Şimdi Ara

PS3 Harddisk Değişimi (Resimli Anlatım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
777
Cevap
60
Favori
131.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HEKTOR-NG

arkadaşlar daha öncede sorulmuştur ama emin olmak için tekrar sormak istiyorum.
    1- öncelikle yedekleme için laptopu kullanabilirmiyiz (harici disc olarak)
    2- psn, demo, save, mp3, online oyunlardaki rütbeler vs. hepsi yedekleniyormu.
    3- yeni araştırdım seagate 500gb olanı var bu uygunmudur.
    4- 1.5 tb olan harici diskte olurmu bu fat32 olaynı pek anlayamadım.
    şimdiden teşekkürler herkese.

1. Harici diski ps3'e usb disk olarak göstertebildiğin sürece olur. USB HDD kutusu gerekebilir.
    2. Hepsi yedekleniyor. Trophy ve diğer online bilgiler oyunların serverında olduğu için onları oyun içinden alıyorsun.
    3. SATA 2.5" olduktan sonra sorun yok.
    4. FAT32 ile formatlanmış her türlü harici disk olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: rds

quote:

1. Harici diski ps3'e usb disk olarak göstertebildiğin sürece olur. USB HDD kutusu gerekebilir.
    2. Hepsi yedekleniyor. Trophy ve diğer online bilgiler oyunların serverında olduğu için onları oyun içinden alıyorsun.
    3. SATA 2.5" olduktan sonra sorun yok.
    4. FAT32 ile formatlanmış her türlü harici disk olur.

İLGİNE TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.

• quote:

aynı sorundan bende muzdarip biri olaraktan tecrübelerimi paylaşayım.
    80GB ps3'üm var bunun diskini 160 yapmak istedim.160'lık diski taktım.işletim sistemi vs kurdum.çalıştırdım sorun yok.hatta yellow dog linux 6.1 bile kurdum neyse.

sonra 80liği geri taktım yedeklediğim dsyaları geri alabilmek için ancak taktığım usb disk ntfs formatlı olduğu için görmedi doğal olarak diski fat32 olarak en fazla 32GB kapasitede biçimlendirebiliyorum.sonra birtane partion yaptım 32GB boyutunda fat32 olarak formatladım.menüden backup al dediğimde yeterli yer yok dedi.onunda sebebi şu.benim 80'lik diskimde şu an yaklaşık 25gb fln yer kaldı.yani 55GBlık veri var.bunun 10GB'ının işletim sistemi vs olduğunu varsayarsak 45GB lık veriyi ben nereye yedekleyebilirim.yada 32GB tan büyük FAT32 formatında bir partiton bölümleyebilirmiyim?(aslında cümle kendi içinde bile çelişiyo biliyorum)Bi yerde okumuştm.Partiton magic gibi bi programla bu sorun halledilebiliyo fln diye ne kadar doğrudur.tecrübe eden varmıdır?

• Diskin SATA ya da SATA2 olması farkediyor mu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deamorthe

Diskin SATA ya da SATA2 olması farkediyor mu acaba?

sata yada sata2 farkedeceğini sanmıyorum.girişleri aynı olduğuna göre bir problem çıkmaz.
    zaten 2.5"'lik disklerde böyle bir farkta yok benim bildiğim.3.5'luklarda var ama onlarda çok eskide kaldı.
  • tecrübe eden vardır.
    ntfs olarak biçimlendirdiğiniz diski, usb den bilgisayara takıp Partition Magic ile FAT32 ye çevirebilirsiniz. 32 gig den büyük olması sorun teşkil etmez.
    PM 8 bende var, PM atarsanız, akşam eve gittiğimde size MSN 'den zipleyip gönderebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soguknewale

quote:

Orjinalden alıntı: Deamorthe

Diskin SATA ya da SATA2 olması farkediyor mu acaba?

sata yada sata2 farkedeceğini sanmıyorum.girişleri aynı olduğuna göre bir problem çıkmaz.
    zaten 2.5"'lik disklerde böyle bir farkta yok benim bildiğim.3.5'luklarda var ama onlarda çok eskide kaldı.

