Şimdi Ara

Ps3'e Hacker'lardan Büyük Darbe/ SADECE BİLGİ PAYLAŞIM BAŞLIĞI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.598
Cevap
0
Favori
84.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cryptdlg
    Bu arada NFS HOT PURSUIT disc siz calisir duruma gelmis.

Herifler CFW ye gerek kalmadan aksama kadar digerleride halledecekler gibi.

Disc olmadan mı
  • Burası Xbox 360 vs Ps3 başlığı değil. Konu Ps3'ün kırılmış olması ve doğal olarak Sony'nin bu yaptığı hata içinde birşeyler yazılıp çizilecek yeterki seviye bozulmasın ve şuan seviyenin düştüğü falanda yok.

Yabancı forumlarda hatta onuda geçin konferansta bile dalga geçtiler biz burada ise yine sınırı geçmeden paylaşım yapıyoruz. Cihazın güvenlik anahtarı ele geçirilmiş bu ufak bir hata yada normal bir durum değil. Bunu konusuyor ve bunun bize sunacağı uygulamaları takip etmek istiyoruz.

Arkadaşlar lütfen birbirimize karşı anlayışlı olalım. Bilgi paylaşımımıza devam edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 3 Ocak 2011; 14:13:56 >
  • Seneye zaten ps4 çıkacak. Geç kaldılar kırmak için
  • quote:

Bu arada NFS HOT PURSUIT disc siz calisir duruma gelmis.

Herifler CFW ye gerek kalmadan aksama kadar digerleride halledecekler gibi.

ellerimi ovuşturmaya başladım, ağzımdan salyalar da akıyor
  • "cryptdlg " Hocam sana Tekrar cok tsk ederim Aktardigin bilgiler icin .
    Ben dün yanlis anladim sanirim Az bucun Ingilizceyle , GT5 in son durumu nedir ? Calisir durumda mi su anda 3.50 icin ?
  • NFS HP test ettim harici harddiskten calıstı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 3 Ocak 2011; 14:29:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

"cryptdlg " Hocam sana Tekrar cok tsk ederim Aktardigin bilgiler icin .
    Ben dün yanlis anladim sanirim Az bucun Ingilizceyle , GT5 in son durumu nedir ? Calisir durumda mi su anda 3.50 icin ?

GT5 in 3.41 eli kulaginda, hatta yayinlandida test edilmesi gerekiyor mus.

Veritas kod adli biri oyunlarin edit isini ustlenmis. Hepsini sirayla elden geciriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 3 Ocak 2011; 14:32:10 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

"cryptdlg " Hocam sana Tekrar cok tsk ederim Aktardigin bilgiler icin .

GT5 in 3.41 ile ilgili bir dosya paylasildi, ama test edilip onaylanmasi gerekiyor sanirim. Kesin calisiyor diye bisey yok.

Baslik acilmis 3.50 de yakinda oynanabilir diye ,Simdi gördüm Hocam saolasin...
    Daha kac saat oldu Gelismelere bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr
    Konsol yerden yere vurulmuyor. Ortada büyük bir güvenlik açıgı var, haber niteliğinde ve insanlar bunu konuşuyor. Her forumda oldugu gibi.
    Çamur atmak, trollük bunların anlamları başkadır
    Hoca sen hiç xbox ı ve oyunlarını yerin dibine sokmadınmı ? Mesajlarını hatırlatırım istersen.
    Kopya oynamak için xbox360 aldıgınıda sen söylemedinmi zamanında...Hatta bir sürü oyununu yolladım hediye olarakta..Dogrumu ?
    Xbox da olunca sorun yok, ps3 te oluncamı problem oluyor ?
    Bırak sony savunur kendi markasını. Sen tüketici olarak elde edeceğin güzel uygulamaları konuş, tartış.

Hem bak bize yazma bunu, koca konferans oldu, orada laf ettiler sony ye. Haklılarda, böyle güvenlik açıgı gördünmü sen daha önce ? Dogru söyle

Şimdi öyle şeyler yazıyorsun ki, hayretler içinde okuyorum...

