Şimdi Ara

Ps3,Xbox 360 hakkında yanlış bilinenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde eski sayfaları karıştırıyordumda bazı yanlış görüşlerle karşılaştım,eski topicleri tekrar uplamayıp burdan cevap vermek istedim.
    2 yanlış görüş var;
    1-Konsollar Pclerle benzeri kartları kullanıyor,daha güçlü grafiği veremezler.
    Bal gibide verirler arkadaşım,evet parçalar aynı olabilir ama çok önemli bir farklılık var;
    Pc'ye oyun yazanlar milyonlarca farklı pcye göre optimize yapmak zorunda;konsollardaysa tek bir makineye göre yazıyorlar oyunlarını.O yüzdendir ki 2sene sonra Ekran kartları yeni nesil serilerine geçse dahi,Ps3 o zaman eski kalıcak ekran kartı serisinde benzeri performans sergilicektir.
    Konsollara halen ram/ekran kartı gibi bileşenlerin eklenip çıkarılmamasıda bu yüzdendir,bu çok büyük bir güçtür ve konsol firmaları 3-5kuruş daha fazla kazanmak adına bunu kaybetmek istemiyorlar.
    2-Ps3'ün gücü.Her yerde Xbox360la Ps3 aynı görüntüyü veriyor denilmekte,iyi güzelde bizde "şu aşamada" farklılık beklemiyorduk.Xbox xna,Ps3 ise complex cell kodlamasını kullanarak yol alır.Bu nedir?Xbox360 şuan,1 sene sonra piyasayla birebir güzel görüntüler sunabilir bize;Ps3 ise daha güçlü makine olmasına rağmen Xbox360 kadar görüntü sunabilir bir süre daha.
    Bunun temel nedeni,Sony'nin izlediği kodlama stratejisidir.Psx,ve Ps2lerde dahi bunu kullandılar,Ps3te bunuda geliştirdiler.
    Ps2 için Gt2 oyunuyla,seneler sonra çıkan god of war2 aynı makinede çalışması bu konuyu bilmeyen biri için çok gariptir,ama işin gerçek nedeni budur.
    Ps3 büyük bir güç,ama çözülmesi zaman alıcak bir güç.Çözülmesi için bazı firmaların devreye girmesi lazım,oyun geliştirmeleri lazım,kimdir bunlar?Mgs4,Gt5 ve özellikle God of War 3.Bu tarz büyük firmalar oyunlarında bu gücü bir adım öne götürerek kullanırlar,kimi zaman developer forumlarında bunu diğer coderlarlada paylaşırlar,paylaşılmayan kısımsa zamanla çözülebilir,yeter ki adamların önlerinde bir uygulama olsun.Sözün özü,Ps3 Xbox360 aynı grafiği vermesi normaldir,ama mgs,gt,ve gof3 tarzı oyunlar çıktıkça ps3teki diğer oyunlarda kalite farkını açıcaklardır.Ha bunun yayılması ne kadar zaman alır,bence 2009 ortasında Ps3 bir kat atlama yapıcaktır,sonrası için şimdiden konuşmak saçma olur ama zaman geçtikçe kat kat artışları olucaktır belli aralıklarla.

Daha geçenlerde Gamespot Xbox720 2009sonunda,Ps4 ise 2013 sonunda gelir diye bir tahmin yürütmüştü,bunun temel nedenide bu anlattığım olaydır,günlük alıyim oynuyim tarzı makineler düşünüyorsanız Xbox daha iyi,ama alıyim senelerce oynuyim diye düşünüyorsanız Ps3 daha iyi.Ama Ps3 Xboxlive karşısında resmen eziliyor,umarım söz verdikleri gibi o açıklarını kapayabilirler..

• Yine Ps3'e "uzaydan gelen garip cisim" muamelesi yapmışsınız. Yahu ne zamanla çözülmesi. O da bir insan yapımı ve yapımcıları da nasıl kodlama yapılacağını bal gibi biliyorlar. Her ciddi oyun yapım firmasında da ayrıca Sony'den adamlar olabiliyor. Yardım etmek amaçlı. Ama bu PS'nin kodlamasının inanılmaz zor olduğu anlamına gelmiyor. İlk çıktığı zamanlarda, değişik mimarisi yüzünden böyle şeyler söylenmişti. Xbox'dan da daha zor halen bu da doğru. Ama şu alete "tanımlanmayan cisim" muamelesi yapmaktan vazgeçin artık.
  • bide şöyle bir şey war adamlar dayasa şimdi full kalite görünütüy aletin sınırlarını zorlasa 1 sene sonra ne diyeceksin aman bu alette hiç gelişmiyor hala geçen seneki görüntüler ama şimdi ne oluyor adamlar yavaş yavaş veriyor kaliteyi aa bak bu oyunda görüntü süpermiş denemek lazım daha sonra aa bak su oyun cıkmıs grafikler aşmış diyip onuda alıcaksın ve sürekli daha iyi daha güzel grafikler isticeksin sadece teknoloji degil burdaki etken foruma dikkat edersen en büyük tartısma konusu grafikler bak su oyunun grafigi sundan iyi bu geride kalmış o yüzden çöp fln gibi düşünsene bi tüm oyunlar şu an full kalite olsa 1 sene sonraki forumun halini kimse ps3 un yada xbox ın grafik kalitesinden bahsedermi
  • Cevap1, genelde katiliyorum.

Cevap2....

Birkac noktada ayni fikirde degilim.

