Şimdi Ara

PS3 Oyunları Kaç FPS de Çalışıyor??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
16.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dostum çok objektif bir şekilde anlatmışsın durumu.
    bende bir şeyler sölemek istiyorum
    zamanında ps3 yok ken en üst seviye ekran kartlarından alırdım en fazla 6 ay bu kartlar sana full ayarlarda oyun oynatabiliyor sonra 600e aldıgın kartı gidip 200 satıp bir daha 600 kaat veriyorsun ki full ayarda oynıyabilesin.
    PS3 aldım rahat ettim her oyun en üst seviyede.

multiplatform oyunlarda fps düşüklüğünden bahsetmişsin fakat bu call of duty serisinde yok. bad companydede yok.

Şöle bir durumda var bazı oyunarda evet AA sorunu var ama bunun ps3den kaynaklandığını düşünmüyorum oyunu yapanların ps3 optimize edemediğini düşünüyorum.
  • Hocam evet söylediğin doğrudur Call of Duty ve Battlefield Bad Company'de (sadece konsollara çıktı, PC ye çıkmadı) bu sorun yoktur. Ben oynamadığım için bilmiyorum ama bazı multiplatform oyunlarda yaşadım bahsettiğim durumu.

Bunun dışında sana tamamen katılıyorum. PS3 den önce aldığım ekran kartları sırasıyla HD 2900 XT (450$), 9800 GTX (300$), HD 4850 (275$) ve HD 4870 (Bu kartı PS3 den sonra aldım ucuza geldi). Bu ekran kartı, işlemci...vs çok pahalıya patlıyor gerçekten ama PC ninde ayrı bir zevki var bırakamadım halâ

AA meselesinde ise evet haklı olabilirsin. Oyun üreticilerindende kaynaklanıyor olabilir ama birde şöyle bir durum var. Bir oyunu PS3 de 1920x1080 çözünürlükte oynarken AA eksikliği çok göze batmıyor hatta ben farketmedim bile ama PC de 1280x1024 veya 1680x1050 çözünürlükte 4xAA açtığımda dahi belirgin bir şekilde kırıklar gidiyor görüntüde.

Bu arada hocam imzandaki Gigabyte DS3 ile bende bir zamanlar 8 çarpanlı E6750'yi 4000 MHz'e kadar çıkarmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 22 Nisan 2009; 17:57:35 >

• genelde 30 fps oluyor 30-60 arası olan nadir oyunlarda var
  • hehe o bütün overclock maceralarım ps3 den sonra mazide kaldı. :)
    şimdi herşey default kullanıyorum :)
  • Bu liste beni çok şaşırttı özellikle Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot = 1024x768 (2xAA, temporal) benim pc ati 4850 amd 3.ghz dualcore tabanlı ve şu ana kadar bütün oyunları 1680/1050 çöz full detayda oynadım hiçbir sorunla karşılaşmadan 1024/768 çok düşük bir çözünürlük ama oyun harikaydı sanırım bu yüzden cod4 ü ps3 te beğenmedim ben cod 4ü 1680/1050 çöz full ayarda multide 100 fps ile oynuyorum arkadaşımdan ödünç almıştım ps3 için olanı kesinlikle pc deki hali en az 2 kat daha iyidi am aortak platform oyunlarında normaldir .

Aslında bu listeye bakınca full hd tv nin gereksiz olduğunu gördüm bütün oyunların çöz. çok düşük 720 p bir tv gayet yeterli neredeyse bütün oyunlar 1280/720 ne gerek var hull hd tv ye ozaman paralar cepte kalsın ki ben samsung 22 monitörde kullanıyorum ps3 1680/1050 çöz. var monitörümde diğer özelelikleri ile piyasadaki çoğu 82 ekran lcd tv den daha iyi görüntü veriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: isk0rpit

Bu liste beni çok şaşırttı özellikle Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot = 1024x768 (2xAA, temporal) benim pc ati 4850 amd 3.ghz dualcore tabanlı ve şu ana kadar bütün oyunları 1680/1050 çöz full detayda oynadım hiçbir sorunla karşılaşmadan 1024/768 çok düşük bir çözünürlük ama oyun harikaydı sanırım bu yüzden cod4 ü ps3 te beğenmedim ben cod 4ü 1680/1050 çöz full ayarda multide 100 fps ile oynuyorum arkadaşımdan ödünç almıştım ps3 için olanı kesinlikle pc deki hali en az 2 kat daha iyidi am aortak platform oyunlarında normaldir .

