Şimdi Ara

PS3'e oyun geliştirmek zor mu? hadi canım siz de! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cancanax

Hep aynı şeyi derim...Oyun yapımcıları next gen olmadıkça (bkz : yerli kardeşler-crysis) makinenin next genliği sadece lafta kalır...Beklemedeyiz....

Ne güzel demişsin hakikaten. O iğrenç portları yapıyorlar, bahaneleri de "oyun geliştirmek zor" oluyor. Square nasıl geliştiriyor? Square'in White Engine motoru nasıl cayır cayır CGI grafikleri verebiliyor. Demekki artık oyun geliştirmek eskisi gibi kolay değilmiş.
    Eskiden olduğu gibi senaryo, konsept tasarım, motor adaptasyonu/yazımı ve Mocap vs. gibi masraf ve süreleri lüks olarak görmeyeceksin. Oturup en az iki sene, adam gibi maaşlar verdiğin yeterli sayıda kalifiye elemanı çalıştıracaksın. Bunları oyunu yetiştirsinler diye azarlayıp dünyalarını dar etmeyeceksin, gerekirse oyunu bir yıl daha erteleyeceksin ki, sonunda çıkardığın ürün Bioshock gibi ortalığı sallasın.

PS3'ün pek çok önemli başlığı bu süreçlerden geçiyor. Unutmayınki Sony konsolu apar topar, büyük zararlar ederek çıkarmak zorunda kaldı Microsoft ve bizim gibi hayranlarının baskısı yüzünden. Normal hesabına göre Sony Devkit'lerini 2005-2006 gibi firmalara dağıtacak, konsolu da 2008 gibi zararlarını/birleşen maliyetlerini iyice düşürdükten sonra, 20-30 tane exclusive oyunla piyasaya sürecekti ki zaten böyle yapması icab ederdi. Biz adamlara konsolu zorla çıkarttırdık, şimdide şikayet ediyoruz. Kimse size gidip konsolu çıktığı ay alın demedi. Biraz sabredeceksiniz olay bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ragdol

quote:

Orjinalden alıntı: cancanax

Hep aynı şeyi derim...Oyun yapımcıları next gen olmadıkça (bkz : yerli kardeşler-crysis) makinenin next genliği sadece lafta kalır...Beklemedeyiz....

Ne güzel demişsin hakikaten. O iğrenç portları yapıyorlar, bahaneleri de "oyun geliştirmek zor" oluyor. Square nasıl geliştiriyor? Square'in White Engine motoru nasıl cayır cayır CGI grafikleri verebiliyor. Demekki artık oyun geliştirmek eskisi gibi kolay değilmiş.
    Eskiden olduğu gibi senaryo, konsept tasarım, motor adaptasyonu/yazımı ve Mocap vs. gibi masraf ve süreleri lüks olarak görmeyeceksin. Oturup en az iki sene, adam gibi maaşlar verdiğin yeterli sayıda kalifiye elemanı çalıştıracaksın. Bunları oyunu yetiştirsinler diye azarlayıp dünyalarını dar etmeyeceksin, gerekirse oyunu bir yıl daha erteleyeceksin ki, sonunda çıkardığın ürün Bioshock gibi ortalığı sallasın.

PS3'ün pek çok önemli başlığı bu süreçlerden geçiyor. Unutmayınki Sony konsolu apar topar, büyük zararlar ederek çıkarmak zorunda kaldı Microsoft ve bizim gibi hayranlarının baskısı yüzünden. Normal hesabına göre Sony Devkit'lerini 2005-2006 gibi firmalara dağıtacak, konsolu da 2008 gibi zararlarını/birleşen maliyetlerini iyice düşürdükten sonra, 20-30 tane exclusive oyunla piyasaya sürecekti ki zaten böyle yapması icab ederdi. Biz adamlara konsolu zorla çıkarttırdık, şimdide şikayet ediyoruz. Kimse size gidip konsolu çıktığı ay alın demedi. Biraz sabredeceksiniz olay bu.

