Şimdi Ara

PS3 salonu acmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
20.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yagokhan

25 ps3 ü 20000 ytl ye alırsın 25 tanede LG - 26LX2R buda yaklaşık 40000 ytl eder toplam 50 tane oyun alsan 5000 ytl tutar toplam masraf 65000 ytl eder dükkan masrafları hariç saati 4 milyondan günde 500 ytl alırsın yani harcadığın parayı 3-4 ayda çıkarırsın tabi kopya oyun gelince karın dahada artar bence karlı iş

en mantıklısı bu arkadas söyledi
    25 ps 3 1250 ytl Türkiye fiyati 20,000 ytl olmasada 25,000 ytl tutar
    Lcd tv'lerde arcelik 68 ekran 1,500 ytl'den 35,000 ytl peşin fiyata rahat alir belki daha hesapli fiyata
    Oyun iç dış dekarasyon masalari koltuklari falan filan en fazla 75,000 ytl Tutar

Saat ücreti 4 ytl uygun bence gunde ortalama 15 saat işlese makine başi 15 ile çarp
    225 * 4 ytl = 900 ytl bu işin beklenen tarafi ortalama gunde minumum 500 ytl birakir yer durumuna göre diyorum ben angara kızılay ve ankara demirtepe'yi baz alarak söyledim

• ben 75000 ytl veriyim dostum sen ayda bana 7500 ytl garanti et hemen acalım ustu senin olsun masraflar cıktıktan sonra ankara kızılayda ac dogru yer paran hazır...
  • kizilay karanfil sokakta acan sonrada ps3leri geri iade eden adamla gidip konusun isterseniz. sizden once dusunmus acmis ama olmamis iste.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akh3737

ben 75000 ytl veriyim dostum sen ayda bana 7500 ytl garanti et hemen acalım ustu senin olsun masraflar cıktıktan sonra ankara kızılayda ac dogru yer paran hazır...

hayatta hiç biseyin garantisi yoktur kimsede garanti bisey dememiştir
    ama madem niyetlisin böyle dalga gibi konusmuyorsan görüşelim gel saat ver görelim bakalım niyetini

Buarada kızılay karanfildeki yer bildigim kadari ps 2'ler bos durmuyor öglen akşam arasi
  • verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. anlasılan biraz daha beklemek gerekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: teamgsi

ps3 yerine x360 kafe daha mantikli, en azindan konsol ucuz ve monitore baglaniyor 1080p yada 720p olarak we serisi de cabasi.

hiç alakası yok yazdığın şeyin ps3 cafeyle
    arkadaş ps3 cafe açacam diyor sen 360 cafe aç diyorsun.peki 360 cafede hangi makına dayanacak o kadar çalışmaya belli bir süre sonra'' tüm makinalar 3 kırmızı ışık gördüğünden dolayı kapalıyız ''mı yazacak kapıdaörnek verirken adam gibi makınaları örnek verin beyler bozuk makınaları değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamerr -- 13 Şubat 2007; 22:28:38 >

• haklisin butun x360lar bozuk. sendeki duz mantik iste. o zaman kimse hicbir araba almasin hepsi yolda kalip bozuluyor nasil olsa calismaktan. cok calismaktan bozulmuyor bu konsollar bunu da hatirlatirim. en iyisi acan arkadas sen git ac sonra da battigimiz icin kapaliyiz yazarsin. daha winning eleven olmayan konsolda ps2 orjinal winning eleven calisip calismadigini bilmeden nasil bi kafe acilacak ki. resistance oynarsiniz olmadi 20 kisi aranizda. live girmiyor alet zaten dogru durust.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gamerr

quote:

ps3 yerine x360 kafe daha mantikli, en azindan konsol ucuz ve monitore baglaniyor 1080p yada 720p olarak we serisi de cabasi.

arkadaş ps3 cafe açacam diyor sen 360 cafe aç diyorsun.peki 360 cafede hangi makına dayanacak o kadar çalışmaya belli bir süre sonra'' tüm makinalar 3 kırmızı ışık gördüğünden dolayı kapalıyız ''mı yazacak kapıdaörnek verirken adam gibi makınaları örnek verin beyler bozuk makınaları değil

Arkadaş PS3 Cafe açmak istiyorsa açsın.Şuan oyun yok ama ileride oyunlar çıkacaktır mutlaka.

Ben de oslam XBOX 360 Cafe tercih ederdim,hem kopya olayı var hem de oyun yelpazesi dar değil.Şuan için.Ama bu sorunlar düşündürüyor insasnı.10 saat çalışıp bana mısınd emeyecek makina büyük çoğunlukta.Ama arkadaş bir eşy biliyor ki makina bozuk diyor....

