-hangi markayı önerirsiniz.
    2-inç 2.5 olucak dimi.
    3-7200 yada 5400 rpm olması ps3 ün performansını etkilermi
    4-vatanda 2.5 inç diye arattırdığımda notebook için dio.ps3 e de uyumlu olur dimi
    5-hard disc i aldığımda fat32 ntfs converti yapıcakmıyım
    6-transfer olayı oluyomu(başka bi ps3 e benim eski hdd yi takıp yeni hdd yi benim ps3 e taksam ve data transferi yapsam hiçbişey değişmese)

başka bilmem gereken varsa yazın lütfen çok dua edicem:)

• Marka konusu her zaman tartışılan bir konudur ve bugüne kadar tam bir çözüme ulaşılamamıştır. Herkesin kendi kullandığı ve tavsiye ettiği bir marka vardır, ben de Seagate'i öneriyorum. PS3'e 2,5" HDD takılmaktadır, notebook hard diski yazması sorun değil zaten üzerinde PlayStation 3 için üretilmiştir yazan bir hard disk bulamazsınız. 5400rpm-7200rpm farkına gelirsek oyunlarda belki de hiçbir farklılık yoktur ancak kendim PS3'ümün hard diskini upgrade ettim ve 7200rpm'lik bir HDD tercih ettim. Sebebi ise video, müzik vs. aktarım hızına katkısı olacağını düşünmemdi. Hard diski PS3'e taktığınızda kendisi formatlayacaktır yani sizin yazılımsal olarak bir işlem yapmanıza gerek yok. Transfer olayını denemediğim için o konuda bir şey yazamayacağım. Bunların haricinde alacağınız hard disk SATA I ya da SATA II arabirimine sahip olmalıdır, IDE hard diski PS3'e dahili olarak takamazsınız.
  • ya sarpy gerçekten çok teşekkür edrim süper açıklamışsın.
    yakalamışken seni biraz daha soru sorsam olur dimi:)

1-şimdi ben bütün oyunlarımı yeni hdd ye tekrar yükliycem dimi.ve aynı hesapla girince trophy lerimde yerinde duruyo olur sanırım.
    2-psn den indirdiğim oyunları(fat princess) nasıl yeni hdd ye aktarıcam?

ekonomik olarakta sorularım var:D

nerden aliyim hdd yi.
    bende seagate almayı düşünüodum.şöle 320 500 gb arası.
    fiyat aralığı nedir.

çok zahmetli oldum farkındayım ama inan çok sevaba giriosun vallaha dua ediorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sckn88

selam arkadaşlar.
    ben ps3 e hard disc almak istiyorum
    ancak nasıl olcak bi fikrim yok.
    forumdaki konularada baktım ama pek bişey anlayamadım .konu kirliliği yaptığım için kusura bakmayın.
    sorularım var.
    1-hangi markayı önerirsiniz.
    2-inç 2.5 olucak dimi.
    3-7200 yada 5400 rpm olması ps3 ün performansını etkilermi
    4-vatanda 2.5 inç diye arattırdığımda notebook için dio.ps3 e de uyumlu olur dimi
    5-hard disc i aldığımda fat32 ntfs converti yapıcakmıyım
    6-transfer olayı oluyomu(başka bi ps3 e benim eski hdd yi takıp yeni hdd yi benim ps3 e taksam ve data transferi yapsam hiçbişey değişmese)

başka bilmem gereken varsa yazın lütfen çok dua edicem:)

1- Özellikle önerebileceğim bir marka yok. Cebine uygun hangisi ise alabilirsin.

2- 2.5" olacak doğrudur.

3- Çok büyük bir performans farkı olmadığını çeşitli kaynaklardan okumuş ve forum içinde de tartışmıştık. Oyun açılışlarında çok ufak farklar vardı sanırım ama hani evet çok fark var dememiştik.

4- Notebook için olan hardisklerde uygundur. Benim konsolun içinde HP laptoptan çıkardığım harddiski kullanıyorum.

