Şimdi Ara

UBUNTU LİNUX ÇÖZÜNÜRLÜK AYARI NASIL YAPILIR...DETAYLI ANLATIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ubuntuya ilk kurduğumdan beri çözünürlük ayarını yükseltmeyiçalışmıştım ama bi türlü yükseltememiştim ama şimdi başardım.
    şimdi size nasıl yapıldığını güzelce anlatıyim...

1-İlk önce uygulamalar menüsünden donatıları, donatılardanda uç birim simgesini tıklayıp içine gireceğiz....
    2-Açılan sayfaya aynen şu komutu yazacaksınız...
    3- gksudo gedit /etc/kboot.conf
    4-İşte bu komutu yazıp enter a bastığınız zaman sizden ubuntuya girerken kullandığımız şifreyi isteyecek.Artık şifreniz neyse yazıp enter'e basın...
    5-Artık bundan sonra karşımıza kboot.conf komut satırı çıkacak.
    6-İşte burdaki bütün komutları silin.
    7-Sonra aynen şu aşağıdaki komutları copy paste yapıp kboot.conf komut satırına yapıştırın.Yani aynen şöyle olacak...
    8-message=/etc/kboot.msg
    default=linux
    timeout=100
    linux='/boot/vmlinux initrd=/boot/initrd.img root=/dev/sda1 quiet splash video=ps3fb:mode:42'
    xmb='boot-game-os'
    old='/boot/vmlinux.old initrd=/boot/initrd.img.old root=/dev/sda1 quiet splash video=ps3fb:mode:42'
    9-İşte bu komutu eksiksiz olarak kboot.conf dosyasının içine yapıştırıp kaydedin...DİKKAT SAKIN BU KOMUTUN BİR HARFİNİ DAHİ EKSİK YAZMAYIN SONRASINDA UBUNTU AÇILMAZ...
    10-Bu komuttaki 42 sayısını değitirebilirsiniz ama aşağıdaki sayılardan başkasını yazmayınız.Artık sizin tv yada monitör hangisini destekliyorsa
    o sayı değerini girebilirsiniz.Ama unutmayın ps3videomode'un yanındaki sayılaı değiştirin.Zaten komutta ps3vieomode'un yanında 2 tane 42 sayısı var.Yani bu 42 değeri 50 hz 1080 p'yi simgeliyor.Şimdi aşağıda çözünürlük komutlarına bakalım...
    11- 0:auto mode
    YUV 60Hz 1:480i 2:480p 3:720p 4:1080i 5:1080p
    YUV 50Hz 6:576i 7:576p 8:720p 9:1080i 10:1080p
    RGB 60Hz 33:480i 34:480p 35:720p 36:1080i 37:1080p
    RGB 50Hz 38:576i 39:576p 40:720p 41:1080i 42:1080p
    12-Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi çözünürlük değerlerini giriyorsununuz tabi sizin tv yada monitör hangi çözünürlüğü destekliyorsa...Mesala ordaki 42 değerine bakın rgb 50hz 1080 p yi simgeliyor...
    13-Bundan sonra sistemi yeniden başlatın ve yeni ayarlarınız yerine gelsin...
    14-Evet arkadaşlar bundan sonrası size kalmış.Kolay gelsin..

• Arkadaşlar var mı?Ubuntuyu ps3 üne kuran....Valla vlcden winamp a kadar herşey kurdum takır takır çalışıyor...
  • Selam iyiki yazdın ya bende fazla ayar bulamadım ama ben kubuntu kurdum.
    Ayrıca bu kubuntuda kurdish dil seçeneği bile var, şaşırdım doğrusu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldkhn

Selam iyiki yazdın ya bende fazla ayar bulamadım ama ben kubuntu kurdum.
    Ayrıca bu kubuntuda kurdish dil seçeneği bile var, şaşırdım doğrusu.

Zaten benim bildiğim ubuntu kubuntu farketmiyor hepsi aynı...
  • Evet arkadaşlar bu da ubuntu linuxdan bi görünüm...
     UBUNTU LİNUX ÇÖZÜNÜRLÜK AYARI  NASIL YAPILIR...DETAYLI ANLATIM
  • ya bende kubuntu var ama uygulamalar diye bişey bulamadım ya nerde anlamadım bide senin res.mdekinden farklı benimki anlamadım gitti yaw
  • Ubuntu'nun Yellow Dog'dan ne farkı var? Ayrıca HD Dvix oynatabiliyor musun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suse 10.3 kullaniyorum bariz yavas ubuntu nasil
  • şu ubuntu 8.10 kullanıyorum compiz ayarlarını bir türlü halledemedim ihtimal desteklemiyo ps3 ün ekran kartı ama; evet elimdeki laptopa göre yavaş sayılır ama genede ii stabil çalışıyo diyebilirim
  • Emeğine sağlık dostum, güzel bir rehber olmuş.
  • Bende kurmayı düşünüyorum ama bazı bilmedigim seyler var mesela bu normal playstation menüsü yokmu oluyor sonra oyunları nasıl acıyoruz falan filan veya kuruluma nasıl baslıyoruz bir sürü sey avr kafamda
  • quote:

Orjinalden alıntı: huscav

şu ubuntu 8.10 kullanıyorum compiz ayarlarını bir türlü halledemedim ihtimal desteklemiyo ps3 ün ekran kartı ama; evet elimdeki laptopa göre yavaş sayılır ama genede ii stabil çalışıyo diyebilirim

ben 8.10 u kuramadım bir türlü, ya donuyor ya hata veriyor. ayrıntılı analatabili misin kurulumunu?..
  • Vay be pc olmadığı zamanlar ubuntu ile baya kasmıştık.Ama gel gör ki bir pc nin yerini asla tutamaz.Ama pc si olmayanlar için çok iyi birö zellik...
  • biz hala kasıyoruz evdeyken mecburen..
  • Ubuntu kurulumu hangi topic de bulamadım da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Ubuntu kurulumu hangi topic de bulamadım da?

http://forum.donanimhaber.com/m_11416518/tm.htm
  • Da yukarıdaki yellowdog sürümü bir linux, ubuntu da aynı şekilde mi kuruluyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.