Şimdi Ara

Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
5
Favori
20.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackeagle15

inansan ne olur inanmasan ne olur durum bu ayrıca yolladığın linkte ne diyor allah aşkına

5 YIL BOYUNCA ALINMAYACAK VERGİLER

Bakan Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının geneli üzerinde yapılan görüşmelerin ardından milletvekillerinin sorularına yanıt verdi.

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın bütçeye etkisi konusundaki bir soru üzerine Bakan Şimşek, söz konusu yasanın, geçmesi halinde 2013 yılına etkisinin 610 milyon lira olacağını, bu rakamın da bütçede yer aldığını bildirdi. Şimşek, ''2014 yılındaki etkisi 3 milyar 727 milyon lira, 2015 yılındaki tahmini etkisi de 4 milyar 100 milyon lira olacak'' dedi.

Bakan Şimşek, söz konusu tasarıda yer alan düzenlemeyle 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre tahsil edilen vergi ve harçların (ilan, reklam vergisi, EĞLENCE VERGİSİ, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, haberleşme, çevre ve temizlik vergisi...vs) 5 yıl süreyle alınmayacağını vurguladı.

Ya kardeşim yorma beni rica ediyorum. Benim yazdıklarımla alakasız yerlere odaklanıyorsun. Oradaki yorumları okumanı bekliyordum sen gitmişsin bana neyi gösteriyorsun. O bakanın 2012 yılında yapmayı umduğu o konuları aktif hale getirdiğini sanıyormusun ?

O konular o zamanki ekonomik durumla belirtilmiş konular ancak tabiki hikaye oldu.

Sanki bu parayı ben senden alacakmışım gibi nedir derdin anlamadım. Benim çok hoşuma gidiyor bu vergiyi vermek. Zam geldikçe zevkin doruklarına çıkıyorum.

Onlar vermiş vermemiş benim umrumda da değil. Şurada arkadaş bilgi istemiş bildiğimi söylüyorum. Artık cevap yazdırma bana gözünü seveyim. Herkes bildiği gibi devam etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiZZo -- 22 Ocak 2014; 13:42:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NiZZo

quote:

inansan ne olur inanmasan ne olur durum bu ayrıca yolladığın linkte ne diyor allah aşkına

Bakan Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının geneli üzerinde yapılan görüşmelerin ardından milletvekillerinin sorularına yanıt verdi.

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın bütçeye etkisi konusundaki bir soru üzerine Bakan Şimşek, söz konusu yasanın, geçmesi halinde 2013 yılına etkisinin 610 milyon lira olacağını, bu rakamın da bütçede yer aldığını bildirdi. Şimşek, ''2014 yılındaki etkisi 3 milyar 727 milyon lira, 2015 yılındaki tahmini etkisi de 4 milyar 100 milyon lira olacak'' dedi.

Bakan Şimşek, söz konusu tasarıda yer alan düzenlemeyle 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre tahsil edilen vergi ve harçların (ilan, reklam vergisi, EĞLENCE VERGİSİ, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, haberleşme, çevre ve temizlik vergisi...vs) 5 yıl süreyle alınmayacağını vurguladı.

Ya kardeşim yorma beni rica ediyorum. Benim yazdıklarımla alakasız yerlere odaklanıyorsun. Oradaki yorumları okumanı bekliyordum sen gitmişsin bana neyi gösteriyorsun. O bakanın 2012 yılında yapmayı umduğu o konuları aktif hale getirdiğini sanıyormusun ?

O konular o zamanki ekonomik durumla belirtilmiş konular ancak tabiki hikaye oldu.

Sanki bu parayı ben senden alacakmışım gibi nedir derdin anlamadım. Benim çok hoşuma gidiyor bu vergiyi vermek. Zam geldikçe zevkin doruklarına çıkıyorum.

Onlar vermiş vermemiş benim umrumda da değil. Şurada arkadaş bilgi istemiş bildiğimi söylüyorum. Artık cevap yazdırma bana gözünü seveyim. Herkes bildiği gibi devam etsin.

bu eğlence vergisini kimler ne kadar ödedi bugüne kadar ve hangi il ilçe belediyesi veya maliye tahsil etti bugün büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile görüştüm kimse "ps3 cafeden" böyle bi vergi alındığını bilmiyor

şu mesajın üzerine elli tane laf ettin ben kim hangi belediyeye ne kadar veriyor diye sordum sen de kısaca "ben konyadayım burdaki belediyeye veriyorum bu parayı" diyebilirdin neyse dediğin gibi mesaj yazmazsan emin ol senden çok ben memnun olurum

