Şimdi Ara

PS3 vs XBOX 360 ( KARŞILAŞTIRMA ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eheheh, 360'ı aldım çoktan,ps3 te alacağım ayrı mesele o,hd-dvd,blu-ray bunlar benim için gereksiz en az bi 4-5 sene için,bi orj. dvd 30 ytl ;blu-ray,hd-dvd diskleri deneme maksadı ile alırım alırsam,şahsen orj. almak yerine yıllık 50-60 ytl live parası öderim daha iyi,zaten aylık 3-5 liraya tekabul ediyor ki aldığın zevk inan bana orj. almana bile değer.
  • Ben bundan 5 ay önce ps3 diye tutturan adamım ama görüyorum ki sony aşırıya kaçarak bizleri iyice sıkarak bu işin iyice suyunu çıkardı call of duty 3da bile xbox 360 ps3 resmen gömüyor ne kadar ilginç di mi ama gerçek fps oranlarına bir bakın
    ps3 cell işlemcisi harika ona kimsenin lafı yokda sanki xbox 360 işlemcisi teneke gibi konuşuluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: kelli felli

Eheheh, 360'ı aldım çoktan,ps3 te alacağım ayrı mesele o,hd-dvd,blu-ray bunlar benim için gereksiz en az bi 4-5 sene için,bi orj. dvd 30 ytl ;blu-ray,hd-dvd diskleri deneme maksadı ile alırım alırsam,şahsen orj. almak yerine yıllık 50-60 ytl live parası öderim daha iyi,zaten aylık 3-5 liraya tekabul ediyor ki aldığın zevk inan bana orj. almana bile değer.

E demek ki neymiş Xbox daha pahalı olabiliyormuş. Ayrıca yarın öbürgün mikrosoft popüleritesi düşünce kopya oyun işine son verecek. Şimdilik bu yönü sattırdığı için eleşmiyorlar. Bir tek FW ' e bakıyor ne de olsa.
  • Bu laf çok doğrudur gerçeği gösterseniz bile insanlar inanmaz performanslar ortada niye inanmak istemiyorsunuz ki xbox 360 çok başarılı ayrıca ps3 yenidir diyip duruyorsunuz kardeşim ps3 zamanından çok geç çıktı sırf blu-ray yüzünden oyunları zaten hazırdı ayrıca ps3 oyun geliştirmek çok para istiyor bu yüzden oyun yapımcıları xbox 360 tercih edicekler ve ediyorlarda xbox 360 ps3 geri kalan hiçbir yanı yok
  • Orjinalden alıntı: Jankat®

Alın size karşılaştırma.. Xbox 360 PS3'e ufaktan geçirivermiş..

PS3 vs XBOX 360 ( KARŞILAŞTIRMA )

PS3 vs XBOX 360 ( KARŞILAŞTIRMA )

Özellikle grafiklere bakın; Xbox 360=9.0 , PS3=7.5

Gördünüz mü ?
    Dudaklar susacak eller duracak xbox 360 oynayacak

VEEEE SON DURUM

XBOX 10 milyon barajına ramak kala
    ne vericekler acaba 10 milyoncu müşteriye vista kurulu xbox 360 olmasın
    son 39 bin xbox 360 kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 4 Aralık 2006; 22:56:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: macrolight

Bu laf çok doğrudur gerçeği gösterseniz bile insanlar inanmaz performanslar ortada niye inanmak istemiyorsunuz ki xbox 360 çok başarılı ayrıca ps3 yenidir diyip duruyorsunuz kardeşim ps3 zamanından çok geç çıktı sırf blu-ray yüzünden oyunları zaten hazırdı ayrıca ps3 oyun geliştirmek çok para istiyor bu yüzden oyun yapımcıları xbox 360 tercih edicekler ve ediyorlarda xbox 360 ps3 geri kalan hiçbir yanı yok

Şu yazıdan birşey anlamadım? Noktaları yerleştirir misin lütfen?
  • Kopya oyun işine bu saatten sonra dur diyemez microsoft,anca live olayından banlar,onu da yaparsa hiçbir avantajı kalmaz ozaman gelecekte,sonuçta rekabet bu temiz ya da kirli bir şekilde rekabet edecek,ki ben temiz olarak edeceğini hiç sanmıyorum ki buda bizim yararımıza...
  • quote:

Kopya oyun işine bu saatten sonra dur diyemez microsoft,anca live olayından banlar,onu da yaparsa hiçbir avantajı kalmaz ozaman gelecekte,sonuçta rekabet bu temiz ya da kirli bir şekilde rekabet edecek,ki ben temiz olarak edeceğini hiç sanmıyorum ki buda bizim yararımıza...

