Şimdi Ara

PS3 HDMI Haricinde TV ye Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
48.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşımın ps3 ü elime geçti ancak gelen kablolar arasında HDMI girişi olan kablo mevcut durumda. Bunun dışarısında TV ye bağlayabileceğim bir kablo içerisinde yok. TV de tüplü eski tip olduğu için HDMI girişi mevcut değil doğal olarak da bağlama imkanım olmadı. Ancak dikkat ettiğim bir başka nokta ise PS3 üzerinde HDMI haricinde bir de AV Multi Out diye bir çıkış var. Bu çıkışın da kablosu bende yok. Burada da şöyle bir durum dikkatimi çekti. Elimde olan PS2 nin TV scartına bağladığım çıkışında adı AV Multi Out yani aynı çıkış. Doğal olarak PS2 nin kablosunu PS3 bağlayıp görüntü almaya çalıştım Scart dan ancak sonuç alamadım. Bu yaptığım işlem acaba doğrumudur yoksa bu aleti Tüplü tv ye bağlamak için başka bir yolu varmıdır? Bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca aletin içini açmadan ve TV ye bağlamadan kaç GB hdd olduğunu anlama şansım var mıdır?

Teşekkürler.

• UP
  • kullanıcı kitabını internetten indir. orada ve sony sitesindeki bilgileri incele
  • PLAYSTATION 3’den tam verim alabilmek için doğru ayarları ve televizyonunuza uygun kabloyu kullanmalısınız. Burada TV bağlantısı için bazı ipuçları bulabilirsiniz.

PLAYSTATION 3 ile TV arasında bağlantı kurmak için hız başlangıç kılavuzundaki yönergeyi uygulayınız. Bağlantıyı yaptıktan sonra, televizyonunuzu ve PS3’nüzü açın. SCART kullanımında TV otomatik olarak PS3 sinyalini algılar; olmadıysa (ya da başka kablo kullandıysanız) AV kanalını açmak için televizyonunuzun kullanma kılavuzuna bakınız.

PS3 sinyali bulunduktan ve başlangıç talimatlarını uyguladıktan sonra ana menüyü ilk defa göreceksiniz. Televizyonunuza uygun ayarın yapıldığından emin olmak için SIXAXIS Kablosuz Kumanda ile Settings (ayarlar) simgesine geçiş yapın. Display Settings (görüntü ayarlarını bulun ve Video Output Settins’i (video çıkış ayarlarını) seçin. Burada PS3’ü TV’nize özel olarak ayarlayabilirsiniz. Bir yanlışlık sonucu ekran karadı ya da okunmaz hale geldiyse, sadece 30 saniye bekleyin, PS3 önceki ayarlara geri dönecektir.

High Definition (HD) TV bağlantısı

Televizyonunuz High Definition (HD) destekli ise HD sinyalli için özel kabloya ihtiyacınız olacak. Televizyonunuz Component AV Kablosu (beş uçlu kablo - ayrı olarak satılıyor) ve HDMI (ayrı satılıyor) kablolarından hangisini desteklediğini kontrol edin. Emin olamıyorsanız televizyonunuzun kullanma kılavuzuna bakınız. TV’niz 1080p çözünürlüğü destekliyorsa 1080p içeriği görebilmek için HDMI kablosuna ihtiyacınız olacak. HD görüntü bağlantısı SD bağlantıya oldukça benzer; basit olarak hızlı başlangıç kılavuzundaki adımları takip ederek, HDMI ya da Component AV kablolarından (ikisi de ayrı satılıyor) istediğinizle TV bağlantısını yapabilirsiniz. Daha sonra yukarıdaki işlemi uygulayarak uygun ayarı bulabilirsiniz. Unutmayın ki PLAYSTATION 3 HDMI kabloyu kendiliğinden algılayabilir. Sadece ekrandaki yönergeyi uygulayınız.