• selamlar bilgi vereyim bende semtten semte oyun çeşitliliği değişir beşiktaşta gitar hero çok iş yapar ama diğer ilçelerde pes serisi iş yapar bf3-bf4 cod nfs v.s. heryerde iş yapmaz bu ve bu tarz oyunlar bende var cd açılmamış vaziyette duruyor çoğu bunun dışında diyelim gta aldın bir kişi bi hevesle oturur sonra bekle ki bi başkası oynasın o oyunu ki oyunlar 130 tl civarında o yüzden çevrede ne giderse onu almak lazım ayrıca ps4e de aynı açıdan yaklaşman lazım ps4 te pes serisi henüz yok pes 2015 çıkacak ve ps3e çıkan pes 2014e de bakarsak pes 2015 nasıl olacak allah bilir pes serisi yokken ps4 te ne oynayacaklar nba 2k14 belki fifa 14 nadiren diğer oyunlar ayrıca ps3 saati ortalama 3-4 lirayken ps4 saati 7-8 liradan aşağı olmayacaktır onun da etkisiyle nba fifa tarzı oyunlar için o paraları verirmi müşteri onu da düşünmen lazım 3 boyut meselesi de "heves" olur sadece müşteri için netice de pop out efect dedikleri ekrandan dışarıya çıkan efektler hiçbir oyunda varmı bilmiyorum ben daha görmedim son olarak bir yıl iş yapmayı beklememen lazım makina adedine göre de aylık giderlerin fazla olacaktır bunları hesaplayıp köşeye para koymanı tavsiye ederim ve bu işin şans işi olduğunu unutma mükemmel bi konumda mükemmel bi cafe de açsan iş yapamayabilirsin o yüzden çok da masraf yapmamaya özen göster

• Git bi tavuk dönerci aç hem kafan rahat olur hem daha cok kazanırsın, internetmiş ps kafeymiş hükümet onları bitirmek için çok ugrasıyo.
  • Lg televizyon alacaksn 2. El ps 3 leri topla temiz cook satan var pes 13 nba yeter ps 4 al 2 tane fifa 14 yeter ama iyi cukka gider xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

bu eğlence vergisini kimler ne kadar ödedi bugüne kadar ve hangi il ilçe belediyesi veya maliye tahsil etti bugün büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile görüştüm kimse "ps3 cafeden" böyle bi vergi alındığını bilmiyor

şu mesajın üzerine elli tane laf ettin ben kim hangi belediyeye ne kadar veriyor diye sordum sen de kısaca "ben konyadayım burdaki belediyeye veriyorum bu parayı" diyebilirdin neyse dediğin gibi mesaj yazmazsan emin ol senden çok ben memnun olurum

Arkadaşlar şimdi 3 tane cafeyi ziyarat ettim hiç biri öyle vergiyi ödemiyolarmış ve öyle bişey olsa cafeyi kapatıp gidelim diyolar hatta telde de resmigazete yazısını gösterdim disko bar değil burası diyolar. Bu yerlerde bagcılar bld baglı ist da. Toplamda 5-6 cafeyi gezdim haberleri bile yok.

Hatta bahçelievler bld si int ve ps cafelerine 5 yıldır ruhsat vermiyolarmış müsait olunca bahçelievler bld sinede gidicem

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaonline

kardeşim eğlence vergisini unutma.
    10 makinalı cafe için aylık ortalama 1000 lira
    15 makinalı cafe için aylık ortalama 1450 lira
    vergi ödeyeceksin. tabi bu 15 kalemden sadece 1 tanesi. aylık kdv,damga vergisi, gelir vergisi, geçici vergi, kira, stopaj vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam tabela vergisi,elektrik, su, telefon, internet, ticaret odası aidatı, muhasebe giderleri, senelik muhasebe defter masrafı, sigorta (bağkur en düşük prim aylık 370 küsür), beklenmeyen giderler ve dahası. müşteri düşürüp kolu kıracak 200 lira ps4 kolu,tamir ettirmeye kalksan eski randımanı vermez. yeni oyun çıkacak her makina için ayrı ayrı oyun alacaksın en ucuz ps4 oyun 150 lira ilk çıktığında.

Siz hangi bld baglısınız? İstanbul bagcılar bld sinde günlük vergi diye birşey yokmuş 6-7 ps cafe gezdim hiçbiri öyle bişey yok diyo mantıklımı sence diyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: BigaLi_34

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar şimdi 3 tane cafeyi ziyarat ettim hiç biri öyle vergiyi ödemiyolarmış ve öyle bişey olsa cafeyi kapatıp gidelim diyolar hatta telde de resmigazete yazısını gösterdim disko bar değil burası diyolar. Bu yerlerde bagcılar bld baglı ist da. Toplamda 5-6 cafeyi gezdim haberleri bile yok.