1) X720 2009'da cikmaz
    2) Sony Ps4'unu X720'den 3-4 yil sonra cikarmaz, halen Ps3'unu 1 yil gec cikartmanin ceremesini cekiyorlar!
    3) Ps3 grafik donanimi olarak X360'in gerisinde
    4) Ps3 ve X360, 3 yil sonrada cikacak exklusiv oyunlarinda ayni grafik ayarinda oyunlar cikaracaklar...arada fark aramayin bosuna.
    5) Grafik konusunda GT5 iste O Kadar demeyin , PD'yi grafik paleti secimlerinden dolayi kutlamak lazim, Ps3 coook guclu o yuzden bu grafikleri gösterebiliyor diye degil

6) Oyun satislari su an Ps3'de X360'in 3'de 1'i. Eger bu rakam ileride artarsa o zaman multilerde de X360'a nasil ugrasiyorlarsa guzel oyunlar yapmak icin, Ps3'e de ugrasirlar. Buna Exklusivlerde dahil...Check: Heavenly Sword2 cikmayacak, Uncharted2 kagitta anlasmalari oldugu icin zoraki cikacak, satislarin cok iyi oldugundan degil!

7) Ps3'de oyun yapimcilari halen zorluk cekiyorlar X360'a nazaran...buna X360'a satilan oyun rakaminin 3'de 1 satisini elde ettiklerini hesapladikmi, neden oyun yapimcilari fazla Ps3'e kasmadiklarini anlamak, o kadarda zor degil!

8) Ps3 sahiplerine tavsiyem, bolca Ps3 oyunu alin...bu sonucta size buyuk artilar olarak geri gelecek

• quote:

Orjinalden alıntı: Geymer

Cevap1, genelde katiliyorum.

Cevap2....

Birkac noktada ayni fikirde degilim.

1) X720 2009'da cikmaz
    2) Sony Ps4'unu X720'den 3-4 yil sonra cikarmaz, halen Ps3'unu 1 yil gec cikartmanin ceremesini cekiyorlar!
    3) Ps3 grafik donanimi olarak X360'in gerisinde
    4) Ps3 ve X360, 3 yil sonrada cikacak exklusiv oyunlarinda ayni grafik ayarinda oyunlar cikaracaklar...arada fark aramayin bosuna.
    5) Grafik konusunda GT5 iste O Kadar demeyin , PD'yi grafik paleti secimlerinden dolayi kutlamak lazim, Ps3 coook guclu o yuzden bu grafikleri gösterebiliyor diye degil

6) Oyun satislari su an Ps3'de X360'in 3'de 1'i. Eger bu rakam ileride artarsa o zaman multilerde de X360'a nasil ugrasiyorlarsa guzel oyunlar yapmak icin, Ps3'e de ugrasirlar. Buna Exklusivlerde dahil...Check: Heavenly Sword2 cikmayacak, Uncharted2 kagitta anlasmalari oldugu icin zoraki cikacak, satislarin cok iyi oldugundan degil!

7) Ps3'de oyun yapimcilari halen zorluk cekiyorlar X360'a nazaran...buna X360'a satilan oyun rakaminin 3'de 1 satisini elde ettiklerini hesapladikmi, neden oyun yapimcilari fazla Ps3'e kasmadiklarini anlamak, o kadarda zor degil!

8) Ps3 sahiplerine tavsiyem, bolca Ps3 oyunu alin...bu sonucta size buyuk artilar olarak geri gelecek

dostum xbox360'ın ps3'den daha iyi grafik donanımı olduğunu söylemişsin.
    açıklarmısın nasıl ps3;'den daha iyi.
    cidden bu konuda daha iyi bilgi sahibi olmak için soruyorum
    herhangi bir art niyetim yok dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz92 -- 21 Mart 2008; 17:06:41 >

• yine aynı muhabbetler başlamış... Bununla ilgili bir sabit konumu açılsa napılsa acaba? XboX VS PS3 olarak.

Arkadaşlar her konsolun kendine göre diğerinden üstünlükleri var, benim fikrimde kümülatife vurdugumuzda TEORİK GÜÇ (yani demek istediğim görebileceğimiz güç, ileriki zaman :P) olarak PS3, XboX tan önde. Ama Pratik olarak XboX daha iyi işler çıkartıyor.. nedeni herkesin bildiği üzere kodlama kolaylıgı ve piyasaya daha erken girip bütün firmaların temel taşlarını xbox konsolu üstüne oturtmasıdır. Ama bu hep böyle devam etmeyecek, Benim Şahsi fikrim, 1 PS3, 2XboX Serisi (360 - 720) eskitiyorsa bu makine XboX dan daha iyidir. haaa XboX 720 yide alırız oynarız, o ayrı konu

bu tartışmalar uzun zamandır yapılıyor :) PS3 hakkında o kadar çok eleştiri vardı ki ilk çıktıgı zamanlarda, şimdi çoğunun yerinde yeller esiyor, yerini övgü ile bahseden sözler aldı. ileride bu daha da ilerler.

• Yine benzer muhabbetler; ama bu sefer sonuc PS3'den yana. ilk olarak en iyi grafikli oyun GT5. 1080p de bu denli kaliteli grafik verebilen bir konsol daha yok. Birkac ay sonra; Metal Gear Solid 4 geliyor bunada bir rakip yok. Suan grafik olarak da oyun olarak da PS3 daha iyi duruyor. xbox cephesinden pek beklentim yok zaten birseyler olsa bile PC'yede gelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.