Şimdi Ara

PS3 Oyunları Kaç FPS de Çalışıyor??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
17.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Miex

Arkadaşlar şuanki işlemcilerde ekran kartlarıda gerek PS3 ü gerek Xbox 360 ı geçtiler, kimse Cell Cell diye tutturmasın performans olarak onu 324534 e katlayan işlemiler var piyasada.

Şu RSX de 32 shader ünitesi varya, 360 dada 48 ünite var hani.

HD4870 de bundan 800 tane var arkadaşlar, HD4870x2 de bundan 1600 tane var arkadaşlar en basitinden.HD4870x2 Crossfiredada 3200 tane var. Bu resmen yüzlere katlamak gibi bir şey.

Ama oyun yok orası ayrı, PC de oyun oynanmaz orası ayrı.

GTX295 RSX'i 3 e belkide 4 e katlar, Cellide performans olarak çok ama çok rahat geçen işlemciler var Cell tam olarak çekirdek bazında çalışmıyor çünkü tek bir çekirdeğin içinden 6 kola ayrılıyor.

Ama PC de her çekirdeğe göre oyun optimize edilmiyor çünkü herkesin konfigürasyonunu düşünmeliler.

PC donanım olarak PS3 üde Xbox 360 ıda katlar, ama oyun olarak değil.

Şimdi güzel kardeşim haklısın pc de oyun oynanmaz burda sana katılıyorum ama geri kalan konularda yanılıyorsun biraz araştırma yaparsan bana hak vericeksin.Ps3 2 sene önce çıktı kesinlikle ama kesinlikle ne intel nede amd nin şu gün piyasadaki mecvut işlemcileri ps3 ün kullandığı cell işlemcisinin yanından bile geçemez.Sen olayın anlamadın sana şöyle anlatmaya çalışayım öncelikle intel ve amd de işlemci için ekran kartı içinde nvidia ve ati dünyanın en çakal 4 şirketi .İşlemcilerin geçirdiği evrime dikkatini çekmek isterim önce hız yarışları başladı 3.00 ghz sınırında hepsi şişti kaldı olmadı 2 çekirdek işlemcilere döndüler fakat hata yapıp çift çekirdekli işlemcilere aynı işlem yükünü paylaştırdılar bak burası çok önemli dual core işlemci fakat her iki çekirdekte aynı işlem yükünü paylaştı performansa katkısı az oldu bundanda vazgeçtiler.Şimdiki dual core işlemciler de heriki çekirdekte ayrı ayrı kodlamaları hesaplıyorlar .İbm sana yabancı olabilir fakat geleceğe şekil veren işlemcilerin merkezi ibm işlemcileridir ki ps3 power işlwmcisi ibm in ana mimarisini kullanır.Her bir çekirdeğin yapacağı kodlamayı programcılar belirler burası çok önemli x86 tabanlı işlemcilerde böyle bir şansız yok mevcut olan 2 yada 4 çekirdeğin hesaplıyacağı işlem kodları zaten bellidir + ram ve gpu haberleşmesinde dar boğazlar mevcuttur.İster nasanın uzay hesaplamalarında kullandığı ister tıp için dna kodlarını çözmeye çalışan bütün bilgisayarlar yada diğer alanlarda ihtiyac duyulan bütün bilgisayarlar ibm in işlemcilerini kullanır araştırırsan görürsün .sonuç olarak ibm nin cell tabanlı tek çekirdek etrafında 8 tane ayrı ayrı programlanabilen işlemci mimarisi devrimdir intel ve amd nin mevcut işlemci mimarisini ezer geçer.Gpu için buna benzer bir durum söz konusu 4870 te 800 dhader ünitesi sana cazip geliyor ama ps3 gpu sunun bu birimlere ihtiyacı yokki olay çalışma mimarisinin tıpkı işlemcisi gibi farklı olması bak killzone 2 ye crysis ile yarışıyor belki bazı konularda ondan daha iyi ama 256 mb bellek 550 mhz gpu ile çalışıyor üstelik sabit 30 fps ile saniyede kare veriyor .

Neyse bu konu uzar gider saat geç oldu benim son sözüm ps3 piyasaya çıkalı 2 sene oldu ve önümüzdeki 5 sene pc donanımı ps3 anca yakalar yada yakalayamaz bu alet oyun oynatmak için tasarlandı altını çizerek söylüyorum hareketli nokta performası inanılmaz yüksektir sony konsolu korsan oyuna karşı koruyan power işlemcisinin sırlarını kimseyle paylaşmak niyetinde değil dolayısıyla konsolun gücünü gösteren yüksek poligonlu gerçekçi fizik motorlu oyunlarına kendi yapıyor bu yüzden zaman alıyor kaliteli oyun görmemiz.Şu gün şu tarih itibarıyla oyun oynamak için pc toplamak isteyenler bu sevdadan vazgeçsin 900 ytl ye ps3 alıp en az 5 sene keyfini çıkarsın .