- 360 donanımsal olarak kırılmıştır, kırılmadı ise JTAG dedikleri nedir?
    - PS3 çıkalı 4 yılı geçmiş sen diyorsun ilk yılında kırıldı, peki bu konu neyin nesi?
    - 360 çıktığının ilk ayı kopya oyun oynanabilir haldeydi.
    - Evet 360'ta hala kopya oynarım, Wii'de keza aynı şekilde. Ben bana adam gibi hizmet veren, garantili konsol satan, Türkçe oyun çıkaran firmanın oyunlarını kopya oynamam. Yapsın XBox şunları anında orada da orijinale geçerim.
    - Bir konsolun kırılış hikayesini bile hacker'lar için başarı hikayesine çevirdin adeta, benim eski mesajlarıma bakacağına, önce mod olduğun sitede bir yazdıklarına bak hacım. Vallahi bu aralar sen de acaip değişiklikler mi oldu, yoksa bastırılmış yönün mü ortaya çıktı anlayamadım.
    - Adamlar konsolu kırmış sen madara olup olmama seviyesine çektin hemen.

İşin teknik yanını takip etmediğimden bilemem, ben bu konsol ile daha fazla eğleniyorum, çok sevdiğim exc. oyunları mevcut. Henüz ortada söylenenlerden başka bir şey yok, Sony'nin bu gelişmeler karşısında yapacaklarını da bilmiyoruz. Kim kopya oynar, kim orijinal takılır bilemem ama işi şu noktaya getirenlerin başında kendin geliyorsun. O kadar dramatize ettin ki olayı, gören görmeyen asrın oalyı sanacak. 4 yıldır kopyaya karşı direnen tek konsol olmuş, adamlar bu tavırlarıyla konsol tarihine geçtiler, var mı bu çapta büyük bir firma kırımadan 4 yıl dayanabilmiş.

Ama Sony gibi bir firmayı yaptıkları oyunlarıyla desteklemeyen yapımcılar düşünsün bence, donanım aynı donanım... Bunca zaman orijinal oyunları ile yapımcıların gözdesi olması gereken bir konsol hepimizin bildiği saçma nedenlerden dolayı multiplatform oyunlarda net olarak öne çıkamadı. Satsınlar şimdi orijinallerini çakal firmalar...

Bence de bu kırılma işi iyi oldu... Ama bunu senin gibi kendinden geçmiş bir şekilde ifade etmeye utanırım açıkçası...

• o ne zaman ve nasıl görecez güneşi
  • @SolidRock
    Hocam öyle deme.O site son derece tarafsız bir sitedir.Ps3'ü tozlandırırken bir şey yok, xbox360'ı tozlandırınca sat onu falan filan..
  • Önceki başlığın başına xbox - ps3 kavgasını saranlar lütfen bu başlığa da aynı şeyi yapmayın. burada tek yaptığımız bilgi paylaşımı. lütfen başlığı başka amaçla kullanmayın.
  • Ne bu konudaki bazıları gibi PS3 fanıyım ne de XBOX 360 fanıyım.Buradaki arkadaşlar kopya oynandığı için bir havalanmışlar bir havalanmışlar ki anlatamam.Sanki konsolu kendileri kırmış,madara etmiş gibi?
    Herkes olayların farkında.PS3'ün 1 yıl sonra kırıldığı haberleri kolpa idi.elemanın biri 2 ps3 koymuş bir tür düzenbazlıklar yapıyor sonra çıkmış ben kırdım veya kırılmış konsolu kullanıyorum dendi.E madem gerçekti neden PS3'te korsan oynamak için can atan elemanlar 4 yıl bekledi?Hiç kafanız çalışmıyor mu?
    Ha sony'e gelelim.Adamların resmen ağızlarına s.çıldı yalan mı?Verdikleri uygulamaları konsol her sene fazla satınca geri aldılar.Linux desteği,PS2 oyunlarını çalıştırma desteği.Bu onlara ders olsun.Hakediyorlar.Ama bu olaya gelmiş geçmiş en büyük hack,yok mükemmel,yok yerden yere vurdular falan derseniz adama "hoop ne diyorsun kardeşim?" derler..Ben JB'li kullanıyordum makineyi,online oynayamadığım için yılbaşı günü kaldırdım.Adam gibi kırılsın yine JB'ye dönerim açıkçası kimse de bana karışamaz.Kırılamaz kırılamaz diye sony bas bas bağırırken adamlar neler neler yapıyorlarmış da haberimiz yokmuş.4 yıl önce kırılmış meğersem konsol bundan da haberimiz yokmuş.İşi gücü laf kalabalığı olan 3-5 adamın sözlerine karşılık yazıyorum bunları.Kaale aldığım için bile kendimden utandım şu an.