İlgin için teşekkür ederim. Zaten genelde sata2 satılıyor piyasada heralde bir sorun çıkmaz.
  • arkadaşlar 120gb harici hdd aldım..usb deb besleniyor..ps3 e taktım ps3 tanımadı...ne yapmam gerekiyor? biri yardım edebilirmi*?
  • Playstation 3'ün HDD sini PC e bağladığımda dosyaları göremiyorum bunun için ne gibi bir program kullanmam lazım yada HDD nin imajını almak gibi bi imkanımız var mı ?
  • Kardeş pc üzerinden dosyakarı göremiyorsun ama bir sitede media dosyalarına ulaşılabildiği yazıyordu
  • ps3 takılacak hdd ni icerisinde birsey olup olmaması onemlimi? ben laptoptan soktum, ıcındede bişeyler var işletim sistemi vs
  • quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

ps3 takılacak hdd ni icerisinde birsey olup olmaması onemlimi? ben laptoptan soktum, ıcındede bişeyler var işletim sistemi vs

zaten kendisi otomatik formatlıyo.gerekli bişeyler varsa yedek alsanız iyi olur.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

ps3 takılacak hdd ni icerisinde birsey olup olmaması onemlimi? ben laptoptan soktum, ıcındede bişeyler var işletim sistemi vs

zaten kendisi otomatik formatlıyo.gerekli bişeyler varsa yedek alsanız iyi olur.

teşekkurler kardeş, şimdi yukarda cevaplandımı pek anlayamadım ancak benim ps3 de 20 gb hdd var suanda, bunun ıcınde 7-8 demo oyun ve bazı oyunların updateleri var, bunların hepsini yedekleyebilirmiyim ? ( 1tb usb harici hdd var)

ben kırılan bi laptoptan cıkarttım 80 gb 2.5 inc hdd yi , şimdi 20 gb lık ( yani ps3 te şuan takılı olandan) 1tb usb hdd ye yedekleyebileceklerim neler? ve bunları tekrardan 80 gb lıga aktarma işlemi ps3 uzerinden direk gerceklesıyor dimi?

ayrıca yeni hdd takınca ps3 fw de yuklemem lazım sanırım direk interneti baglarsam kendisi indiriyor sanırım?

bunun dışında dikkat etmem gereken birsey varmı? sımdı makine ntsc-j olunca garantı fılan yok sakata gelmek ıstemıyorum

teşekkurler...

• @kagan06

öncelikle ps3'ün üzerindeki diskin 20lik olduğunu pek sanmıyorum.belki olabilir ama boş kalan yeri söylüyo olmayasın.
    çünkü 20gb lık 2.5" sata disk hiç görmedim.neyse.

şöyle bişey yapman lazım.harici diskte birtane partition belirle toplam boyutu 30GB fln olsun.sonra o diski fat32 biçiminde formatla ve ps3'e bağla.
    yedek alınca demoların,savelerin,vidyoların vs. herşeyi alacaktır.

sonra yeni diski tak ve işletim sistemini flash ile yükle.yükledikten sonra harici diski geri tak ve bu sefer yedekten geri yükle.tam menüleri hatırlamıyom ama setttingslerde karıştırırsan kolayca bulabilirsin.

Not:Benim başıma gelen olayı aktarayım.Diskiniz 80GB olsa (60'ının dolu olduğunu varsayıyıorum.) bunu 160a veya daha yükseğe yükseltmek isteseniz.30GB lık partition yetmicek ve partition ı daha yüksek belirtmeniz gerekecekti.Ancak 32GB'dan daha büyük bölümleri FAT32 formatında biçimlendirilemiyor.Yani windows üzerinden.Dolayısıyla 3rd part bi programa ihtiyaç duyacaktınız.Partition magic 8 ile yanlış hatırlamıyorsam 190GB'lık sürücüyü bile FAT32 biçimlendirebilirsiniz.Dolayısıyla PS3 üzerindeki 32GB'dan büyük verileri yedekleyebilmek için FAT32 olarak formatlayabilmek durumundasınız.

biraz karışık anlatmış olabilirim.anlaşılmayan biyer varsa açıklayabilirim.