• quote:

Orjinalden alıntı: defuckto123321

Arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu var.Playstation 3 de hangi oyunlar ne kadar çözünürlükte ve ne kadar detayda çalışıyor (aa ve af ve diğer işte texture quality high bilmemne gibi ayarlar) ve en çok merak ettiğim bir de oyunlar kaç fpsde çalışıyor.Bu konuda bir bilgisi olan ya da döküman linkine sahip olan varsa cevap bekliyorum.Çünkü yüksek kalitede grafiklerde ve akıcı bir şekilde 50-60 fpsde oyun oynamayı seven birisiyim yoksa siliyorum oyunu öyle bir huyum var :)
    Ona göre ps3 ya da masaüstü pc alıcağım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Herkese kolay gelsin...

Konu buradan başladı.

quote:

valla abi sen şu an piyasadaki en güçlü pcyi topla ps3 ü fena döver.ha inanmıyorsan.öyle bir pcde gta4,crysis multiplatform oyunlarının hepsini dene eminim ki hepsi grafik ve performans olarak ps3ü katlayacaktır.ha sadece ps3 için yapılan oyunlara gelince.eminim onları sonradan pcye port etseler yine ps 3 ü döver.anlıyorum ps3 sahibisiniz aleti seviyorsunuz ben de seviyorum ps3 ü ama kendi kendinizi kandırıyorsunuz.pc çoktan ps3 ü yendi.denemesi bedava oyunlarda deneyn işte.aynı oyunu ps3 ve pcde dene abi ne diyim.

Bu noktaya geldi. PS3 veya Masaüstü PC alma niyeti ile bir bilgi alışverişi ortamında, nereden öğrendiysen PC nin PS3 ü dövdüğünü(!) söylüyorsun. Madem bunu biliyorsun neden bu başlığı açma gereği duydun anlamış değilim. Bu şekilde yaklaşımlarda bulunursan, bu başlığın çöp olmaktan başka hiç bir şey olmaz. Bilgine.

• quote:

Orjinalden alıntı: rds

quote:

Arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu var.Playstation 3 de hangi oyunlar ne kadar çözünürlükte ve ne kadar detayda çalışıyor (aa ve af ve diğer işte texture quality high bilmemne gibi ayarlar) ve en çok merak ettiğim bir de oyunlar kaç fpsde çalışıyor.Bu konuda bir bilgisi olan ya da döküman linkine sahip olan varsa cevap bekliyorum.Çünkü yüksek kalitede grafiklerde ve akıcı bir şekilde 50-60 fpsde oyun oynamayı seven birisiyim yoksa siliyorum oyunu öyle bir huyum var :)
    Ona göre ps3 ya da masaüstü pc alıcağım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Herkese kolay gelsin...

Konu buradan başladı.

quote:

valla abi sen şu an piyasadaki en güçlü pcyi topla ps3 ü fena döver.ha inanmıyorsan.öyle bir pcde gta4,crysis multiplatform oyunlarının hepsini dene eminim ki hepsi grafik ve performans olarak ps3ü katlayacaktır.ha sadece ps3 için yapılan oyunlara gelince.eminim onları sonradan pcye port etseler yine ps 3 ü döver.anlıyorum ps3 sahibisiniz aleti seviyorsunuz ben de seviyorum ps3 ü ama kendi kendinizi kandırıyorsunuz.pc çoktan ps3 ü yendi.denemesi bedava oyunlarda deneyn işte.aynı oyunu ps3 ve pcde dene abi ne diyim.

Bu noktaya geldi. PS3 veya Masaüstü PC alma niyeti ile bir bilgi alışverişi ortamında, nereden öğrendiysen PC nin PS3 ü dövdüğünü(!) söylüyorsun. Madem bunu biliyorsun neden bu başlığı açma gereği duydun anlamış değilim. Bu şekilde yaklaşımlarda bulunursan, bu başlığın çöp olmaktan başka hiç bir şey olmaz. Bilgine.

