Şimdi Ara

PS4 FİYATINI DÜŞÜREBİLİRİZ. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Giannizzero
    Aslında anlaşılmayacak birşey söylemiyorum ya neyse, tekrar izah edeyim.
    Sony Türkiye ve Amazon bu malı Sony'den 300 Euro'ya alıyorlar diyelim. Amazon 400 Euro'ya satıp kar ediyor. Peki Sony Türkiye 400 Euro'ya satarsa kar edebilir mi? Amazon'un ödediği vergiler ile Sony Türkiye'nin ödediği vergiler eşitse eder, ödedikleri gümrük eşitse eder. Amazon gümrük ödemiyor da Sony Türkiye ödüyorsa nasıl aynı fiyattan satmalarını beklersiniz?

400 euro ya satılmasını beklemiyorum tabii ki. sadece kimisi hesap yaparken 400 euro üzerine bizim vergileri koyun diyor. saçma kısmı orası.

vergiler bizde yüksek olabilir. ps4 ürünü bizde 500 euro, avrupada 400 euro. bu kadarının vergi olması mantıklı değil. ki öyleyse diğer elektronik ürünlerde neden bu kadar vergi farkı yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: abatrow1907

quote:

Orijinalden alıntı: qdosahame

quote:

Orijinalden alıntı: abatrow1907

ben haftaya perşembe yunanistana gideceğim için oradan alacam daha ucuza gelmiş olacak yaşasın Yunanistan'daki ekonomik kriz

Kardeş yunan'da ne kadar bende Bulgaristan'a gidiyom Yunan'a geçip alırım belki ps4. :D

valla bilmiyorum hocam ama buradaki vergi canavarlarından daha ucuza satıldığı kesin

Konsol 410 eur dostum. Ama bunun ekonomik kriz ile ilgilisi yok.Avrupa bünyesinde standart fiyattır.Bu arada stok durumu yok.Ocak ayında yeni stok gelecek.Tarih net değil şimdilik.1 yıl garanti geçerlidir.Birebir değişim yapıyorlar. Bilgin olsun dostum.Aşağıdaki siteleri inceleyebilirsin.

http://www.public.gr/cat/gaming/consoles/ps4/

http://www.plaisio.gr/games/playstation4/ps4-konsola.htm

• şu insülin direnci düşükler ve zenginler alsında adamlar para kazansın.zaten talep çokken düşmez.heleki ilk çıktığında.ancak dediklerine sonuna kadar katılıyorum.parayı zor kazanıp kolayca harcayan sabırısız bir milletiz.tam tüketiciyiz.
    stoklar şişmeye başlasın indirimleri görürürüz inşallah.bu aletin ederi 1000tl dir.ne denirse densin.yurtdışı fiyatı ortada.adamlar UK pound fiyatlarıyla bizim fiyatı belirliyorlar sanki kazandığımız 1tl ile onların 3.35tl si aynıymış gibi.ps3 ü nasılki 450tl ye aldıysak bunuda 1000 e yakın fiyata 2 oyunluda 1300 e anca almak lazım.önce arzın yeterli olması şart.
  • yohum ben yohum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero
    Aslında anlaşılmayacak birşey söylemiyorum ya neyse, tekrar izah edeyim.
    Sony Türkiye ve Amazon bu malı Sony'den 300 Euro'ya alıyorlar diyelim. Amazon 400 Euro'ya satıp kar ediyor. Peki Sony Türkiye 400 Euro'ya satarsa kar edebilir mi? Amazon'un ödediği vergiler ile Sony Türkiye'nin ödediği vergiler eşitse eder, ödedikleri gümrük eşitse eder. Amazon gümrük ödemiyor da Sony Türkiye ödüyorsa nasıl aynı fiyattan satmalarını beklersiniz?

400 euro ya satılmasını beklemiyorum tabii ki. sadece kimisi hesap yaparken 400 euro üzerine bizim vergileri koyun diyor. saçma kısmı orası.

vergiler bizde yüksek olabilir. ps4 ürünü bizde 500 euro, avrupada 400 euro. bu kadarının vergi olması mantıklı değil. ki öyleyse diğer elektronik ürünlerde neden bu kadar vergi farkı yok?

Ben de Sony Türkiye bu işte kar etmiyor demiyorum. Ama çok da fiyat kırabileceğini düşünmüyorum. 1400 olmaz da 1300 olurdu en iyi ihtimal. Zaten forumda fiyatın ne olacağı konusunda tahminler yapılırken, ben Avrupa satış fiyatlarına bakarak konsoluN 1300 TL den satılacağını (en iyi ihtimalle) tahmin etmiştim. Bunu tahmin etmek de çok zor birşey değil, bir miktar geçirecekleri baştan belliydi.