Aslında bu listeye bakınca full hd tv nin gereksiz olduğunu gördüm bütün oyunların çöz. çok düşük 720 p bir tv gayet yeterli neredeyse bütün oyunlar 1280/720 ne gerek var hull hd tv ye ozaman paralar cepte kalsın ki ben samsung 22 monitörde kullanıyorum ps3 1680/1050 çöz. var monitörümde diğer özelelikleri ile piyasadaki çoğu 82 ekran lcd tv den daha iyi görüntü veriyor.

dostum o liste seni aldatmasın bence o listede bi yannışlık var biz mgs4 ü 1920*1080 de oynadık.
    gt5'i de

• Şimdi mgs4 ü bende oynadım hatta ps3 aldığım ve oynadığım ilk oyundu mükemmel bir oyundu herşeyiyle grafik müzik oynanabilirlik 4/4lüktü fakat bu çöz. doğruysa çok şaşırdım ve dahay yüksek olmasını beklerdim çöz. arttıkça görüntü süper oluyor burası tartşmasız bir gerçek.
  • Metal Gear Solid 4'ü yukarıdaki listeye bakmasam 1024x768 olduğuna kesinlikle inanmazdım (doğruysa).
    PS3 upscale ile çok iyi görüntü veriyor bu çözünürlük doğruysa.

Bu arada çözünürlüğe fazla takılmamak lazım ya görüntülere baksanıza

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (1024x768, 2xAA diye geçiyor ama resimlerdeki görüntü harika)

PS3 Oyunları Kaç FPS de Çalışıyor???

Uncharted (1280x720, 2xAA ve bu oyun tahminimce 60 FPS de çalışıyordur. Çok akıcı oynanıyor)

Grand Turismo 5 Prologue (1920x1200 Full HD 1080p, Sabit 60 FPS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 22 Nisan 2009; 19:37:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

Şimdi hocam şöyle bir durum var. Günümüz GPU'larına sahip ekran kartları (GeForce GTX serisi, Radeon HD 48xx serisi) PS3'ün grafik işlemcisi RSX'e göre çok üstün özelliklere sahipler. Bu sebeple multiplatform çıkan oyunları konsollarda ve PC de oynadığın zaman PC de biraz daha kaliteli gelebilir. Ben buna şöyle bir örnek vereyim. PS3 ve Xbox 360'da Mirror's Edge oyununu oynadığımda gayet keyif alarak bitirdim ve grafikde oldukça güzel ve akıcıydı (yeterli bir FPS seviyesinde oynanıyordu yani oyun). Sonra aynı oyunu bilgisayarda (Radeon HD 4870 X2) full detay açarak oynadım (1920x1080 Çözünürlükte ve AA-AF gibi ayarlar son seviyede). Ve bana bilgisayardaki görüntü daha iyi geldi özellikle konsollarda olan AA eksikliği PC de hiç yoktu.

Başka bir durum ben GTA IV'ü ilk olarak PS3'ümde oynadım ve bitirdim. PS3 de özellikle yoğun çatışma, patlama ve araba ile hızlandığımda oyunun belirgin bir şekilde yavaşladığını söyleyebilirim. Yani ciddi bir FPS kaybı oluyordu PS3 de (Xbox 360 da oynamadım bilmiyorum). Şahsen bu tip sahnelerde oyunun 30 FPS nin altında çalıştığına eminim. PC de ise üst seviye ekran kartlarıyla oyun gayet güzel çalışıyor ve FPS sorunuda yaşanmıyor. Birde oyun PS3 de 640p, Xbox 360 da 720p çözünürlükte çalışıyormuş ancak PC de 1680x1050 hatta 1920x1080 çözünürlüğe kadar çıkabiliyorsun ve görüntü çok harika oluyor.