1.Konuyu bu noktaya ben getirmedim.
    2.Nereden öğrendim biliyor musun? Bizzat her iki platforma(ps3 vs pc) çıkmış oyunları oynarak.(!)
    3.Canın sağolsun çöp yapmak senin hakkın :)
    4.Ona göre param olsa zaten ps3 almam pc alırım fakat o kadar param yok.
    5.Başlığı ps3teki oyunların grafik detay ve performansları hakkında bilgim olsun diye açtım fakat arkadaşlar konuyu saptırdı ben de onlara uydum
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defuckto123321 -- 25 Nisan 2009; 2:43:32 >

• GPU konusunda @Miex haklı. Şu an high-end ekran kartlarındaki R700, RV790, RV770, GT200, GT200b...vs kod adlı GPU'lar, RSX (PS3) ve Xenos (X360)'a göre çok güçlüler. Hatta önceki seriler olan GeForce 8800 serisine güç veren G80 ve G92 GPU'ları bile RSX'e göre daha üstün özelliklere sahipler. 500 MHz Xenos 48 Unified Shader, 550 MHz RSX ise 32 Shader barındırıyor. HD 4870 bunlardan 800, HD 4870 X2 bunlardan 1600 tane barındırıyor evet ama sadece paralel işlemci sayısı bir şey ifade etmiyor. Örneğin 240 paralel işlemciye sahip GeForce GTX 285, 800 paralel işlemciye sahip HD 4890 dan ve 480 paralel işlemciye sahip GTX 295 de 1600 paralel işlemciye sahip HD 4870 X2 den daha performanslı kartlar (GPU'lar). Sadece bunlarlada kalmamak lazım. 800 paralel işlemcili HD 4980, 1.36 TFlop işlem gücüne sahipken 32 shaderlı RSX 1.8 TFlop (Cell+RSX) işlem gücüne sahip.

Günümüz GPU'ları Next-Gen konsollarımızda olsaydı çok daha yüksek performans alırdık.

Ancak gene @Miex'in dediği gibi PC'lerde detaylarla uğraşmak oyun zevkine darbe vuruyor (tabi bundan zevk alanlarda var. Hatta oyunlarını Fraps açıkken oynayanlar bile var) İşte bu kesimin konsollara bakış açısı çok farklı.

PS3'ün PSN, Xbox 360'ın Xbox Live servisi bile PC den uzaklaştırmaya yetiyor insanı. Ben yakın arkadaşlarımla sabahlara kadar PSN yada Live üzerinden karşılıklı oyunlar oynuyorum. PC de olmuyor mu evet oluyor ama bu zevki asla vermiyor bana göre.

Birde konsollara gelen oyunlar PC lere göre çok daha fazla ve daha kaliteli oluyor. PC ye ise ara sıra Crysis gibi bazı harika Ex. oyunlar geliyor ama bu oyunlarlada millet FPS yarışına giriyor.

GTA IV PC'lerde daha iyi grafik verebilir ama klavye-mouse ikilisi yerine gamepad ile oynarsanız bazı ufak detayları görebilirsiniz. Mesela analoğu çok az hareket ettirdiğimde arabanın tekeri o kadar dönüyor. Klavyede yön tuşlarına bastığınız zaman teker direk tam dönüyor ortası yok. Mesela konsolda (PS3) arkadaki R2 tuşuna yarım basarak arabayla ortalama bir hızda veya yavaş gidebiliyorum. PC de ise gaza basmak için tuşa bastığımda araba direk son hız gitmeye başlıyor. Bu ve bunun gibi pek çok oyuna zevk veren ufak detay PC de yok. Ve oyunun devam paketleride konsollara (Xbox 360) gelmeye devam ediyor.

Ve bence konsollardaki ex. oyunlara PC lerde rakip yok. Bir God of War, bir Uncharted veya bir MGS4 benzeri bir oyun PC de yok. Var ama bu kalitede kesinlikle yok. PC nin diğer platformlarda olmayan ender harika oyunlarından birisi Crysis. Evet konsollarda Crysis'in grafiği kadar detaylı bir grafik göremeyeceğiz (CryEngine 3 konsollara duyuruldu ama PC de daha üstün olacağı kesin) ama daha çok zevk veren daha kaliteli (hikaye/oynanış..vs gibi yönlerden) oyunlar göreceğiz ve görmeye devam ediyoruz.

