Şimdi Ara

PS3'e oyun geliştirmek zor mu? hadi canım siz de!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bunu ben değil Ghost Recon Advanced Warfighter'ın yapımcıları söylemiş. PS3 piyasada daha yeni olduğundan yeni donanımı çözmeleri gerektiğini söylemişler... Klişe bir yanıt aslında hele de bu firmanın GRAW 2 demosundaki sorunlardan sonra... Adamlar şöyle devam etmiş PS3'e oyun geliştirmenin Xbox 360' a oyun geliştirmekten daha zor olmadığının altını bir daha çizmiş yapımcı takımı PS3 sadece daha farklı bir konsol olduğundan durumun bu şekilde geliştiğini söylüyorlar (bilmeyen kaldı mı?!) Ubisoft Tiwak Stüdyosunun yardımcı kurucusu Yann Le Tensorer PS3' e oyun geliştirmek zor çünkü bu yeni teknolojiyi anlamak zor demiş...

Bu yorumların devamını merak edenler için link:http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=27782

• Next-Gen bir makina olduğu için diğerlerine benzemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat_ps3

Next-Gen bir makina olduğu için diğerlerine benzemez

keşke biraz benzese de canavar oyunları bir an önce görmeye başlasak
  • myfranco, bu konsolda hiç mi canavar oyun yok? Merak ettim şimdi...
  • @adventure

Olsaydı Xbox 1 kırması Ninja Gaiden 500.000 satmazdı sanırım
  • Hmm Xbox 1 kırması oldu şimdi yani.. Anlıyorum. Sakın oyun hit oyun olduğu için satmış olmasın? The Darknesss, Graw, Oblivion, Motorstorm falan oyun değil yani. Bunlar boş muhabbetler Speed Step, boş. Bakın Dirt geliyor, 60fps, daha gelişmiş hasar modellemeleri ve sesleri de cabası.. Ha ama The Darkness Ve Dirt multi olduğu için tabi direkt düştü değerleri. Olmasaydı 'canavar' oyunlar oluverirlerdi. Eylülden itibaren ortalık oyundan geçilmeyecek. Zaten o zamana kadar isteyen istediğini söylesin. Şöyle bol bol 'ps3'de oyun yok' demeye doyun. Çünkü sonradan bu tip şeyler pek bir komik kaçacak. Hoş, şimdi de kaçıyorya, neyse.
  • Hahah varsa oyun alıp oynarsın bu kadar sinirlenmeye gerek yok Konsolu üretmiş de pazarlıyormuş gibi cevaplardan bıkmadınız mı hâlâ? Bu saydıkların PS3 almak için bir neden değiller. Eğer neden olsalardı bunları oynayacak adam gider Xbox 360 alır artı olarak çok daha fazlasını oynardı. Eylül gelsin de gülsün Ps3'cülerin de yüzü. MGS4 çıksın da biz de alalım şu konsoldan bir tane...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adventure cekemiyolar iste.Ne yapacan.
  • speed-steep KOPYA OYUN SAGOLSUN DIMI
  • @Sony

MGS4'ün kopyası mı çıktı?
  • Hep aynı şeyi derim...Oyun yapımcıları next gen olmadıkça (bkz : yerli kardeşler-crysis) makinenin next genliği sadece lafta kalır...Beklemedeyiz....
  • Speed Step, sinirlendiğimi nerden çıkardın, onu anlamasım. Gayet sakinim, rahat rahat oturup yazıyorum, seni bilemem. Şu konsolu pazarlama olayı da komik kaçmış, aman diyorum.. Sen hiç başlama. Gören de seni sütten çıkmış ak kaşık zannedecek. Ultra objektif sanacaklar... Saydıklarım Ps3 almak için bir nedendir demedim zaten ben, oyun yok diyenlere istinaden dediğim bir söz bu. Hatta bu oyun yok diyen arkadaşlarda Ps3 var, yani oyun olmadığı halde gidip almışlar. İlginç değil mi?

Bilinçli bir şekilde Ps3'ü alan, ne için aldığını bilen tüm tanıdıklarımın yüzü gülüyor, hatta ağızları kullklarında. Değerlendirme yaparken biraz objektif olman lazım, hele hele bir haber editörü olarak.. Olmuyo böyle..
  • @adventure

? oynamadım bir oyuna oynamış gibi yorum yaptığımı mı gördün? Ya da olmayan bir şeyi savunduğu mu? Objektiflik dersi verecek son kişisin sanırım
  • Dediklerin o kadar alakasız ki, nereden tutacağımı bilemedim... ilahi Speed Step. Biraz yazılarımı 'objektif' bir bakış ile takip et, anlarsın o zaman son kişi miyim, ilk kişi miyim, ortalarda mıyım...

