Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel bi paylasım teşekkürler bende ekliyorum sık kullanılanlara ihtiyacım olucak yakında
  • paylaşım için sağol.
  • Yani SATA IDE ATA nedir bilmeyenler için, içinden cıkan harddiskin aynısı olacak =) Alacagınız yere goturunuz elınızdeki HDD 'yi, bana bundan verın diyin versinler :P
  • hdd illa 5400 rpm olmak zorundamı 7200 rpm 2.5 inçlikler varda ondan soruyorum
  • daha önce yaptığım internet araştırmalarında 7200 rpm lerin ısınmadan dolayı sorun yaratabileceği şüphesinden dolayı tavsiye edilmediğini gördüğüm için sakata gelmemek için 5400 rpm lik taktım
    quote:

Orjinalden alıntı: Beyinli

hdd illa 5400 rpm olmak zorundamı 7200 rpm 2.5 inçlikler varda ondan soruyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ladrub

Yani SATA IDE ATA nedir bilmeyenler için, içinden cıkan harddiskin aynısı olacak =) Alacagınız yere goturunuz elınızdeki HDD 'yi, bana bundan verın diyin versinler :P

vallahi cok guzel izah yani
    ben sahsen once fiyatina bakar ondan sonra almaya kalkisirim simdi tornavida vurcan hdd ye garanti gidecek
    ide ise indirim vardi bir sitede alayim diyordum maalesef degilmis

http://www.pixmania.com/no/no/1747679/art/samsung/spinpoint-hm320ji-2-5-320.html?srcid=1911&Partenaire=Prisguide&CodePromo=oui

yurtdisinda yasadigim icin sitelerden alis veris daha hesapli ytl olarak 120-130 ytl yapiyor bu hdd iyi mi? sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahitbudak -- 24 Aralık 2008; 1:26:54 >

• Benim PS3'teki disk çerçeve mekanizması farklı ve vidaları aşırı derecede sıkmışlar,o yüzden bir vida kulpunu beş tornavide ile deneyip,sadece vidayı aşındırınca tel makasıyla kesmek zorunda kaldım,bunun sonucunda çerçeve biraz genişlediği için PS3'e disk girmiyordu,çerçeveyi de biraz eğip büktükten sonra takabildim.Bildiğiniz delilik ettim yani ama çalışıyor şu an,250GB boş yer var.
  • dodge ram 2500 nickli arkadaşın sorusunun yanıtını buldum =) Yukarıdaki verdiğim bilgiler eğer sizin sisteminizde işe yaramazsa, yani yeni HDD yi taktıktan sonra PS3 unuzu calıstırıgınıda sizde update isterse, bunu yapmanın kolay yolu, PlayStaion 'un kendi sitesinden cihazınızın bölge koduna göre (NTSC-J ise Japonya, NTSC-U ise Amerika, PAL ise Avrupa) firmware update dosyasını (şuan aktif olan 2.53) PC 'nize download etmeniz gerekiyor (135MB) Daha sonra Harici bir flash disk ile bunu PS3 e aktaracaksınız. Peki bu nasıl olacak. İzah edeyim. Harici flash diskinizin içine PS3 adlı bir klasör acıyorsunuz. Bu klasörün içine UPDATE adli bir klasör daha acıyorsunuz ve download etmiş oldugunuz update dosyasını (PS3UPDAT.PUP) bu klasor içine atıorsunuz. Daha sonra flashdisk'inizi PS3 e takıyorsunuz. Start ve Select tuşuna aynı anda basarak yeni HDD 'nize bu update'i entegre etmiş oluyorsunuz. Olay bundan ibarettir =)

Umaram sorunlara yardımcı olabilmişimdir.

• garanti dışı kalıyor mu?

mesela ps3 bozuldu diyelim, ben 40gb yı geri takıp tamire götürsem anlaşılmaz değil mi?

garanti dışı kalırsa değmez bence
  • Cok Cok sagol, emege saygi suan 40Gb var bende o dolarsa senin gibi yapacam
  • Güzel olaymış. Bi ara yüksek kapasiteli HDD alırsam denerim bu olayı.

