Şimdi Ara

Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
5
Favori
20.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BigaLi_34

quote:

Orijinalden alıntı: CrazyGamerPenguin

quote:

quote:

TV olarak forumda da önerilen Sony W655 var fakat 3D'si yok (bence gerek de yok). Ben CMR 400 Hertz olan Samsung F6 serisinden olabilir diyorum. Bir TV için bütçen tam olarak ne kadar?

1750 TL kadar peki bu input lag ın kısaltılmışı var mı tv özelliklerinde gösteriyor mu bunu

Maalesef göstermiyor. İnternetten input lag değerlerine bakabilirsiniz. Fakat çoğu tv'nin de input lag değeri bulunmuyor internette. Tecrübelerle hareket etmekte fayda var.

Benim sana önereceğim panel hızı (gerçek hertz) 100 hertz olan ve mutlaka oyun modu olan bir tv. Oyun modu özelliğiyle zaten input lag değerleri hissedilmesi güç değerlere iniyor.

Tv öneri başlık altında öne çıkan marka model sony 42w655a çıktı yoğun çalıştığım için çok araştıramıyorum

40 42 inç tv başka tavsiye olarak hangi marka modeli önerirsiniz

Valla ben evde Samsung F6510 kullanıyorum PS4 ile. Gayet memnunum, tam bir ev cihazı. Sen profesyonel bir iş yapıyorsun, W655 iyi bir seçim olur gibi. Samsung'un F6650 ve F6800 modellerine de bir bak mağaza da gör derim.

• Arkadaşlar Ps3 cafe için 12 GB alsam yeterli olur mu ???
  • TV arıyorsan lg smart tv al ekran büyük ve Input lag değeri az ps3 le kullanıyorum sorun yasamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkingsong

TV arıyorsan lg smart tv al ekran büyük ve Input lag değeri az ps3 le kullanıyorum sorun yasamadım.

Lg nin hangi modelini diyorsun ?

Birde arkadaşlar 12 gb yeter mi cafe için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ankarada öğrenciyim ve ailemin etimesgutta bir dükkanı var onu değerlendirmek istiyorum. Ps cafe açmak gibi bir niyetim var. Ruhsat şartlarına uyuyor dükkan ve giriş + bodrum gibi bi güzelliği var dükkanın. Kafamdaki fikir ilk etapta 5 masayla başlamak sonra işlere göre alt kat VİP oda projeksiyon sistemi filan yapmak ve ps4 n cıkması bu sektordeki iş değişikliklerine neden olcaktır yenileme maliyetleri yüzünden.Bende işi bırakan arkadasların TV ve koltuklarını alsam kendıme gore guzel bı dekorasyonla bu işi başarabilirim diye düşünüyorum acaba sizin fikrinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • hocam yani sermaye vergi falan onlardan pek anlamam ama cafe inşallah açarsan oyun çeşitliliğine önem ver pes ve fifayla sınırlı kalma mesela çocuklar bu wwe oyunu var ona çocukların ilgisi olabilir onun dışında işte NBA meraklıları için nba2k al gt de al onun meraklısı var baya yani popüler oyunları al pes ve fifayla kalma onun dışında dükkanda cips falan sat şu içecek dolapları yok mu onlardan al onlarda iyi para kazandırır hocam işin rast gelsin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

TV olarak forumda da önerilen Sony W655 var fakat 3D'si yok (bence gerek de yok). Ben CMR 400 Hertz olan Samsung F6 serisinden olabilir diyorum. Bir TV için bütçen tam olarak ne kadar?

1750 TL kadar peki bu input lag ın kısaltılmışı var mı tv özelliklerinde gösteriyor mu bunu

Maalesef göstermiyor. İnternetten input lag değerlerine bakabilirsiniz. Fakat çoğu tv'nin de input lag değeri bulunmuyor internette. Tecrübelerle hareket etmekte fayda var.

Benim sana önereceğim panel hızı (gerçek hertz) 100 hertz olan ve mutlaka oyun modu olan bir tv. Oyun modu özelliğiyle zaten input lag değerleri hissedilmesi güç değerlere iniyor.