Live' dan banlar, yeni çıkan oyunlara antibilmem ne sokarsa pcde ki gibi o zaman neyleycen. geymkopywörldden patch mi çekeceksin? Tabii ki temiz şekilde rekabet edemez diğer konsollarla. Microsoft' un politikası bu. Vallla korkarım 360 larda da arkakapı vs vs vardır. Birüs falan yazmaya başlamışlardır. Ona antivirüs kur of of
  • Tiger Woods PGA Tour:bu oyun çok dandik sakın almayın paraya yazık.....
  • Birşey dikkatimi çekti, NFS Carbon'un xbox360 versiyonunda olmayıp da çok canımı sıkan ''road reflection'' özelliği PS3 versiyonunda var gördüğüm kadarıyla. HDR 'da daha iyi iş çıkarıyor demek ki ps3 gpu'su .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Kopya oyun işine bu saatten sonra dur diyemez microsoft,anca live olayından banlar,onu da yaparsa hiçbir avantajı kalmaz ozaman gelecekte,sonuçta rekabet bu temiz ya da kirli bir şekilde rekabet edecek,ki ben temiz olarak edeceğini hiç sanmıyorum ki buda bizim yararımıza...

Live' dan banlar, yeni çıkan oyunlara antibilmem ne sokarsa pcde ki gibi o zaman neyleycen. geymkopywörldden patch mi çekeceksin? Tabii ki temiz şekilde rekabet edemez diğer konsollarla. Microsoft' un politikası bu. Vallla korkarım 360 larda da arkakapı vs vs vardır. Birüs falan yazmaya başlamışlardır. Ona antivirüs kur of of

Açıkçası arkakapı olsaydı şimdiye kadar bulunması lazımdı,çünkü bildiğin gibi alet çıkalı 1 sene oldu ve buna rağmen adam gibi mod-chip çıkmış değil,kısaca sadece dvd-rom un firmware'i değiştirilerek backup oyun oynanabiliyor,yani alet tam manasıyla kırılmış değil,yeni çıkan oyunlara da anti bilmemne koyacağını sanmam koysa bile muhtemelen yeni fw update i ile düzeltilir.

• Hellmarch

quote:

Herşeyin grafik olmadığını olmayacağını umarım bir gün öğrenirsin. Windows muhabbetine hiç girme istersen. Tr' da kaç kişinin windowsa para verdiği ve neden 360' ın hala daha ülkede garanti kapsamında satılmadığının cevabını bulabilirsin.
    Tekelcilik diye birşey var istersen bence bunu biraz araştır.
    Hacker vs olayı komedi. Yahu durup dururken göçüyor ne hekırı ne kekırı. Çek internet kablosunu gene çöküyor. Bu çökmelerin bilinçli olduğu ortada.
    Sonuç olarak kimse bana Microsoft' u bana övmesin. Yok sende windows kullanıyorsun kullanma edebiyatına girmeyelim. Eminim ki içinizde sigara içip 20 sene içinde kanserden öleceğini bilen vardır. Böyle bakalım olaya. Mikrozortu kullanıyoruz ama iyi olduğu için değil. Koyunun olmadığı yerde keçiye apturaman çelebi muamelesi çekildiği için. Ha yapsınlar bütün oyunları linuxa kullanan namerttir. Dediğim gibi bu kullanma o zaman geyiği baydı bence. Orjinal kullanan kişi sayısı da belli olduğuna göre boş muhabbet.

Benim için GRAFİK herşey değil ki bu yüzden elimdeki psp yerine ds ve advance yi kullanıyorum çünkü bana çok daha fazla eğlence verebiliyor.

Tekelcilik var bu gayet iyi biliyorum araştırmama gerenk yok

Durup dururken şu zamana kadar kullandığım windows hiç çökmedi (tabii kullanıcı ilede alakalı bişey bu ) ama evimdeki 4 pc den herhangi birine en yakın tarihte kurduğum win 1.5 senedir ( donanımı değiştirsem dahi win kurmam yani taki kurulu hddde arıza durumu yada satma durumu olmadığı sürece).