Tabi bu bahsettiğim durumlar multiplatform oyunlar için geçerli. Sadece PS3 için çıkan Exclusive oyunlarda ise durum çok farklı. Oyunlar yağ gibi akıyor ve çok akıcı çalışıyor. Mesela Grand Turismo 5 Prologue oyunu 1920x1080 çözünürlükte sabit 60 FPS ile çalışıyor. Yukardaki mesajda bazı oyunların çözünürlükleri ve AA-AF değerleri verilmiş ama konsolda oyun oynarken şahsen bunların hiçbirini dikkate almıyorum. Yukarıda çözünürlüğü 1024x768 olarak görünen Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots gerçekten mükemmel bir oyundur ve ben PC de bu tip pek oyun görmedim. FPS olarakda çok akıcı çalışıyor. Kısacası konsolda oyun oynamak ayrı bir zevk yani PC de oyun oynadığım zaman hep ayarlarla uğraşırdım ama konsollarda tak CD yi başla oyununa. Şahsen ben sana PS3'ü kesinlikle öneririm. PS3'e özel bazı oyunları mutlaka oynamalısın. Killzone 2, Resistance 2, LittleBigPlanet, Metal Gear Solid 4, Grand Turismo 5, Uncharted, Heavenly Sword ve yakında çıkacak pek çok mükemmel oyun (God of War III, M.A.G,...vs) çok kaliteli oyunlar. Hatta Fifa serileri, NBA serileri gibi oyunlar konsollara PC'lere göre çok daha iyi yapılıyor. PC deki Fifa 09 ile konsoldaki Fifa 09 çok farklı oyunlar (konsoldaki mükemmel ötesi, PC deki çok basit). Yani oynarken çözünürlükmüş bilmemneymiş pekde önemi kalmıyor kaptırıp gidiyorsun

Ayrıca PS3'ün online sistemi çok iyi (Xbox 360'ınki daha iyi). Yani aldığın tüm oyunları ücretsiz online oynayabiliyorsun.

Yani eğer Full HD (1080p) bir LCD televizyonun varsa PS3 ile iyi kalitede görüntü alarak oyun oynayabilirsin. Core i7 işlemcili, GTX 295 ekran kartlı bir sistem toplarsanda tüm güncel oyunları 1920x1080'e kadarki tüm çözünürlüklerde AA-AF falan tüm ayarları fulleyerek oynayabilirsin ama PS3'e özel bir çok harika oyundan mahrum kalırsın. Bence eğer imkanın varsa hem GTX 295, Core i7...vs bir PC hemde PS3 almak en iyisi

tabi canım gönül ister ki will,xbox 360,ps3,bir de alienware masaüstü en pahalı sistemi olsun :D
    ama tamamen duygusal olduğu için bunlar ps3 tercih ediceğim :D
    iyi kötü bir laptopum var toshiba a300-1gn p8600 işlemci hd3650 ddr2 ekran kartı vs.en azından full grafikte akıcı olarak cs source oynuyorum 60 fpsde :D
    ama yeni çıkan oyunları da en yüksek ayarlarda akıcı oynamak istediğimde 4bin ytl bayılmam gerekiyor bu bir gerçek ya da ps3 almam.Ps3 artık ik çıktığı zamanlar gibi olmasa da yine de almaya değer.Çünkü zamanla gelişen ekran kartları işlemciler vs yüzünden pc deki aynı oyun ps3tekinden daha iyi grafiklerde ve daha akıcı vs olmaya başladı fakat ps3 ilk çıktığı zamanlarda bu böyle değildi.neyse hayalimdeki sistem bu eğer para bulabilirsem alabilirim fakat yine de insan düşünmeden edemiyor bu kadar paraya yazık diye ve ilerde işlemcisini değiştirmem ikinci bir gtx295 veya başka bir kart takmam gerekicek bu bir gerçek yani sırf 4bin tlle bitse 3-5 sene fullde akıcı şekilde oyun oynatsa ama nerde :D
    bu arada bahsettiğim sistem alttaki gibi
    http://img16.imageshack.us/img16/7379/18894926.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defuckto123321 -- 23 Nisan 2009; 2:05:49 >