Bozuk makina önermeyin adama.Ayıp.Tarafsız bakın olaya biraz....

• quote:

Orjinalden alıntı: mimarsinan

verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. anlasılan biraz daha beklemek gerekiyor

mimar dostum
    ps3 kafe açma fikrin sabit kalsın ama bence altyapıyı ve zemini iyi kur birde avrupa çıkışı ile birlikte oyunlar çoğalacaksenin zaten kopya oyunla işin olmaz sen oynamayacaksın oyun oynatacaksın yeterki oyun içeriği fazla olsun problem olmaz burada değer verdiğim bir iki cafe sahibi arkadaşta değerli aklıbaşında yorumlarda bulundular bence onlarada müsait bir zamanda danış ve fikirlerini al,az çok bilirsin ticaret bebe işi değildir mantıklı ve akıılı yapmazsan paranı ve itibarını kaybedebilirsin bu kadar basit

• quote:

Orjinalden alıntı: solidfb

quote:

Orjinalden alıntı: gamerr

quote:

Arkadaş PS3 Cafe açmak istiyorsa açsın.Şuan oyun yok ama ileride oyunlar çıkacaktır mutlaka.

Ben de oslam XBOX 360 Cafe tercih ederdim,hem kopya olayı var hem de oyun yelpazesi dar değil.Şuan için.Ama bu sorunlar düşündürüyor insasnı.10 saat çalışıp bana mısınd emeyecek makina büyük çoğunlukta.Ama arkadaş bir eşy biliyor ki makina bozuk diyor....

Bozuk makina önermeyin adama.Ayıp.Tarafsız bakın olaya biraz....

bu arada solid ben senin arkadaşın değilim bana arkadaş diye hitap etmeseni tanımıyorum

• Alptekin'i uğraştırmayalım fazla.Saçmalanmaya başlandı yiicene.Hangi kelimeyi enreden anlıyorsunuz.Alptekin'i uğraştırmak istemiyorum.

Ne desek gene her başlıkta zevkle 3 kırmızı deyip sigara içeceksin.Bir şey değişmiyor....

Kapansın konu.

Arkadaş PS3 Cafe'de kararlıysa açsın.Ama beklemek daha mantıklı bence.Oyun yok çünkü pek....

XBOX 360'ta şu sorun olasılığı olmas apS3'e acayip ağır basıyor.Ama bu konu insanları endişelendiriyor sadece....

3fruz da haklı.İnsanlar sırf adından gelip denerler PS3'ü.WE10 çıkınca flaan da biraz daha masraflı olsa da alırsın oyunu bolca oynar insanlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidfb -- 13 Şubat 2007; 23:22:30 >
  • Cafe için xbox360 tavsiye etmem. Sorun sadece işçilikte yada kullanılan malzemede değil, ısınma problemi biraz da donanımsal ve her makinada standart donanım bulunuyor. Bu nedenle hergün xbox'ı 10 saat üzerinde aralıksız çalıştırmak bana pek mantıklı gelmiyor cihazın sağlığı açısından. Sonuçta garantisiz bir cihaz bunu da hesaba katmak lazım. PS3 oyunları bakımından şu an için zayıf fakat henüz yaygın olmayan bir konsol, denemek isteyenler ve merak edenler yoğunluktadır. Böylece eksiğini kapatabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 13 Şubat 2007; 23:43:19 >
  • arkadaş burada ps3 cafe açmak istiyorum başlığı atıyor
    konu yine alakasız kişilerce 360 cafeyle noktalanıyor konuşulan bölümde ps3 bölümü
    sonrada birisi çıkıyor konu kilitlensin diyor bu ne yaman çelişkidir böyle anlamadım gittigidin konsolunuzu bölümünüzde yüceltin sevin okşayın beyler burası ps3 bölümü yanlış yerde seviyorsunuz konsolunuzu
    mimar dostum sanırım sen gereken mesajları aldın açarsan hayırlı olsun ps3 cafen diyorum

• solidfb sana sonuna kadar katiliyorum. bu forumda ps3-x360 icin hep ayni seyler olacak. birisi x360 bozuk dicek digeri o kadar para sokaga atilirmi dandik ps3 dicek. en ayisi bi daha yazi yazmamak.
    quote:

Orjinalden alıntı: solidfb

Alptekin'i uğraştırmayalım fazla.Saçmalanmaya başlandı yiicene.Hangi kelimeyi enreden anlıyorsunuz.Alptekin'i uğraştırmak istemiyorum.

Ne desek gene her başlıkta zevkle 3 kırmızı deyip sigara içeceksin.Bir şey değişmiyor....

Kapansın konu.

Arkadaş PS3 Cafe'de kararlıysa açsın.Ama beklemek daha mantıklı bence.Oyun yok çünkü pek....