• Şimdi burada onları karalamanın anlamı yok Uğur, ben de sadece kendisinin bana salladığı laflara icaben yazdım o şekilde. varsa bir sorun kendi yerinde konuşmak lazım.

Bu kopya işine gelince, konsolun 4 yıl kırılamamış olması insanları belki bu kadar hırs yapmış gibi gösterdi ama bence bu konsol çok dolaylı yollardan çok daha profesyonel kişi veya kurumlarca kırıldı. Olaya bakın, resmen şova dönüştü veya birileri tarafından şova dönüştürülüyor.

Korsan kullananlar her dönemde olmuştur. Örneğin ben PC'de sevdiğim oyunları kesinlikle orijinal alırım, Steam'de 100'e yakın orinal oyunum var, ayrıca 30 kadar DVD ve CD olarak PC oyunları, 30 kadar PS2 oyunu, kırktan fazla da PS3 oyunum var orijinal olarak. Ama 360 ve Wii korsan kullanıyorum, açıp oynadığım da yok bu konsolları pek, genelde bizim oğlan oynuyor. PSP GO var o bile orijinal oyun aldığım bir platformdur.

Açıkçası ben kopya oynuyorum demeye de utanıyorum, vallahi kendime de yediremiyorum. Ama bu tip düşünceler içindeyken yavuz hırsız misali kopya oyun geliyor diye de bayram etmeye çekinirim, orta yerde b u tip mesajlarla beyanlarda bulunmaya utanırım. Bu kırılma konusunda yadırgadığım budur, yoksa kim ne etmiş, etmemiş umrumda değil, olamaz da zaten.

• GT5 an itibariyle OK gibi. Kimi versiyon da calisip kimi versiyonlarda calismadigi soyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 3 Ocak 2011; 14:52:12 >
  • Windowsunuz korsan, mp3 arşiviniz korsan, film, torrent arşiviniz korsan, kullandığınız her tür program korsan, gelip bana burda orjinal kullanıyorum kopyacılıktan utanıyorum demeyin. 4.8 tb harddiskte neler vardır diye sormazlarmı.
  • quote:

GT5 an itibariyle OK dir. 3.41 icin.

şu anda bunun yolu 3.50'lik makinaya downgrade sonra jb sonra tool sonra tak gt5'i çalıştır şeklinde sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

Orijinalden alıntı: Gs_Emre

Eğer psn de korsanın onu açılırsa online ağırlıklı oyunlarda Pc deki gibi KEY sistemi getirebilir oyun firmaları sony de live gibi paralı sisteme gecer. Sonuçta adamlar bi yerlerden kar yapacak.cnızda livadan ban olduğu için millet live tadını alınca orjinape donüyor.psn de ban olmazsa siz öyle diyorsunuz farklı yollara gider firmalar ve Sony.

evet key uygulaması olabilir. bu çözüm olabilir.

