Şimdi Ara

PS3 vs XBOX 360 ( KARŞILAŞTIRMA ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: korayg

Bu frame düşme nedenlerini, CELL in tek çekirdekli genel işlemciye sahip olması, yardımcı işlemcilerle senkron programlamanın çok çok zor olması, CELL in genel işlemcisi, çekirdeği diyebileceğimiz PPE nin bir sürü işle ugrasmak zorunda kalması ve kaplama memorysinin kullanım problemlerine, RSX in düşük shader performansına ve AA, HDR işlerini yine PPE üstünden yapmak zorunda olmasına baglayabiliriz.

PS3 de ne zaman düzgün oyun görürüz ? PPE ve SPE leri gerektiği gibi kullanmaya başarabilen biri çıkınca.Oyleki, farklı registerlara, düşük 73K lık L2 cachelere sahip SPE lere işleri oyle dagıtmalıki, bunların hepsi koordineli iş yaparken, yine farklı yapıdaki PPE ile sorunsuz anlaşabilmeli.Bu arada RSX 256MB lık kendine ayrılan hafıza haricinde, yine PPE ile oyle koordine çalışacakki, PPE nin hafızasınıda kaplamalar için kullanacak.Bu alışverişi yaparken oyle zamanlama olacakki, PPE den istediği anda gerekli kaplama datasını alabilecek, bekletilmeyecek.Tüm bunlar multi-thread işlemler ve elbette o kadar etkin kullanmanız mümkün degil.Tüm PPE, SPE ler sorunsuz halde, %100 etkinlikte çalışacakki o zaman 360 işlemcisini geçebilecek.Ama bu mümkünmü ? Elbette degil.Kimse %100 etkinlikte kullanamaz.Bahsettiğim şekildeki bir programlama ise çok çok üst seviyede bir iş, ve elbette zaman, para demek.Bugsız, problemsiz olacagınıda düşünürsek, oldukça uzak bir ihtimal...

Peki 360 da fark ne ? CELL den farklı 3 tane 3.2Ghz lik birbirinin aynısı çekirdeğe ve özel üretilmiş 128 bitlik registerlara sahip.1MB lık L2 cache e ortak erişim mevcut.Her çekirdek 2 adet hardware thread e sahip.Bir işi kolayca bu threadlere bölmek mümkün.Ayrıca direk erişim saglayan 512MB kaplama hafızası var.Uzun lafın kısası, Xbox360 performans açısından uzun süre PS3 den ileride olacak.
    Üstelik henüz GPU sunun unified mimarisi ve gerçek multi-thread saglayan engineler yokken.UE3 e bile GOW un bitimine yakın geldi bazı multi-thread özelliklerki o motorda 360 ın onemli 2 özelliği olan tiling ve data streaming yoktur..

Kagıt üstünde şu kadar güçlü bu kadar güçlü demeyle olmaz bu işler.Gerçek hayata bakar.Gerçeklerde ortada.IGN in para yediğini düşünenler varsa, unutmasınki IGN Sony ile PSNetwork konusunda anlaşma yapmıştır.Hadi ona güvenmediniz diyelim, açın Gamespotu oraya bakın.Onadamı güvenmediniz, açın gamerankings.com a, tüm site ortalamalarını görün..

Son birşey, Windows işletim sistemi ile, ki oldukça başarılıdır, piyasada edindiği yere ve satış rakamlarına (PS2 satış adedi :)) bakarsak, kimse 360 ı boş yere karşılaştırmasın.Ona kalırsak, 1-2 senede arıza çıkaran milyon tane Sony elektronik malzemesinide düşünerek PS2 ve PS3 boş cihazlar diyebiliriz.Az biraz tarafsız bakın.Gerçekler gün gibi ortada.Süper oyunları sundu ve hala sunuyor, daha PS3 lere çıkacakta oynanacak..Biz bitirdik turşularını kurduk RB6 in, COD3 ün, FEAR ın...Selametle

HOCAM KİTAB GİBİ YAZMIŞSIN X360 ALDIĞIMA BİKEZ DAHA SEVİNDİM

• quote:

Orjinalden alıntı: weysex

HOCAM KİTAB GİBİ YAZMIŞSIN X360 ALDIĞIMA BİKEZ DAHA SEVİNDİM

xbox360 resmi olarak Türkiye de satılmaya başlansın siz o zaman görün yer yerinden nasıl oynayacak.
  • LİNKE TIKLATIN Bİ ZAHMET