5- Herhangi bir işlem yapmayacaksınız. İlk taktığınızda format işlemi yeterlidir.

6- Data transferi için PS3 ün back-up özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için fat32 formatlanmış harici bir diski ps3 e takıp yedekleme yapıp daha sonra yeni hdd ye geri yükleme yapabilirsiniz. İşlem uzun sürer şimdiden söyleyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sckn88

ya sarpy gerçekten çok teşekkür edrim süper açıklamışsın.
    yakalamışken seni biraz daha soru sorsam olur dimi:)

1-şimdi ben bütün oyunlarımı yeni hdd ye tekrar yükliycem dimi.ve aynı hesapla girince trophy lerimde yerinde duruyo olur sanırım.
    2-psn den indirdiğim oyunları(fat princess) nasıl yeni hdd ye aktarıcam?

ekonomik olarakta sorularım var:D

nerden aliyim hdd yi.
    bende seagate almayı düşünüodum.şöle 320 500 gb arası.
    fiyat aralığı nedir.

çok zahmetli oldum farkındayım ama inan çok sevaba giriosun vallaha dua ediorum:)

Back-up ve restore işlemleri ile tüm bilgileriniz yeni harddiske geçer. PSN den indirdiğiniz oyunlarda dahildir. Disklerin fiyatları ile ilgili tam bir bilgim olmadığı için bu konuda diğer arkadaşlarım yardımcı olacaklardır.

• Ben teşekkür ederim.

Backup, restore gibi şeylerle uğraşmak istemediğim için hard diski değiştirdiğim zaman oyunların kurulumlarını baştan yapmıştım, demo oyunları tekrar indirmiştim. Hard diski değiştirmeden önce de oyunların save dosyalarını flash diske kaydetmiştim. (bazı oyunların save dosyaları kopyalanamıyor) Bir de hard diski değiştirmeden önce trophyleri PSN'e kaydetmek için menüden Game > Trophy Collection bölümüne gelin, üçgene basıp Sync with Server'ı seçin.

PS Store'dan satın aldığınız oyunları, oyunları satın aldığınız hesaptan tekrar indirebiliyor olmanız lazım. Store'da View Downloads bölümünde kayıtlı olarak gözüküyor olması gerek, bakıp kontrol edin isterseniz.

Hard diski uygun ve güvenilir olan yerlerden almak lazım. Ben gidip kendim almıştım çünkü hard diskler poşet içerisinde satılıyor ve kargoda başına bir şey gelmesini istemediğimden en güvenilir yolun bu olacağını düşünmüştüm. Eğer güzel kampanyalara denk gelirseniz fiyatlar normale göre baya düşük olabiliyor, mesela ara ara Vatan'da tüm ürünlerde %20 kampanyası oluyor. Fiyat araştırması içinwww.teknofiyat.com adresini kullanabilirsiniz.

Not: Backup ve restore işlemlerini yapıp yapmamak size kalmış bir şey, ben uzun sürdüğü için bu yöntemi tercih etmemiştim.

• arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ederim tamamen aydınlandım bu konuda .süper oldu valla:)
    tekrar çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XBOX1 250GB HDD TANITMA
    16 yıl önce açıldı
    ps3 hdd kopyalama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hdd değişimi garantiyi bozmuyor diimi? ve ben kendi ps3 üme +1 yıl best buy garantisi yaptırdım toplamda 3 yıl oldu ve best buy artık ne sorununuz olursa olsun bize getirin demişti acaba böyle bir değişimde onlar ne der
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akşahin

hdd değişimi garantiyi bozmuyor diimi? ve ben kendi ps3 üme +1 yıl best buy garantisi yaptırdım toplamda 3 yıl oldu ve best buy artık ne sorununuz olursa olsun bize getirin demişti acaba böyle bir değişimde onlar ne der

Hard diski değiştirirken garantiyi bozacak herhangi bir etiket yırtılmadığı için sorun olacağını sanmıyorum. Zaten olur da PS3 arızalanırsa orijinal hard diskini geri takar onunla birlikte servise götürürsünüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.