HAklısın KİLLZONE 2 guerilla games nasıl yapıyor bunlar nasıl yapıyorda diğer yapımcılar yapamıyorlar demekki sorun onlarda özellikle sorun ubisoft'ta o kadar optimizasyon özürlüsü bir firma o kadar kolaya kaçan bir firma ki anlatmak bile istemiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Dediklerin o kadar alakasız ki, nereden tutacağımı bilemedim... ilahi Speed Step. Biraz yazılarımı 'objektif' bir bakış ile takip et, anlarsın o zaman son kişi miyim, ilk kişi miyim, ortalarda mıyım...

Sana bir de hatırlatma yapayım, güncellenirsin:

Birkaç gün evel bir oyun hakkında yazdığın yazıda, 'oyunun videolarını izleyelim, o zaman oyun hakkında yorumumuzu yaparız' demiştin. O yazıyı da benimle 'oyunu oynamadan yorum yapıyorsun' muhabbeti üzerine yazmıştın üstelik. O zaman cezalıydım, okudum ve çok garibime gitti bu çelişkin. İlahi komedya...

Sen hâlâ orada mısın? Ayrıca adventure şu geniş engin konsol deneyimlerinle güncelle bizi iyi oluyor arada

• Ragdol övdüğün White Engine i bıraktı Square...UE3 e döndü
    CG kalitesini bilemem, elde sadece E3 te fi tarihinde gösterilen video var.Ondada bir koridorda bir çarpışma var, elde başka bişey yok.
    PS3 e oyun geliştirmek masraflı, çünkü zor, zaman ve eleman isteyen bir iş.Mimarisi zor.Edge ile ne kadar ilerleme kaydedecekler görecegiz ama şu anda durum bu
    GRAW yapımcılarından önce John Carmack gibi adamları kaale almak lazım.Sözleri daha geçerlidir.

Şu anda PS3 de oyun varmı ? Var tabii, %90 ı multi olmak üzere (bunlarında %90 ı 360 da daha iyi zaten, ps3 de neden oynansın)...Konsolu aldıracak kalitede oyun yok...
    DIRT deyip duruyosunuz, SS leri karşılaştıran bir post vardı silinmiş nedense.Orada PS3 sürümünde detaylar daha kötüydü.Ayrıca DIRT iyi bir oynanışada sahip degil.Saymaya gerek yok
  • Adventure'un yazdıklarını en fazla takip edenlerdenim..Okuyunca yazılanları başka bir boyuttaymışım gibi hissetmıyor değilim acıkcası..Hit oyunlar daha iyi oyunlar ps3 müthiş bomba falan derken elımdekı ps3e bakıyorum,acaba benmı bişeyler kacırıyorum diye..

quote:

Bilinçli bir şekilde Ps3'ü alan, ne için aldığını bilen tüm tanıdıklarımın yüzü gülüyor, hatta ağızları kullklarında

Genelleme yapmazsan böyle bir konuda sevınırım..Ben ve bir cok arkadasımda bilincli olarak araştırıp aldık bu aletı..Ancak agzımızın kulaklarımıza vardığı bir durum olmadı aldığımızdan beri..bu kadar abartmaya gerek yok..
  • Adventure hocam, macera aramaya gerek yok X360 cılar bastı gene topici ne desek boş...
  • bir iki gün önce bir arkadaşımız xbox mı ps3 mü alayım diye sormuştu ,

orda baktım bazı xbox360 fanları xbox alırsan o odadan çıkamazsın ,ps3 alırsan o odaya uğramazsın gibi iğneli açıklamalar yapmıştı..
    ben de bunun üzerine bir şeyler yazdım xbox360 la alakalı
    bu yazının üstüne xbox cılar sus pus oldu ,sonra ps3 ü aynı yukarda yazdığım şekilde kötüleyen kişi ancak bir cevap yazabildi o yazıma .
    karşılık olarak yazdığı da şöyle bir şeydi "arkadaşım burda seviyeli cevap bulamazsın ..." gibi bir şey dedi ,şimdi kendisi yukardaki gibi yazınca seviyeli ama benim yazıma cevap veremeyince benimki seviyesiz oldu
    Sonrada o yazım ve o yazıma karşılık destek veren bir kişinin yazısı anında silindi .
    bunu neden yazdım söliyim .. gördümki burda bir haber editörü arkadaşımız xbox fanatiği. nasıl iş anlamıyorum ..
    yazıyı burda tekrardan yazmak isterim ama yine anında 10 dakka içinde silineceğinden eminim..

ne desek boş.. insanlar alıp oynasın oyununu nedir bu, sanki herkes ayda 20 oyun bitiriyor.