LİNK : http://forum.donanimhaber.com/m_10815791/tm.htm
  • artık herkes sıkıldı playstationdan allayıp pullayıp süsleyip püsleyip oyun çıkartıyorlar psye söyleyin bakalım psde kaç tane doğru dürüst oyun var yalnız pes tekken need for speed diğerleri fos gerçeği görün biraz
  • insanlar xbox 360 ın ii işler çıkardığına inanmıyorlar hatta inanmak istemiyorlar nasıl olur yaww ps3 nasıl olurda fark atamazken 360 ın gerisinde kalır diyorlar ama arkadaşlar gerçekler bunu gösteriyor .bırakalım üç beş sene sonra geçer fark atar laflarını hiç gerek yok ps3 devam ederken biz xbox 370 ile GOW3 oynuyor olucaz yani bişey değişmeyecek yine önde ve hep önde olacak ms para adamda güç makinada olay bitmiştir . bu arada ben wii vede ps3 de alacağım fan değilim sadece gerçekçiyim ucuz fiyata şahane grafiklerle oyun oynuyorum konsolu alırken beş yıl ilerisini düşünmedim. bu günü yaşıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: macrolight

Professional oyuncular xbox 360 kullanır
    Şefin Tavsiyesi

evet arkadaşıma katılıyorum ps3 hdtv olmasa o grafikleri biraz zor yakalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: SONYMANIA

LİNKE TIKLATIN Bİ ZAHMET

LİNK : http://forum.donanimhaber.com/m_10815791/tm.htm

Çok normal.Oyunlar o zamanki duruma göre not alıyor.O zaman bu grafikte oyun yoktu.Şimdi ise var.Fark bu....
  • selamlar,
    bence ps3 ve xbox360 arasındaki farkı gosterecek cross platform oyunlar değil o konsola ait oyunlardır.
    ps3 cıkmasının gecikmesi nedeniyle cok kan kaybetti ve kendi tekelinde olan oyunların bi kısmını ms'a bir kısmını nintendoya kaptirdi,
    ama yinede cok buyuk potansiyeli var+genelde insanlarin konsollari secmesi tum oyunlardaki grafik etc değil o konsola/oyuna duydugu sempatidir
    ben ms'a karsi ciddi bir antipati besliorm .Pc de yalnizca wow oynourm diger tum oyunlari ps2 ve psp de oynuorm.
    ps3 turkiyeye gelince elbette alacagım ve xbox360 sahibi olmak istemiorm ama bunu belirleyen sırf grafik değildir.teknolojik ustunluk/gerilik de değildir oyundan alacagınız zevktir.(Ben hala lemmings oynuorm :))

sony her zaman odedigim paranın karsılıgnı verdi,ms'a da bes kurus odemedim odesem bundan memnun kalırmıyım bilmiorm ama bir cok arkadas memnun olduguna gore, o konsol iyi bu konsol iyi demektense o oyunun bu konsol versiyonu/o konsol versiyonu iyi/kotu desek daha mantıklı olacak bence

ps:uzun mesaj için uzgunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomos -- 5 Aralık 2006; 17:52:29 >

• farklar gözle görülmüo ama ileride ps3 fark atıcak eminim
  • quote:

Orjinalden alıntı: command3000

farklar gözle görülmüo ama ileride ps3 fark atıcak eminim

Bence o kadar emin olma bir geriye bak şöyle PClerden örnek vereyim sana sende eminim evet diyeceksin
    son 2 senede PCler playstation 2 bariz şekilde üstün durumda ancak oyunların grafikleri aynı her iki sistemde de
    bunun nedenleri oyun yapımcıları ve oyun yapımcıları xbox 360 yanında bunu resmen yapımcılar söylüyorlar
  • noluyo burda ya sanki babanızın şirketleri bunlar..sakin olun beyler lütfen ikiside birbirinden güzel bu cihazların.
  • quote:

Orjinalden alıntı: potenzaturka

noluyo burda ya sanki babanızın şirketleri bunlar..sakin olun beyler lütfen ikiside birbirinden güzel bu cihazların.

Fanatiklik. FB GS BJK rekabeti gibi
  • Açıkçası multi-platform oyunlarda çok fark olacağını zannetmiyorum,anca film gibi oyun ara videoları izlettirirler bolca, asıl fark ps3 özel oyunlarda ortaya çıkacaktır.
  • Gametrailers sitesinde Call of Duty 3 X box 360 Ps3 ve Wii karsılastırma videosuna baktım ve aralarında fazla bir fark yok ama X box 360 biraz daha iyiydi acıkcası.Wii Call of Duty 3 versiyonunu soylemiyorum bile onun orda ne isi var onu bile anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 6 Aralık 2006; 3:04:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: xLNTSx

ben ocak ayında aldım 360'ı bir senedir oynuyorum gayet memnunum süper oyunları var live sistemi süper herşey dört dörtlük. Ps3 avrupada çıksın onuda alıcam oyun oynamayı seviyorum tüm konsollar beni heyecanlandırıyor ve hepsinden alabildiğimi maksimum zevki çıkartmaya bakarım, bence siz böyle aptalva gibi kavga edip taraf tutucağınıza biraz oyunlardan zevk almaya bakın bu arada dost acı söyler ama bütün internet cafe gençliği buraya dadanmış oyun sadece playstationa çıkar oynancak tek oyun futbol sananlar var hakkaten çok yanlış yoldasınız, heleki bundan 7 sene önce çıkmış bir konsolla 360ı karşılaştırmak af buyurun aptallıktan başka birşey değil ...

