Çok yakın bir arkadaşım ile birer tane PS4 aldık. Forumda ilgili konuları biraz inceledim ancak tam karar veremedim. Güncel yani şu andaki fiyatlarla bu arkadaşımla kardeşlik yaparak optimum düzeyde fayda sağlayabileceğimiz kombinasyon nedir? Örneğin benim PS4 teslim oldu akşama kuracağım, onun ki de yarın teslim oluyor. İkimiz ortak bir Plus üyeliği de alacağız. Hiç bilmeyen biri için kurarken PSN US, PSN TR, PSN HK hangi hesapları açalım.
Ya da şöyle sorayım ben akşam gider gitmez hangi hesabı açayım. Sonra yarın arkadaşım hangi ülkeden hesap açsın? Plus üyeliğini hangi ülkeden alalım.
Oyunları bu şekilde ikimiz de aynı anda oynayabiliyor muyuz? Örneğin FIFA aldık karşılıklı online oynayabilecek miyiz?
Belki tekrar tekrar sorulmuş oluyor ancak çok fazla öneri var, doğrudan bu akşam sıfırdan başlayacak (trophy, geçmiş hesap vb. olmayan) 2 PS4 sahibi en uygun şekilde oyun oynamak için ne yapmalıdır sorusuna cevap aradığım için açtım. Bir de plus üyeliğin hangi makinede durduğunun bir önemi var mı (daha doğrusu primary-secondary muhabbetleri açısından)
Herkese teşekkürler
Endonezya psn'den plus ve oyunları uygun fiyatta satın alabilirsin. Biriniz satın aldığınız hesapta oynar diğeriniz ise hesabı primary olarak aktifleştirip başka bir hesap üzerinden oynar. Fifayı tabikide karşılıklı oynayabilirsiniz
Plus kosusunda uygun fiyatlı üç psn mevcut Us,Endonezya ve Hong Kong artan kurlarla birlikte US nin de fazlaca bir esprisi kalmadı.Kendi cihazımda atif olarak kullandığım iki hesap var biri endo diğeride tr psn. Hongkong ve Endonezya psn de kredi kartları kullanılıyor benim gözümde us den daha avantajlı konumda bu iki ülke psn leride yalnız oyun alırken dikkat edilmesi gereken noktalar var bazı oyunlarda tuş kombinasyonu farkı ve region durumları olabiliyor, Türkçe içeriğede ulaşamıyorsunuz. Şimdi plus alınacak hesaptan oyunda alacak olursanız secondary kullanan cihaz sadece internet koşulu olması ile bu hesaptan farklı bir hesapta o oyunu oynayamaz ama secondary hesap kurulu cihazda farklı bir hesap plus hizmetinden yararlanabilir. Premium olan cihaz hem oyunlara hemde plusa farklı hesaptan ulaşabilir ve ofline oynayabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: kaan0101
Plus kosusunda uygun fiyatlı üç psn mevcut Us,Endonezya ve Hong Kong artan kurlarla birlikte US nin de fazlaca bir esprisi kalmadı.Kendi cihazımda atif olarak kullandığım iki hesap var biri endo diğeride tr psn. Hongkong ve Endonezya psn de kredi kartları kullanılıyor benim gözümde us den daha avantajlı konumda bu iki ülke psn leride yalnız oyun alırken dikkat edilmesi gereken noktalar var bazı oyunlarda tuş kombinasyonu farkı ve region durumları olabiliyor, Türkçe içeriğede ulaşamıyorsunuz. Şimdi plus alınacak hesaptan oyunda alacak olursanız secondary kullanan cihaz sadece internet koşulu olması ile bu hesaptan farklı bir hesapta o oyunu oynayamaz ama secondary hesap kurulu cihazda farklı bir hesap plus hizmetinden yararlanabilir. Premium olan cihaz hem oyunlara hemde plusa farklı hesaptan ulaşabilir ve ofline oynayabilir.
Şimdi plus alınacak hesaptan oyunda alacak olursanız secondary kullanan cihaz sadece internet Koşulu olması ile bu hesaptan farklı bir hesapta o oyunu oynayamaz ama secondary hesap kurulu cihazda farklı bir hesap plus hizmetinden yararlanabilir. Premium olan cihaz hem oyunlara hemde plusa farklı hesaptan ulaşabilir ve ofline oynayabilir.
Teşekkürler. Bu kısmını tam idrak edemedim. Şöyle söyleyeyim primary secondary konusunda hiç tecrübemde yok. Yani örneğin şu şekilde açıklasanız sen eve gidince iki hesap aç, yarın da o arkadaşın iki hesap açsın biri US biri TR olsun gibi. Yani böyle mi yapayım mesela? Kusura bakmayın tekrar tekrar soruyormuş gibiyim ama tam ne yapacağımı bilemedim, PS3 kullanmadım PS2 ve PS1'de kalmıştım:) Network, hesap olaylarına âşina değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: leventlert
Endonezya psn'den plus ve oyunları uygun fiyatta satın alabilirsin. Biriniz satın aldığınız hesapta oynar diğeriniz ise hesabı primary olarak aktifleştirip başka bir hesap üzerinden oynar. Fifayı tabikide karşılıklı oynayabilirsiniz
Teşekkürler.
Şöyle sorayım. Ben Burak diğer arkadaşım da Cem.
Burak akşam PS4 kutusunu açacak. İlk iş olarak Endonezya hesabı açıp bunu plus mı yapayım? Oyunu da satın alıp oynamaya başlayayım:) Başka birşey yapmama gerek var mı?
Cem de atıyorum yarın PS4 geldiğinde PSN TR açsın, sonra benim hesabımdan kendi evinde mi oynayabilecek?
Mpx_200M
kullanıcısına yanıt
Şöyle örneklendirelim şimdi siz bir ülkeden hesap açtınız plus aldınız, bu hesabı sizin cihazda ana hesap olarak tanımlarsanız primary hesap olur , hesap üzerinden alacağınız içeriklere farklı bir hesaptan ulaşırsınız, Aynı hesabı arkadaşınız kendi cihazına tanıttığı taktirde hesap secondary olur , daha sonra açacağı farklı bir hesaptan , secondary hesaptaki içeriklere ulaşamaz, bu içerikleri sadece secondary hesapta internet koşulu ile oynayabilir , fakat plus hizmetini farklı bir hesapta kullanabilir yani cihazda bir adet pri veya secondary plus hizmeti var ise farklı hesapşarda o hizmeti kullanabilir. Fifa örneğini ele alalım şimdi siz hesap açtınız fifa satın aldınız , aldığınız hesabı ana hesap olarak tanımladınız ve bu hesap primary oldu , arkadaşınızda secondary oldu siz farklı bir hesapla arkadaşınız ise secondary hesap ile karşılıklı oynayabilirsiniz