Şimdi Ara

Ps3'e Hacker'lardan Büyük Darbe/ SADECE BİLGİ PAYLAŞIM BAŞLIĞI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
0
Favori
84.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu olayları uzun süredir okuyorum okudukça hem üzülüp hem de sevindim diyebilirim. Ama ne güzel oynuyorduk keşke böyle birşey olmasaydı. Türk oyun piyasası ilk kez bu derece gelişim gösterdi , türkçe oyun, türkçe psn derken, türkiye de artık orjinal alınmaya başlanmıştı. Sonynin zarar ediceğini düşünmüyorum , sadece daha az kar edicek. Birçok kişi orjinal oyunların fiyatları pahalı olduğu için ps3 almazken , bu olaylar olduktan sonra koşa koşa ps3 alacaklar , xbox sahipleri bile exc oyunlar için ps3 e yöneliceklerdir diye düşünüyorum. Sony elbette girişimde bulunacak işlerin çığrından çıkmaması için psn i ücretsiz yapabilir yada her yeni çıkan oyuna online oynamak için kod fln verebilir bilmiyorum ama olan oyun piyasasına olucak bu kesin. Bi uncharted 4 ü ps3 te görmemiz artık çok zor. İyi günler iyi forumlar
  • Şimdi 360 ve Wii ye ne oldu kopya çıktıda , PS3 ede birşey olmaz diyenler olabilir..

Durum şöyle farklı...360 da işlem donanımsal. Açacaksın, pc ye takacaksın edeceksin, herkesin harcı degil. Üstüne ban riski , dvd ye yazma zorunluluğu vs gibi şeyler var
    Wii ise daha çok casual oyunculara hitap eder ve çip yada softmod lazım. Softmodda teferruatlı işlem. Herkes yapamaz. Kaldıki Wii nin satışlar gerçekten çok yüksek. Öyle yada böyle deli satıyor.

PS3 teki olay ise çok basit olacağa benziyor. USB ye bir dosya kopyalayıp, orjinal FW gibi yükleme gibi birşey olacak gibi. Donanımsal bir işlem yok. Ayrıca yazılım satışları beklendiği kadar yüksekte olmuyordu. Exc lerin bazıları iyi satarken, multi platformlarda genelde geride kalıyordu.
    Üstüne bu işlem kolay birşey olacağı için yapan çok kişi olabilir. Buda kötü yansır gibi. Ama Sony yinede sineye çekip, normal şekilde devam edecektir. Şu aşamada birşey yapabilmesi mümkün degil
    Artık %10-15 gibi bir kısmı gözden çıkaracak. Görünen o

PS4 ün çıkışını hızlandırabilir

bluray kodlarıda kırılmış. Buda ayrı konu.

• Ben 15 senedir oyun oynuyorum, çipsiz psx görmedim hiç, herşeye ragmen ps2 geldi, onu da kısa zamanda içinden çıkan demo disk ile kırdılar ilk olarak, zamanla bu gelişti ve mesih çipler üretildi, sarı kaplamalı gold dvd lere oyunlar basıldı, ve yine Sony ps3 üretti, bu kez kırılırsa ps4 te gelir, ama Türkiye'ye destek falan etkilenir mi bilemiyorum, Sony nin bu sene büyük hedefleri vardı ama henüz 2011 in ilk günlerinde baltaladılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_could

Bu olayları uzun süredir okuyorum okudukça hem üzülüp hem de sevindim diyebilirim. Ama ne güzel oynuyorduk keşke böyle birşey olmasaydı. Türk oyun piyasası ilk kez bu derece gelişim gösterdi , türkçe oyun, türkçe psn derken, türkiye de artık orjinal alınmaya başlanmıştı. Sonynin zarar ediceğini düşünmüyorum , sadece daha az kar edicek. Birçok kişi orjinal oyunların fiyatları pahalı olduğu için ps3 almazken , bu olaylar olduktan sonra koşa koşa ps3 alacaklar , xbox sahipleri bile exc oyunlar için ps3 e yöneliceklerdir diye düşünüyorum. Sony elbette girişimde bulunacak işlerin çığrından çıkmaması için psn i ücretsiz yapabilir yada her yeni çıkan oyuna online oynamak için kod fln verebilir bilmiyorum ama olan oyun piyasasına olucak bu kesin. Bi uncharted 4 ü ps3 te görmemiz artık çok zor. İyi günler iyi forumlar