• quote:

DIRT deyip duruyosunuz, SS leri karşılaştıran bir post vardı silinmiş nedense.Orada PS3 sürümünde detaylar daha kötüydü.Ayrıca DIRT iyi bir oynanışada sahip degil.Saymaya gerek yok

Dostum DIRT'ü iki konsolda da oynadım emin ol hiç fark yok o SS'ler tamamen uyduruktan SS'ler ben gözüme inanırım SSlere değil siz de iki konsolda da oynayın sonra konuşun lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecturer -- 18 Ağustos 2007; 12:29:33 >
  • @lecture

Önce herhangi bir konsolda oynayın sonra konuşun demek lazım zira bazı arkadaşlar savundukları şeylerin sadece SS leri ve videoları üzerinden yorum yapıyorlar daha konsolu almaya cesaret edememişler...
  • Bu söylediğine hak vermemek elde değil Speed-Step
  • quote:

Orjinalden alıntı: fiesta80

bir iki gün önce bir arkadaşımız xbox mı ps3 mü alayım diye sormuştu ,

orda baktım bazı xbox360 fanları xbox alırsan o odadan çıkamazsın ,ps3 alırsan o odaya uğramazsın gibi iğneli açıklamalar yapmıştı..
    bu yazının üstüne xbox cılar sus pus oldu ,sonra ps3 ü aynı yukarda yazdığım şekilde kötüleyen kişi ancak bir cevap yazabildi o yazıma .
    karşılık olarak yazdığı da şöyle bir şeydi "arkadaşım burda seviyeli cevap bulamazsın ..." gibi bir şey dedi ,şimdi kendisi yukardaki gibi yazınca seviyeli ama benim yazıma cevap veremeyince benimki seviyesiz oldu
    Sonrada o yazım ve o yazıma karşılık destek veren bir kişinin yazısı anında silindi .
    bunu neden yazdım söliyim .. gördümki burda bir haber editörü arkadaşımız xbox fanatiği. nasıl iş anlamıyorum ..
    yazıyı burda tekrardan yazmak isterim ama yine anında 10 dakka içinde silineceğinden eminim..

ne desek boş.. insanlar alıp oynasın oyununu nedir bu, sanki herkes ayda 20 oyun bitiriyor.

Kendi kendine hayaller kuruyorsun.Yazım silindide,bana cevap veremedilerde,bizimde sayısız yazılarımız silindi hemde sırf ps3 çü bazılarının boş mesajları yüzünden.Onların mesajı silinince bizimkilerinde orada durması çok saçma olurdu,o yüzden bizimkilerde gitti anlayacağın.Biz kimseyi suçlamadık.Adam senle muhatap olmak istememiş o yüzdende cevap vermemi.Yoksa çok büyük bir lafmı ettindeki cevap veremedi.Harbiden ne dedinde cevap veremedi merak ettim?

• valla arkadaşım burada tekrar yazıcam sırf yalancı durumumuna düşmemek için , artık uzaklaştırırmıyım forumdan silinirmiyim umurumda değil

sen şimdi bu yazdıklarıma cevap ver , yalan de ? hayal de ,hani ben kendi kendime hayal kuruyormuşumya

arkadaşın sorusuna ve iğneli cevaplara karşılık yazdığım hemen hemen şöyle bir şeydi

"eğer bol oyun istiyorsan ,ucuz oyun istiyorsan sonra online ban yemek istiyorsan , sonra yaratıcı soğutma çözümlerini burda diğerleriyle paylaşmak istiyorsan( mesela altını şöle havaya kaldırdım ,üstüne vantilatörü yönlendirdim , camı açtım ,alttan yelledim gibi çeşitli yazılar yazmak istersen)
    sonra alet kitleniyor 3 satte bir kapatıyorum gibi şeyler yazmak istiyorsan , sonra arkadaşlar 3 kırmızı hatası aldım demek istiyorsan , sonra da arkadaşlar garantili nerde yaptırabilirim demek istiyorsan kesinlikle x360 al" dedim