Bu arada bu konu böyle uzar gider sonu yok bunun

• Gpu konusuna bişe demiyorum zaten ama cpu ya laf ettirmem...
  • Okadar makele bilgi verdik onları okuma zahmetine bile girmemişsin x86 işlemci mimarisi dedik ibm power cell işlemcisi dedik senin dediğin olsun pc konsolu döver.Sen git pc al bol bol 3dmark testi yap fraps programını açıp fps ni kontrol et az gelirse overclok yap sistemine.75 mhz saniye tarama hızı olan monitöründe 200 fps ile oyun oyna kafana göre takıl rds rica ediyorum konuyu çöpe alsın.Mgs4 ,gt5p, killzone2, heavenly sword ,little big planet , final fantasy 13 versus , motorstorm bu oyunlarda bize kalsın.
  • @defuckto123321

arkadasim alinti yaparken dikkat et lütfen.
    attigin mesajlarda carsaf gibi,1 sayfa dolmus neredeyse.
    scrool etmekden nasir tuttu parmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

Gpu konusuna bişe demiyorum zaten ama cpu ya laf ettirmem...

CPU'ya laf eden yok zaten. CPU işini fazlasıyla yapıyor ve yeni oyunlarlada yapmaya devam edicek

Hatta 256 kişilik Online FPS M.A.G sadece Cell işlemcili PS3 de akıcı oynanabilir şeklinde bir açıklama yapılmıştı
  • quote:

Ben bunada karşıyım gpu da hala en son çıkan gpu larla yarışır 1.8 lik işlem hacmi ati 4890 daha yeni çıktı onun ki bile 1.3 işlem hacmi anca 2 tane ekran kartı kullanınca teoride geçiyorsun.Nvidia ps3 gpu sunu özel olarak tasarladı onunda çalışma prensibi farklı sadece oyun için tasarladı işlemci ile arasında çok hızlı ve çok geniş haberleşme var pc deki darboğaz yok.

Ps3'ün teoride açıklanan toplam kayar-nokta performansı (floating point performance) 2.18 TFLOPS. Bu değer, PS3'ün işlemci ve grafik işlemcisinin toplam gücü iken Cell tek başına 204 GFLOPS'luk bir güce sahiptir.

Ps3 Hafıza olarak toplamda 512 MB'lık bir hafızaya sahip ve 2 parça 128 MB hafızadan oluşuyor. İşlemci çalışma frekansıyla aynı hız değerine (3.2 GHz) sahip olan 256 MB'lık XDR DRam sistem için atanmış durumda Bunun yanında grafik işlemcisinin kullanımı için, bellek arayüzü olarak 256 MB'lık bir GDDR-3 video-ram'ine sahip. GDDR-3'ün çalışma frekans hızı ise 700 MHz.

PS3, grafik işlemcisi olarak Nvidia'nın özel olarak tasarladığı RSX adı verilen grafik çipini kullanıyor. RSX, dünyanın en büyük oyun organizasyonu olan E3'te (2005) ve 2006'daki Game Developer's Conference'da açıklanan bilgilere göre Nvidida'nın G70/NV47 mimarisini kullanıyor. 990 MHZ hızında ve 128-bit piksel işleme yeteneği sahip. 1.8 TFOPS gücünde ve günümüzün en gelişmiş video arayüzü olan HDMI 1.3 ile dijital video çıkışı sunuyor. RSX, kendine atanmış olan 256MB'lık GDDR-3 yanında gerektiğinde 256 MB'lık sistem hafızası olan XDR'ida kullanımına katabiliyor. Son özellikleri ise halen açıklanmış değil. Yapılan açıklamalara göre Rsx, Nvida'nın şimdiye dek yapmış olduğu en karmaşık grafik çipi ve Cell ile birlikte uyumlu çalışabiliyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3

sony55 sana atıfen söylemiyorum bunları sen benden daha iyi biliyorsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 25 Nisan 2009; 10:50:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: isk0rpit

quote:

Ben bunada karşıyım gpu da hala en son çıkan gpu larla yarışır 1.8 lik işlem hacmi ati 4890 daha yeni çıktı onun ki bile 1.3 işlem hacmi anca 2 tane ekran kartı kullanınca teoride geçiyorsun.Nvidia ps3 gpu sunu özel olarak tasarladı onunda çalışma prensibi farklı sadece oyun için tasarladı işlemci ile arasında çok hızlı ve çok geniş haberleşme var pc deki darboğaz yok.

Tamam ama cell olmasa rsx ne ederdi. 1,8 teraflops hesaplamaya görebilirmiydi...

• quote:

quote:

quote:

Tamam ama cell olmasa rsx ne ederdi. 1,8 teraflops hesaplamaya görebilirmiydi...

