Şimdi Ara

[PS3] PES 2012 için istek ve öneriler (Konami ye iletilecek) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
0
Favori
37.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TAKIMLAR MACA KENDİ SAHALARINI SECMİS BİR SEKİLDE BASLIYOR.. OYSA PARA ATISI VE SAHA SECİMİ GÜZEL BİR AMBİYANS YARATABİLİR...
  • KARŞI TAKIMIN KALECİSİNE TOP ELİNDEYKEN TACİZDE BULUNULABİLMELİ.. YANİ KALECİYE TOP ELİNDEYKEN DİGER TAKIM OYUNCUSU TARAFINDAN MÜDAHALE YAPILABİLMELİ..
  • Top direkten döndümü dualshock titremeli, Fifada bu özellik var çokda güzel bence mutlaka 2012 eklenmeli
  • - Maç spikerlerinde yenilik yapmaları lazım sadece 1 spıker var ve bu dunyanın neresınde olursa olsun o anlatıyor. bence yeni bir iki tane spiker gerekli
    - Bağlı çalımlar harika! Ancak daha yeni hareketler eklenebilir.
    - Antrenman bölümünde Antrenman maçı konulabilir.
    - Tezahüratlar eklenmeli her takımın tezahüratları olmalı
    - ( Biraz uçuk olacak ama :) ) Mesela iki takım taraftarları arasında kavga çıkabilir stadyum karışabilir. sahaya yanıcı madde atılabilir. ve belkide maç iptal olabilir. bunlar eklenebilir bence.
    - Master Ligde FM10 daki gibi basın toplantısı olmalı ve maç öncesi rakip takıma psikolojik baskı yapılabilir ve böylece rakip takım oyuncuların moralleri düşebilir.

şimdilik bu kadar bulabildim eksiklik.. daha fazla bulursam yazarım.
  • futbol oyunlarında güç dengelerini düzenlemekte oyuncu farklılıklarını ortaya koymakta ilginç bir sistem kullanılıyor misal 80 lik adamın yanında koşan 60 oyuncuyla mücadelede (tabi burada fizik durumuda devrede),pasta, şutta 80 lik oyuncu vs 60 lık oyuncu gibi bir durum oluyor bu yüzden İbrahimoviç gören oyuncu yapay zekası daha gördüğü an yenilmeye odaklanıyor pasta arapasında topun gönderildiği noktada hepsinde geçerli bu sistem daha önceki oyunlarda geçme geçilme konusundada söz konusuydu ancak bu oyunda çok güzel bir iş çıkartarak geçme ve geçilme konusunu bu işin dışında bıraktılar tabi bu müthiş bir oyunun ortaya çıkmasına yardımcı oldu yukarda bahsettiğim sistemden daha iyi bir sistem bulunabilirmi bilmiyorum ama bulunmasa bile mücadelede zayıf olan oyuncu yenilecekse bile bir anda boşta kalmasından ziyade belli bir çaba gösterip futbola uygun futbolu güzelleştirecek hareketlerle pozisyonu kaybetmesi oyunumuzu çok daha keyifli hale getirecektir