Hatta bahçelievler bld si int ve ps cafelerine 5 yıldır ruhsat vermiyolarmış müsait olunca bahçelievler bld sinede gidicem

Öncelikle şunu söyleyim. Konu eğlence vergisi varmı yokmuya döndü. Bu vergi geçen aya kadar yani resmi gazetede yayınlanmadan önce belediyelerin insiyatifindeydi. Yani hangi eğlence yerinden ne kadar alınacak metrekareye göre kendileri belirliyor ve ona göre alıyorlardı. Bu aydan itibaren artık bakanlar kurulu kararıyla belirtilen ücreti almak zorundalar.

Playstation cafeler bir eğlence yeri olduğu için bu vergiye tabiidir. Bunu bilmeyen cafeler ya eğlence vergisi yasalaşmadan önce açmışlar ve bildirim gitmemiş kendilerine yada açarken bildirilmemişler veyada kendileri anlamamış olabilir. Ancak bu vergi var ve alınıyor. Arkadaşlar ben 2011 yılından bu yana işletiyorum ve her ay işyerime eğlence vergisi bildirimi geliyor. Şimdiye kadar belediyelerin bazıları almıyor desek bile artık öyle bir lüksleri yok çünkü bakanlar kurulu kararıyla artık tahsilatı mecbur. Adamlar yasa çıkarmışlar hala buna yok demeyin gözünüzü seveyim.

Resmi gazetede yayınlananı dahi anlamamış o arkadaşlar. Orada ne yazıyor dikkatli incelememişlerki.

Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM

Bakın kırmızı çizgi çektiğim yer bizi ilgilendiren kısım. Gidin belediyeye cafelerin eğlence vergisi kısmıyla ilgilenen bölümlerinde çalışan arkadaşlara bu belirttiğim kısmı sorun bakalım ne diyecek size ?

Bende biliyorum bar disko değil bizim iş. Halbuki biz onlardan bile daha fazla ödeyecek duruma giriyoruz yeni yasayla. Bar vs. metrekareye göre alınıyor bizde ise makina adetine çevirdiler. Bu yüzden diyorum artık eğlence vergisi ciddi bir miktar tutuyor diye. Eski usul olsa birşey demem aylık 300 gibi birşey gelirki bu çok bir meblağa değil.

Şimdi gelip orada bilardo ve masa futbolu yazıyor, playstation cafe yazmıyor demeyin gözünüzü seveyim. Orada benzetme yapılıyor. Bunun gibi eğlence mekanları olarak belirtiliyor.

Ben bunu kafadan söylemiyorum. Bizzat gidip belediyede yetkili alandaki müdür ve yardımcılarıyla görüştüm. Adamlar iş bizden çıktı biz sadece uyguluyoruz diyorlar.

Yeterince açıkladım artık daha fazla bu konu ile alakalı etiketlemeyin beni lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiZZo -- 22 Ocak 2014; 20:25:25 >

• Bi çok kafe kapatır o zaman zaten adamların eline ayda geçen parayı vergiye verecekler, aylık olsa anlarımda günlük de nedir yav tam bi soygun.
  • Memleketin suyu çıktı iyice kendi işimizide yapamıcaz artık..

Tmm herşeye vergi alıyosun bari uçuk şekilde yapmayın bunu adam sabahtan akşama kadar basında beklicek dükkanın masraflar dısında 2-3 binlira kalıcak kalk sen 1000 tl vergi iste kirası zaten en az 1500 TL... Ben bu günlük vergi işini hiç begenmedim KESİNLİKLE ADİL DEGİLL.

He şöyle bi şart olsa

5-10 makina aylık 250 tl
    11-20 makina 500 tl
    21-30 makina 750 tl anlarım..