Tv öneri başlık altında öne çıkan marka model sony 42w655a çıktı yoğun çalıştığım için çok araştıramıyorum

40 42 inç tv başka tavsiye olarak hangi marka modeli önerirsiniz

Valla ben evde Samsung F6510 kullanıyorum PS4 ile. Gayet memnunum, tam bir ev cihazı. Sen profesyonel bir iş yapıyorsun, W655 iyi bir seçim olur gibi. Samsung'un F6650 ve F6800 modellerine de bir bak mağaza da gör derim.

İyi seçim olucak ama online bf3 gibi oyunlar oynanıyomu cafede ? Oynanıyosa w655 nokta atış olur forumlarda yazanlara bakarsak.

İnput lag olmaması için 655 iyi fakat pes13,14 fifa serisi gibi oyunlar için bu tv fazla mıdır? Birde 3d si yok 655 in ileride 3d li tv lazım olmaz mı? Tekrardan masraf çıkmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: amator ruhlu

hocam yani sermaye vergi falan onlardan pek anlamam ama cafe inşallah açarsan oyun çeşitliliğine önem ver pes ve fifayla sınırlı kalma mesela çocuklar bu wwe oyunu var ona çocukların ilgisi olabilir onun dışında işte NBA meraklıları için nba2k al gt de al onun meraklısı var baya yani popüler oyunları al pes ve fifayla kalma onun dışında dükkanda cips falan sat şu içecek dolapları yok mu onlardan al onlarda iyi para kazandırır hocam işin rast gelsin.

Eyw kardeş teşekkür ederim iyi dileklerin için oyun konusunda skıntı yok alınır hepsi fakat tv ve makinada karar veremıyorum.
    Piyasada 12 ve 500 gb ps3 var kırdırıcak olsam düşünmeden 500 alırım fakat orj oynatacagım için 160,320 gb makina arıyorum onlarında sıfırı yok.
    Tvde halledilir bi şekilde fakat en çok düşündüren beni 12 gb ps3 yeterli olur mu acaba. Oyun güncellemeleri dosyaları dataları save dosyaları falan 12 yeterli olur mu forumlarda da net bilgi bulamadım

• Makina tv almak işin en kolay yanı. Sen ruhsat işlerini halletmeden sakın olaki birşey almaya kalkma.

İşyerini hangi semtte arayacaksan o semtin bağlı olduğu belediyeye gidip ruhsat işlemleri için gereken belgeleri öğrenerek başla bu işe.

Eğlence vergisi arttı, yukarıda arkadaşların bazıları söylemiş. İlk makina 5 , sonraki her makina için 3 lira. Bu günlük ücreti, makina sayısı fazla olunca bu rakam ciddi derece sıkıntıya sokuyor.

Ben geçen aya kadar 300 ödüyorken 15 makinalı cafemin bu ay eğlence vergisi 1410 lira oldu !

Bakanlar kurulu sağolsun bara diskoya 15 lira yapıyorlar bize yüzde 500 zam zapıyorlar.

İyi araştır kardeşim öyle kolay değil bu işi kurabilmek. Heleki bu aralar iyice zorlaştırdılar. Milleti resmen kapatmaya zorluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiZZo

Makina tv almak işin en kolay yanı. Sen ruhsat işlerini halletmeden sakın olaki birşey almaya kalkma.

İşyerini hangi semtte arayacaksan o semtin bağlı olduğu belediyeye gidip ruhsat işlemleri için gereken belgeleri öğrenerek başla bu işe.

Eğlence vergisi arttı, yukarıda arkadaşların bazıları söylemiş. İlk makina 5 , sonraki her makina için 3 lira. Bu günlük ücreti, makina sayısı fazla olunca bu rakam ciddi derece sıkıntıya sokuyor.

Ben geçen aya kadar 300 ödüyorken 15 makinalı cafemin bu ay eğlence vergisi 1410 lira oldu !

Bakanlar kurulu sağolsun bara diskoya 15 lira yapıyorlar bize yüzde 500 zam zapıyorlar.

İyi araştır kardeşim öyle kolay değil bu işi kurabilmek. Heleki bu aralar iyice zorlaştırdılar. Milleti resmen kapatmaya zorluyorlar.

Tabiki ilk basta ruhsat dükkan halledilecek gerisi daha sonra yapılacak.

Dün ps cafeye gittim sahibiyle görüştüm benim haberim yok dedi hatta ordudan ps cafe sahibi beni aradı sordu dedi. Gittigim cafe sahibi sadece aylık 27 tl kdv vergisi ödüyomuş 6 ayda bir temizlik vergisi ve 3 ayda bir stopaj ödüyomuş 100 tl de muhasebeciye veriyomuş. sizin nasıl aylık 300 tl tutuyo vergiler?