Teşekkürler.
  • oo bu dehşetmiş ya alıcan bi tane 40gb pal 1 hafta onla takılacan alıcan bi tanede 250 gb 5400RPM bakıcan keyfine yok yok olmucak böyle bu para biriktirme olayına bir hız katmam lazım. en kısa zamanda almam lazım bi PS3 farz oldu artıkın.

bu 20 gb lik modeldede olr dime arkadaşlar. ama 20gb lik modellerin üretimi durdu ve satılmıyor. olsun yaw alırıs bi 40 gb sonra gel keyfim gel. eyw sık kullanılanlara ekledim çok sağol

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

garanti dışı kalıyor mu?

mesela ps3 bozuldu diyelim, ben 40gb yı geri takıp tamire götürsem anlaşılmaz değil mi?

garanti dışı kalırsa değmez bence

Garanti dışı kalmıyor. Şayet bozulduğunda 40 gb lık hdd ni tak içine ve yolla...
  • muhakkak vida üstünde kılcal iz kalır, o yüzden mavi yapmışlardır oynandığı belli olsun diye..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

muhakkak vida üstünde kılcal iz kalır, o yüzden mavi yapmışlardır oynandığı belli olsun diye..

Banada öle geliyor ama garanti dışı kalması genelikle yazılımsal sorunlardan doğar. Sonucda bu HDD değişimiz donanımsal bir değişiklik. Acıkcası bende iki arada kaldı, acaba garantisi gidermi? gitmezmi diye. Ama su varki 40GB 'lık konsol cidden dayanmıyor. Yani GT5 adlı oyun 5 GB yer kaplıor. PoP 7GB yer kaplıyor. e zaten 10 GB 'i sistem kullanıor. Yani bu tarz 5 6 oyun sahibiyseniz sorun yok ama benım gibi 30 adet oyununuz olursa ciddi anlamda 40gb lik makına işe yaramıyor :P
  • çok güzel bir paylaşım olmus emegine saglık dostum arkadaşlar birşey daha sormak istiyorum bende 80 gb ps3 var ayrıca notebook ta 250 gb hdd var notebook ta takılı olan hdd yi ps3 takacagım burdaki fotolar yardımıyla ama şunu soracagım notebooktan çıkartıp dırek takınca alet yukarıdakı resımde gordugumuz gibi kendini biçimlendirecekmi?
    yoksa takmadan önce ben başka bir şekildemi biçimlendirecegim ve oyun save lerini falan hariciye alıyoruz yha su anda ps3 te kayıtlı olan guncel update ucmus oluyor degılmı yenı hdd takınca psn ve update ısını tekrar yapacagız harelde
    sorularım bukadar bu sorunların cevabına göre pazar günü insallah takmıs olacagım 250 gb HDD yi
    iyi akşamlar
  • Kardes hdd degisimi ps3u garanti disi birakmaz cunku kullanma kulavuzunda nasil yapilacagini bile anlatiyor bu arada bu mavii vida bendede yalama oldu cok yumusak nedense
  • Sağol dostum çok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeliKurt_69

çok güzel bir paylaşım olmus emegine saglık dostum arkadaşlar birşey daha sormak istiyorum bende 80 gb ps3 var ayrıca notebook ta 250 gb hdd var notebook ta takılı olan hdd yi ps3 takacagım burdaki fotolar yardımıyla ama şunu soracagım notebooktan çıkartıp dırek takınca alet yukarıdakı resımde gordugumuz gibi kendini biçimlendirecekmi?
    yoksa takmadan önce ben başka bir şekildemi biçimlendirecegim ve oyun save lerini falan hariciye alıyoruz yha su anda ps3 te kayıtlı olan guncel update ucmus oluyor degılmı yenı hdd takınca psn ve update ısını tekrar yapacagız harelde
    sorularım bukadar bu sorunların cevabına göre pazar günü insallah takmıs olacagım 250 gb HDD yi
    iyi akşamlar

HDD yi takar takmaz format atmaya bilir. O yuzden yukarıda yazdığım 2 çözüm yolu olan "USB 'den Update" olayını yapmak zorunda kalabılırsın. O da zaten en fazla 10 dk alacaktır. Save dosyalarına gelince. Eski HDD 'n takılı iken harhangibi flashdisk takarak, "System Backup" yapacaksın. Yeni HDD 'ni taktıktan sonra, aynı flashdisk 'den "Restore Backup" seceneklerini uygularsan herhangibir kaybın olmaz.

Kolay gelsin.

• merhaba arkadaşlar bende bugun hdd degişimini yaptım ama sistemi açtıgımda böyle bir uyarı alıyorum ve baska bir işlem yapmıyor ne yapmam lazım lütfen yardım edermisiniz?
    benim anladıgım kadarıyla yazılım falan yukleyın dıyor harelde bende netten 2.53 ındırıyorum ınsallah olur
     PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.