Bu durum aslında düşündüğünün tersi ciddi zarar verir Sony'ye neden;

Drizzt'in dediği gibi bu iş kırılmanın ötesinde birşey. Bu olayı Xbox 360, Wii yada Ps2 gibi bir kırılma olarak görme burada kırılma ötesinde Sony firmasıda bu olay karşısında savunmasız kalıyor. Wii ve Xbox 360 sistemlerinde kopya olmasına rağmen oyun satışları yüksek en basitinden Wii en çok korsanın olduğu platform zaten bununla ilgili haberde verildi ona rağmen çıkan yazılımlar müthiş satış yapıyor. Ps3'de ise kopya olmamasına rağmen genel olarak oyun satışları düşük üstüne birde bu olay geliyor. Bu olay ise öncedende dediğim gibi normal bir kırılma değil taşları yanyana getirdiğin zaman cidden çok büyük bir tehlike Sony için.

Önceki mesajlara bakarsan ne kadar kısa sürede adamlar ne kadar hızla yol alıyor görebilirsin.

İlerleyen günler ise neyin ne olduğunu tam olarak gösterecektir.

Hayırlısı diyelim hayırlısı olsun.

• yakında çakma ps3 üretmeyede başlar bunlar artık rami gpu falan modifiye edip satarlar çinli elemanlarla beraber.
  • hayırlısı olsun bakalım :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 3 Ocak 2011; 11:32:28 >
  • Sony'e feci halde kin beslemişler acımadan çatır çatır giriyorlar konsolun beynine
  • Olaylara tersten bakıp birazcik yol haritası tahmini yapayım konsol piyasası için

Ben Sony cephesinin tahmin edilen kadar zarar göreceğini düşünmüyorum. İlk etapta illaki ters yansıması olacaktır bunun. Her nekadar kopya oyuna tukaka diyen bir kitle olsa da şu olaydan sonra :

- xbox360'ın konsol satışı olarak Dünya genelinde nasıl kan kaybettiğine şahit olacağız. Bir çok PS1/PS2 nesli kopya kullanan XBOX360 kullanıcısı da PS e tekrar transfer olacak.
    - Satış patlaması yapacak ps3 te multiplatform oyun ezikliği dönemi de artık sona erecek. Artık oyun üretim süreci çok sattığından dolayı ps3 odaklı olmaya başlayacak.
    - Sayısı çok olan konsola orjinal oyun satışı da en kötü ihtimalle bugünkü rakamlarla devam edecektir. Yalnız olması gereken şart, Xbox cephesindeki gibi online yapıyı, kopya kullanıcısından izole edebilmek. Bu sağlanırsa kopya kullanan adam da orjinal kullanan adam da memnun kalacak bir nokta bulur bu platformda.

Sony açısından hiçte karamsar bir tablo olmayacak. İlk etapta darbeyi yiyecek olan oyun üreticileri. Onlar da zamanla bugünkü kar oranlarına tekrar ulaşır.

Microsoftun da eli armut toplayacak değil. Bu gelişmeler yeni nesil konsollar için düğmeye basar diyebiliriz. Satışlarda ps3 ile mücadele edemeyeceklerini düşünüyorlarsa, yeni konsolu tekrar önceden piyasaya sürme için çalişmalara girişmişlerdir belkide. Natal ya da move gibi aparatlar anlık göz boyamaya yarar ancak uzun vadede bu iki firmaya bir getirisi olacağını düşünmüyorum bu ikisinin.