Birde 12 gb ps3 alsam sıkıntı olur mu orj olucak makinalar kırdırmıcam

• quote:

quote:

Makina tv almak işin en kolay yanı. Sen ruhsat işlerini halletmeden sakın olaki birşey almaya kalkma.

Tabiki ilk basta ruhsat dükkan halledilecek gerisi daha sonra yapılacak.

Dün ps cafeye gittim sahibiyle görüştüm benim haberim yok dedi hatta ordudan ps cafe sahibi beni aradı sordu dedi. Gittigim cafe sahibi sadece aylık 27 tl kdv vergisi ödüyomuş 6 ayda bir temizlik vergisi ve 3 ayda bir stopaj ödüyomuş 100 tl de muhasebeciye veriyomuş. sizin nasıl aylık 300 tl tutuyo vergiler?

Birde 12 gb ps3 alsam sıkıntı olur mu orj olucak makinalar kırdırmıcam
    O arkadaşlar inşallah uzun süredir işletmiyorlardır. Belliki eğlence vergisinden haberleri yok. İşyerlerini kapattıklarında belediye işyeri ömrü kadar bir ücret+ faiziyle birlikte karşılar.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/12/20131218-8-1.pdf

Birde bu sadece eğlence vergisi. Muhasebe, damga vergisi ıvır zıvır onları tabiki ödüyorum. Onlar çok birşey değil ancak eğlence vergisi çok sıkıntılı. Kdv senin girdi çıktına göre değişir.

12gb çok küçük gelir. Ev kullanıcısı değilsin sonuçta, makianalara oyunların çalışabilmesi için kurulum yapacaksın. Save dosyaları oluşturulacak, update paketleri kurulacak, sen patch yükleyebilirsin vs. bu uzar gider. 12gb çok sıkıntı yaşatır. Bir gt5 kurmaya kalksan 1.5gb boyutu var. Bir ww12 1 gb'a yakın update'i var. Bence minimum 160'lık kullanmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiZZo -- 22 Ocak 2014; 0:09:08 >

• hocam tv olarak lg LA620 serisinden bakabilirsin. kaç inç istersen kodunun başına yaz.
  • kardeşim eğlence vergisini unutma.
    10 makinalı cafe için aylık ortalama 1000 lira
    15 makinalı cafe için aylık ortalama 1450 lira
    vergi ödeyeceksin. tabi bu 15 kalemden sadece 1 tanesi. aylık kdv,damga vergisi, gelir vergisi, geçici vergi, kira, stopaj vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam tabela vergisi,elektrik, su, telefon, internet, ticaret odası aidatı, muhasebe giderleri, senelik muhasebe defter masrafı, sigorta (bağkur en düşük prim aylık 370 küsür), beklenmeyen giderler ve dahası. müşteri düşürüp kolu kıracak 200 lira ps4 kolu,tamir ettirmeye kalksan eski randımanı vermez. yeni oyun çıkacak her makina için ayrı ayrı oyun alacaksın en ucuz ps4 oyun 150 lira ilk çıktığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaonline -- 22 Ocak 2014; 2:07:31 >
  • bu eğlence vergisini kimler ne kadar ödedi bugüne kadar ve hangi il ilçe belediyesi veya maliye tahsil etti bugün büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile görüştüm kimse "ps3 cafeden" böyle bi vergi alındığını bilmiyor
  • Nasıl bilmezler kardeşim. Yeni bir olay değil bu. Günlük alınacak ücreti önceden işyerinin bağlı bulunduğu belediyeler kendileri kararlaştırıyor ve metrekareye göre alıyorlardı. Artık bundan sonra resmi gazetede yayınlandığı günden itibaren bakanlar kurulu tarafından belirlenen ücrete göre belediyeler almak zorunda. Yani iş artık belediyelerden çıktı ücreti direk yasa koyucular belirliyor. Artık belediyeler sadece ücreti tahsil edebiliyorlar, kendileri ücret belirleyemiyorlar.

1 aydır belediyeye gidip geliyorum, oradaki memurlarda bu durumdan müzdarip. Adamlar bizimle alakalı birşey değil diyorlar, haklılarda resmi gazete kararına bakılırsa yazıyor orada.

