Şimdi Ara

PS3'e oyun geliştirmek zor mu? hadi canım siz de! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: fiesta80

ben berbat bir makine demişmiyim .

ayrıca o yazdıklarım diğer insanların forumda kendi yazdığı yazılar.
    yani hayal ürünü değil ,olmayan şeyler de değil .. bu durumda bu yazıların hiçbiri o ürünü "kötülemek" manasına gelmez.

gerçekleri yazmak anlamına gelir..
    ha ben çıkarım derimki ya xbox360 aldım berbat bir şey hiç sevmedim derim sebebini söylemem üstü kapalı yazarım bu direk kötüleme olur..
    ama dediğim gibi bu yazdıklarım insanlarıın bizzat yaşayıp buraya yazdıkları yazılardır.Yani xbox360 sahibi insanların .burdaki ince ayrıntıya dikkat et lütfen

saygılar

gerçekleri yazarken de yazılarına dikkat etmek zorundasın... bir eleştiri yapıyorsan kimseyi kırmadan saygı çerçevesinde eleştirini yapmalısın...böyle yazdığın takdirde yazıların silinmez,bilakis takdir de görürsün ki forumda bunun örnekleri mevcuttur....

• İşin özü : yazdıklarıma cevap yine yok ,geçen sefer olduğu gibi .

olay saygınlık kırgınlık taraflarına çekilmeye çalışılıyor.

Öyle olsun vesrap ama senden ricam ugurmurat360x arkadaşımıza bana " hayal kurma" diyip beni kırdığı için bir uyarı da ona yap

Nokta
  • Konuşulması gerekenler konuşulmuyor da sidik yarışına giriliyor. Hata yapıyoruz. Konu başlığına bakarsak içerik ile alakasızlığı (git gide daha kişisel tartışmalara dönmesi) ile okunabilir bişey olmaktan çıkıyor.

@Speed-Step
    Bir konsolu almak seçimi için insanların cesaretinden öte başka sorunları da olabilir. Bu konuda fikir yürütmektense kişiye sormak daha anlamlı olur. Konu ile alakalı olarak söylediğin: Mgs dışında konsola gelen beğendiğin hiç bir oyun olmaması, bu konsola hiç bir oyun çıkmadığı anlamına gelmiyor. Örneğin eye of jud. isimli eye toy kullanan oyun bile bir çok fana sahip ve çıkışı ile konsollun satışlarını arttıracaktır. Tabii kendimize göre değerlendirme yapıyorsak bile genel geçer bazı olayları görmezden geldiğimizi farketmeyebiliriz. Heavenly ve lair gibi iki yeni oyun henuz fan kitlesine sahip değiller mgs ya da pes serisi gibi eski oyunlara nazaran. Ancak bu onları kotu oyun yapmaz. Soylediğin gibi alıp oynamak lazım. Warhawk misal online olarak çok farklı bir oyun. gene aaa kalite olarak hazırlanıyor.

Ps3'e oyun yapmak zor falan değil. Bunu söyleyenler masraflı olduğu ve masraflarını satış ile çıkartamayacak kadar güvensiz takılanlar için söylüyor. Gerçi bu aralar yapımcılar fazla üfürükcü hoca gibi takılıyor. Birinin söylediği bir diğerini tutmuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

Ragdol övdüğün White Engine i bıraktı Square...UE3 e döndü
    CG kalitesini bilemem, elde sadece E3 te fi tarihinde gösterilen video var.Ondada bir koridorda bir çarpışma var, elde başka bişey yok.

Koray Square'den daha iyi bilecek halimiz yokya abi Allah aşkına. Demekki White Engine şu an için çok masraflı geldi adamlara veya UE3'e şahane bir modifikasyon yaptılar. Çalışmaları bir çıksın ortaya görürüz nedir ne değildir.

Square'in grafik konusunda dünyadaki en başarılı firma olduğunu tartışmayacaksın umarım. FFVII ve XIII'ün tech demoları şu an piyasaya çıkma iddiasında olan tüm oyunlardan 50 yıl ilerde. Onlar UE3 diyorsa UE3'tür.

• quote:

Orjinalden alıntı: fiesta80

valla arkadaşım burada tekrar yazıcam sırf yalancı durumumuna düşmemek için , artık uzaklaştırırmıyım forumdan silinirmiyim umurumda değil

sen şimdi bu yazdıklarıma cevap ver , yalan de ? hayal de ,hani ben kendi kendime hayal kuruyormuşumya

arkadaşın sorusuna ve iğneli cevaplara karşılık yazdığım hemen hemen şöyle bir şeydi