• 1- Master Lig'de başka takımlardan teklif alabilelim.. ( Örnek olarak; Küçük takımlarla başarılı olduktan sonra büyük takımlardan teklif alalım )
    2- 3. Forma şart..
    3- Top fiziği düzeltilsin.. ( Balon şutlara son )
    4- Penaltı sistemi kolaylaştırılsın ( Oyun esnasında penaltı oldu diye üzülür hale geldim )
    5- Master Lig'de ki haberler bölümünü,gazete küpürleri veya tv spor programları yorumlarıyla daha zenginleştirilebilinir.. İstifa eden teknik direktörler,kadro dışı bırakılan oyuncular ( gereksiz kart gören sorumsuz oyuncular Örn: Kazım ),diğer takımların son durumları ve transferleri daha gerçekçi yansıtılabilir..
    6- Saha dışı animasyonların artması ( Taraftarlar,yedek kulübesi,gazeteciler kameramanlar vs. )
    *7- İnteraktif animasyonlar ( Örnek olarak; Bir foul sonrası oluşan arbede de,o sinirle oyuncuya vurma veya bize sataşan bi oyuncu karşısında kart görmesi için kendimizi yere atma.. Yada korner esnasında bir anismasyon girer,rakip oyuncudan kurtulmaya çalışırız yada onu itip boşa kaçabiliriz veya formamızdan çekiyosa kendimizi yere bırakıp penaltı ister hakemi kandırmaya çalışabiliriz.. Yada attığımız gol sonrası rakibe gidip demoralize etmek amacıyla hareketler yapabiliriz Nuri Şahin - Podolski örneği mesela :) Veya gol sonrası formayı çıkarabiliriz sarı kart görmek uğruna.. vs. vs. )
    *8- Master Lig esnasında rakiplerimizin gol haberleri ve son dk skorları maç esnasında gösterilmesi ( Fifa bu sene yapmış çok da güzel olmuş )
    *9- Become A Legend Modundaki futbolcu yaratma gibi,fiziksel ve karakteristik özelliklerini düzenleyip bir menajer oluşturalım.. Yedek kulübesinde yedek futbolcular ve teknik ekiple birlikte oda görüntülensin.. Kaçan gollerde heyecanlanıp üzülsün,atılan gollerde maçın önemine göre sevinsin.. Oyuncu değiştirmelerde futbolcunun sırtını sıvazlayan ne idüğü belirsiz adamlar yerine,biz görüntülenelim mesela.. Avrupa maçlarında rakiplerin maçlarını,en azından 3 dakikalık hızlandırılmış özet görüntülerini ve gollerini stadta izliyebilelim ve notlar alalım.. Düşünsenize maç başlarken stadın atmosferine gösterirken,kamera taraftarlar arasında bizi gösterip adımızı ve takımımızı yazsın :) Çok mu uçtum ?

Şimdilik aklımdakiler bunlar.. Aklıma yenileri geldikçe eklerim :) Bunlar biraz işin derini, aslında çok ufak ve basit detaylarla bile gerçekçilik arttırılıp daha güzel bi PES yapılabilir.. Örnek olarak,maç esnasında oyuncuların Come on,come back tarzı arkadaşlarına seslenişlerinin duyulması bile çok tatmin edici olmuş..

• Hava olaylarına daha çok önem verilmeli bence, evet yağmur var fakat görsel olarak çok zayıf ve oyuna pek bir etkisi de yok.
    Bunun yerine hava yağmurlu seçildiğinde rastgele olarak hızlı veya yavaş yağmur olabilir, yağmurun yoğunluğuna göre topun fiziği değişebilir, yere düşen oyuncuların formaları kirlenebilir.
    Oyunda çok ciddi mücadele olan bir alan olursa o bölge yoğun yağmurda çamurlaşabilir, çimenler seyrekleşebilir.
    Dünyanın sayılı kaliteli stadları dışındaki sahalarda çimlerin bozukluğu daha belirgin olabilir, cidden kahverengi alanlar olabilir.Ve yağmurda buralar çamurlaşıp topu bile tutabilir.
    Maçın oynandığı mevsim kış olarak seçildiğinde rastgele olarak kar yağışı başlayabilir, yerler ufaktan beyazlayabilir, hatta duruma göre hakem topu değiştirebilir.
    Eski oyunlardaki gibi oyuncuların taktik ekrandan koşu yapacağı doğrultu ve defans yoğunlukları ayarlanabilmeli.
    Geri paslarda kalecinin topu eline almasının tamamen önüne geçilebilir.
    Saha kenarında gözüken mikrofonların yakınlarında olan müdahaleler veya bağırışlar biraz daha fazla duyulabilir.
    Frikiklerde spider cam gibi görüntü verilebilir.Veya çeşitli pozisyonlarda olabilir.
    Sıralı çalımlar oyundan kaldırılabilir, veya yapılan çalım sayısı ile çalımların çeşitleri değiştirilebilir.Bir çok üst düzey çalımı arka arkaya yapınca sanki freestyle turnuvasındaymış gibi hissediyor insan kendini.Bunun yerine her çalımın zorluğuna göre bir puanı olabilir,
    ve tek bir tuşta bağlanabilecek çalımların belirli bir kotası olur.Böylece ya çok zor 1 çalımı koyarsınız, veya 2 adet orta zorlukta çalımı koyarsınız, veya çok basit 4 tane çalımı koyarsınız, bunun gibi kombinasyonlar yapılabilir çalım kotası içerisinde puanlarla.