• pcde oyun tamamen luks bir zevk haline geldi :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenakesim

pcde oyun tamamen luks bir zevk haline geldi :)

bence de
    1-ülkemizde tavan yapan euro veya dolar birimiyle aldığımız için
    2-ülke genelinde vatandaşın geliri az olduğu için
    3-gümrük,kdv,ötv ve daha birçok bilmediğim ve bilmek te istemediğim vergiler eklenmesi nedeniyle
    bir bakıyorsunuz bin euroluk pc olmus 2bin euro :D
    zaten euro pahalı biz de ve gelirimiz de avrupalılar gibi değil
    ondan hem de nasıl lüks var ya :D
    ama napalım tek zevkimiz bu onu da düzgün şekilde yapmak istiyoruz.
    babamızın şirketleri yok ki altımızda ciplerle barlarda gece hayatlarında playboyluklara soyunalım :D
    ya da m3lerle yollarda yanlayalım
    haha :D
    bizim de zevkimiz bu yanlış mıyım ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defuckto123321 -- 23 Nisan 2009; 3:25:13 >
  • "PS3 Oyunları Kaç FPS de Çalışıyor??" du değil mi kanumuz?
  • evet konuyu saptırdım kusura bakmayın.forumda sıcak bir ortam var ondan olsa gerek :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: evo_4

quote:

Orjinalden alıntı: psychomantis

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot = 1024x768 (2xAA, temporal) Ben bu oyunu oynadım bu makinede ama hiç 1024 x 768 gibi gelmedi bana

Doğrudur. Ama neye göre 1024*768 gibi gelmedi sana anlamadım?
    Kastın grafik kalitesiyse, çözünürlükle bunun bir alakası yok.

Şu anlamda söylemiştim: Bildiğimiz gibi lcd monitörler en net görüntüyü doğal çözünürlüklerinde veriyor. Çözünürlük doğal çözünürlüğün ne kadar altında kalırsa görüntü o kadar bulanıklaşıyor. Ben de bu yüzden söyledim. Yani görüntü hiç bulanıklaşmamıştı. Ben de bu yüzden pek inanamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: defuckto123321

quote:

Şimdi hocam şöyle bir durum var. Günümüz GPU'larına sahip ekran kartları (GeForce GTX serisi, Radeon HD 48xx serisi) PS3'ün grafik işlemcisi RSX'e göre çok üstün özelliklere sahipler. Bu sebeple multiplatform çıkan oyunları konsollarda ve PC de oynadığın zaman PC de biraz daha kaliteli gelebilir. Ben buna şöyle bir örnek vereyim. PS3 ve Xbox 360'da Mirror's Edge oyununu oynadığımda gayet keyif alarak bitirdim ve grafikde oldukça güzel ve akıcıydı (yeterli bir FPS seviyesinde oynanıyordu yani oyun). Sonra aynı oyunu bilgisayarda (Radeon HD 4870 X2) full detay açarak oynadım (1920x1080 Çözünürlükte ve AA-AF gibi ayarlar son seviyede). Ve bana bilgisayardaki görüntü daha iyi geldi özellikle konsollarda olan AA eksikliği PC de hiç yoktu.

Başka bir durum ben GTA IV'ü ilk olarak PS3'ümde oynadım ve bitirdim. PS3 de özellikle yoğun çatışma, patlama ve araba ile hızlandığımda oyunun belirgin bir şekilde yavaşladığını söyleyebilirim. Yani ciddi bir FPS kaybı oluyordu PS3 de (Xbox 360 da oynamadım bilmiyorum). Şahsen bu tip sahnelerde oyunun 30 FPS nin altında çalıştığına eminim. PC de ise üst seviye ekran kartlarıyla oyun gayet güzel çalışıyor ve FPS sorunuda yaşanmıyor. Birde oyun PS3 de 640p, Xbox 360 da 720p çözünürlükte çalışıyormuş ancak PC de 1680x1050 hatta 1920x1080 çözünürlüğe kadar çıkabiliyorsun ve görüntü çok harika oluyor.