Elbette çok haklısın işin özü cell de bitiyor ben onu anlatamadım insanlara cell işlemcisi intel ve amd nin x86 mimarisine en az 10 sene nal toplatır gpu nun zayıf kaldığı yerde cell devreye girer sonunda gene ps3 pc lerle baş eder ki intelin i7 serisi yeni mimari işlemcileri (1200tl) oyun performansında coreduo ların çok gerisinde kalıyor.

Hatta ps3 ilk tasarımında sadece cell işlemcisinin kullanılacağı rsx nin daha sonradan ona yardımcı olsun diye konduğuna dair yabancı makaleler okumuştum burda söylemek istediğim rsx nin okadarda zayıf olmadığı saat hızı belleği düşük olabilir vardır sony nin bir bildiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 25 Nisan 2009; 10:56:43 >

• quote:

Okadar makele bilgi verdik onları okuma zahmetine bile girmemişsin x86 işlemci mimarisi dedik ibm power cell işlemcisi dedik senin dediğin olsun pc konsolu döver.Sen git pc al bol bol 3dmark testi yap fraps programını açıp fps ni kontrol et az gelirse overclok yap sistemine.75 mhz saniye tarama hızı olan monitöründe 200 fps ile oyun oyna kafana göre takıl rds rica ediyorum konuyu çöpe alsın.Mgs4 ,gt5p, killzone2, heavenly sword ,little big planet , final fantasy 13 versus , motorstorm bu oyunlarda bize kalsın.

1.senin 2snde siteden kopyala yapıştır yaptığın yazıyı ben 2 saat her kelimesini dikkatlice okudum
    2.o oyunlar sana kalmıcak koçum ben de oynucam ps3 alıcam merak etme
    3.200 fps isteyen kim.sabit 60 fps istiyorum ben fakat full detayda ve en kastırabilicek sahnelerde vs.
    monitörüm bir kere 60hz ken 200fps alsam nolur 200hzlik tv alsam ona bağlasam hadi cidden 200fps alsam yine ne işe yarar gözüm görmez zaten o kadar kareyi benim de bildiğim şeyler var cahil değilim bu konularda merak etme
    bir de hayatımda 3dmark veya benzer bir programla sistemi benchmark etmiş değilim bir defa bile.eskiden o/c yapmıştım artık yapmıyorum.fraps açarak fpsye baktığım doğru :)
    çünkü 40ın altına falan düşerse cs source cod 4 gibi oyunlarda karşındaki seni zımbalabiliyor :)
    pro gaming anlıyacağın fpsyi geçtim cs de gelen veri giden veri bilgilerini yazan tabloyu bile açıyorum ki çoğu cs oyuncusu açar.sonra adama sıkıp ta ya vurdum niye ölmedi dememek için :) bazen çünkü veri kaybı oluyor ve attığın kurşun adama gitmiyor fakat tabloda yazıyor.en azından suçu pcye atıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defuckto123321 -- 25 Nisan 2009; 12:26:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

GPU konusunda @Miex haklı. Şu an high-end ekran kartlarındaki R700, RV790, RV770, GT200, GT200b...vs kod adlı GPU'lar, RSX (PS3) ve Xenos (X360)'a göre çok güçlüler. Hatta önceki seriler olan GeForce 8800 serisine güç veren G80 ve G92 GPU'ları bile RSX'e göre daha üstün özelliklere sahipler. 500 MHz Xenos 48 Unified Shader, 550 MHz RSX ise 32 Shader barındırıyor. HD 4870 bunlardan 800, HD 4870 X2 bunlardan 1600 tane barındırıyor evet ama sadece paralel işlemci sayısı bir şey ifade etmiyor. Örneğin 240 paralel işlemciye sahip GeForce GTX 285, 800 paralel işlemciye sahip HD 4890 dan ve 480 paralel işlemciye sahip GTX 295 de 1600 paralel işlemciye sahip HD 4870 X2 den daha performanslı kartlar (GPU'lar). Sadece bunlarlada kalmamak lazım. 800 paralel işlemcili HD 4980, 1.36 TFlop işlem gücüne sahipken 32 shaderlı RSX 1.8 TFlop (Cell+RSX) işlem gücüne sahip.

Günümüz GPU'ları Next-Gen konsollarımızda olsaydı çok daha yüksek performans alırdık.

Ancak gene @Miex'in dediği gibi PC'lerde detaylarla uğraşmak oyun zevkine darbe vuruyor (tabi bundan zevk alanlarda var. Hatta oyunlarını Fraps açıkken oynayanlar bile var) İşte bu kesimin konsollara bakış açısı çok farklı.