Futbolculara moral unsuru eklenebilir.Daha önce bazı arkadaşların söylediği ıslıklanma etki edebilir.morali bozuk oyuncunun, veya maç içerisinde bozulan oyuncunun özellikleri geçici olarak düşebilir, daha çabuk yorulabilir.Çok basit hatalar yapanlarda moral düşebilir, mesela topu ayağının altından kaçırmak gibi.Kendi kalesine gol atan, rakibinden çok kaliteli bir çalım yiyen, tuttuğu bölge yol geçen hanına dönen oyuncuların morali düşebilir.Tam tersi olarak atılan çalımlara göre moral artabilir.Takım fark yediğinde takımdaki oyuncuların çoğunda moral düşebilir.Skoru 4-0 dan 4-1,4-2,4-3 e getiren mağlup takımın morali yükselebilir, önde olan takımın morali düşebilir.

Şimdilik benden bu kadar :D

• OYUN UZAKDOĞU KOKUYOR !

PES serisini,oyunun getirdiği tüm özellikleri kullanmasam da yıllardır severek oynuyorum ancak oyunda genel bir sorun gördüm,ki bunun üstüne sanki hiç gidilmiyor.
    Şimdi oyunda malûmunuz 20-30 stat var.Her stadın mimarisi,aslına uygun yapılmaya çalışılmış AMA oyun başlayıpta saha içine girdiğimiz zaman neredeyse her stat aynı ! Örneğin R.Madrid'in stadı BARNABEU'da baskının fazla olması gerekirken (en azından tribünlerin ambiansı değil de,yakınlığını oyun içinde hissetmeniz gerekirken) bir bakıyorsunuz Monaco Louie II stadından farkı yok.Aslında farkı olmayan şey,UzakDoğu liglerinden veya milli maçlardan hatırlayacaksınız,atmosferin Avrupa'ya göre çok zayıf kalması.Yani madem sen stadyum mimarilerini benzetmeye çalışmışsın,bunu saha zeminine çıktığımızda da anlayalım.

Örneğin bir Old Trafford'da oynadığımı HİSSEDEMİYORUM.Theatre of Dreams deniliyor ama ben halısahada oynuyor gibiyim.Old Trafford'a git oyna kardeşim diyeceksiniz belki ama bu olayı FIFA daha iyi yapıyor sanki.

Maç için seçtiğin stadyumu hissetmelisin.Nasıl ki bir Milan'a karşı oynayıp 2-3 yiyince ses etmiyorsak,stadyum olayıda maça etkisini göstermeli.Ben Amsterdam Arena'dayım,ben Münih Olimpiyat'tayım dedirtmeli.

Çok mu şey istiyoruz ya.

Bi de oyuncular aynı çizgide kalıyor hep.Öne git lan diye bekliyorum,gitmiyor.Öne gitse koşuyoluna atacağım.İlginç gerçekten.

uluslararası kupa (Dünya Kupası modu) maç yapıyorsun,maçtan önce örneğin Hollanda Yunanistan diyor..maç başladığında üstteki skor tablosunda Hol-Yun yazacağına NED-GRC yazıyor...