Zaten sen bi ton aylık kdv,damga vergisi, gelir vergisi, geçici vergi, kira, stopaj vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam tabela vergisi,elektrik, su, telefon, internet, ticaret odası aidatı, muhasebe giderleri, senelik muhasebe defter masrafı, sigorta (bağkur en düşük prim aylık 370 küsür), beklenmeyen giderler ve dahası. Bunların üzerine bide günlük vergi siz düşünün artık hiç girilmez bu işe dersiniz

Mobilden anca bu kadar Ps3 cafe işleten arkadaşlar ne düşünüyor bu konuda düşünceleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigaLi_34 -- 23 Ocak 2014; 12:52:30 >

• BigaLi_34 kullanıcısına yanıt
    sonuna kadar haklısın arkadaşım 7 senedir. bu işi yapıyorum. 3 tane cafem vardı toplamda 50 cihaz civarı ilk başlarda para kazandık yalan söylemeyelim. sonradan açılan diger kafelerle birlikte tabiki pasta bölündü gelirler düştü. ve şu anda tek kafem var digerlerini kapatmak zorunda kaldım tabiki getirisinin azlıgı yanında yoruculugunu demiyorum bile herkes tatil sen çalışırsın bir müddet sonra bayıyor zaten. birde günlük vergi işi olursa yapılacagı hiç kalmaz bizde kapatırız. son sözüm 2007 yılı saatlik ücret 4 tl 2014 yılı saatlik ücret 4 tl var git gerisini sen düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergu27 -- 23 Ocak 2014; 13:03:15 >
  • uppidi up up.
  • selam arkadaşlar hortlatmış gibi olcam ama ksra bakmayın
    bende sakaryada ps3 cafe işletmecisiyim eylence vergisi diye birşey verdiğimi hatırlamıyorum yaklaşık 5,5 senedir yapıyorum bu işi şimdiye kadar almayıp almayıp toptan almaya kalkmasın bu çakallar ....
  • Herkese merhaba,
    Ps cafe açma durumu bende de var.Bakırköyde okul yoluna doğru bir yer.5 makineyle başlamayı düşünüyorum.Dükkan benim.13m2.Ayrıca forumdaki konuyu okudum,eğlence vergisi olayını araştıracağım ancak nette araştırdığım kadarıyla anlam karmaşası var,eğlence mekanı olarak nitelendirilmiyor diye bir düşüncem var.Masa futbolu demek langırt demektir,yani sanki bu vergiyi vermesek ilerde doğabilecek olası vergi mahkemesinde anlam karmaşasından dolayı avantajlı oluruz diye düşünüyorum.Yani açık var gibi geliyor bana.Ödeyen arkadaşların hassasiyeti de doğrudur, ödemeyen arkadaşların ödememe sebepleri de mutllaka hukuksal olarak belirli bir mantığa dayanıyordur.Tabi ki yazdıklarım tamamen şu an ki düşüncelerim, araştırmalarımdan sonra benimde paylaşacağım şeyler olacaktır.

Şimdi bu vergi meselesini bir kenara bırakırsak.

Bana herhangi bir konuda fikir yazabilecek arkadaşlar var mı ?
    Tecrübe, fikir, olumlu, olumsuz...
    yani kaçta açılır kaçta kapanır, okula yakın olması avantajmıdır, tacize uğrarmıyız,içecek yasal olarak satabilirmiyiz, dışarıya masa koyabilirymiyiz.tost satabilirmiyiz.tabela vergisi şart mı ?vsvsvs

Dipnot olarak yazayım, bir firmada zaten çalışıyorum, bunu 2. bir iş olarak düşünüyorum çünkü çalıştığım sektörden ve sektörün maaşlarından memnun değilim.(2000tl)
    İlk olarak 2 işi birlikte götürüp daha sonra duruma göre hareket edeceğim.
    Dükkanın resimlerini paylaşıyorum...

Herkese şimdiden teşekkürler...
    .
     Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM Ps3 ve Ps4 CAFE AÇMAK İSTİYORUM YARDIMM

• Bmyle yerlerin batma riski yüksek oluyor. Çok iyi mekan yapmalısın?

• arkadaslar bende izmirde bir ps cafe açıyorum acaba bi tanede kineckt koysam talep olurmu.birde cam reklamı için gorel tavsiye edermisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_Slap1985

güzel konu up. bende merak ettim simdi.

Sizi bu gün BF4 te gördüm sanırım.

Dragon's Teeth haritalarından birinde Turk clan taglı ve OttomanSlap nickli biriydi.Nicki görünce şimdi geldi aklıma.

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

quote:

Dragon's Teeth haritalarından birinde Turk clan taglı ve OttomanSlap nickli biriydi.Nicki görünce şimdi geldi aklıma.

Dragon teethden hiç çıkmayız ki

• quote:

quote:

quote:

Yarın ekliyim o zaman.Denk geldikçe birlikte oynarız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yarın ekliyim o zaman.Denk geldikçe birlikte oynarız.

Hocam whatshap grubundamuz var. Arkadas sıkıntısı yasıosan pm at numaranı eklim. Biz her akşam full akarız. senide bekleriz. Psn ıd Ottoman_Slap45

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.