Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harddisk değişimi garantiyi etkilemez. İnanın o e-mail atan elemandan yada bottan fazlasını biliyorum, biliyoruz...
  • iyide hiçbişekilde benim diski dğeiştirdiğimi anlayamazki onlar.eski diski sakladığım sürece kimsenin ruhu bile duymaz.
  • peki arkadaşlar belli bir miktar para karşılığı atıyorum evdeki buzdolabımın garanti süresini uzatmışlardı playstation3 de böyle garanti süresi uzatma gibi bişi var mı?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akşahin

peki arkadaşlar belli bir miktar para karşılığı atıyorum evdeki buzdolabımın garanti süresini uzatmışlardı playstation3 de böyle garanti süresi uzatma gibi bişi var mı?...

benim bildiğim böyle bişi yok.
    sony nin bunu yapacağını sannetmiyorum.adam 5 yıl garanti veriyo daha ne yapsın.elektronik ürünlerin çoğu 2 yıl garantilidir zaten.adam 5 yıl veriyo.o yüzden herkes basbas bağırıyo garantili alın ps3 ü diye.bişey oldumu tamir süresi 30 günü geçerse sıfır yolluyolar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soguknewale

quote:

Orjinalden alıntı: Akşahin

peki arkadaşlar belli bir miktar para karşılığı atıyorum evdeki buzdolabımın garanti süresini uzatmışlardı playstation3 de böyle garanti süresi uzatma gibi bişi var mı?...

benim bildiğim böyle bişi yok.
    sony nin bunu yapacağını sannetmiyorum.adam 5 yıl garanti veriyo daha ne yapsın.elektronik ürünlerin çoğu 2 yıl garantilidir zaten.adam 5 yıl veriyo.o yüzden herkes basbas bağırıyo garantili alın ps3 ü diye.bişey oldumu tamir süresi 30 günü geçerse sıfır yolluyolar.

ben ikinci el temiz bir tane pal ps3 aldım garantisi hala devam ediyor. şimdi bunun garantisi 5 yıl mı yoksa 2 yıl mı? nasıl bilicem?

• Playstation 3 için garanti sadece 2 yıl. 5 yıl garanti yok PS3 için.
  • yanlış bilgilendirm için özür dilerim.5 biliyordum.
    sony eurasia garantili olup olmadığını içinden çıkan orjinal sony kartı içindeki belgeden anlayabilirsiniz.
  • yakında banada lazım olacak.tesekkurler
  • arkdaşlar internal ve external kaç GB destekliyor?
  • internal olarak 500 GB 2.5" sata diskler mevcut piyasada en çok bunlar kullanılabilir.ben kendim kullanmadım ama kullananlar var.External olarakta usbden bağlayıp fat olarak tanıtabildiğiniz bütün kapasitedeki diskleri okutabilirsiniz.Ama şöyle bir sorun var.atıyorum tb'lık harici dikiniz var (3.5'luk). Bunu ps3'ün görmesi için doğal olarak dosya sistemini fat32 yapmanız lazım.windows üzerinden 32GB'dan büyük dosyaları Fat32 formatında biçinlendiremiyorsuuz.Partition magic programı ile 160GB'lık diski FAT32 formayına dönüştürmüştüm.Ama 192GB gibi bir sınrlama var onda da galiba(tam emin değilim).Yani program yaparsa onda da bir sınır yok anlıycan.

umarım anlatabilmişimdir.
  • Bende az once 40 gb olan harddiskimi ,160 gb ile değiştirdim.Artık yer sorunu olmadan kullanacagım :) Yardımı olan arkadaslara tesekkurler
  • Arkadaşlar peki ben mesela 500 GB lık aldım. PS3 takmak istiyorum. Direk takıp formatlıyorum dimi ?

Yani başka birşey yapmama gerek kalmıyor.
  • Flood olacak ama

Bu 8 mb, 16 mb ve 32 mb arasında bir fark var mı ? Hangisini tercih etmeliyim ?
  • Arkadaşlar, ben de hdd alacağım, yardım ederseniz sevinirim. Öncelikle vereceğim 3 link'ten hangisini seçmeliyim?

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36545
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=32518
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/12746

Ayrıca bunların dışında sizin önerecekleriniz var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: soguknewale

@jack_sparrow_82

bende 80'lik disk vardı çıkardığım diskin markası 5400rpm lik Fujitsu idi.

ps3'ün diskini çıkarıp upgrade etmek garantisini bozmaz.zaten yırtılabilecek etiket fln da yok.Yalnız kapağın altındaki mavi vidayı sökerken dikkatli olun sakın yalama yapmayın zira yalama olmaya çok müsait bi vida :)

ayrıca o linkteki disk baya güzel.Seagate almanı öneririm fiyatıda uygunmuş.
    aklında bulunsun bunların birde 7200'lükleri var.onlar biraz daha pahalı ama oyun yükleme süresini fln düşürüyomuş diye duydum bence gerek yok ama bilgin olsun.