PS3'ün PSN, Xbox 360'ın Xbox Live servisi bile PC den uzaklaştırmaya yetiyor insanı. Ben yakın arkadaşlarımla sabahlara kadar PSN yada Live üzerinden karşılıklı oyunlar oynuyorum. PC de olmuyor mu evet oluyor ama bu zevki asla vermiyor bana göre.

Birde konsollara gelen oyunlar PC lere göre çok daha fazla ve daha kaliteli oluyor. PC ye ise ara sıra Crysis gibi bazı harika Ex. oyunlar geliyor ama bu oyunlarlada millet FPS yarışına giriyor.

GTA IV PC'lerde daha iyi grafik verebilir ama klavye-mouse ikilisi yerine gamepad ile oynarsanız bazı ufak detayları görebilirsiniz. Mesela analoğu çok az hareket ettirdiğimde arabanın tekeri o kadar dönüyor. Klavyede yön tuşlarına bastığınız zaman teker direk tam dönüyor ortası yok. Mesela konsolda (PS3) arkadaki R2 tuşuna yarım basarak arabayla ortalama bir hızda veya yavaş gidebiliyorum. PC de ise gaza basmak için tuşa bastığımda araba direk son hız gitmeye başlıyor. Bu ve bunun gibi pek çok oyuna zevk veren ufak detay PC de yok. Ve oyunun devam paketleride konsollara (Xbox 360) gelmeye devam ediyor.

Ve bence konsollardaki ex. oyunlara PC lerde rakip yok. Bir God of War, bir Uncharted veya bir MGS4 benzeri bir oyun PC de yok. Var ama bu kalitede kesinlikle yok. PC nin diğer platformlarda olmayan ender harika oyunlarından birisi Crysis. Evet konsollarda Crysis'in grafiği kadar detaylı bir grafik göremeyeceğiz (CryEngine 3 konsollara duyuruldu ama PC de daha üstün olacağı kesin) ama daha çok zevk veren daha kaliteli (hikaye/oynanış..vs gibi yönlerden) oyunlar göreceğiz ve görmeye devam ediyoruz.

Bu arada bu konu böyle uzar gider sonu yok bunun

oynanış güzel çıkan oyunlar güzel grafik ayarlama kurma cart curt derdi yok doğru ben zaten ps3 oyunları kötü demiyorum.pcler şu an ps3ten daha güçlü ve oyunlarda daha detaylı grafik ve yüksek performans veriyor diyorum.ps3 beş para etmez vs demiyorum.dikkat edersen alıcam diyorum .sadece ps3 çıkan pcye çıkmayan çok güzel oyunlar var o da doğru ama aynı şey pc için de geçerli.ben ps3 ü kötülemiyorum ama donanımsal olarak pcler çoktan geçti onu demeye çalışıyorum.işte diyorum ya cell işlemcisi oo süper 10 sene daha piyasadaki işlemcilerle dalga geçer vs. diyosunuz ama hiçbiriniz kalkıp ta bana neden ps3ün gta4 ü pc kadar performanslı ve detaylı çalıştırmadığını söyleyemiyorsunuz.cevabı ise çok basit günümüz pcleri daha iyi donanıma sahipler.ama ps3 te gayet güzel bir alet.1-2 ay içinde alıcam inşallah.çoğu oyununu çözünürlüğü düşük yazılımla atıyorum 1024x768 olan çözünürlüğü artırıyor.aa ve af yok çoğunda ve geneli 30 fps oyunların.işte demek istediğim şey pcde aynı oyunu full hd ve herşey full açıp üstüne 30 fpsden fazla hatta 60fpsden fazla bile oynayabilirsiniz.sitelerden araştırın game benchmarkları gtx295 i7core 2000mhz ddr3 lü bir sistemin oyunlardaki benchmarklarını araştırın siz de görüceksiniz.hele bir de 2 tane gtx295 varsa felaket.en azından ps3 hala pc karşısında üstündür demeyin bilmeden etmeden ben buna kızdım tek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defuckto123321 -- 25 Nisan 2009; 12:14:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bluet

@defuckto123321

arkadasim alinti yaparken dikkat et lütfen.
    attigin mesajlarda carsaf gibi,1 sayfa dolmus neredeyse.
    scrool etmekden nasir tuttu parmam.

kusura bakma kardeş dikkat etmemişim.
  • Cell 10 sene daha piyasadaki işlemcilerle dalga geçer, PS3 10 sene daha PC lere kök söktürür,.....vs..vs

Bunlara bende katılmıyorum zaten.