Ben edebiyat yapmıyom arkadaşım öğretmen değilim ayrıca edebiyattanda nefret ederim sadece görünen köyü tarif ediyorum o kadar.sony ile pony ile mony ilede işim olmaz bana en iyisini hangisi veriyorsa direk ona
    yelkenleri açarım (tabii microsoft terazide daha baskın oluyor)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LunarGuardian -- 5 Aralık 2006; 1:35:25 >

• Arkadaslar , Fight night 'a baktımda bence hissedilecek kadar fark var.Ne bileyim PS3 teki resimde adamların kas definisyonu, damarları falan cok guzel duruyor.Özellikle dirsek kısmına bakarsanız.Ama Fight night x360 a subat ta cıkmıs, PS3 e aralıgın 5 inde.Belki bu arada oyunu ps3 için daha da guzellestirmislerdir.
    Kafam karıstı bak simdi.
  • ps3 e biraz sans verelim beyler zamana ihtiyaci var yoksa anam bacim olsun güzel makina
  • quote:

Orjinalden alıntı: zantanriyar

Arkadaslar , Fight night 'a baktımda bence hissedilecek kadar fark var.Ne bileyim PS3 teki resimde adamların kas definisyonu, damarları falan cok guzel duruyor.Özellikle dirsek kısmına bakarsanız.Ama Fight night x360 a subat ta cıkmıs, PS3 e aralıgın 5 inde.Belki bu arada oyunu ps3 için daha da guzellestirmislerdir.
    Kafam karıstı bak simdi.

dediğin gibi.biri neredeyse 1 sene once cıktı ...malum bir kac degişiklik normal... 360 o kasları damarları vs yenilikleri gosteremiyorda işte ps3 gosteriyor die bir sey yok...ona bakarsan aynı andan cıkan oyunlarda da ps3 pek bir sey gostermiyor ancak 360 fazlasını veriyor : DD bu arada endem in ana sayfaya koydugu haber

1up.com sitesi Playstation3 ve Xbox360 oyunları arasında grafik ve performans değerlendirmesi yapan bir makale yayınladı. Makalede iki konsol arasında hiçbir fark bulunmadığı, sadece Playstation3'ün Xbox360'dan 200 Dolar daha fazla olmasının nedenini Blue-Ray ve işlemci gücünden kaynaklandığı belirtilmiş...

ilginc acıklama ..eger boyleyse 1 sene beklemeye deger bir sey yok ortada (mgs4 vs geyik i yapmayın yine).. . bu arada 360 ı aldım 2006 08 07 tarihli cok hissedilir ve rahatsız edici bir ısınnma hissetmedim makinede ... cozume ulasmıs sanki :D her sey cok ama cok guzel ... simdlik demo takılıyom pgr3 kameo var ..pgr3 den kameo ya geçmek kısmet olmadı online takılıyom geceleri ve super eglenceli rakiplerle diyaloglar falan super microfon gercekten cok eglenceli ... kıya bilirsem fw yaptıracam ... 1 ay sonra .. ii oyunlar

gametag : xboxyakup umarım bir turk oyuncuyla karsılaşırımm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfclk -- 4 Aralık 2006; 23:54:59 >

• yahu goz yokmu sizde yoksa kormusunuz.xbox un terrarin detail daha guzel daha derin daha detayli..sanki daha aniso lu.nvidianin aniso we aa da atiden kotu oldugu da malum.buda konsola yansimiz.goruntu farklari ekran kartlarinin farki arkadaslar.konsolla alakasi yok.ati oyuncu dostu dememisler bosuna
  • quote:

Orjinalden alıntı: myze

quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

yahu goz yokmu sizde yoksa kormusunuz.xbox un terrarin detail daha guzel daha derin daha detayli..sanki daha aniso lu.nvidianin aniso we aa da atiden kotu oldugu da malum.buda konsola yansimiz.goruntu farklari ekran kartlarinin farki arkadaslar.konsolla alakasi yok.ati oyuncu dostu dememisler bosuna

nvidia ne peki? oyuncuları kamçılıyor mu? geforce 8800! iki tane x1900xtx gücünde. neyse zaten xbox 360'ınız alev alev yansa oh oh kış günü ne güzel ısındık dersiniz.

Bu konuyla kırmızı ışık ne alaka?Her başlığa bir iğneleme katıyorsun bu aralar....