Tabi bu bahsettiğim durumlar multiplatform oyunlar için geçerli. Sadece PS3 için çıkan Exclusive oyunlarda ise durum çok farklı. Oyunlar yağ gibi akıyor ve çok akıcı çalışıyor. Mesela Grand Turismo 5 Prologue oyunu 1920x1080 çözünürlükte sabit 60 FPS ile çalışıyor. Yukardaki mesajda bazı oyunların çözünürlükleri ve AA-AF değerleri verilmiş ama konsolda oyun oynarken şahsen bunların hiçbirini dikkate almıyorum. Yukarıda çözünürlüğü 1024x768 olarak görünen Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots gerçekten mükemmel bir oyundur ve ben PC de bu tip pek oyun görmedim. FPS olarakda çok akıcı çalışıyor. Kısacası konsolda oyun oynamak ayrı bir zevk yani PC de oyun oynadığım zaman hep ayarlarla uğraşırdım ama konsollarda tak CD yi başla oyununa. Şahsen ben sana PS3'ü kesinlikle öneririm. PS3'e özel bazı oyunları mutlaka oynamalısın. Killzone 2, Resistance 2, LittleBigPlanet, Metal Gear Solid 4, Grand Turismo 5, Uncharted, Heavenly Sword ve yakında çıkacak pek çok mükemmel oyun (God of War III, M.A.G,...vs) çok kaliteli oyunlar. Hatta Fifa serileri, NBA serileri gibi oyunlar konsollara PC'lere göre çok daha iyi yapılıyor. PC deki Fifa 09 ile konsoldaki Fifa 09 çok farklı oyunlar (konsoldaki mükemmel ötesi, PC deki çok basit). Yani oynarken çözünürlükmüş bilmemneymiş pekde önemi kalmıyor kaptırıp gidiyorsun

Ayrıca PS3'ün online sistemi çok iyi (Xbox 360'ınki daha iyi). Yani aldığın tüm oyunları ücretsiz online oynayabiliyorsun.

Yani eğer Full HD (1080p) bir LCD televizyonun varsa PS3 ile iyi kalitede görüntü alarak oyun oynayabilirsin. Core i7 işlemcili, GTX 295 ekran kartlı bir sistem toplarsanda tüm güncel oyunları 1920x1080'e kadarki tüm çözünürlüklerde AA-AF falan tüm ayarları fulleyerek oynayabilirsin ama PS3'e özel bir çok harika oyundan mahrum kalırsın. Bence eğer imkanın varsa hem GTX 295, Core i7...vs bir PC hemde PS3 almak en iyisi

tabi canım gönül ister ki will,xbox 360,ps3,bir de alienware masaüstü en pahalı sistemi olsun :D
    iyi kötü bir laptopum var toshiba a300-1gn p8600 işlemci hd3650 ddr2 ekran kartı vs.en azından full grafikte akıcı olarak cs source oynuyorum 60 fpsde :D
    ama yeni çıkan oyunları da en yüksek ayarlarda akıcı oynamak istediğimde 4bin ytl bayılmam gerekiyor bu bir gerçek ya da ps3 almam.Ps3 artık ik çıktığı zamanlar gibi olmasa da yine de almaya değer.Çünkü zamanla gelişen ekran kartları işlemciler vs yüzünden pc deki aynı oyun ps3tekinden daha iyi grafiklerde ve daha akıcı vs olmaya başladı fakat ps3 ilk çıktığı zamanlarda bu böyle değildi.neyse hayalimdeki sistem bu eğer para bulabilirsem alabilirim fakat yine de insan düşünmeden edemiyor bu kadar paraya yazık diye ve ilerde işlemcisini değiştirmem ikinci bir gtx295 veya başka bir kart takmam gerekicek bu bir gerçek yani sırf 4bin tlle bitse 3-5 sene fullde akıcı şekilde oyun oynatsa ama nerde :D

defuckto123321

eklemek istediğim bişey var.

ps3'ü alalı 2 yılı geçti bu süre boyunca genel olarak oyunlarda,özellikle exc oyunlarda fark ettiğim ilk şey oyunların grafikleri zaman geçtikçe daha iyileştiğidir.ps3 ilk çıktığında pc'den öndemiydi bilmem ama kesin olan şey zamanla dahada iyileşiyo grafikler.bu konuda eminim:)
    ps3'de ciddi fark oluyo,ilk parti oyunlarla ikinci parti oyunlar arasında.bu arada aynı şey xbox360 içinde geçerli,ilk aldığım zamanlarda xbox360'ı sadece birinci ve aynı oyunun ikincisi arasında konu dışında bir fark olmadığını düşünsemde yani grafiklerinin gelişmediğini düşünsemde feci şekilde yanılmış durumdayım:)
    herkeze iyi formlar dilerim, herkezin 23 nisanını kutlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz92 -- 23 Nisan 2009; 21:43:53 >