Bak dost! sana iki çift lafım var. Biz burada aylardır yıllardır aldığı ürünü millette alsın diye ittire kaktıra öven insanları çok gördük. E tabi millette kanıp aldılar. Sonra o arkadaşlara ağız dolusu küfür etmişlerdir sanırım. Bence sende bunlardan olma.

Herkes senin gibi zengin çocuğu olmasa gerek. Bir tanesine parası yeten en güzelini almaya çalışıyor. Ben kendi adıma kendi fikirlerimi ortaya koyuyorum. İsteyen istediğini yapmakta serbest. Burada kimsenin kafasına silah dayandığı yok.

Kavga olayı senin kendi görüşün. Sana böyle geliyordur. Nedeni de çok arkadaşlık forumlarında dolaşman olsa gerek. Çünkü orada forum ortamı belli. Biri çıkar bişiler söyler öbürü onaylar öbürü gelir teşekkür eder vs vs vs agıcık gucuk bugucuk gider bu tür forumlar. Burası üzgünüm ki öyle değil. Fikirler hakarete de varsa sonuna kadar delikanlı gibi ortaya konur. Kimis fanlık funluk der ama bence sen pek aldırma. İnsan salak değildir "aheheheyt şunnara bak babalarının şirketleri sanki" geyiklerine muhattap olmak için kassın.

Hayır burada ki bazı kişiler hariç saf içinden geçenleri yazarlar. Fikirleri neyse zikirleri de odur. 2 gün önce tekkende karı görüp "ahaha karı kızlı oyun olm bu nepçanız bu oyunu" diyip 2 gün sonra " DOA çıkmış möthiş grafikler var aha bakın hatunnarı süfer çizmişler memelere bakın hele bırt bırt bırt vik vik vik" diye topic açmazlar.

Bundan 7 sene önce çıkmış nice konsollar nice oyunlar var ki günümüzde halen oynanır. Önemli olan kişinin aldığı zevktir değil mi? Ama olmamış kendi kendini yalanlamış ve kandırmışsın.

Aptal laflarını da ilgili kişiler değerlendireceklerdir umarım. Hadi sana iyi forumlar.

• Tüm gün XBOX360 vs PS3 bıktım.Arkadaşlar kendinize gelin isteyen istediğini alır.Biri çıkar yok XBOX takıyor , gömüyor.Biri çıkar yok PS3 yine taktı gördünüzmü!Havada hakaretler uçuşur.Konsol için kavga edip birbirimize girdik.

Saçmalık , neyi kanıtlamaya çalışıyoruz anlayamadım.
  • bence de yaw ... zaten 360 ı ps3 le karsılastırmak cok mantıksız ... ps3 wii ayarında bir makine zaten grafiklere bakmıyor musunuz ... hahahah myze bu mesaja sen cvp ver kardesin ne de olsa resimlerle yorum yapıyon halen dahaaa
  • gamtrailers'ın forumu var orada aynı muhabbetler dönüyor ya şurda yazanların ingilizcesi ama aynı muhabbetler direk arkadaşlar bu provoke edici mesajları niye atıyorsunuz daha verimli şeyler hakkında fikir teatisi yapmak varken forumdan 1 ay önce aldığım keyfi alamıyorum artık yanlışsam özür dilerim
  • spydir haklısın.... valla ben oyun oynamaktan hoslanıyom o makine veya bu makine ... fnr3 hakkında grafik yorumu yapılıyor cevre vs emin ol oynarken cevre su bu bakmıyor bile insan ..acıyom eyes of tiger ı oyun oynarken agzını burnunu dagıtıyom adamın ohh ne guzell bundan aldıgım zevke yeter artar bilee..yok su bu bu ii bu kotu... param olsa ikisinide alırım ama su an xbox ve xbox 360 ım var ..oyunları da bana gore ben tercihimi xboxdan yana yaptım zamanında ps2 de kullandım ... burda cok muhebbete girim ps3 vs ile ama artık tutamıyor insan soyluyor bir seyler ...usteki mesajımda yine oyle bir durmda cıktı ... ps3 almadan gormeeden ne oldugunu tam kestiremeden orda burda millet ahkam kesiyor....xboxcılar olarak konsollarımızı seviyoruz ... ps3 yoluna xbodx yoluna kardesim... fener gs gibi bu olay..2 side sart biri olmadan bir olmaz ... tekel gibi olsa adam akıllı oynayacak oyun bulamayız adamlar kafalarına gore rastgele bir sey yapar cıkarrılar .... ben bundan sonra hicbir karsılastırma vs yorumlarda bulunmayacam eger bulunursam uzaklaştırın beni... ps3 cıkınca bomba su bu olacak deniliyordu cıktı bomba icinde patladı bunu soyleyince kotu oluyoruz ... neyse tıpppp

• peki patladı kendini bu patlama sonrasında kotarabilme şansı varmı ysfclk? yoksa battı balık yan gidermi ne diyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.