benim ps3 üm aralıkta sarı ışık hatası verdi. fifa da içinde kaldı. öss senesi olduğu için uraşmadım ve pek fazla araştırma şansım olmadı. acaba bu arızanın tamiri oluyomu olmuyosa ps3 ü bu haliyle yedek parça için alan yerler warmı? bir de yapılmıyosa içinde kalan oyunu nasıl çıkartabilirim ve sizce bozulmuş mudur oyun içerde?
quote:
Orijinalden alıntı: gaslan
benim ps3 üm aralıkta sarı ışık hatası verdi. fifa da içinde kaldı. öss senesi olduğu için uraşmadım ve pek fazla araştırma şansım olmadı. acaba bu arızanın tamiri oluyomu olmuyosa ps3 ü bu haliyle yedek parça için alan yerler warmı? bir de yapılmıyosa içinde kalan oyunu nasıl çıkartabilirim ve sizce bozulmuş mudur oyun içerde?
Sarı ışık hatasının çözümü var ancak aynı hatayı tekrar verebilir, oyun makinenin içerisinde kalınca bir şey olmamıştır büyük ihtimalle.
peki direk yaptırmadan satabileceğim bi yer warmı yedek parça amaçlı alan bi yer falan?
Selamlar.. Oyuna, cihaz içerisinde herhangi bir zarar görmeyecektir. Bahsettiğin arıza Ps3 Fat modellerinde son zamanlarda sıkça görülen bi vakadır. Bu daha önce Xbox360 kullanıcılar 3 kırmızı arızası diye tanımlanan arızayla kısmen aynıdır. İşlemci ve board arasındaki lehimlerin, yüksek ısınma sonucunda erimesiyle ve işlemci board arasındaki temas sorunudur. Bu sorun sağlıklı olarak onarımı mümkündür. Profesyonel BGA cihazıyla işlemcinin yerinden sökülüp lehimlerin tazelenmesi gerekir. Ve gerçek ısı değerinde anakart üzerine tekrar takılmasıyla sorun %100 giderilir.