XBOX 360'ta şu sorun olasılığı olmas apS3'e acayip ağır basıyor.Ama bu konu insanları endişelendiriyor sadece....

3fruz da haklı.İnsanlar sırf adından gelip denerler PS3'ü.WE10 çıkınca flaan da biraz daha masraflı olsa da alırsın oyunu bolca oynar insanlar....

• Kimse XBOX 360 katmadı buraya.Arkadaş öneride bulunmuş.

Şimdi burada biri XBOX bölümünde XBOX Cafe açmak istiyorum dese insanalr PS2 önermeyecek mi?Ben,sen ve birçok kişi dahil.Bunun bölümle alakası yok.Artık bırakın dar düşünmeyi.Başlığın bu bölümde olması insanların tavsiyede bulunmaması anlamına gelmez.

XBOX 360 şu aşamada kafeler için riskli diyoruz.Ama senin gibi reklam yapmadan.Her seferinde.

En azıdnan ben burada konsoıl yüceltmiyorum.Sadece oyun yelpazesi XBOX 360'da daha geniş.Ama şuan kafeler için riskli olabilir diyorum.PS3 için de erken.Ama 3fruz'un dediği gibi insanlar meraktan bile gelir oynar.HDTV falan.

Ah biraz sakin olmayı,"mantıklı" düşünebilmeyi becerebilsek.

PS bölümünde XBOX,XBOX bölümünde PS konuşulmaz olayı da saçmalık yani.

İnsanlar öneride bulunuyor.Bunun enresi suç.Ne alıp vermediğiniz var anlamıyorum.Bir de bunları söyleyen kişi XBOX bölümünde PS savunup,her başlıkta 3 kırmızı diye bağıran ve tarafsız bir kişi...

Konu kapansın dedim.Başlık kilitlensin demedim.Anlamıyorum ki nasıl okuyorsunuz mesajları....

Son olarak,PS3 Cafe ileride çok daha mantıklı.Şuan bir WE11 falan olsa konsolda hiç sorun yok.Ama açacam diyorsan bence Avrupa çıkışını bekle.Motorstorm falan da alırsın,Multi özelliği olan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidfb -- 13 Şubat 2007; 23:45:12 >

• hangi tarihten itibaren ve neden 360 bölümüne hiçbir yazı yazmadığımı sadece burada alptekin bilebilirbu konuda muhatabım kendisidir
  • Neyse uzatmaalım.ne akdar tartışsak bir şey değişmeyecek nasılsa.Arkadaşın konusu da kirlenmesin....
  • neden bu çatışma?ben iki konsolu da çok seviyorum...
  • Sayın arkadaşlar
    zamanında ben de fırsatları değerlendirip internet kafe açmıştım.
    İlk önce 10 bilgisayarla başlayıp sonra 30 bilgisayara çıkmıştım.
    Bence en önemli şey şu : herzaman olabilecklerin en kötüsünü
    düşünmek ve tüm olasılıkları hesaba katmak.

Mesela :

Bazı arkadaşlar günde 12 saat çalışsın veya 15 saat çalışsın diye
    hesap yapıyorlar.Siz dükkanı saat sabah 6'da da açsanız
    sizin kafenize gelecek ve dolduracak olan kitle öğrenci kitlesi olacağından
    maalesef asla belli bir saate kadar dükkanınızı dolduramayacaksınız.
    iş yapacağınız saatler öğrencilerin okul çıkışlarıdır.Bu bir gerçek..

Durum böyle olunca saati 5 ytl den oyun oynatamayabilrsiniz.
    Bunu da saati 3 ytl olarak düşünmek en doğrusu olur.

Ayrıca işiniz iyi gider de iyi para kazanmaya başlarsanız inanın bana
    hemen 50 metre ilerinize elemanın biri bir dükkan daha açacak ve
    sizin işlerinizi baltalayacaktır.Çünkü bizim milletimiz böyle..
    Bakar haa bu adam deli gibi kazanıyor ee kendisinde de para b.k
    gibi dur biraz da ben para kazanıyım diye sizin okadar uğraşıp didinip
    açtığınız dükkanınızın yanına veya yakınına sizden belki 500 kuruş ucuza
    müşteri potansiyelinizi kırar.

Yapacağınız ilk masraf 75000ytl sadece cihazlar için.
    Belediye ile uğraşmak ayrı bir dert.Sanırım bu tip kafeler için belediyeden
    4 veya 5 adet ekip geliyor.
    Tutacağınız kafenin tuvaletli olması gerekiyor..
    Böyle bir dükkanın kirasının da maximum 2000 ytl olduğunu düşünürsek

kabaca :
    makinalar günde tam kapasite maksimum 5 saat çalışsa = 375ytl
    ayda : 22 x 375 = 8250 ytl ( haftasonları hariç )
    8 gün haftasonu : ortalama 8 saat çalışsa = 4800 ytl

aylık toplam gelir = 13000 ytl
    Bir de kafeye kola su dondurma falan koyarsanız oradan da günde ortalama 50 ytl gelir
    toplam 1500ytl de oradan gelir

en sonunda toplam kazancınız 14500 ytl civarı olur ayda...