"eğer bol oyun istiyorsan ,ucuz oyun istiyorsan sonra online ban yemek istiyorsan , sonra yaratıcı soğutma çözümlerini burda diğerleriyle paylaşmak istiyorsan( mesela altını şöle havaya kaldırdım ,üstüne vantilatörü yönlendirdim , camı açtım ,alttan yelledim gibi çeşitli yazılar yazmak istersen)
    sonra alet kitleniyor 3 satte bir kapatıyorum gibi şeyler yazmak istiyorsan , sonra arkadaşlar 3 kırmızı hatası aldım demek istiyorsan , sonra da arkadaşlar garantili nerde yaptırabilirim demek istiyorsan kesinlikle x360 al" dedim

şimdi bunlara karşı çıkıp bana ben şu kadar zamandır kullanıyorum benimki daş gibi falan deme ,çoğunluk bu sorunlarla karşılaştı mı karşılaşmaya devam ediyor mu onu söle.. (forumları şöle bir gözden geçirmeni tavsiye ederim önce ,sonra geri dönüşü olmayan bir yola girersin )

ha sen de söle ps3 ün zayıf yönleri neler .. ne ne duyar gibiyim "oyun az" , bırakın artık başka bir şey bulun ,sonbahara az kaldı bu bahaneniz daha fazla idare etmez sizi ..

evet yukarda yazdıklarımın yalan olduğunu lütfen bana kanıtlayın bunlar hiç bir zaman olmadı deyin bekliyorum ..

ha senden bir ricam var bu yazıyı okuduktan sonra eğer yine silinirse ,senden ricam, bi arkadaş vardı bunları yazmıştı diye söleyiver.
    çünkü yarın bir gün yine biri çıkar hayal kuruyorsun diye..

umarım merakını gidermişimdir..
    Yok şimdi doğruya doğru olmak lazım.Bu dediyin problemler gerçekten var.Hatta benim başımdada var.Benim hayal kuruyorsun dememdeki amacım şuydu.Benimde senin gibi yazılarım silinmişti hiç olmadık yere.Yani tüm yazılarım hayal oldu.Seninkilerde senin suçun olmasa bile silinmiş olabilir.Karşı tarafın forum kurallarını ihlal eden bir yazısı var ise vede bu yazının silinmesi gerekiyor ise arada boşta kalmaması için senin yazınında silinmesi normaldir.Tıpkı benim yazılarımın silindiyi gibi.Artık bu yazıları unut hayaliyle yaşama demek istedim ama türkçem biraz zayıf anlatamadım.Kusura bakma şimdi farkettim yanlışımı.Doğru söze zaten kimse laf edemez.Sen doğruyu demişsin.Ama inan bana tüm eksi avantajlarına rağmen xbox360 almaya deyen bir konsol.Bunu anlaman için bu kadar olumsuzluğa rağmen,bu konsoldan vazgeçmeyip 2.ci yi hatta 3.cü xbox360ını alan kullanıcılara bakarak anlayabilirsin.Tabi birde şu var dediyin sözler doğru dahi olsa herkes her doğruyu,yada kendi doğru bildiyini bu şekilde deyilde daha yapıcı dile getirmeli.Örnek:xbox360ta 3 kırmızı sorunu var bu sorunu yaşamak istemiyorsan yeni üretim makina al.Hatta mümkünse elite al gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 18 Ağustos 2007; 16:22:40 >

• quote:

CG kalitesini bilemem, elde sadece E3 te fi tarihinde gösterilen video var.Ondada bir koridorda bir çarpışma var, elde başka bişey yok.
    PS3 e oyun geliştirmek masraflı, çünkü zor, zaman ve eleman isteyen bir iş.Mimarisi zor.Edge ile ne kadar ilerleme kaydedecekler görecegiz ama şu anda durum bu
    GRAW yapımcılarından önce John Carmack gibi adamları kaale almak lazım.Sözleri daha geçerlidir.

Şu anda PS3 de oyun varmı ? Var tabii, %90 ı multi olmak üzere (bunlarında %90 ı 360 da daha iyi zaten, ps3 de neden oynansın)...Konsolu aldıracak kalitede oyun yok...
    DIRT deyip duruyosunuz, SS leri karşılaştıran bir post vardı silinmiş nedense.Orada PS3 sürümünde detaylar daha kötüydü.Ayrıca DIRT iyi bir oynanışada sahip degil.Saymaya gerek yok

KORAY sallama.Dün verdiğin sslerle bariz oynanmış.Senin verdiğin şu ps3 ss ine bak
     PS3'e oyun geliştirmek zor mu? hadi canım siz de!

Bi de benim sonyericcson w810i ile çektiğim resime bak..

EEEE ne oldu şimdi söyle bana koray ya bi açıkla yaaaaaaaaaaa

• quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

quote:

PS3 e oyun geliştirmek masraflı, çünkü zor, zaman ve eleman isteyen bir iş.Mimarisi zor.Edge ile ne kadar ilerleme kaydedecekler görecegiz ama şu anda durum bu
    GRAW yapımcılarından önce John Carmack gibi adamları kaale almak lazım.Sözleri daha geçerlidir.