@kagan06
    hocam ilk dinazorlardanım ben desene. :) satadır dimi o disk.
    Bu arada notebooktan söküp taktığın diskte sata dimi.sonra hüsrana uğramayasın.everest'le fln bakta boşuna uğraima sonra ide'yse yeni disk alman lazım.

1- klasör oluşturmana gerek yok.ps3 diski görsün yeter.bilgilerin silinmez.

2- 20gb lık diskle işin kalmadı artık.birtane kutu alıp harici niyetini kullanabilirsin.gerçi kapasite çok az ama olsun

3- 80 gb laptop tan cıkan toshıba marka 2.5 ınc hdd sata olması lazım tekrar belirteyim.

4- sonra ps3'ü açıyosun.diyoki sana bunda hiçbişey yok.bana işletim sistemi yüklemen lazım.sonra ps3'ün son versiyonu olan 2.76 versiyon PS3UPDAT.PUP isimli dosyayı(142MB) flashdiske atıyosun.
    direk içine atmak yetmiyo.flashın içinde PS3 onun altında da UPDATE diye bir klasör yaratıp dosyayı onun içine atıyosun ve Start ve Select düğmesine beraber basıp işletim sistemini yüklüyosun.zaten yönlendiriyo seni hangi tuşlara basman gerekli fln diye.sonra senin taktığın yeni diski formatlayıp(senin formatlamana gerek yok yani) yeniden başlatıyo ve ps3'ü ilk almışsın gibi ayarlar ekranı fln geliyo.

PS3-->UPDATE--> PS3UPDAT.PUP

5- bunuda yaptıktan sonra 1 tb harici hdd yi usb den baglıyosun ve system settingsten backup settings değilde recovery settings ile harici diske aldığın yeedeği gösteriyosun ve o başlıyo yüklemeye herbişeyini getiriyo.ayarların demoların hepsi.

tahmin ettiğinden daha kolay aslında.bir problem olursa sormaktan çekinme.
    ben zamanında çok aramıştım.

teşekkurler kardeş yardımların ıcın, bugun 15 dakıkada hallettım hdd işini, sonrada yedegı yukledm 10 gb yedegi 20 dk filan attı yeni hdd ye, teşekkurler yardımlar ıcın, kpss nedenıyle pek ilgilenememıstım sınawa az kaldı o yuzden gec cevap yazabıldım, yardımların ıcın tekrar teşekkurler...

• Merhaba, tüm yazılalanları okudum benim sorumu göremedim. Sorum şu; ps3 80 gb harddiskimi değiştirdim diyelim daha büyük olanla elimdeki ps3 den çıkan bu 80 gb harddiski arkadaşıma verdim oda 40 gb harddiski ile değiştirdi:) benden çıkan onda hiçbir işlem yapmadan çalışırmı ne dersiniz? sizin aklınıza da birşey geldimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedath -- 21 Haziran 2009; 10:38:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vedath

Merhaba, tüm yazılalanları okudum benim sorumu göremedim. Sorum şu; ps3 80 gb harddiskimi değiştirdim diyelim daha büyük olanla elimdeki ps3 den çıkan bu 80 gb harddiski arkadaşıma verdim oda 40 gb harddiski ile değiştirdi:) benden çıkan onda hiçbir işlem yapmadan çalışırmı ne dersiniz? sizin aklınıza da birşey geldimi

zaten ps3 kendi sistemi ile format atarak kendi sistemine uyumlu hale getiriyor, çalışır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vedath

Merhaba, tüm yazılalanları okudum benim sorumu göremedim. Sorum şu; ps3 80 gb harddiskimi değiştirdim diyelim daha büyük olanla elimdeki ps3 den çıkan bu 80 gb harddiski arkadaşıma verdim oda 40 gb harddiski ile değiştirdi:) benden çıkan onda hiçbir işlem yapmadan çalışırmı ne dersiniz? sizin aklınıza da birşey geldimi

sormak istedigin sanırım direk hic bir işleme gerek kalmadan calısırmı sorusuydu?

buda denemeden bilinemez yedek aldıysan denemkele birşey kaybetmessın,
    ayrıca arkadaslar eskisi gibi yeni hdd icin fw yapmaya gerek yok v2.76 direk ps3 un hdd den bagımsız hafızasında sanırım o yuzden ben yenı hdd yi taktıgımda 2.76 direk ıcerısınde yukluydu,

yedek aldıgımda yedegi yenı hdd ye yukledıgımde hersey 1 e 1 aynıydı tema bile aynıydı arkadaslar ;)

• Biraz önce 250gb hdd taktım arkadaşlar , paylaşmak istediğim tek bir olay var sadece vidaları özellikle ilk söktüğünüz mavi ve hdd leri tutan yıldız uclu vidalara dikkat etmeniz gerektiği

Özellikle vidaların ağzına uygun yıldız tornovida kullanınız , vidalar çok narin , büyük ağızlı tornovida kullanırsanız ağız kısımları tahrip olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.