• Bence PS4 fiyatı ''ASGARİ ÜCRETİ'' geçmemeli,Almanya'da asgari ücret alan basit bir vatandaş çöpçü,garson,temizlik görevlisi 2200EURO maaşıyla çok rahat PS4 alabilir

YA BURDA????????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

Bence PS4 fiyatı ''ASGARİ ÜCRETİ'' geçmemeli,Almanya'da asgari ücret alan basit bir vatandaş çöpçü,garson,temizlik görevlisi 2200EURO maaşıyla çok rahat PS4 alabilir

YA BURDA????????????

Peki bizim ülkemizdeki asgari ücret Sony'nin umrunda mı? Asgari ücretin düşüklüğü kendi devletimizin problemidir. Tekrar söylüyorum, bizim bölgemiz Avrupa'dır ve Avrupa'da standart vergiler dahil 400€'dur konsol fiyatı. 400€ üzerine ülkenizin ekstra vergileri biner. ÖTV bir tek ülkemizde olan bir vergidir. %25 oranı vardır ve 400+(400*(25/100))=500€'dur. 500€ da bugünkü kur itibariyle 1400TL'dir. Hadi diyelim ki vergili fiyat üzerinden kar eklensin 1350 TL falandır. 400$ 400€ ve 400£ PS4'ün bölgelere göre fiyatıdır. Üzerine ek vergiler biner.

Diyelim ki ülkemizin ekonomisine göre bir fiyatladırma oldu. Bir asgari ücret fiyatına çıktı. 800 TL. O zaman Ermenistan da aynı şeyi talep eder. Adamlarda asgari ücret 150TL. Ee? daha büyük haksızlık olmayacak mı? En azından bir standart var.

• quote:

Orijinalden alıntı: xX-PSYCHOTIC-TR

Sony Mağazaları ps4 getirirken sanki satış fiyatından getiriyor vergilerden bahsediliyor
    Bilmem kaçıncı dünya ülkesiyiz, ne ilk günü sahip olabiliyoruz ne de normal fiyatından alabiliyoruz

bu ülkede bu vergıler böyle düşünceler oldugu surece bizi cok kazıklarlar. haklısın dostum katılıyorum sana
  • allahım bu günleri bana gösterdin ya....ilk defa bu bölüme açtıgım bir konu sildirilmedi ne güzel 2. günçok bilen arkadaşlarımız var malum..kendileri bilimsel ekolojik matematik jeoloji antropoloji ve anatomi den bahsediyor ki kabul edinilmesi zor playstation bölümünde havası olsun....sorun basit......zorlamayın işte....basbaya bu ülkede ithal herşeyde kazıgı basıyorlar insana .ben playstation a laf söyletmem arkadaş kovun bu adamı ne diyo bu cu kardeşler haberiniz olsun...karaborsacıya gün doguyor sizde ben veririm arkadaş babam sagolsun diyorsunuz...verin ne yapalım...satanda biliyor ne kadar isterlerse vereceginizi zatensakın itirazınız olmasın ps4 buna deger.........bu bölümde birşeyleri eleştirmek çok zor ama idare edin artık.

• kardeş sen alma zaten ps4 biz alırız sen 500'e düşmesini bekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: pspsexer

allahım bu günleri bana gösterdin ya....ilk defa bu bölüme açtıgım bir konu sildirilmedi ne güzel 2. günçok bilen arkadaşlarımız var malum..kendileri bilimsel ekolojik matematik jeoloji antropoloji ve anatomi den bahsediyor ki kabul edinilmesi zor playstation bölümünde havası olsun....sorun basit......zorlamayın işte....basbaya bu ülkede ithal herşeyde kazıgı basıyorlar insana .ben playstation a laf söyletmem arkadaş kovun bu adamı ne diyo bu cu kardeşler haberiniz olsun...karaborsacıya gün doguyor sizde ben veririm arkadaş babam sagolsun diyorsunuz...verin ne yapalım...satanda biliyor ne kadar isterlerse vereceginizi zatensakın itirazınız olmasın ps4 buna deger.........bu bölümde birşeyleri eleştirmek çok zor ama idare edin artık.

Sence Fiyat ne olmalı. Ne olursa alınabilir bir fiyata gelir. Ben daha almadım ona göre bekleiyorum fiyatın düşmesini ama nekadar olduğunda almalıyım.