• 1.Bundesliga Olsun
    2.Avrupa Ligi'ni oynayabilelim
    3.Bütün Takımların Forması Oyuncuları orjinal olsun
  • Adamı fıtık eden bu hakem değiştirilsin.Oyuncunun bacağı kırılıyor hakem faul vermiyor
    Stad etkisi kaldırma seçeneği olsun.
    Şutları adam gibi tekrar düzenlesinler uzak şutlar ve çapraz şutlar etkisiz
  • ikili mücadelelerde her zaman olmasada yok sayılamayacak kadar fazla olan görünmez duvarlar 2012 de olmamalı ayrıca karambol anlarında oyuncular cidden sanal zekasız davranıyor kendine gelen topa gitsemmi gitmesemmi diye papatya falı açan futbolcular bile gördüm ayrıca oyundaki en iyi oyuncu seviyesi cidden zor olmalı en iyi oyuncu seviyesi ciddi bir zorluğa sahip değil sadece hardcore oyunculara hitap edecek kadar zor olmalı uzun paslar ara pasları defans oyuncularının bakışları arasında ortada dolanmamalı en azından bir hareket girişimi olmalı pes 2012 de paslar karşısında karambollerde boşboş bakan oyuncular görmeyelim artık
  • cogu sey guzel benim en cok ilgilendigim EFSANE OL modu oldugu icin bence bu modda biraz daha ayrinti lazim su para konusu mesela daha cok alternatif olsa harciacagimiz yerler hakkinda ve ve ve...

KESINLIKLE : butun ligler ( en azindan turkiye ligi :) konulmali yani catali genisletmeleri lazimm
  • Manuel pas mıdır nedir onu kapatabilelim sırf bunun yüzünden oyunu bilgisayardan sildim. Top defans oyuncusundayken allaha duacıyız resmen bir pas atıyorum direk rakip takımın forvetinde bu ne yaaa? hele hele top benim kaleme gelirken defans oyuncumla üstteki adama bir pas atayım diyorum direk gol yiyorum aga.Daha pes 2011 e çok sayardım da yeri değil. Hayatımda oynadığım en dandik oyun diyebilirim.

Her neyse diğer isteklere gelince... çok fazla kasmalarına gerek yok pes 5 i alsınlar yini kadroları koysunlar hakeme tam anlamıyla adam etsinler oynanışına fazla dokunmadan 3-5 iyileştirmeler yapsınlar yeter.Grafiklere dokunmasalarda olur walla.Ama dokunsalar daha ii olur :)

Bir de şu spikeri değiştirin kardeşim bu ne yaa maçta uyuyası gelio adamın capon spiker oyunla birlikte gelsin.

Lisanslarını alamasalar bile daha çok lig olsun be birader yetmio 5-6 lig artık koyun 10 15 tane lisansını yaparlar heralde yamacılar :)

Top fiziğini derhal iyileştirsinler pes 11 de balonla oynuyoruz hacı :) winning eleven 9 daki gibim zimba gibi giden toplar istiyoruz

Taraftarlar artık tribündeki yerlerini alsınlar :) Maç sesleri çok yetersiz. En azından 4 büyüklerin tezahüratları olmalı oyunda( Avrupanın büyük takımlarını söölememe gerek yok)

Aynı şekilde daha çok stat olsun 4 büyüklerin stadı da olsun

Klasik oyuncuların isimlerini de düzgün yapsınlar

3. Forma

Oyuncular sahada özürlü gibi top sürmesin çalım atmasın Winning Eleven 9 bu konuda en iyisi

Biliyorum sevgili japon kardeşlerim bunları yapmayacaksınız. Ben se hala Winning Eleven 9 oymaya devam edeceğim Winning Eleven 10/ pes 6 dan beri adam gibi oyun çıkarmıosunuz size çok kırgınım

