Şimdi Ara

(PS3)FİFA 14 SERBEST VURUŞ NASIL KULLANILIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Arkadaşlar serbest vuruşlarda uzaktan sert vuruşlar ve yakından plase vuruşlar hakkında bilgi rica edebilirmiyim?
    2-Bir sorum daha olacak yakından serbest vuruş kullanacak oyuncunun hangi özelliğini dikkate almalıyım?
    3-Uzaktan serbest atışlarda sert vuracak oyuncunun hangi özelliğini dikkate almalıyım?
    4-Korner kullanacak oyuncunun hangi özelliğini dikkate almalıyım?

• bende hiçbir şekilde serbest vuruş atamayanlardanım, bu konuda türkçe kaynak bulmak çok zor, birileri bize yardımcı olsa çok iyi olur, ne yapmalı nasıl kullanmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpsozer

1-Arkadaşlar serbest vuruşlarda uzaktan sert vuruşlar ve yakından plase vuruşlar hakkında bilgi rica edebilirmiyim?
    2-Bir sorum daha olacak yakından serbest vuruş kullanacak oyuncunun hangi özelliğini dikkate almalıyım?
    3-Uzaktan serbest atışlarda sert vuracak oyuncunun hangi özelliğini dikkate almalıyım?
    4-Korner kullanacak oyuncunun hangi özelliğini dikkate almalıyım?

Dostum frikiklerde öncelikle bakacağın özellikler :

Yakından Frikik : Freekick kullanan adamın Freekick accuracy yani kaleyi tutturma oranı , curve yani falso oranı önemlidir.Yakından kullanacağın zaman bu ikisi en yüksek olani seçeceksin , tabiki adamın güçlü ayağıda önemli sağdan kullanıyorsan solak,soldan kullanıyorsanda sağ ayağını kullanan oyuncu seçmelisin.

Uzaktan frikik : Buradada diğer iki özelliğe ek olarak power ı yüksek oyuncu seçmen gerek.Ama ikisindede en önemli özellik curve.Falsosu iyi olmalı oyuncunun.
    Gelelim kullanış şekillerine :

Şutu çekerken bir kaç tane teknik var :

1.cisi falso verme : Şutu çekmeden önce barajın hemen en solundaki yada sağındaki adamın hemen yan tarafına gelecek sekilde hizalama yapacaksın yada barajdaki en kısa oyuncunun uzerini hedefleyeceksin.Hedefledikten sonra şuta ortalama mesafedeysen yaklaşık 2 bar veya 1,7 bar gibi basacaksın ve şuta bastıktan hemen sonra topun falso almasını isteğin yöne analoğu çekeceksin.Bu şekilde direk hızlı ve falsolu vuruş yapar.Fakat topa spin vermez!!!

2.si topa spinli yani yukarı çıkıp aşağı düşen şut çekme.Bu şut şeklinde top spinli gider , barajı aşar ve sonra aşağı dogru iniş yapar.Bir üstteki tekniğin aynısını yapacaksın fakat şuta bastıktan sonra analoğu yukarı-sağ veya yukarı-sol çapraza basılı tutacaksın.Bu şut şeklinde analoğu yukarı yapmak önemli...

3.sü yakından kullanırken topun altına girerek plase şut çekmek : Buradada yakın mesafeden şutu çekerken analoğu aşağı-sol veya aşağı-sağ yapıyorsun...Topun dibine girerek aşırtma fakat plase yani yavaş çeker oyuncun şutu.

4.sü.Yerden şut çekme : Burdada şut tuşune ve bende adam değiştirme tuşu olan L2 ye basıyorsun yani L üst tuşa basılıtutarak şut çekersen topu yerden çeker.Tüm falso kuralları buradada geçerlidir....

Kornerlerdede yine oyuncunun Curve özelliği önemli.Eğer sağdan kullanıyorsan sol ayaklı oyuncu ile kullanırsan hizalamayı penaltı noktasının biraz dışına yapıp.Kaleye doğru falsolu pas ver top dıştan içe doğru gelir defansı yanıltır.Yada eğer Aynı ayaklı adam kullanıyorsan ben bayrak direğini Aut çizgisine hemen hemen paralel hizalama yapıp falsoyu ceza sahası dışına doğru veririm.Bundada top içten dışa doğru falsolanır.Korneri kullanırkende heading özelliği yüksek oyuncunu hedefle ve pas barını ona göre doldur.... Falsoları kornerlerdede spinli vermeye çalış defans müdahalede çok zorlanır...

Aklıma gelenler bunlar.Gerisi training te çeşitli mesafelerden çalışmaya kalıyor.....

Haydi kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gonadotropin -- 8 Ekim 2013; 13:03:39 >

• arkadaş çok güzel yazmış faydalı. benim de nacizane tavsiyem ise sol analoğu şuta basarken , eş zamanlı iteklemen. sağ analoğu da tam topa vuruş anında falso için kullanman. işin sırrı burada gibi geliyor bana.

bu benim görüşüm tabi :)

önemli nokta, sol analoğu iterken topun barajın üzerinden nasıl süzülüp gitmesini istiyorsan havadaki rotasını, yolunu bu itekleme hareketiyle belirliyorsun. yani düz bir çizgi gibi köşeye itmiyorsun analoğu . sut tuşu ile de şiddetini veriyorsun. yönver ve aynı zamanda şuta bas kısaca. bu tamamen %50 %50 çalışıyor. yani ea bunu sanki böyle ayarlamış. her defasında gol atacaksın diye bir durum yok neyazık ki. ama iyi bir şut ya direkten yada kaleciden dönüyor veya gol oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vokiceki -- 8 Ekim 2013; 18:01:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok faydalı olmuş teşekkürler.
    Bunları yapıyordum ama tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyordum. yani biraz hissiyatla vuruyordum::))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.