• O değilde Tüplü TV'de oynarken AA eksikliği gözüme hiç batmıyordu,LCD'ye geçtim gerçekten AA'lar gözüme çok batıyor.Neden bütün oyunlarda AA eksikliği var anlamış değilim.
  • Yukarıda rds nin verdiği çözünürlükler doğru.

Çoğu PS3 oyunu 25-30 fps arası çalışır 25 in altınada düşebilir oyunun durumuna göre(cogu sabit 30 fps vermek için uyarlanmıştır), genel olarak nadirde olsa bazılarıda 60 fpsde çalışır.

Uncharted 60 fpsde değil 30 fpsde çalışır bu arada yukarıda arkadaş yazmışta
  • quote:

Orjinalden alıntı: deniz92

quote:

Orjinalden alıntı: defuckto123321

quote:

defuckto123321

eklemek istediğim bişey var.

ps3'ü alalı 2 yılı geçti bu süre boyunca genel olarak oyunlarda,özellikle exc oyunlarda fark ettiğim ilk şey oyunların grafikleri zaman geçtikçe daha iyileştiğidir.ps3 ilk çıktığında pc'den öndemiydi bilmem ama kesin olan şey zamanla dahada iyileşiyo grafikler.bu konuda eminim:)
    ps3'de ciddi fark oluyo,ilk parti oyunlarla ikinci parti oyunlar arasında.bu arada aynı şey xbox360 içinde geçerli,ilk aldığım zamanlarda xbox360'ı sadece birinci ve aynı oyunun ikincisi arasında konu dışında bir fark olmadığını düşünsemde yani grafiklerinin gelişmediğini düşünsemde feci şekilde yanılmış durumdayım:)
    herkeze iyi formlar dilerim, herkezin 23 nisanını kutlarım

evet ilk çıkan ps3 oyunlarıyla sonra çıkanlar arasında grafik vs farkı var doğru ama benim demek istediğim zamanla oyunların pc versiyonlarına karşı ps3 oyunlarının grafikleri daha zayıf kalıyor gelişen teknoloji yüzünden çünkü ps3 yine aynı ps3 fakat pcde ram işlemci ekran kartı hdd ne varsa sürekli gelişiyor ve oyunlar da onlara göre yapılıyor.ama ps3 te oldukça başarılı grafik performans olarak fakat şu anki sağlam bir pclye aşık atamaz diye düşünüyorum.ama oyun oynamak için ekonomik ve yeterli bir çözüm ps3.o kadar para pcye vermek pek mantıklı gelmiyor.çünkü bir defa verilmiyor 2-4 bin ytl.zaman geçtikçe ramini artır 2.ekran kartı tak işlemciyi değiştir vs.oluyor 2-4 bin 6-7 bin sana 5 yıl içinde.

• Hayır arkadaşım yanılıyorsun seni pc parcalarının matemetiksel saat hızları aldatmasın saat hızlarından daha önemli olan konular var yazılan kodlar donanım mimarisi gibi.Ps3 oyun makinesi olarak yapıldı pc lerle aşık atabilir hatta en az 10 sene kapışır pc lerle .Bak ps2 kaç sene önce çıktı god of war oyununu 5 sene önceki pc ler çalıştıramaz burda önemli olan hareketli nokta hesaplama kapasitesidir.

Örneğin atinin yeni çıkan ekran kartına bak :
    AMD'nin hız aşırtma konusundaki iddiası hız kesmeden devam ediyor. Sene başında duyurduğu Phenom II işlemcilerinin farklı soğutma koşullarında 6GHz'in üzerine çıkabileceğini belirten ve yapılan çalışmalar sonunda 6.5GHz+ gibi hızlara ulaşarak bu iddiasında haklı olduğu anlaşılan firma, benzer bir iddiayı ATi Radeon HD 4890 için de ortaya atmıştı. Yüksek performans segmenti için hazırlanan Radeon HD 4890 modelinde kullanıcıların 1GHz ve üstü GPU hızlarına ulaşabileceğini belirten AMD, bu konuda da ses getirmeyi başardı.