Sana bir de hatırlatma yapayım, güncellenirsin:

Birkaç gün evel bir oyun hakkında yazdığın yazıda, 'oyunun videolarını izleyelim, o zaman oyun hakkında yorumumuzu yaparız' demiştin. O yazıyı da benimle 'oyunu oynamadan yorum yapıyorsun' muhabbeti üzerine yazmıştın üstelik. O zaman cezalıydım, okudum ve çok garibime gitti bu çelişkin. İlahi komedya...
  • Ps3 için oyun geliştirmek (ki basindan beri diyorum) zor degil de masrafli. yeni teknolojiler bu ise kendini verecek yeni yazilimcilar ve tabi daha yuksek maaslar demektir. satis rakamlari da goz onunde bulundurulursa su an icin masraflidir. ama zor degildir.

ps3 için oyun yok gibi şeyler demek de en az oyun yapmak bileklerimizi ağrıtıyor geceleri yatakta donemiyoruz demek kadar garip kaciyor. oyun var fakat yeterli mi? oyuncusuna gore degisir. kopya oyun ve hafta da 4 gunu bos olan biri icin cok az sayilir. ancak siradan ise guce giden biri icin ayda bir oyun için yeterince var diyebiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Bilinçli bir şekilde Ps3'ü alan, ne için aldığını bilen tüm tanıdıklarımın yüzü gülüyor, hatta ağızları kullklarında. Değerlendirme yaparken biraz objektif olman lazım, hele hele bir haber editörü olarak.. Olmuyo böyle..

PS3 sahipleri hem ertelenen,çıkmayan veya çıkacak olan oyunlara karşı sabır geliştiriyor hemde dengesiz fanboylara karşı allahım bana sabır eyle ya rabbim diyor

ha birde şu next gen lafından tiksindim artık bir millet bu kadar mı bir yabancı kelimeyi ağzına sakız yapar
    küçükken generation next genaration nexti mırıldandığım günler aklıma geldi şimdi kendimede uyuz oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nitrogliserin -- 18 Ağustos 2007; 2:10:17 >

• Ya işte 1 seneye oturacak kısmetse PS3 de.Acele etmeye gerek yok.Yetinmeyi bilmek lazım.Tüm konsollara sahip olmak için fazladan borca falan girmemek lazım.360+Wii var.Oyunların ancak %40'ını dener,%5-10'unu adam gibi oynarım.İş bizde aslında,aç gözlülüğümüzde biraz da.Şuan kopya ve oyun avantajıyla 360 benim için ideal.NBA 2K8 çıkıyor,o bile yeter.ÖSS'yi atlatayım da hayırlısıyla,o zaman %20'lere çıkar hakkıyla oynadığım oyunların yüzdesi.Bir PS3 yanına MGS4,belki HS vs.vs.... Ama erken benim adıma,3. konsolu da almak.En masraflısını almak.Şuan için fuzuli....
  • ps3 e oyun yapmak, bin dereden su getirmeye benzer bana göre......abicim boşuna beklemeyin,oyun falan yok size........
  • Ps3 e oyun geliştirme konusunda forumda kim ağzını açsa,celle kod yazmanın zorluğundan bahsediyor.Peki sony nin oyun yapımcılarına ve doğal olarakta biz oyunculara reva gördüğü bu zulmü neden kimse anlatmıyorda hep sabredin ,bekleyin deniyor.Sony çokmu günahsız bu konuda.Tüm suçlu oyun yapımcılarımı oluyor.Sizce bu ne kadar adaletli?Sony çokmu günahsız bu konuda?Alın işte ben konsolu yaptım,gerisini ben bilmem siz bilin demek çokmu adil.Olay sadece konsolu yapmakmıdır?gerçekten bilmediyim için soruyorum.bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum.
  • 1. ninja gaiden çok iyi bir oyun oynanış ve grafikleri çok güzel özellikle chapter3 bölümü

ps3 e oyun elbette yapılcaktır 2ay sonra yeni oyunlar gelince ortalık şenlenir hem ps3de herkes orjinal almak zorunda ve oyun firmaları daha çok kazancaklardır ps3 den bunu düşünsünler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.