PC sektöründe her 3-4 ayda bir yeni GPU yeni işlemci...vs duyuruları yapılıyor ve donanımlar sürekli gelişiyor. Bu gelişim karşısında ne Playstation 3'ün ne de Xbox 360'ın o kadar ömrü olacağını tahmin etmiyorum. PS2 zamanını ve PC donanımlarının o zamandan itibaren gelişim sürecini hatırlarsanız yeni konsolların çıkış tarihini tahmin etmek zor değil.

2011-2012 gibi yeni konsollar gelir bence.

Burda bize düşen içinde bulunduğumuz zamanı değerlendirmek ve elimizdeki konsollarla üst düzey seviye zevkle oyunlarımızın tadını çıkarmak...

Edit: Ayrıca PC konusunda da oldukça bilgiliyim yani bilmeyen birisi konuşuyor zannetme. Üst seviye pek çok ekran kartını kullandım. Konsollardan önce uzun zaman bende PC'yi savundum ve PC'de oyun oynadım ama bir yerden sonra buna dur demem gerekti. Gerçi hala PC me yatırım yaparım ve güncellerim. PC ye çıkan çoğu oyunuda oynarım en azından denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 25 Nisan 2009; 12:26:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Elbette çok haklısın işin özü cell de bitiyor ben onu anlatamadım insanlara cell işlemcisi intel ve amd nin x86 mimarisine en az 10 sene nal toplatır gpu nun zayıf kaldığı yerde cell devreye girer sonunda gene ps3 pc lerle baş eder ki intelin i7 serisi yeni mimari işlemcileri (1200tl) oyun performansında coreduo ların çok gerisinde kalıyor.

Hatta ps3 ilk tasarımında sadece cell işlemcisinin kullanılacağı rsx nin daha sonradan ona yardımcı olsun diye konduğuna dair yabancı makaleler okumuştum burda söylemek istediğim rsx nin okadarda zayıf olmadığı saat hızı belleği düşük olabilir vardır sony nin bir bildiği.

i7 nin oyun performansı core duoların yanında düşük kalsa adamlar en iyi donanımlarla benchmark test vs yaparken işlemci olarak i7 kullanırlar mı ???
    i7 çok daha iyi core duodan

• quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

Cell 10 sene daha piyasadaki işlemcilerle dalga geçer, PS3 10 sene daha PC lere kök söktürür,.....vs..vs

Bunlara bende katılmıyorum zaten.

PC sektöründe her 3-4 ayda bir yeni GPU yeni işlemci...vs duyuruları yapılıyor ve donanımlar sürekli gelişiyor. Bu gelişim karşısında ne Playstation 3'ün ne de Xbox 360'ın o kadar ömrü olacağını tahmin etmiyorum. PS2 zamanını ve PC donanımlarının o zamandan itibaren gelişim sürecini hatırlarsanız yeni konsolların çıkış tarihini tahmin etmek zor değil.

2011-2012 gibi yeni konsollar gelir bence.

Burda bize düşen içinde bulunduğumuz zamanı değerlendirmek ve elimizdeki konsollarla üst düzey seviye zevkle oyunlarımızın tadını çıkarmak...

Edit: Ayrıca PC konusunda da oldukça bilgiliyim yani bilmeyen birisi konuşuyor zannetme. Üst seviye pek çok ekran kartını kullandım. Konsollardan önce uzun zaman bende PC'yi savundum ve PC'de oyun oynadım ama bir yerden sonra buna dur demem gerekti. Gerçi hala PC me yatırım yaparım ve güncellerim. PC ye çıkan çoğu oyunuda oynarım en azından denerim.

ben de buna kızıyorum abi işte adamlar kabul etse dese ki doğru pc donanımları artık ps3 ten daha iyi hale geldi fakat ps3 ün kendine has oynanışı oyunları vs güzel oyun oynamak zahmetsiz ve ekonomik vs vs deseler bunları zaten bende inkar etmiyor katılıyorum.ama kalkıp ta yok bir tane ps3 on tane pcnin yaptığı işlemi yapıyor kanser vs araştırma programında yok ps3 işlemcisine 10 senede yetişir pc işlemcileri yani bunları okuyup ta sessiz kalmak mümkün değil çünkü abartıyorlar hem de çok fazla

• quote:

quote:

@defuckto123321
    Konuyu açmanın sebebi belli oldu.Pc'yi övmek...Güzel taktik...Tebrik ederim.

