Şimdi Ara

PS3 Lens hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.7 Yıllık 40 GB Fat PS3'üm var.yaklaşık 4-5 gün önce FIFA oynarken kitlendi kapatıp açıncada oyunu görmeme sorunu başladı.Blu-Ray'i çıkartamıyordu garip sesler geliyordu Sony ile görüştüm lens değişmesi gerekiyor fakat eski olduğu için 450 tlye 120gb slim verelim dediler ps4 çıkacağı için red ettim.Şimdi bir dükkana yaptırıyorum fakat tek lens çift lens olayından haberim yoktu.Ben makinanın bllu-rayi nasıl aldığına hiç dikkat etmedim ama dümdüz alıyor diye hatırlıyorum.Bana servis çift lens dedi ve 200 tl masraf çıkarttılar.Bu blu-rayi alma olayını yanlış hatırlıyor olabilirim.Eğerki tek lens'se çift lens takılmasında fayda var mı?En azından makina ps4 çıkana kadar idare etsin istiyorum.

• öncelikle geçmiş olsun.

çok değil 2-2.5 hafta önce benim de ps3üm , the last of us blurayi takılıyken ; oyun oynarken bozuldu. hiçbir blurayi görmüyor. benimki de fat 40gb model. dijital oyunlar açılıyor ama CDli olan oyunları oynayamıyorum.

Bir şey dikkatimi çekti sony ile görüşmüşsünüz ve size yeni bir ps3 slim teklif etmişler ücreti mukabilinde. benim pse de sizin cihazın yaşlarında hemen hemen . sony ile görüşsem daha uygun fiyata alabilir miyim yeni bir ps3 'ü ? veya daha makul bir fiyata tamir edebilirler mi ?

tek lens çift lens olmasının önemi şudur. lenslerden biri sadece oyuna odaklanmışken diğer lens film vb disklere odaklanmaktadır. dolayısıyla oyun lensi bozulursa film bluraylerini takıp izlemeye devam edebilirsiniz en azından cihaz oyun oynatmasa bile film izletmeye devam eder .
  • Blu-Ray i alma konusunu tam anlayamadım. Ben de mesela diski alırken döndürerek alıyor. Bu neyin göstergesidir tam bilmiyorum.

Tek lens-çift lens olayı konsolun DVD leri de okuyabilmesine olanak verir. Lens değişimi için kesinlikle khalkedon'a danışmanızı öneririm. Değişim yapıyor mu bilmiyorum ama yapıyorsa fiyat alın derim.

Bu mesajı yazarken kısa bir araştırma sonucu şunu buldum:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=47532883

quote:

Orijinalden alıntı: khalkedon

Makinenin içini açmadan tek mi ya da çift lens olup olmadığını anlamanın yolu şu şekilde;

PS3'ün içine oyun diski ya da herhangi bir diski PS3'e yerleştirdiğinizde disk kendi ekseni etrafında dönerek yuvaya giriyorsa çift lensli olduğu anlamına geliyor. Eğer disk kendi ekseni etrafında dönmeden düz bir şekilde yuvaya giriyorsa tek lensli demektir.

Tek lens ya da çift lens olup olmadığını seri numaralarından da anlamak mümkün ancak seri numaraları bazen yanıltıcı olabiliyor. Bu yüzden yukardaki açıklama ile kesin sonuca ulaşmış olacaksınız

Dipnot: Bütün Slim PS3'ler istisnasız çift lenstir.

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

öncelikle geçmiş olsun.

çok değil 2-2.5 hafta önce benim de ps3üm , the last of us blurayi takılıyken ; oyun oynarken bozuldu. hiçbir blurayi görmüyor. benimki de fat 40gb model. dijital oyunlar açılıyor ama CDli olan oyunları oynayamıyorum.

Bir şey dikkatimi çekti sony ile görüşmüşsünüz ve size yeni bir ps3 slim teklif etmişler ücreti mukabilinde. benim pse de sizin cihazın yaşlarında hemen hemen . sony ile görüşsem daha uygun fiyata alabilir miyim yeni bir ps3 'ü ? veya daha makul bir fiyata tamir edebilirler mi ?

tek lens çift lens olmasının önemi şudur. lenslerden biri sadece oyuna odaklanmışken diğer lens film vb disklere odaklanmaktadır. dolayısıyla oyun lensi bozulursa film bluraylerini takıp izlemeye devam edebilirsiniz en azından cihaz oyun oynatmasa bile film izletmeye devam eder .