Gelelim giderlere :

sürekli joystik arızaları ile karşılaşacaksınız.
    Ayda ortalama 10 joystick almak zorunda kalsanız 750 ytl eder.
    Elektik parası tahminen ayda 1000 ytl 'yi geçmez.
    Su parası en fazla 50 ytl gelir
    bir de eleman çalıştırırsanız onun maaşı 800 ytl olsa
    aylık kira 2000ytl desek
    toplam gideriniz = 4600 ytl olur

elinizde kalan en kötü ihtimalle yaklaşık 10000 ytl olur ..

Anti parantez diğer olumsuzluklardan bahsetmiyorum.(haraç istemeler - cihazların arızaları )

biraz uzun oldu ama umarım yardımı olur..

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solti -- 15 Şubat 2007; 11:36:26 >

• Vay be tek solukta okudum helal sana çok güzel yazmışsın ben bir cafe acıyıms en işlet olurmu
    quote:

Orjinalden alıntı: solti

Sayın arkadaşlar
    zamanında ben de fırsatları değerlendirip internet kafe açmıştım.
    İlk önce 10 bilgisayarla başlayıp sonra 30 bilgisayara çıkmıştım.
    Bence en önemli şey şu : herzaman olabilecklerin en kötüsünü
    düşünmek ve tüm olasılıkları hesaba katmak.

Mesela :

Bazı arkadaşlar günde 12 saat çalışsın veya 15 saat çalışsın diye
    hesap yapıyorlar.Siz dükkanı saat sabah 6'da da açsanız
    sizin kafenize gelecek ve dolduracak olan kitle öğrenci kitlesi olacağından
    maalesef asla belli bir saate kadar dükkanınızı dolduramayacaksınız.
    iş yapacağınız saatler öğrencilerin okul çıkışlarıdır.Bu bir gerçek..

Durum böyle olunca saati 5 ytl den oyun oynatamayabilrsiniz.
    Bunu da saati 3 ytl olarak düşünmek en doğrusu olur.

Ayrıca işiniz iyi gider de iyi para kazanmaya başlarsanız inanın bana
    hemen 50 metre ilerinize elemanın biri bir dükkan daha açacak ve
    sizin işlerinizi baltalayacaktır.Çünkü bizim milletimiz böyle..
    Bakar haa bu adam deli gibi kazanıyor ee kendisinde de para b.k
    gibi dur biraz da ben para kazanıyım diye sizin okadar uğraşıp didinip
    açtığınız dükkanınızın yanına veya yakınına sizden belki 500 kuruş ucuza
    müşteri potansiyelinizi kırar.

Yapacağınız ilk masraf 75000ytl sadece cihazlar için.
    Belediye ile uğraşmak ayrı bir dert.Sanırım bu tip kafeler için belediyeden
    4 veya 5 adet ekip geliyor.
    Tutacağınız kafenin tuvaletli olması gerekiyor..
    Böyle bir dükkanın kirasının da maximum 2000 ytl olduğunu düşünürsek

kabaca :
    makinalar günde tam kapasite maksimum 5 saat çalışsa = 375ytl
    ayda : 22 x 375 = 8250 ytl ( haftasonları hariç )
    8 gün haftasonu : ortalama 8 saat çalışsa = 4800 ytl

aylık toplam gelir = 13000 ytl
    Bir de kafeye kola su dondurma falan koyarsanız oradan da günde ortalama 50 ytl gelir
    toplam 1500ytl de oradan gelir

en sonunda toplam kazancınız 14500 ytl civarı olur ayda...

Gelelim giderlere :

sürekli joystik arızaları ile karşılaşacaksınız.
    Ayda ortalama 10 joystick almak zorunda kalsanız 750 ytl eder.
    Elektik parası tahminen ayda 1000 ytl 'yi geçmez.
    Su parası en fazla 50 ytl gelir
    bir de eleman çalıştırırsanız onun maaşı 800 ytl olsa
    aylık kira 2000ytl desek
    toplam gideriniz = 4600 ytl olur

elinizde kalan en kötü ihtimalle yaklaşık 10000 ytl olur ..

Anti parantez diğer olumsuzluklardan bahsetmiyorum.(haraç istemeler - cihazların arızaları )

biraz uzun oldu ama umarım yardımı olur..

saygılar..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.