• ister istemez galatasaray'la fenerbahce'yi kıyaslıyorum atıorum bi dia 80 lerde gezerken arda misimovic elano gibi adamlar 80 i görmemiş güç ayarları cok dengesiz
  • ben bi güç yazdım diğer arkadaslar direk fantazilerini dile getirmiş =) arkadaslar maç bu ya =)
  • spiker cidden pese zarar veriyor tamam efendi işinde gücünde bi spikerimiz var içkisi yok kumarı yok ama bi çözüm bulmak lazım maçtaki heyecanı verebilecek oyuncuyu heyecanlandıracak deli dolu bi spiker lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: previlla

* Oyun Türkçe , iyi güzel ama diğer spikerler yok sadece İngiliz spiker var. 2012 de Türkçe versiyona da diğer spikerler eklenmeli
    * İngiliz spiker inanılmaz sıkıcı ve heycansız. Maç anlatımları komple yenilenmeli ve temposu yükseltilmeli
    * Tezahuratlar komple yenilenip çeşitlendirilmeli. Fifa örnek alınıp en az EA kadar tezahuratlara önem verilmeli. Maçlarda ambiyans zayıf kalıyor bu yüzden
    * Avantaj kuralı üstünde çalışılıp avantaj sırasında oyunda gösterge olarak da gözükmeli.
    * Takımlar 3. formaya sahip olmalı. 2 forma nın yetersiz kaldıgı zamanlar oluyor
    * Saha çevresi (foto muhabırler,guvenlık vs.) ve tribünler komple geliştirilmeli,canlandırılmalı. Seyirciler hala karton gibi ve cok vasat grafıklere sahip. Saha çevresi ve yedek kulubesi sabit değil hareket halınde olmalı. Hatta kale arkalarına hareketlı kale arkası kameraları ve top toplayan cocuklar gıbı detaylar eklenmelı.
    *Onlıne da ya da offlıne modda attıgımız goller ya da dıger pozısyonları aynı Fifa da oldugu gıbı dırek oyun ıcınden tek tusla ınternete yukleyıp ınsanlarla paylasabılmemız lazım. Bu tur konularda cok gerıde oyun.

Hepsine katılıyorum dostum.Bir de penaltıları beğenmedim ben,eskilerin nesi vardı da değişti anlamıyorum.Bunların haricinde süper oyun olmuş ama:)

Edit:Dinamik hava ve Avrupa Ligi ayrı oynanabilir olsun.

Arkadaşlar oyunda hala zımba gibi şutlar var.Ama eskisi gibi her yerden ve her koşulda çekilmiyor,ki olması gereken de buydu.Pas sistemini beceremeyen arkadaşlar da lütfen oyunu bu yüzden kötülemesin.Alıştıktan sonra oyun acayip zevkli oluyor.Oyunu arcade havasından kurtaran,en önemli yenilik zaten bu pas sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelabel -- 27 Ekim 2010; 14:22:32 >

• Aşırtma için L1 ve R1 tuşu varken oyuncu neden otomatik olarak BAZI pozisyonlarda aşırtma vuruyor bunu da hala anlayabilmiş değilim, oyunun çok eksik kötü yanı var hangisini saysam ki :(
  • - Topu taca çıkmadan yakalayabilsin oyuncular!! ( bu en önemlisi benim için cıldıracam yoksa, adam topu alabilcek durumda ama alamıyo bi türlü top cıkıyo taca!! )
    - Hakemler ve yapay zeka bidaha gözden geçirilsin!!

-Bi de su penaltı olayına bi çözüm bulunsun!!
  • Benim isteğim daha mütevazi ve yapılması da kolaydır diye düşünüyorum. Yaşı kırka dayananlar bilceklerdir. Amiga'da Kick Off diye bir futbol oyunu ve pc'de de Total Soccer diye bir oyun vardı. Kamera tam üstten çekerdi ve öyle oynardık. Oynanış daha basitti. Ancak topu kontrol etmek ve şut atmak tamamen bizim elimizdeydi. Şimdik oyunlardaki gibi yarı otomatik değildi. Joystiği geri çekince aşırtma vuruş top havalnmışsa ger çektiğimizde rövaşata yapardık. Bunun gibi bir mod istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.