Şimdi Ara

PS3 Lens Montajı - Resimli Anlatım (Blu-Ray Optik Okuyucu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PS3'lerimizin belki de en can sıkıcı olan tarafı; lenslerinin ne zaman bozulacağı endişesi taşımak.
    khalkedon
    Blu-Ray yeni bir teknoloji ve Sony Playstation 3 bu konuda biraz sendelemiş durumda. Çok kısa bir süre içinde buna bir çözüm getireceği kesin gözüyle bakılıyor. khalkedon. Bu yüzden PS3 alacak olanların Sony'nin resmi garantisi kapsamında almaları daha mantıklı olacaktır, 2 sene resmi garanti verilmektedir bu da 2 sene boyunca lensiniz güvende demektir khalkedon

Aşağıya kendi çekmiş olduğumuz fotoğrafları ekledik. Belki de bir göz atmak istersiniz.

Lenslerini kendi takmak isteyenler için bu fotoğraflar belki biraz yardımcı olabilir.

NOT: Kısa bir süre içinde video video'lu görüntü eklenecektir.

Playstaion 3!ün dışardan bakıldığında görünen vidaları yoktur, hepsi büyük bir ustalıkla gizlenmiştir.

Hard disk yan taraftaki kapakçığın altına gizlenmiştir, görünen mavi vidayı yıldız bir tornavida ile çıkartabilirsiniz, konumuzla bunun bir ilgisi yoktur ancak merak edenler olabilir diye ekledim. khalkedon

Mavi vidayı çıkardıktan sonra yatık olan küçük kulpu dik konuma getirip hard diski sağ tarafa doğru sürgüleyerek kaydırıyoruz sonrasında yukarı çekerek çıkartıyoruz.khalkedon

Gelelim şimdi PS3'ün vidalarını bulmaya. Makinenin yan tarafında garanti bandı vardır.

Garanti etiketini kaldırktan sonra lastik pabucu sökeceksiniz (düz ağızlı bir tornavida yardımı ile çıkarabilirsiniz)

Lastik pabucu kaldırdıktan sonra ilk vidayı görmüş olacaksınız.khalkedon Bu vida alışık olduğumuz vida şeklinden biraz farklıdır. Altıgen uçlu bir tornavidaya ihtiyacımız olacak. Altıgen uçlu tornavidayı sadece burada kullanacağız.khalkedon

Altıgen uçlu bir tornavida.

Altıgen vida çıkarıldıktan sonra kapak yan tarafa sürügülenerek serbest hale getirilerek çıkartılır.

Rom'a ulaşmamız için aşağıda ki fotoğrafta görünen 9 vidayı yıldız uçlu bir tornavida ile çıkaramamız gerekiyor.

Tam bu açılma kısmında Memory Stick, SD memory card ve Compact Flash girişlerinin film şeridi vardır. Rahat çalışmanız için çıkartın, yine basit bir şekilde takılır.khalkedon

Rom'un bağlantı film şeritlerini ve power kablo bağlantılarını çıkardıktan sonra elinizde olacak.

Rom'un üzerindeki metal muhafazayı vidalarını sökerek çıkartın. Sonra da plastik kasanın vidalarını çıkartıp yavaşça romu'un içini açın.

Artık lensimiz görünür durumda olacak. Lensin film şeridini çıkartın. Lensin tutunduğu çelik çubukların vidasını sökün (çubukların hemen bitiminde onları tutan tırnak metaller vardır, vidala onların üzerindedir). Çıkarıp yerine yeni lensinizi takın. Eski çıkardığınız lensini üzerindeki plastik parçayı çıkartıp yeni lensinize takmayı unutmayın.khalkedon

Hazır kasalı lensler işiniz daha çok zorlayacaktır, bu aklınızda olsun. khalkedonAklınızda olmasını istediğim bir şey daha var! Rom'un kapağını çok dikkatlice açın ve aynı titizlikte kapatınız, bazen küçük oynamalar mekaniğin sağlıklı çalışmasına engel oluyor. Disk alma ile ilgili sorunlar olabiliyor. Bu yüzden çok dikkatli çalışın ve de makineyi toplamadan önce son denemelerinizi yapın.khalkedon

• Çok güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık.
  • emegınıze saglık cok yararlı bır calısma enınde sonunda lazım olacak bıze bu uygulama
  • bayağı meşakkatli iş vidaları bulacaksın sökeceksin blu ray okuyucunun olduğu bölüme ulaşacaksın kapağı sökeceksin göze ulaşacaksın gözü değiştirerek tekrar herşeyi yerine takacaksın varmı cesareti olanbu arada verdiğin bilgiler için teşekkürler dostum
  • Garantiye verip 1 aydan fazla bekleyip üzerine bide SONY' nin ağız kokusunu çekeceğimize 100 lira gibi bi para veriririz en azından başımız ağrımaz
    elinize sağlık, Ankara' da şube açmayı düşünüyo musunuz
  • çok teşekkürler elinize sağlık. İnşallah gerek kalmaz.
  • khalkedon hocam sizde 360 için lens varmı göz değiştiricemde hitachi marka ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler paylaşım için
  • 1 ay bekliyicegime bende size vermek isterim ama garanti dışı kalıcagı için 2 kere düşünmem lazım.
  • Tamir işlerine eli yatkın kişiler kesinlikle deneyecektir. Faydalı bir çalışma.
  • Her bluray lens peki uyumlu mudur PS3 e?, Allah korusun aletim bozulursa garanti için 1 ay bekleyeceğime alırım bir lens gitti gidiyor yada başka biyerden kendim takarım ?
  • helal olsun be!
  • Harika bir yazı olmuş teşekkürler khalkedon

Siz bluray lens değişimi yapıyormusnuz yani iş yeriniz falan varmı ?
  • peki bluray lensler sonynin orijinal mali mi? nereden nasil geliyor, paylasim cok yararli
  • güzel paylaşım ellerine sağlık..
  • Bu kadar güzel tepkiler alacağımı hiç düşünmemiştim, güzel düşünceleriniz için hepiniz sağ olun

quote:

Orjinalden alıntı: gaiden

khalkedon hocam sizde 360 için lens varmı göz değiştiricemde hitachi marka ?

quote:

Orjinalden alıntı: SEMiZ

Harika bir yazı olmuş teşekkürler khalkedon

Siz bluray lens değişimi yapıyormusnuz yani iş yeriniz falan varmı ?

Bu tür şeylere bu gibi konular altında cevap veridğimde mesajlarım siliniyor, daha önceki bir yazım silinmişti hatta şu linkten takibedebilirsiniz, ben de cevaben bir şeyler yazdım editlenen yere, lütfen bir bakın bana da hak vereceksinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_21380066/tm.htm

Kısacası bu tür konularda soracaklarınızı lütfen özel mesaj atarak sorun, teşekkürler ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 28 Şubat 2008; 0:54:43 >

• ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM
  • Yararlı bir çalışma olmuş ama videoda bekliyoruz, teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.