Ayrıca bir şey söylemek istiyorum.
    10 tane 1920x1080p 40 mbps lik videoyu aynı anda simule edebilen bir işlemci nasıl oluyor da pc işlemcileri tarafından katlanıyor anlayabilmiş değilim...Biraz mantıklı yorumlar yapalım...

abi bu nasıl bir mantıktır ya ben pcyi niye öveyim.pcyi övünce başım göğe mi eriyor.ha pc ps3 ten daha iyi diye niye diyorum dersen o da bazı arkadaşlar durduk yere ps3 pcden çok daha iyi yok 10 sene daha yarışır pcyle falan gibi saçma yorumlar yapmış ona kızdım.yoksa öyle pc fanı falan değilim.ps3 e karşı da bir garezim yok.10 tane video simule edio vsye bakmam ben abi ben aynı oyunda iki platform hangi grafik detaylarında ve çözünürlükte ve kaç fpsde çalışıyor buna bakarım.ve araştırmalarım sonucu pc ps3 ü eziyor.araştırın siz de kendi gözünüzle görün.link te verdim.ama yine de ps3 alıcam sonuçta o da güzel bir oyun tecrübesi sunuyor ve fiyatı çok iyi.aynı tecrübeyi sunan bir pc almaya kalksam daha pahalı tutar ya da daha iyi bir tecrübe sunan pc ise 4-6 bin tl arası değişir.

Şimdi hiç kıvırma..Yemezler..
    Konuyu açma nedenine bak.
    Kalın işaretlediğim yerde ps3 sahibi olmadığın belli oluyor...

Ona göre ps3 ya da masaüstü pc alıcağım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Herkese kolay gelsin..

Daha ps3 sahibi olmadan mübarek tüm detayları görmüşsün.Bi kere ps3 alacak adam olsan bu tür tartışmlara girmezsin.İlk önce bildiğin halde soruyorsun ps3 de oyunlar nasıl çalışıyor diye sonra birden karar değiştiriorsun ps3 kötü falan diyorsun..Madem biliyorsun pc çok güçlü o zaman ne diye burda saçma sapan sorularını sorup insanları birbirine düşürmeye çalışıyorsun.Amacın nedir?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu konu uzun ömürlü değil

Ayrıca sayfalarca yazı yazmaya gerek yok,PC tabi ki daha güçlü olcak.Her gün yeni birşey çıkıyor,yeni teknolojiler geliştiriliyor.Her yıl(veya iki yılda bir)ekran kartı,işlemci cart curtuna o kadar para vermeye için yanmıyorsa al paşa paşa kullan...Sattım PC yi,aldım Ps3.Satmasam değil şimdiki oyunları,1 yıl önceki oyunları bile çalıştırmazdı.

Tabi bu kadar parayı versen,en güçlü makinayı toplasan bile bir MGS4,Kz2,Uncharted oynayamazsın.Konsoldan PC ye portlanmış oyunların hali ortada.Fazla söze gerek yok

PC oyunculuğu ölmez,sadece paraya bakar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Armag3d0N

Bu konu uzun ömürlü değil

Ayrıca sayfalarca yazı yazmaya gerek yok,PC tabi ki daha güçlü olcak.Her gün yeni birşey çıkıyor,yeni teknolojiler geliştiriliyor.Her yıl(veya iki yılda bir)ekran kartı,işlemci cart curtuna o kadar para vermeye için yanmıyorsa al paşa paşa kullan...Sattım PC yi,aldım Ps3.Satmasam değil şimdiki oyunları,1 yıl önceki oyunları bile çalıştırmazdı.

Tabi bu kadar parayı versen,en güçlü makinayı toplasan bile bir MGS4,Kz2,Uncharted oynayamazsın.Konsoldan PC ye portlanmış oyunların hali ortada.Fazla söze gerek yok

PC oyunculuğu ölmez,sadece paraya bakar

abi ben zaten ps3e çıkan özel oyunları ps3te oyun oynamanın gerek oynanabilirlik gerekse ekonomik yönden kolaylığını biliyorum ve takdir ediyorum.fakat yeterli donanım olunca port da olsa yine ps3 ten grafik ve performans olarak yüksek olabilir.benim tek kızdığım işte ps3 pcden güçlüdür denmesi.çünkü öyle birşey yok.ben sanki pc fanıymışım da ps3ü sevmiyosum da ondan diyormusum gibi anlaşılıyor.ben araştırarak bakarak aynı oyunu 2 platformda oynayarak ve oynamış kişilerin de nette bulunan yorumlarına bakarak pcde oyunları daha iyi grafikte ve performansta oynarsınız pc donanım olarak üstündür vs diyorum.ama millet tek o pc daha üstündür kelimesini görünce okumayı kesip okları atmaya başlıyor sanırım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.