• pahalımı

turkiye geneli için pahalımı : evet
    türkiye geneli bu hobi ile ilgileniyormu ? : hayır
    benim için pahalımı : hayır
    benim için önceliklimi, hobim mi : evet

ücret politikası

japonya menşeili sony firmasının türkiyedeki fiyatla bir ilgisi varmı : hayır
    sony eurasia nin bu fiyatla bir ilgisi varmı : hayır, avrupada bu ürün 399 euro.
    devletin bu fiyatla bir ilgisi varmı : maşallah devletimiz vergilerle yaşıyor, yani evet.

boykot ?
    bu ürünü boykot edilip türkiyede hiç satılmasa ne olur ücreti düşermi : hayır, stoğu ingiltereye kaydırırlar çokda güzel satarlar. dünyada bulunamıyor siz fiyat düşürmekten bahsediyorsunuz. talep olan şeyin fiyatı düşmez artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcosar -- 18 Aralık 2013; 15:49:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

800 lira Amerika fiyatı. Avrupa fiyatı üzerinden yorumlarsanız daha iyi olur. Yani 1120 TL.

380 TL si vergi ve kredi kartı komisyonu loyarak satıyorlar ve 1400 TL den satanlar mahallendeki 50 metre karelik dukkan degil turkiye icinde 100 den fazla magazası bulunan zincirler 250 TL kar etmezlerse satmalarının anlamı yok sen devletine degil halkına kukriceksin ulkedeki esnafların %99.99 u kredi kartı dısında fatura kesmiyor ve gunluk 6-7 bin ciro yapıyor cogu atıyorum 1 milyon esnaf olsa 6 bin den carparak hesapla bakalım ne kadar vergi cikiyor sonra devletine agla bu en kucuk sorun bunun gumrugu oyu suyu buyu var sen ulkede herkes devlete para yagdırıyor saniyorsun heralde ?

Bu arada sen dun ps4 , ps 3,5 gibi duruyor diyen degilmisin ne istiyon olum PS den ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aimstein -- 18 Aralık 2013; 15:57:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeaRFoX

quote:

allahım bu günleri bana gösterdin ya....ilk defa bu bölüme açtıgım bir konu sildirilmedi ne güzel 2. günçok bilen arkadaşlarımız var malum..kendileri bilimsel ekolojik matematik jeoloji antropoloji ve anatomi den bahsediyor ki kabul edinilmesi zor playstation bölümünde havası olsun....sorun basit......zorlamayın işte....basbaya bu ülkede ithal herşeyde kazıgı basıyorlar insana .ben playstation a laf söyletmem arkadaş kovun bu adamı ne diyo bu cu kardeşler haberiniz olsun...karaborsacıya gün doguyor sizde ben veririm arkadaş babam sagolsun diyorsunuz...verin ne yapalım...satanda biliyor ne kadar isterlerse vereceginizi zatensakın itirazınız olmasın ps4 buna deger.........bu bölümde birşeyleri eleştirmek çok zor ama idare edin artık.

Sence Fiyat ne olmalı. Ne olursa alınabilir bir fiyata gelir. Ben daha almadım ona göre bekleiyorum fiyatın düşmesini ama nekadar olduğunda almalıyım.

Bu 799 bekliyor 1200 gibi oldumu kacırma...

• quote:

Orijinalden alıntı: huaserk

quote:

estafurullah bıngıldak kardeş fiyat normaltabii ki bu fiyat olacak daha ucuz olacak hali yok ya.....sen ben 1500 2000 e alırım dedikten sonra kimse yahu şu ps4 ü 1000 tl den satalım millet sevinsin demez...siz önce almalısınız ki teknoloji ilerlesin..cihazlar hep önce buraya gelsin....teşekkürler.

Hayatınızda "Pazarın Kaymağını Almak" diye bir pazarlama terimi duydunuz mu?Piyasaya yeni sürülmüş bir ürüne çok büyük bir talep varken hangi işletme maksimum kar etme imkanını elinin tersiyle çevirir ki şuan diğer sektörlerde zarar eden Sony firmasına taze para akışı sağlayan bir ürününden.Türkiye fiyatına kazık diyenleri bir türlü anlayamıyor.Avrupa satış fiyatından yaklaşık 100 Euro pahalı yani 500 Euro. 2001 senesinde ekonomik kriz çıkmadan önce Bursa Asmerkez D&R mağazası PS2'yi 704$ satışa sunmuştular ki o zamanlar Dolar-TL paritesi 0,65 civarındaydı..Sony Türkiye iyi veya kötü eskisi gibi Playstation konsolunu ve oyunlarını Türk tüketicisine fahiş fiyatlara sunmuyorlar.

2007 de 300 dolarlık PS3 u 1300 den darty de kapanların gıkı cıkmıyordu.