PC de işe yaradı mı ki PS3 te işe yarasın :)

Pc de online pes, Bad company veya Fifa oynamak için millet orjinal oyun alıyor.Dememin ise yarıyor böyle bir uygulama olursa bu tür oyunları keyleri için orjinal almak zorunda kalabiliriz.KEY kullanılacağı için takas imkanı da zor olur.Halı hazırda kopya oynatan bir cihaz varken ps3 un kırılmasına pek sevinemiyorum.Benim için tek önemli olan şey online oyun.elimde xbox ta var fakat online oynayacağım zaman live i belli bir ücret ödeyip almam gerekiyor.bu uyeligide aldın mı hakkını vererek kullanman gerek.diyelim ki 10 günlük boş zamanım var ve online oyun oynamak istiyorum.ama parayı basıp daha uzun süreli üyelik almam lazım.psn live gibi kaliteli olmasada bedava olması her an açıp online oyun oynamamı sağlıyor.orjinal oyunların bulunması ve takası dA çok kolay ülkemizde.kırıldığında kullanmaya mecbur kalcaz gibi bir his var icinde nedeni de takas ve 2. El piyasasının ölmesi ve muhtemelen psn in paralı olma ihtimalinin artık daha fazla olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock
    Şimdi öyle şeyler yazıyorsun ki, hayretler içinde okuyorum...

- 360 donanımsal olarak kırılmıştır, kırılmadı ise JTAG dedikleri nedir?
    - PS3 çıkalı 4 yılı geçmiş sen diyorsun ilk yılında kırıldı, peki bu konu neyin nesi?
    - 360 çıktığının ilk ayı kopya oyun oynanabilir haldeydi.
    - Evet 360'ta hala kopya oynarım, Wii'de keza aynı şekilde. Ben bana adam gibi hizmet veren, garantili konsol satan, Türkçe oyun çıkaran firmanın oyunlarını kopya oynamam. Yapsın XBox şunları anında orada da orijinale geçerim.
    - Bir konsolun kırılış hikayesini bile hacker'lar için başarı hikayesine çevirdin adeta, benim eski mesajlarıma bakacağına, önce mod olduğun sitede bir yazdıklarına bak hacım. Vallahi bu aralar sen de acaip değişiklikler mi oldu, yoksa bastırılmış yönün mü ortaya çıktı anlayamadım.
    - Adamlar konsolu kırmış sen madara olup olmama seviyesine çektin hemen.

İşin teknik yanını takip etmediğimden bilemem, ben bu konsol ile daha fazla eğleniyorum, çok sevdiğim exc. oyunları mevcut. Henüz ortada söylenenlerden başka bir şey yok, Sony'nin bu gelişmeler karşısında yapacaklarını da bilmiyoruz. Kim kopya oynar, kim orijinal takılır bilemem ama işi şu noktaya getirenlerin başında kendin geliyorsun. O kadar dramatize ettin ki olayı, gören görmeyen asrın oalyı sanacak. 4 yıldır kopyaya karşı direnen tek konsol olmuş, adamlar bu tavırlarıyla konsol tarihine geçtiler, var mı bu çapta büyük bir firma kırımadan 4 yıl dayanabilmiş.

Ama Sony gibi bir firmayı yaptıkları oyunlarıyla desteklemeyen yapımcılar düşünsün bence, donanım aynı donanım... Bunca zaman orijinal oyunları ile yapımcıların gözdesi olması gereken bir konsol hepimizin bildiği saçma nedenlerden dolayı multiplatform oyunlarda net olarak öne çıkamadı. Satsınlar şimdi orijinallerini çakal firmalar...

Bence de bu kırılma işi iyi oldu... Ama bunu senin gibi kendinden geçmiş bir şekilde ifade etmeye utanırım açıkçası...