• quote:

@kagan06

öncelikle ps3'ün üzerindeki diskin 20lik olduğunu pek sanmıyorum.belki olabilir ama boş kalan yeri söylüyo olmayasın.
    çünkü 20gb lık 2.5" sata disk hiç görmedim.neyse.

şöyle bişey yapman lazım.harici diskte birtane partition belirle toplam boyutu 30GB fln olsun.sonra o diski fat32 biçiminde formatla ve ps3'e bağla.
    yedek alınca demoların,savelerin,vidyoların vs. herşeyi alacaktır.

sonra yeni diski tak ve işletim sistemini flash ile yükle.yükledikten sonra harici diski geri tak ve bu sefer yedekten geri yükle.tam menüleri hatırlamıyom ama setttingslerde karıştırırsan kolayca bulabilirsin.

Not:Benim başıma gelen olayı aktarayım.Diskiniz 80GB olsa (60'ının dolu olduğunu varsayıyıorum.) bunu 160a veya daha yükseğe yükseltmek isteseniz.30GB lık partition yetmicek ve partition ı daha yüksek belirtmeniz gerekecekti.Ancak 32GB'dan daha büyük bölümleri FAT32 formatında biçimlendirilemiyor.Yani windows üzerinden.Dolayısıyla 3rd part bi programa ihtiyaç duyacaktınız.Partition magic 8 ile yanlış hatırlamıyorsam 190GB'lık sürücüyü bile FAT32 biçimlendirebilirsiniz.Dolayısıyla PS3 üzerindeki 32GB'dan büyük verileri yedekleyebilmek için FAT32 olarak formatlayabilmek durumundasınız.

biraz karışık anlatmış olabilirim.anlaşılmayan biyer varsa açıklayabilirim.

kardeş şlimdi benim ps3 ilk cıkan ps3 :D maşşalah diyelim hic sorun cıkarmadı kerata:D
    ilk cıkanlarda 20 gb hafıza var, herhalde ps3 un ıcıne 2.5 ınc ten buyugunu sokmamıslardır hıc acıp bakmadım ama:D

benım harici hdd zaten fat formatlı, ancak ıcınde 300 gb film varr, ve yedekleme işlemi yaparsam bunları kaybetmem degilmi nasılsa 700 gb daha bos yer varr,

ve takacagım hdd yide fat olarak formatladım , yani ben işlemleri sıralayayım sen yanlıs olan varsa beni uyar olurmu?

1- ps3 e 1 tb harici hdd yi usb den baglıyorum ve yedek alıyorum ( bu yedek icin klasor olusturmam gerekmez kendısı olusturur sanırım? ve harici hdd ıcındeki bılgılerm sılınmez degil mi ? )

2- yedek aldıktan sonra ps3 kapatıp 20 gb lık 2.5 ınc hdd yi cıkartıyorum...

3- 80 gb laptop tan cıkan toshıba marka 2.5 ınc hdd yi takıyorum...

4- sonra ps3 calıstırıyorum karsıma neler gelecek? sanırım bıcımlendırme ekranı gelecek burada herhangıbırsey yapmam gerekıyormu? gerekmiyorsa internet kablomu takıyorum , sanırım fw guncellemesını yapıp en son surumu yukleyecek?

5- bunuda yaptıktan sonra 1 tb harici hdd yi usb den baglıyorum ps3 e ve yedegi nasıl aktarıcam?

bunları yaptıktan sonra işlem tamam oluyor sanırım?

adımlarda unutulmus birsey varmı? yada senın yapmak ıstedıgın uyarı?

cok teşekkurler yardım icin...