Wii nin bu gelişmelerden zerre miktar etkileneceğini zannetmiyorum. Onlar kazanacağını kazandı bu nesilde. Yine yapacakları cihazla hedeflerine her türlü ulaşırlar gibi geliyor.

Konunun benim açımdan ilgi çekici noktası homebrew ve emulatör ayağı. Elimde emulatörler yüzünden tuttuğum xbox 1 e veda bile edebilirim Cell ile yapılabilecek emulatörleri düşününce 10 numara bir alete dönüşecek ps3.

• Bu isle ugrasan herifler uyuyorlar suanda. Twitterde 4 saat once eleman gideyim uyuyayim artik demis. Geohot ta yatiyordur malum amerikalarda. Gece yine buralar senlenir. Gunduz fazla hareket beklemeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkcirak

Sony den ses seda yokmu hala?mutlaka birşeyler yapacaklar ve bence bunlar çok acımasız önlemler olacak.Kimse kimseye bedavadan ekmek yedirmez heleki bunlar sony gibi Microsoft gibi büyük şirketlerse zarar edeceklerine psn i kapatırlar ps3 üretimini durdururlar olan yine biz oyunculara olur.

hocam sony bunu yaparsa o 40 küsür milyon ps3 sahibi gidip bir daha "sony marka" bir ürünün yüzüne bakar mı sence?
    bacağı kesip vücudu kurtarmak varken sen doğrudan intihar ettirdin firmayı
    ayrıca sony hala ps2'ye oyun çıkarttıran bir firma ki ps2 oyununu çek bilgisayardan yaz dvd'ye oyna. hiç sanmıyorum bu derece fevri ve de onları pazardan çıkartacak hareketlerde bulunacağını sony'nin.

• Belki de konsol satış patlaması yaşanır kim bilir. Bakarsın Sony kar etmeye başlamış. Şaka gibi ama olmayacak şey değil hani ama bu dongle sız kopya işinin piyasaya oturması herkes tarafından bilinmesi nerden bakarsan bak en az 1 yılı bulur.

Not: En kötü ihtimal Psn için bir önlem alırlar MP de kopya barındırmazlar. Muhakkak bir çözümü bulurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 3 Ocak 2011; 11:49:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Bu isle ugrasan herifler uyuyorlar suanda. Twitterde 4 saat once eleman gideyim uyuyayim artik demis. Geohot ta yatiyordur malum amerikalarda. Gece yine buralar senlenir. Gunduz fazla hareket beklemeyelim.

Uyusunlar hatta iyi beslensinler şimdi orada sağlıksız besleniyorlardır Burger falan takılıyordur onlar buradan birşey yollayalım. Onlar bize lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

Belki de konsol satış patlaması yaşanır kim bilir. Bakarsın Sony kar etmeye başlamış. Şaka gibi ama olmayacak şey değil hani ama bu dongle sız kopya işinin piyasaya oturması herkes tarafından bilinmesi nerden bakarsan bak en az 1 yılı bulur.

Not: En kötü ihtimal Psn için bir önlem alırlar MP de kopya barındırmazlar. Muhakkak bir çözümü bulurlar

Normal bir kırılma olsa yani Xbox 360 yada Wii'ninki gibi falan evet PSN'de barındırmaz diyeceğim ama şuan hacker'ların ulaştığı nokta ve Sony'nin yazılım departmanının pek iyi olmaması bence bu durumu zorlaştırıyor.

Kullandığın yazılımı güvenlik imzası olduğu için orijinal olarak tanıtabileceksin böyle bir durum var. Bence PSN sorununu aşacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 3 Ocak 2011; 11:54:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Normal bir kırılma olsa yani Xbox 360 yada Wii'ninki gibi falan evet PSN'de barındırmaz diyeceğim ama şuan hacker'ların ulaştığı nokta ve Sony'nin yazılım departmanının pek iyi olmaması bence bu durumu zorlaştırıyor.