şimdi bunlara karşı çıkıp bana ben şu kadar zamandır kullanıyorum benimki daş gibi falan deme ,çoğunluk bu sorunlarla karşılaştı mı karşılaşmaya devam ediyor mu onu söle.. (forumları şöle bir gözden geçirmeni tavsiye ederim önce ,sonra geri dönüşü olmayan bir yola girersin )

ha sen de söle ps3 ün zayıf yönleri neler .. ne ne duyar gibiyim "oyun az" , bırakın artık başka bir şey bulun ,sonbahara az kaldı bu bahaneniz daha fazla idare etmez sizi ..

evet yukarda yazdıklarımın yalan olduğunu lütfen bana kanıtlayın bunlar hiç bir zaman olmadı deyin bekliyorum ..

ha senden bir ricam var bu yazıyı okuduktan sonra eğer yine silinirse ,senden ricam, bi arkadaş vardı bunları yazmıştı diye söleyiver.
    çünkü yarın bir gün yine biri çıkar hayal kuruyorsun diye..

umarım merakını gidermişimdir..

• quote:

bir iki gün önce bir arkadaşımız xbox mı ps3 mü alayım diye sormuştu ,

iğneleyici sözler her zaman yapılır ve geçerlidir...silinmez...ama sen gidip kişinin kendisine hakaret edersen yazın tabi ki silinir....burda makineleri ve oyunları konuşuyoruz...kişileri değil...yazılarını yazarken lütfen bu konuya dikkat et ve ikisini ayırmasını bil lütfen...
    ...............

• aynı şeyleri geveleyip duruyoruz. PS3 e oyun yapmak zor değil, MASRAFLI! neden; çünkü yepyeni bir konsept. 360 dan ve eski nesilden tamamen farklı. mimariyi anlamak ve donanımını tam anlamı ile kullanmak için zaman lazım. oyun yapımcıları ne yapıyor 3,5 senedir piyasada olan, daha çok kullanıcısı olan ve artık performansının tamamını zorlayabilecek kadar öğrendikleri bir konsola oyun yapıp daha fazla kar ediyorlar.
  • vesrap şimdi gördüm yazını

bak bakayım orda kişiye hakaret var mı yok mu?

sen söle ..

aynen o yazı silindi .. kimseye kişisel hakaret var mı orda dürüstçe söyle?
  • quote:

vesrap şimdi gördüm yazını

bak bakayım orda kişiye hakaret var mı yok mu?

sen söle ..

aynen o yazı silindi .. kimseye kişisel hakaret var mı orda dürüstçe söyle?

doğrudan hakaret etmeyebilirsin ama makineyi kötüleyerek(X360) bu makineye sahip insanları rencide etmen de yazılarının silinmesine neden olur...ben yönetici olsam ben de silerim valla bu durumda...kusura bakma yani....
  • doğruya ps3 hiç kötülenmiyor burda
    çok özür diliyorum valla
  • Beyler topic bambaşka bir hal aldı lütfen artık yan yolardan çıkıp anayola, konuyla ilgili tartışmalara dönelim
  • quote:

doğruya ps3 hiç kötülenmiyor burda
    çok özür diliyorum valla

ben bir allahın kulunun çıkıp da ps3 bertbat bir makinedir dediğini görmedim...tüm sitemler sony e ve oyun yapımcılarına yapılıyor...bunu hala anlamadın mı?....
  • ben berbat bir makine demişmiyim .

ayrıca o yazdıklarım diğer insanların forumda kendi yazdığı yazılar.
    yani hayal ürünü değil ,olmayan şeyler de değil .. bu durumda bu yazıların hiçbiri o ürünü "kötülemek" manasına gelmez.

gerçekleri yazmak anlamına gelir..
    ha ben çıkarım derimki ya xbox360 aldım berbat bir şey hiç sevmedim derim sebebini söylemem üstü kapalı yazarım bu direk kötüleme olur..
    ama dediğim gibi bu yazdıklarım insanlarıın bizzat yaşayıp buraya yazdıkları yazılardır.Yani xbox360 sahibi insanların .burdaki ince ayrıntıya dikkat et lütfen

saygılar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.