SONY yeni cihaz için 1-2 kriter sunuyor
    *Cihazın bandrolü açılmamış olmalı (daha önce hiç tamir görmemiş olması gerekiyor)
    *Türkiye'den alınmış olması gerekiyor

cihaz bu koşulları sağlıyorsa 450 tl'ye 120 gb slim veriyorlarmış.

Bende Last Of Us'da hiç sorun çıkarmadı.Ne zaman FIFA aldım makina kafayı yedi.Online'da kitlenip durmaya başladı sonunda ayvayı yedi.

quote:

Orijinalden alıntı: rds

Blu-Ray i alma konusunu tam anlayamadım. Ben de mesela diski alırken döndürerek alıyor. Bu neyin göstergesidir tam bilmiyorum.

Tek lens-çift lens olayı konsolun DVD leri de okuyabilmesine olanak verir. Lens değişimi için kesinlikle khalkedon'a danışmanızı öneririm. Değişim yapıyor mu bilmiyorum ama yapıyorsa fiyat alın derim.

Bu mesajı yazarken kısa bir araştırma sonucu şunu buldum:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=47532883

quote:

Orijinalden alıntı: khalkedon

Makinenin içini açmadan tek mi ya da çift lens olup olmadığını anlamanın yolu şu şekilde;

PS3'ün içine oyun diski ya da herhangi bir diski PS3'e yerleştirdiğinizde disk kendi ekseni etrafında dönerek yuvaya giriyorsa çift lensli olduğu anlamına geliyor. Eğer disk kendi ekseni etrafında dönmeden düz bir şekilde yuvaya giriyorsa tek lensli demektir.

Tek lens ya da çift lens olup olmadığını seri numaralarından da anlamak mümkün ancak seri numaraları bazen yanıltıcı olabiliyor. Bu yüzden yukardaki açıklama ile kesin sonuca ulaşmış olacaksınız

Dipnot: Bütün Slim PS3'ler istisnasız çift lenstir.

khalkedon dahil birçok yere danıştım.Tek göz lens 150 tl çift göz lens 200 tl diye fiyat aldım.PS4 çıkacakken makinanın attığı kazık hiç hoş olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B613C40A0 -- 20 Temmuz 2013; 3:11:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

Çift göz lensin daha pahalı olması çok garip, sonuçta tek lensli makineler piyasadan kalkalı yıllar oluyor. Eğer elin bu işlere yatkınsa kendin yapmanı öneriririm. Yurtdışından lens sipariş edersin 30-40$ a gerisini de youtube'dan izlersin. Açmak zor bir iş değil, nasıl adamlar bu işlerle uğraşıyor bir bilseniz. (Söz meclisten dışarı, kimse üstüne alınmasın)

Al hatta örnek lens fiyatıhttp://www.amazon.com/KES-400AAA-Laser-Replacement-Repair-Playstation-3/dp/B002MRKXZQ

150-200 lira verip paranızı kaptırmayın

hiç anlamıyorum valla açmak da istemiyorum bilen yapsın.3-4 ay sonra rafa kalkacak zaten iyice bozmayayım ben :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

Çift göz lensin daha pahalı olması çok garip, sonuçta tek lensli makineler piyasadan kalkalı yıllar oluyor. Eğer elin bu işlere yatkınsa kendin yapmanı öneriririm. Yurtdışından lens sipariş edersin 30-40$ a gerisini de youtube'dan izlersin. Açmak zor bir iş değil, nasıl adamlar bu işlerle uğraşıyor bir bilseniz. (Söz meclisten dışarı, kimse üstüne alınmasın)

Al hatta örnek lens fiyatıhttp://www.amazon.com/KES-400AAA-Laser-Replacement-Repair-Playstation-3/dp/B002MRKXZQ

150-200 lira verip paranızı kaptırmayın

peki bu replacement lensler sıfır üretilmiş yedek parçalar mı yoksa çalışan bir ps3den çıkarılıp satılan çıkma parçalar mı ?

200 lira vermektense kendim monte edebilirim bu şekilde parçayı sipariş edip.

tek sorun var elimdeki torx t10 tornavida ps3ü açamadı. bugün yarın çarşıya gidip delikli olan torx tornavidadan alıcam. aslında düz tornavida ile de ps3ü açanlar var ama bizim elimizdeki 7-8 düz tornavidayla denedim açmadılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.