• arkadaşlar makinenin içinden çıkan harddiskin markası ne? Bende bunu almayı düşünüyorumhttp://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36244 yeter valla 40 gb yetmiyor bir sürü demo oyun sildim harddiskte yer açmak için.
  • bu arada sony servisini aradım.Benim PS3 garantili ve garanti süresi devam etmekte cihaz garanti kapsamından çıkıyor dediler (gerçi bunlarında anladığı yok sticker falan diyor ben sticker göremiyorum harddisk kapağında ) Servisin teki de biz değiştirirsek garanti kapsamından çıkmaz dedi (bu da bence çakallık yapıyor ) mail attım onun cevabını merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 23 Mayıs 2009; 16:52:18 >
  • @jack_sparrow_82

bende 80'lik disk vardı çıkardığım diskin markası 5400rpm lik Fujitsu idi.

ps3'ün diskini çıkarıp upgrade etmek garantisini bozmaz.zaten yırtılabilecek etiket fln da yok.Yalnız kapağın altındaki mavi vidayı sökerken dikkatli olun sakın yalama yapmayın zira yalama olmaya çok müsait bi vida :)

ayrıca o linkteki disk baya güzel.Seagate almanı öneririm fiyatıda uygunmuş.
    aklında bulunsun bunların birde 7200'lükleri var.onlar biraz daha pahalı ama oyun yükleme süresini fln düşürüyomuş diye duydum bence gerek yok ama bilgin olsun.

@kagan06
    hocam ilk dinazorlardanım ben desene. :) satadır dimi o disk.
    Bu arada notebooktan söküp taktığın diskte sata dimi.sonra hüsrana uğramayasın.everest'le fln bakta boşuna uğraima sonra ide'yse yeni disk alman lazım.

1- klasör oluşturmana gerek yok.ps3 diski görsün yeter.bilgilerin silinmez.

2- 20gb lık diskle işin kalmadı artık.birtane kutu alıp harici niyetini kullanabilirsin.gerçi kapasite çok az ama olsun

3- 80 gb laptop tan cıkan toshıba marka 2.5 ınc hdd sata olması lazım tekrar belirteyim.

4- sonra ps3'ü açıyosun.diyoki sana bunda hiçbişey yok.bana işletim sistemi yüklemen lazım.sonra ps3'ün son versiyonu olan 2.76 versiyon PS3UPDAT.PUP isimli dosyayı(142MB) flashdiske atıyosun.
    direk içine atmak yetmiyo.flashın içinde PS3 onun altında da UPDATE diye bir klasör yaratıp dosyayı onun içine atıyosun ve Start ve Select düğmesine beraber basıp işletim sistemini yüklüyosun.zaten yönlendiriyo seni hangi tuşlara basman gerekli fln diye.sonra senin taktığın yeni diski formatlayıp(senin formatlamana gerek yok yani) yeniden başlatıyo ve ps3'ü ilk almışsın gibi ayarlar ekranı fln geliyo.

PS3-->UPDATE--> PS3UPDAT.PUP

5- bunuda yaptıktan sonra 1 tb harici hdd yi usb den baglıyosun ve system settingsten backup settings değilde recovery settings ile harici diske aldığın yeedeği gösteriyosun ve o başlıyo yüklemeye herbişeyini getiriyo.ayarların demoların hepsi.

tahmin ettiğinden daha kolay aslında.bir problem olursa sormaktan çekinme.
    ben zamanında çok aramıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soguknewale -- 25 Mayıs 2009; 11:48:28 >

• arkadaşlar attığım maile şu şekilde bir cevap geldi.Benim makinenin 1 yıl daha garantisi var ben şimdilik harddisk olayını erteledim Degerli Sony dostu,

Mesajiniz ve Sony urunlerine gosterdiginiz ilgi icin tesekkur ederiz.

Cihazlarımızda modifikasyon imkanı bulunmamaktadır. Hiçbir cihaza, olmayan bir özellik sonradan eklenemez. Ürünlerimize yetkisi olmayan kişilerin teknik müdahale yapması durumda garanti kapsamında çıkacaktır.

Bilginize sunar,esenlikler dileriz.

Saygilarimizla,

Sony Eurasia Pazarlama AS

Musteri Bilgi Merkezi

Tel: 216- 444 76 69 (SONY)

E-posta: bilgi@eu.sony.com
  • Sony'ye ne yazdınız ben onu merak ettim. Birde şu var; durumu en açık olacak şekilde ne yazarsak yazalım bize alakasız cevaplar gönderebiliyorlar. PS3 el kitabında bile HDD değişimi yazarken Sony nin bu maili biraz boş(!) olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.