• O kadar vergi nereye gidiyor kimse bilmiyor bizim yapacak bişeyimiz yok malesef hem askeri ücret 800 tl olsun hemde vergi %25
  • Sony merkeziyle görüştüm, "bütün arz-talep dengesini, yıllar süren araştırma-geliştirme masraflarımızı, reklam maliyetlerimizi, pazarlama hesaplarımızı, muhasebemizi falan boşverdik, Türkiye'de PS4 grevi başlarsa fiyatları %50 indireceğiz" dedi.

Adam belli bir fiyat belirlemiş dünyanın her yerinde.
    Sana göre basit. "İki tane metali, bir kaç kabloyla birbirine bağlıyorlar, sonra 50 dolara mal ettikleri cihazı 1400 TL'ye satıyorlar" diyorsun.
    Peki bu adamların bu işin ar-ge bölümü için harcadığı paralar ne olacak? Reklamları ne olacak? Bugün fuara katılıp reklam yapmak için bile bu adamlar milyon dolarları gömüyor.

Adamlar doğru olanı yapıyor. Her satıcının yapacağını yapıyor. Ben ilk başta istersem 1000 dolara satarım, düzgün bir şekilde karımı elde ederim, masrafımı karşılarım, sonra talep azalınca daha çok müşteri çekmek için fiyatları indiririm.

%20-25 seviyesinde ÖTV olmasa memleketimizde bu cihaz 1200 TL'ye yanında ikinci ds4 + fifa 14 ile birlikte verilirdi.
    Herşeyi devlete bulma diyorsun da senin aldığın ürünün üzerine %25 vergi + %18 kdv koyan devlet.

İndirimi sony'den bekliyorsan da daha çok beklersin.

Adamlar Amerika'da 1 milyon cihaz satmış, ilk 6 aylık dönemde 30 bin - 50 bin satacağı Türkiye piyasası için indirime girmeye değmez adamlar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgulbay

Sony merkeziyle görüştüm, "bütün arz-talep dengesini, yıllar süren araştırma-geliştirme masraflarımızı, reklam maliyetlerimizi, pazarlama hesaplarımızı, muhasebemizi falan boşverdik, Türkiye'de PS4 grevi başlarsa fiyatları %50 indireceğiz" dedi.

Adam belli bir fiyat belirlemiş dünyanın her yerinde.
    Sana göre basit. "İki tane metali, bir kaç kabloyla birbirine bağlıyorlar, sonra 50 dolara mal ettikleri cihazı 1400 TL'ye satıyorlar" diyorsun.
    Peki bu adamların bu işin ar-ge bölümü için harcadığı paralar ne olacak? Reklamları ne olacak? Bugün fuara katılıp reklam yapmak için bile bu adamlar milyon dolarları gömüyor.

Adamlar doğru olanı yapıyor. Her satıcının yapacağını yapıyor. Ben ilk başta istersem 1000 dolara satarım, düzgün bir şekilde karımı elde ederim, masrafımı karşılarım, sonra talep azalınca daha çok müşteri çekmek için fiyatları indiririm.

%20-25 seviyesinde ÖTV olmasa memleketimizde bu cihaz 1200 TL'ye yanında ikinci ds4 + fifa 14 ile birlikte verilirdi.
    Herşeyi devlete bulma diyorsun da senin aldığın ürünün üzerine %25 vergi + %18 kdv koyan devlet.

İndirimi sony'den bekliyorsan da daha çok beklersin.

Adamlar Amerika'da 1 milyon cihaz satmış, ilk 6 aylık dönemde 30 bin - 50 bin satacağı Türkiye piyasası için indirime girmeye değmez adamlar için.

ben sony nin kazandığına bir şey demiyorum ki anlayamamanız iginç adamlar hak ediyor...bu ülkedeki kara borsayı aratmayan fiyatını eleştiriyorum....neyse anlayan anlamıştır zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 18 Aralık 2013; 17:03:55 >

• şaka gibi , biz almayınca ucuzlayacakmı , devlet vergi indirimine mi gidecek , oyunların fiyatı düşecekmi , hayır ,Türkiye de oyun sektörü hobi olarak görülüyor , ve ülkemizde zaten xbox 360 korsan olarak biliniyor ve ps3 sahipleride takas ile illegal uğraşıyor , durum bu şekilde kimse 200 tl bir oyuna verip ülkem kazansın demez, bu devran ps4 ve xbox one içinde geçerli , çoğu kişi kırdırılmış xbox ve ps4 e yönelicek.
  • 3bine falan satabilirim isteyen varsa PM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musketeer. -- 18 Aralık 2013; 21:03:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.