Şu anda PS3 de oyun varmı ? Var tabii, %90 ı multi olmak üzere (bunlarında %90 ı 360 da daha iyi zaten, ps3 de neden oynansın)...Konsolu aldıracak kalitede oyun yok...
    DIRT deyip duruyosunuz, SS leri karşılaştıran bir post vardı silinmiş nedense.Orada PS3 sürümünde detaylar daha kötüydü.Ayrıca DIRT iyi bir oynanışada sahip degil.Saymaya gerek yok

KORAY sallama.Dün verdiğin sslerle bariz oynanmış.Senin verdiğin şu ps3 ss ine bak

Bi de benim sonyericcson w810i ile çektiğim resime bak..

EEEE ne oldu şimdi söyle bana koray ya bi açıkla yaaaaaaaaaaa

Oha!

2 SS arasındaki farkı pek anlatılacak gibi degil sanırım yorum sizin.

Bu arada lecturer şeye benzemiş dedigin ; noldu koray noldu boyle nerde eski.. [ şaka ]

• iyi günler yazacaklarim yazdiklariniza oranla kisa olacak ama akilda kalacagina eminim. PS3 sahibiyim. Dünya forumlarini Developer bloglarini Analystlerin görüslerini takip ediyorum, Netice su. 1- PS3 tamamiyle Nextgen konsoldur gerek kullandigi media ile gerekse sistemiyle 360in tamamiyle Nextgen oldugunu söyleyemeyiz sistemiyle Nextgen ama kullandigi media DVD gibi 7,5 YILLIK bir media. PS3 un 360in gerisinde kalmasinin sebebi tamamiyle DVD nin basarisidir. PS3 yanlis zamanda cikti Blu-ray playerlari ancak 2009 da tam olarak görebilirdik ama PS3 un cikis tarihi 2009 olarak olsaydi gec olurdu 2007 de erken. PS3 un dezavantaji Tam bir nextgen olmasi ve Sony nin zamanlama hatasidir. Yapimcilara gelirsek yapimcilar 7.5 sene boyunca ilgili olduklari media formatinami ve 2 senedir piyada olan hali hazirda uygun zamanda cikmis 360 konsoluna mi yönelirler yoksa? Henüz teknolijisi yeni olan kimi cevrelerce simdilik kara kutu olarak görülen PS3 konsoluna mi yönelirler?

• Pegasus,

Genelleme yapmadım zaten. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum. 'Tanıdıklarım' dedim orda dikkat etiysen... Tanıdığım insanları kast ediyorum, genelleme başka birşeydir.

Speedstep,

Ben bilgilerimi paylaşıyorum valla. Engin mi değil mi orasını bilemem ama en azından 'bilgi' olduğ kesin. Senden pek bişey göremedik bilgi namına, sadece muhalefet. Bu arada her konsolda yeterice oyun oynadım. Alınmayışı ekonomik sebepler, cesaret değil. Anlamamkta ısrarcısın anlaşılan ama merak etme ben anlayana kadar anlatırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

@adventure

Olsaydı Xbox 1 kırması Ninja Gaiden 500.000 satmazdı sanırım

aynen kesinlikle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Pegasus,

Genelleme yapmadım zaten. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum. 'Tanıdıklarım' dedim orda dikkat etiysen... Tanıdığım insanları kast ediyorum, genelleme başka birşeydir.

Demek bizim tanıdık çevrelerimizin arasında dağlar kadar fark var..Benim tanıdıklarımdan da daha çok aşırı memnun olan çıkmadı henüz,olunca yazıcam buraya (:
  • arkadaslar bunu herkes kabul etsin ps3 konsolların efendisi ben tam 2 ad xbox360 cope attım evet evet gercekten cope attım nedeni malum kırmızı ısık
    ya sony gibi bir şirket varken zaten baska bir şirketin konsolunu almak hataydı ve bu hatayı iki kere yaptım ama dogru yolu bulmak güzel oyunlara gelince surda ne kaldı oyunların patlamasına birde ustelik banlanmadan soyle rahat rahat online oynamak ne güzel olucak yeni oyunlarla en basiti biz call of 4 online takılıcaz xbox360 single takılacak kopya oyun cok ya xboxda
  • yalnız şunu çok iyi biliyorum, x360 a ve Wii ye isterse 1 milyon tane oyun çıksın, PS3 e Sony nin kendi yaptığı 5 oyunu çıkarmasıyla herkes PS3 e sahip olmak isteyecek en azından aklının bi köşesinden hep o oyunlar geçecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: power512

yalnız şunu çok iyi biliyorum, x360 a ve Wii ye isterse 1 milyon tane oyun çıksın, PS3 e Sony nin kendi yaptığı 5 oyunu çıkarmasıyla herkes PS3 e sahip olmak isteyecek en azından aklının bi köşesinden hep o oyunlar geçecek

Evet katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

Next-Gen bir makina olduğu için diğerlerine benzemez

hocam makina eski ne next geni

edit:admin kardeş özür dilerim hort olduğunun farkında değildim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 2007 de yazmis :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.