Kullandığın yazılımı güvenlik imzası olduğu için orijinal olarak tanıtabileceksin böyle bir durum var. Bence PSN sorununu aşacaklar.

MP oyun için ayrıca paralı kod sistemi ile (zaten EA adlı güzide(!) kurum bunu başlatmıştı) önüne geçilecektir yüksek oranda. En azından etrafta "CoD'un qrali phenimmmm" diye bağrınan multi oyuncuları olmaz böylece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarkos

quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

MP oyun için ayrıca paralı kod sistemi ile (zaten EA adlı güzide(!) kurum bunu başlatmıştı) önüne geçilecektir yüksek oranda. En azından etrafta "CoD'un qrali phenimmmm" diye bağrınan multi oyuncuları olmaz böylece.

key fiyatları ucuz olursa çözüm olmaz ama oyun fiyatına key fiyatı satılırsa çözüm olabilir. Hem Ps3 ün düştüğü duruma bak cd key lere kaldı. ( o kadar mazilik bir sistem ki bu ismi bile cd key) mantık online da cd key. Eh işte o zaman da takas piyasası ölür. Bir ihtimal bu bir çözüm olur

• Sony nabacak ben onu daha çok merak ediyorum. Düşünsenize sony de çalışan bi mühendissiniz ve durum bu. Adamlar ne düşünüyor ben onu merak ediyorum. Koskoca dünya devi firmalardan biri bu eyvallah diyemez. Prestij olsun para olsun her yönden kayıtsız kalması zor gibi.

Bence korsan+online oyun olmazsa pek tutmaz gibi. yani JB'in usb siz versiyonu olursa pek tutulmaz.
  • Yahu girip okuyorumda millet sıyırmış...Şimdi bu kırılma konusunda fanboyluk ayyuka çıkmış...Sony yenilmişde madara olmuşda wii ile ms ephesi gülüyormuşda...

Ulen Xbox daha 2. ayında madara oldu hemde kopya ile millet live de cirit atıyordu hala atıyor keza Wii de öyle...Ps3 yinede 3 sene direndi daha ne olsun...Ömrü bu karışo onunda...Kopa oyun hakkı engelleneMezz o kaadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ereneren

Yahu girip okuyorumda millet sıyırmış...Şimdi bu kırılma konusunda fanboyluk ayyuka çıkmış...Sony yenilmişde madara olmuşda wii ile ms ephesi gülüyormuşda...

Ulen Xbox daha 2. ayında madara oldu hemde kopya ile millet live de cirit atıyordu hala atıyor keza Wii de öyle...Ps3 yinede 3 sene direndi daha ne olsun...Ömrü bu karışo onunda...Kopa oyun hakkı engelleneMezz o kaadar

adam haklı
  • Xbox 1 sene sonra kırıldı, 2 ayda degil..Ve sadece exploitle, oyun çalıştırabilirsin. CFW, kendi uygulamalarınızı hala yükleyemezsiniz.Sisteme müdahale edemezsin, teferruatlı işlemler sonucu anca yapabilirsin.
    PS3 te 1 senede kırıldı..Herşeyi açık duruma geldi. Madara oldu lafı argo olsada, duruma uyuyor. Prestij kaybı büyük oldu diyelim..Herşey yapılabilir vaziyette. Yakında meyveleri görülür, buradaki çogu fanıda bunları yapar..PS1 ve PS2 de nasıl yaptılarsa...

Ayrıca bu kadar önemli haberin konuşulması kadar dogal birşey olamaz. Tüm forumlarda oldugu gibi, buradada konuşulur. Konsolların tarihinde böyle bir açık görülmedi heralde. Bu konuşulmayacakta ne konuşulacak ?
  • Bu arada NFS HOT PURSUIT disc siz calisir duruma gelmis.

Herifler CFW ye gerek kalmadan aksama kadar digerleride halledecekler gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 3 Ocak 2011; 13:38:04 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.