PLAYSTATION 3’ü başka televizyona taşıma

PS3 yaptığınız görüntü ayarlarını hatırlayacaktır. Eğer SD TV ile HD TV arasında bir taşıma yapıyorsanız, siyah bir ekranla karşılaşacaksınız. Varsayılan SD ayarlarını geri yüklemek için basitçe PS3’nüzü sıfırlayın : PLAYSTATION 3 sistemini kapatın ve sonra güç düğmesine yaklaşık 5 saniye, bip sesini duyana kadar basılı tutun. XMB’de ki Settings bölümünden görüntü ayarlarını elle yapabilirsiniz.

• f2171115@
    ilgine çok teşekkür ederim.

PLAYSTATION 3’ü başka televizyona taşıma

PS3 yaptığınız görüntü ayarlarını hatırlayacaktır. Eğer SD TV ile HD TV arasında bir taşıma yapıyorsanız, siyah bir ekranla karşılaşacaksınız. Varsayılan SD ayarlarını geri yüklemek için basitçe PS3’nüzü sıfırlayın : PLAYSTATION 3 sistemini kapatın ve sonra güç düğmesine yaklaşık 5 saniye, bip sesini duyana kadar basılı tutun. XMB’de ki Settings bölümünden görüntü ayarlarını elle yapabilirsiniz.

burada ki işlem ile, yaklaşık 5 saniye basılı tutup ps3 ü sıfırladığımda sorun kalmadı. teşekkürler.
  • benim de işime yaradı. teşekkürler
  • PLAYSTATİON 3 GELİŞMİŞ SİSTEM OLDUĞU İÇİN TÜPLÜYE BAĞLANAMAZ.ÇÜNKÜ BENDE PLAYSTATİON 3 ALDIM VE ŞU ANDA HDMI VE AV KABLOSU İLE KULLANIYORUM.İKİ KABLODA TELEVİZYONA GİRCEK ÇÜNKÜ AV KABLOSU VİDEO SES GİBİ ŞEYLERE BAĞLANTILIDIR HDMI KABLOSU PLAYSTATİON TELEVİZYONUN ARA KABLOSUDUR.HANİ BİLGİSAYAR İLE MONİTORÜ BAĞLAYAN MAVİ KABLO VARDIR YA ONUN GİBİDİR.
  • İYi günler arkadaşlar ben birşey sorucam bende ps4 var vs vs ama ps 4 hdmı out ile bağlanılıyormusş. ama bizdeki evde 1 tv var ve salonda ben düşündümki eğer hdmi çoğaltıcı alsam laptop uma bağlayabiliriyim bağlarsam nasıl laptop da ps4 ün görüntüsünü görürüm[IMDB=]

• matt19675 M kullanıcısına yanıt
    1800 TL verip ps 4 almışsınız, bilgisayara bağlayıpta mundar etmeyin :) gidin 400 tl verin hdmi giriş li bi televizyon alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknolojik yardım

1800 TL verip ps 4 almışsınız, bilgisayara bağlayıpta mundar etmeyin :) gidin 400 tl verin hdmi giriş li bi televizyon alın.

para var huzur var değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1907fenerbahçekadıköy

PLAYSTATİON 3 GELİŞMİŞ SİSTEM OLDUĞU İÇİN TÜPLÜYE BAĞLANAMAZ.ÇÜNKÜ BENDE PLAYSTATİON 3 ALDIM VE ŞU ANDA HDMI VE AV KABLOSU İLE KULLANIYORUM.İKİ KABLODA TELEVİZYONA GİRCEK ÇÜNKÜ AV KABLOSU VİDEO SES GİBİ ŞEYLERE BAĞLANTILIDIR HDMI KABLOSU PLAYSTATİON TELEVİZYONUN ARA KABLOSUDUR.HANİ BİLGİSAYAR İLE MONİTORÜ BAĞLAYAN MAVİ KABLO VARDIR YA ONUN GİBİDİR.

Hayır hdmi hem görüntü hem de ses taşır yani sadece onun takılı olması yeter. Av girişine gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.