8800 ile 1900XTX'i karşılaştırmak yanlış,çünkü ayrı kulvarda kartlar.Ati çıkartında DX 10'lu bir kart o zaman karşılaştırırsın.O zaman da Ati X1900XTX 3 tane 6800 GT gücünde de dersin yani....

+Bildiğim kadarıyla Jincx'te XBOX 360 yok....

• Yeni Ekran kartlarının xbox 360 ve ps3 güçlü olduğu doğru ancak pcde şöyle birşey var donanımı tam kapasitesiyle stabil olarak çalışmıyor 1 sene sonra eşit duruma gelirler her zaman olduğu gibi
  • Bu frame düşme nedenlerini, CELL in tek çekirdekli genel işlemciye sahip olması, yardımcı işlemcilerle senkron programlamanın çok çok zor olması, CELL in genel işlemcisi, çekirdeği diyebileceğimiz PPE nin bir sürü işle ugrasmak zorunda kalması ve kaplama memorysinin kullanım problemlerine, RSX in düşük shader performansına ve AA, HDR işlerini yine PPE üstünden yapmak zorunda olmasına baglayabiliriz.

PS3 de ne zaman düzgün oyun görürüz ? PPE ve SPE leri gerektiği gibi kullanmaya başarabilen biri çıkınca.Oyleki, farklı registerlara, düşük 73K lık L2 cachelere sahip SPE lere işleri oyle dagıtmalıki, bunların hepsi koordineli iş yaparken, yine farklı yapıdaki PPE ile sorunsuz anlaşabilmeli.Bu arada RSX 256MB lık kendine ayrılan hafıza haricinde, yine PPE ile oyle koordine çalışacakki, PPE nin hafızasınıda kaplamalar için kullanacak.Bu alışverişi yaparken oyle zamanlama olacakki, PPE den istediği anda gerekli kaplama datasını alabilecek, bekletilmeyecek.Tüm bunlar multi-thread işlemler ve elbette o kadar etkin kullanmanız mümkün degil.Tüm PPE, SPE ler sorunsuz halde, %100 etkinlikte çalışacakki o zaman 360 işlemcisini geçebilecek.Ama bu mümkünmü ? Elbette degil.Kimse %100 etkinlikte kullanamaz.Bahsettiğim şekildeki bir programlama ise çok çok üst seviyede bir iş, ve elbette zaman, para demek.Bugsız, problemsiz olacagınıda düşünürsek, oldukça uzak bir ihtimal...

Peki 360 da fark ne ? CELL den farklı 3 tane 3.2Ghz lik birbirinin aynısı çekirdeğe ve özel üretilmiş 128 bitlik registerlara sahip.1MB lık L2 cache e ortak erişim mevcut.Her çekirdek 2 adet hardware thread e sahip.Bir işi kolayca bu threadlere bölmek mümkün.Ayrıca direk erişim saglayan 512MB kaplama hafızası var.Uzun lafın kısası, Xbox360 performans açısından uzun süre PS3 den ileride olacak.
    Üstelik henüz GPU sunun unified mimarisi ve gerçek multi-thread saglayan engineler yokken.UE3 e bile GOW un bitimine yakın geldi bazı multi-thread özelliklerki o motorda 360 ın onemli 2 özelliği olan tiling ve data streaming yoktur..

Kagıt üstünde şu kadar güçlü bu kadar güçlü demeyle olmaz bu işler.Gerçek hayata bakar.Gerçeklerde ortada.IGN in para yediğini düşünenler varsa, unutmasınki IGN Sony ile PSNetwork konusunda anlaşma yapmıştır.Hadi ona güvenmediniz diyelim, açın Gamespotu oraya bakın.Onadamı güvenmediniz, açın gamerankings.com a, tüm site ortalamalarını görün..

Son birşey, Windows işletim sistemi ile, ki oldukça başarılıdır, piyasada edindiği yere ve satış rakamlarına (PS2 satış adedi :)) bakarsak, kimse 360 ı boş yere karşılaştırmasın.Ona kalırsak, 1-2 senede arıza çıkaran milyon tane Sony elektronik malzemesinide düşünerek PS2 ve PS3 boş cihazlar diyebiliriz.Az biraz tarafsız bakın.Gerçekler gün gibi ortada.Süper oyunları sundu ve hala sunuyor, daha PS3 lere çıkacakta oynanacak..Biz bitirdik turşularını kurduk RB6 in, COD3 ün, FEAR ın...Selametle

• ps3 daha iyi ama bazı oyunlarda da xbox 360
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.