Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bu konu çok fazla var. Herkez "nasıl hdd değiştirebilirim? yer kalmadı demo yüklemekten" tarzı sorunlarla karşı karşıya. Demin surf yaparken bulduğum bir kaynağı paylaşmak istiyorum. Umarım herkezin işini görür ve bu konuda burada kapanır =)

Konsolunuzdaki mevcut harddisk kapasitesinden şikayetçiyseniz yapmanız gereken aşamalar aşağıda belirtilmiştir...

Gerekli aparatlar :
    1 adet ince uçlu yıldız tornavida
    1 adet ince uçlu düz tornavida
    1 adet 2.5" (İstediğiniz kapasitede 5400RPM HDD)
    1 adet harici HDD veya Flashdisk ( Oyunlara ait save dosyalarının yedeğini almak isterseniz gereklidir)

- Konsolumuzu çalıştırıyoruz ve oyunlara ait save dosyalarını yedeklemek istiyorsak cihazımıza flashdisk veya USB portundan taşınabilir HDD takıyoruz.

- Menü üzerinden GAME/SAVED DATA UTILITY kısmına giriyoruz.

- Yedeklemek istediğimiz verileri seçip verilerin kopyalanacağı nokta olarak usb flash diskimizi veya harddiskimizi gösteriyoruz.

- Veri yedekleme işimiz bittiğinde konsolu kapatıyoruz.
    - Konsola takılı tüm aparat ve kabloları sistemden ayrıyoruz.
    - Konsolu HDD kapağı üste gelecek şekilde dik tutuyoruz ve ince uçlu düz tornavida ile HDD kapağını tutan kilidi açıp kapağı çıkartıyoruz.

- Yıldız tornavida ile HDD’yi tutan mavi renki vidayı söküyoruz.

- Metali sağa doğru çekip HDD’yi yuvasından çıkartıyoruz.

- Metal gövde üzerindeki 4 vidayı alıp HDD’yi kızaktan alıyor,Yeni HDD’yi aynı şekilde vidalayıp yuvasına otutruyor ve mavi vidayı takıyoruz.

- Konsolun aparatlarını takıyor ve çalıştırıyoruz.
    - Gelen ekrandan harddiski formatla seçeneğini tıklıyoruz ve işlem sonrasında konsol kullanılır hale geliyor.

- Söktüğünüz harddiski bilgisayarınızda veya başka amaçla kullanabilmeniz için ürünün en baştan fabrikasyon hale getirlmesi gerekiyor bu işlemide Acronis Disk Director Suite 10.0 yazılımı ile FDISK bölümünü kullanarak yapabilirsiniz...

=)

• İlerde Çok Lazım Olacak Bu...

Favorites'a Ekledim...
  • Eline sağlık.Teşekkürler....
  • Herkes 's' ile yazılır...
  • oradaki altın renkli saçlar sizin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

oradaki altın renkli saçlar sizin mi?

ıh ıh =) dedim ya nette gezinirken buldum, hemen atayım buraya dedim =)
  • Ben değiştirdim. Gerçekten artık hiç yer sorunum yok. Boşta 240 gb var :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaturk

Ben değiştirdim. Gerçekten artık hiç yer sorunum yok. Boşta 240 gb var :)

Hangi harddisk ? Markası ve fiyatını öğrenebilir miyim? Memnun musun ?
  • Bende değiştirdim. Segate 250 GB lık kullanıorum. 5400 RPM. Fiyati ise kadıköyde 110 ytl. =) Memnunum :D
  • Sağol dostum.
  • Geçen ay bende samsung 250 GB ile değiştirdim benim 40 Gb hdd yi. Değiştirmeden evvel bir kaç yabancı siteden konu hakkında bilgi almıştım. Başıma hiç bahsedilmeyen bir şey geldi ; formatlamanın ardından update dosyası istedi, ben normalde hdd nin yedeği alındığı için işletim sistemi otomatik olarak gelecek derken böyle olmadı. Ancak yukarıdaki yazıdada görüyorum yine bahsedilmemiş. Benim yaptığım işlemde anormallikmi vardı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doodlezz

quote:

Ben değiştirdim. Gerçekten artık hiç yer sorunum yok. Boşta 240 gb var :)

Hangi harddisk ? Markası ve fiyatını öğrenebilir miyim? Memnun musun ?

Dostum markayı inan hatırlamıyorum ama toshiba idi sanırım. 5400 rpm ve 320gb. Babalar gibi çalışıyor. Kesinlikle tavsiye ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: dodge ram 2500

Geçen ay bende samsung 250 GB ile değiştirdim benim 40 Gb hdd yi. Değiştirmeden evvel bir kaç yabancı siteden konu hakkında bilgi almıştım. Başıma hiç bahsedilmeyen bir şey geldi ; formatlamanın ardından update dosyası istedi, ben normalde hdd nin yedeği alındığı için işletim sistemi otomatik olarak gelecek derken böyle olmadı. Ancak yukarıdaki yazıdada görüyorum yine bahsedilmemiş. Benim yaptığım işlemde anormallikmi vardı?

valla açıkcası pek anlamadım sorunu ama bende update dosyası falan istemedi. Kendisi otomatik olarak format attı. Daha sonra yeni sürümünü yükledim ben System Update 'den ve şimdi tıkır tıkır çalışıyor =)
  • elinize sağlık güzel kaynak.
  • kaynak için teşekkürler....
  • quote:

Geçen ay bende samsung 250 GB ile değiştirdim benim 40 Gb hdd yi. Değiştirmeden evvel bir kaç yabancı siteden konu hakkında bilgi almıştım. Başıma hiç bahsedilmeyen bir şey geldi ; formatlamanın ardından update dosyası istedi, ben normalde hdd nin yedeği alındığı için işletim sistemi otomatik olarak gelecek derken böyle olmadı. Ancak yukarıdaki yazıdada görüyorum yine bahsedilmemiş. Benim yaptığım işlemde anormallikmi vardı?

Nasıl giderdin peki sorunu? Bunuda yazarsan ileride bizimde başımıza gelirse hemen hallederiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rds -- 23 Aralık 2008; 10:49:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rds

quote:

Nasıl giderdin peki sorunu? Bunuda yazarsan ileride bizimde başımıza gelirse hemen hallederiz :)

Netten PS3 ün en son versiy6onunu çekti ve sanki update edecekmiş gibi usb flash bellekle PS3 aktardı. Zati gerisini PS3 yapıyor. Ben en azından böyle yaptım :)

• ellerine saglik guzel calisma olmus. Hdd sata mi olacak ti onu anlayamadim? sanirim ide ama, tastik ederseniz sevinirim

tesekkurler
  • Tabiki dediğin gibi yaptım. Ancak bu konudaki ilk mesajda son iki mavi resmede bakarsan ilki formatting ekranı ardından direkt olarak versiyon nolu ekran var. Yani formatlamanın ardından sanki versiyon ps3 ün kendi flash memorisinden filan geliyor zannediyorsun. En azından hdd değişimi için ne lazım listesine en son update dosyasınıda hazır edin diye ikaz edilmemiz lazımdı diye düşünüyorum.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rds

quote:

Netten PS3 ün en son versiy6onunu çekti ve sanki update edecekmiş gibi usb flash bellekle PS3 aktardı. Zati gerisini PS3 yapıyor. Ben en azından böyle yaptım :)

• kardes HDD Sata olmali bende 320 gb 7200 rpm 16 mb catch seagate var loadingler bir miktar kisaldi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.