Kimi kullanıcıların hava soğutmayla grafik işlemci çalışma frekansını 1GHz seviyesine çıkartabildiği ATi Radeon HD 4890'da 1.2GHz seviyesi görüldü. 1.36 TeraFLOP'luk hesaplama yeteneği ile pazarın en işlem gücü en yüksek grafik işlemcisi olan ve 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV790'ın saat hızı 350MHz'lik artış ile stabil olarak 1.2GHz seviyesine çıkartıldı. Yapılan bu çalışmada tahmin edebileceğiniz üzere ekstrem bir soğutma çözümü (Kuru buz) tercih edilirken GPU çalışma geriliminin de 1.425 seviyesine çıkartılmış.

1.2GHz gibi oldukça yüksek bir hızı gören ATi Radeon HD 4890 ilgili hızda 3DMark Vantage'ı da tamamlarken, skor olarak P15406 puana imza atmış.

Bak burda 1.36 TeraFLOP'luk hesaplama kapasitesinden bahsediyor birde ps3 kine bakalım.

# GPU
    # RSX@550MHz
    # 1.8 Teraflop harekeli nokta performansı
    # Full HD (1080p’ye kadar) x 1 kanal
    # Çok yönlü programlanabilir paralelli hareket noktası
    # 5.1 Dolby Ses, DTS, LPCM (Cell temelli)

Gördüğün gibi 1.8 ki bu sadece gpu işlemci ile birleşince çılgın bir hareketli nokta hesap gücü çıkıyor.

Bu işin donanımsal kısmı bir programlama var pc de şöyle bir sorun var yıllardır ve bu sorun asla giderilemez şimdi bir oyun firması oyun yapmaya başlıyor pc için peki hangi donanıma göre yazıcak kodlarını bugün piyasada 50 çeşit pc var ve hapsinin işlemci ekran kartı ram anakart vsvss hepsi birbirinden farklı dolayısıyla hepsinin hareketli nokta performansıda farklı ee hangisine göre yapıcaksın programlamayı oyunun çok satmasıda önemli bu yüzden ortalama bir oyun çıkıyor ortaya .

İşte bu sebeplerden oyun konusunda ps3 ün eline su dökemezler sen bakma sony korsan oyun korkusuna ps3 işlemcisinin sırlarını kimseye açıklamadı çünkü ps3 korsana karşı koruyan cell işlemcisinden başkası değil bu yüzden sony istemediği sürece ps3 kimse kıramayacak.Aynı zamanda dikkat et en sağlam oyunları kendisi yaptı işlemcinin sırlarını kendisi biliyor bu gün özellikle killzone 2 bu anlamda ilk adımdı önümüzdeki seneler çok daha iyi olucak.Ortak platform oyunlarına dikkat et bazıları ps3 kötü performans veriri çünkü ps3 e port edilmişlerdir ve ps3 çalışma mantığı çok farklı xbox ve pc ler x86 tabanlı işlemcilerle çalışır ona göre programlanır oyunları ama ps3 ün power işlemcisi ibm tabanlıdır x86 işlemcilerle çok ters çalışma mantığı var ki bugün ibm işlemci pazarına girse dumanını attırır hem intelin hem amd nin .Bilimsel anlamda nasada falan kullanılan bütün işlemciler ibm aittir uzay araştırmalarında falan yada dna kodlarını çözmeye çalışan bütün bilgisayarlar ibm tabanlıdır yani x86 değildir.

Şu linkteki flowers adlı ps3 oyunun videolarını izlersen daha iyi anlarsın.

http://www.gametrailers.com/search.php?s=flower&str_type=movies&ac=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 23 Nisan 2009; 23:50:02 >

• Arkadaşlar PC de oyun o-y-n-a-n-ı-l-m-a-z bu kadar söylüyorum.

PC de var 360 da var PS3 de var. Yani hiç güç müç olayına girmeyin, millet elindeki kartlarla 3DMARK skorlarıyla tatmin ediyor kendilerini, oyunlarda bir şey yaramadığı için.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.