- JTAG denen olay unsigned kod çalıştırmaya yarar. Official fw ile birşey yapamazsın. Özel FW flashlarsın. Orada kalır olay. Dijital imza kodlarını kimse bilmez. Sadece PS3 ün biliniyor şu anda
    - PS3 kırılması bir sene sürdü. Adamlar yazmış, bu olayın linuxlara kaldırılan tepki ile başladıgını açık açık yazdılar. Geohot bu olaya başlayalı 1 sene anca oldu. Daha önce scene gruplarından ugrasan oldumu ? Hayır
    - 360 çıktıgının ilk ayı kopya oynanır halde degildi
    - PS1 ve PS2 zamanındada oynasaydın orjinal. Mecbur kaldıgın için oynuyor olmayasın...Çevir kazı yanmasın olmuş. Türkiyede olup olmamasına göremi degerlendiriyorsun sen bu işleri ? Wii yi niye oynuyorsun ? Yazık
    - Başarı hikayesidir zaten. Tüm forumlardada öyle görülür. Başarıdırda zaten. O forum sende fazla yara açmış. Birşeyde denmedi, nedense abuk subuk saldırıların var.Bende değişen birşey yok, başta ne diyorsak aynen devam ediyoruz. Farklı yazdıgımız ne var söyle bilelim. Farklı yönlere çevirmeye çalışıyorsun olayı.
    - Ben çekmedim madaralığa, dikkatli oku, öyle yorum yap. Bak bakayım ben nerede madara oldu demişim. Epic Fail oldu dedim en baştan, onuda ben degil cümle alem dedi, biliyorda zaten...

Teknik kısmını bilmiyorsan, işin ne boyutta oldugunuda bilemezsin. Muhtemelen bu private key, root key ne ifade ediyor onuda bilmiyorsun. O zaman "asrın olayı sanacak, dramatize ettin" gibi lafların zaten kendinle çelişir. Kopyaya hepsi direniyor, her olayı sony çevresinde dönüyor sanma artık.

Ben kendimden geçmiş gibi ifade etmiyorum.Görebilirsen yazılan mesajları göreceksin. Gözünü MS ve Xbox düşmanlığı bürümüş. O konsola yakın olanlarıda kendi kendine düşman belliyorsun. Dikkat ediyorum forumda isim vermeden ortaya laf atıp sataşmaların devam ediyor.
    Daha 2 gün olmadı Halo için çoluk çocuk videolarını koyman.Bana çeviriyorsun diyorsun, esefle kınıyorum. Neyi çevirmişiz ?
    Sabahlara kadar live da oynayıp ertesi gün forumlarda türlü laf atmaların, e3 leri izlerken begenip yarım saat sonra forumlarda başka türlü yazmaların, xbox da , wii de her türlü kopya oynayıp bunu türkiyede yoklar ondan gibi komik bir şeye baglamanı (PS2 ve PS1 zamanındada türkiyedeydi, kaç tane kopya oyunun vardı acaba) , kent forumlarında xbox a ve oyunlarına agzına geleni söyleyip, burada ps3 e en ufak birşey yazıldımı hemen masum moduna girmekten utanmak lazım bence...Sen beni orada farklı burada farklı yazarken görüyormusun ?
    Daha 2010 yılı oyunlarında tek bir xbox oyununu yazamıyorsun. Zor geliyor. Bak biz çekinmeden sevdiğimiz oyunlara ekliyoruz ps3 oyunlarını. Bu kadar kin nefretin neden , Allahın konsol markası bunlar...Hayretle izliyorum seni...

Bu arada burada kopya oyun muhabbetini yapan kimse olmadı. Önce dikkatli okuyup kim dediyse ona yazacaksın. Öyle yuvarlak laf edip, ortaya laf atmaya gerek yok. Kim dedi ne yazdı öyle yaz. Her mesajında birileri, bazıları vs gidiyorsun. Hayır nereden doldun bu kadar, neden saldırıyorsun olur olmadık yerde çözemedim ben seni...Bir insan 180 derece dönermi, dün neler konuşuyordun bugün nasılsın...Hayırdır ? Nedir sorun söyle çözelim..Liseli çocuklar gibi atışmayalım forumlarda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 3 Ocak 2011; 15:11:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarkos

quote:

GT5 an itibariyle OK dir. 3.41 icin.

şu anda bunun yolu 3.50'lik makinaya downgrade sonra jb sonra tool sonra tak gt5'i çalıştır şeklinde sanırım?

Karisik cevaplar geliyor test ile. Kimi su versiyonda calisti diyor, kimi ayni versiyonda calismadi diyor. Kesin birsey yok NFS gibi. NFS de tek dosya ile tum versiyonlari halledebildiler.

JB ile calismayan birkac oyunun daha calistigi soyleniyor sega klaiskleri, tales of bisey tam hatirlamiyorum suan.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.