Benim 2011'den beri günlük 10 lira'dan hesaplanıyordu, artık makina sayısına göre ödeyeceğim.
  • NiZZo kullanıcısına yanıt
    bir daha soruyorum hangi il ilçe belediyesi yani daha açık şekilde sorayım istanbulda hangi belediyeler
  • Anlatamıyorum galiba ?

Daha nasıl açıklayayım. Diyorumki işyerinin bağlı olduğu belediye hangisi ise orası. Ben nereden biliyim hangi belediyeye bağlı bir işyeri olduğunu.

Ben konyadayım benim işyerim selçuklu belediyesine bağlı. Sen hangisine bağlıysan oraya gideceksin.

Bu tüm belediyeler için geçerli. Birinde var birinde yok diye birşey olmaz.
  • quote:

Anlatamıyorum galiba ?

Daha nasıl açıklayayım. Diyorumki işyerinin bağlı olduğu belediye hangisi ise orası. Ben nereden biliyim hangi belediyeye bağlı bir işyeri olduğunu.

Ben konyadayım benim işyerim selçuklu belediyesine bağlı. Sen hangisine bağlıysan oraya gideceksin.

doğrudur biraz düşük zekalıyım ondan anlamadım benim gibi düşük zekalı 7 ps3 cafe 3 de internet cafe ile görüştüm onlar da bi haber istanbul büyükşehir belediyesi fatih belediyesi bahçelievler belediyesi de benimle aynı zekaya sahip onlar da anlamıyor allahtan siz varsınız aydınlattınız beni de işin kötü tarafı bu vergiyi verecek bir kurum bulamıyorum belki iflas edip kapatırsam o zaman onlar akıllanır ve geçmişe dönük isterler benden bu parayı

• quote:

Orijinalden alıntı: blackeagle15

quote:

Anlatamıyorum galiba ?

doğrudur biraz düşük zekalıyım ondan anlamadım benim gibi düşük zekalı 7 ps3 cafe 3 de internet cafe ile görüştüm onlar da bi haber istanbul büyükşehir belediyesi fatih belediyesi bahçelievler belediyesi de benimle aynı zekaya sahip onlar da anlamıyor allahtan siz varsınız aydınlattınız beni de işin kötü tarafı bu vergiyi verecek bir kurum bulamıyorum belki iflas edip kapatırsam o zaman onlar akıllanır ve geçmişe dönük isterler benden bu parayı

Söylediğine beni inandıramazsın o yüzden boşuna zamanımı çalma.

Ha hala ve inatla böyle bir verginin olur olmazını sorgulamak istersen 2 üstte sana resmi gazete yayınlanma tarihi ve dökümanınının linkini verdim zahmet olmazsa aç oku.
    Geçmişe dönük çok alındı bu vergi sonra ah vah çekip sızlanmamak için detayını iyi öğrenmek gerekir.

Bak bir aramayla geçmişe dönük nasıl borçlanmış insanlar onu bulabiliyorum. İstersen sende bana sormak yerine internette dünya kadar bilgi var araştırıp öğrenebilirsin.
    http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/11/01/bu-vergiler-5-yil-alinmayacak

• NiZZo kullanıcısına yanıt
    inansan ne olur inanmasan ne olur durum bu ayrıca yolladığın linkte ne diyor allah aşkına

5 YIL BOYUNCA ALINMAYACAK VERGİLER

Bakan Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının geneli üzerinde yapılan görüşmelerin ardından milletvekillerinin sorularına yanıt verdi.

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın bütçeye etkisi konusundaki bir soru üzerine Bakan Şimşek, söz konusu yasanın, geçmesi halinde 2013 yılına etkisinin 610 milyon lira olacağını, bu rakamın da bütçede yer aldığını bildirdi. Şimşek, ''2014 yılındaki etkisi 3 milyar 727 milyon lira, 2015 yılındaki tahmini etkisi de 4 milyar 100 milyon lira olacak'' dedi.

Bakan Şimşek, söz konusu tasarıda yer alan düzenlemeyle 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre tahsil edilen vergi ve harçların (ilan, reklam vergisi, EĞLENCE VERGİSİ, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, haberleşme, çevre ve temizlik vergisi...vs) 5 yıl süreyle alınmayacağını vurguladı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.