Şimdi Ara

PS4 Kardeşlik ve Dijital oyun Takas Grubu KAPATILMAMALI ( iİLGİLİ ADMİNLERİN BİLGİSİNE) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ANDREI

Nasıl bir tedbir alınabilir, somut olarak önerirseniz; üzerinde tartışalım.

Sosyolog değilim ama insana özgü davranışlar her halükarda iyisi le kötüsü ile bu konuda da karşımıza çıkıyor.

Ticaret ilişkilerinde bu tür sorunlar muhakkak ki paranın icadından beri hatta öncesinde de yaşanmıştır.
    Burada sizin bu sorunlar ile muhatap olma ya da olmama konusunda sıkıntılar yaşamanız doğal.

Burada bu işe girişenler bunun sorumluluğunun kendilerinde olduğunu bilmeli, bu bilinçle hareket etmeli.

Bu doğrultuda konunun devam etmesi sizden çok bu konuda paylaşımda bulunanların iradesinde olmalı.

Problem yaşayanların çözümü kolay değil.
    Ben tanımadığın insanlara güvenmeyi seçiyorum, tersine seçenler çoğalırsa her konuda olduğu gibi, dünya daha da yaşanmaz hale gelir.
    Yaşadığımız coğrafya da kişiliksiz, karaktersiz insanlar olacaktır. Bunları soyutlamaya devam edeceğiz.

• ANDREI kullanıcısına yanıt
    Artık gelecek kuralları kabul etmeyen çıkmaz, bu yüzden sadece telefon numarasını onaylatmış, belli bir süre üyelik tarihi olan, ve referans sahibi kişiler alışveriş yapmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan elindekinin kıymetini kaybedince anlar; konu devam ederse herkes daha yapıcı ve birbirine saygılı olmalı

• Ne guzel ucuza oyun oynuyoruz silmeyin konuyuuu

• Hocam ...
    1)Yeni üyelere sınırlama getirilmeli.
    2)Daha ilan vermesini bilmeyen üyeler var Genelde yeni üyeler oluyor adam avatar koymaya bile üşenmiş mesela.
    3)Alışverişlerde telefon numarası zorunlu olsun.
    4)Kural dışı hareket eden ilan vermede olsun veya oyunu satarken diğer hak sahibine haber vermeyenlere olsun geçici ceza verilebilir.Mesela 1 hafta alım satım yapamama gibi.
    5)Mesaj sayısı ve referans kriter alınabilir.
    6)Mevcut yönetici arkadaşa yardımcı olacak 2. bir arkadaş yönetici olabilir.

Aklıma gelen naçizane birkaç öneri

• Şimdiye kadar yaptıgım alışverişlerde hıc sorun yasamadım. Oyun alırken de starken de aynı hassasiyeti gösterdim. En ufak sorunda nedense konunun kapatılması gündeme geliyor . Adminler biraz sorumluluk alıp konuyu kapatmak yerine kurtarmanın yolunu arasınlar . (SMS onayi ile ilan açma gelse vb çözümler bulunabilir .cok mu zor yani )

• kapatılmasın
  • Kapatilirsa gercekten cok yazik olur. Kapatilmasin

• PS4 Kardeşlik başlığı kesinlikle kapatılmamalı, yeni ve katı kurallar dahilinde devamı sağlanmalıdır.
    PS4 Kardeşlik başlığı altında alış ve satış yapabilmek için üyelerin yazılı kurallarda belirtilen bazı özellikleri taşıması lazım. Bu kurallar neler olabilir derseniz;

Bu konuda arkadaşlarımız daha farklı önerilerde bulanacaktır ama eksik, doğru yada yanlış bilemiyorum benim aklıma şu fikirler geldi:

1- Daha önce satış işlemi gerçekleştirmiş ve olumlu referans almış olmak.
    Örneğin daha önce en az 1 satış işlemi gerçekleştirmiş ve bu satışlar sonrası alıcılardan olumlu referans almış olmak. Bu kurala, oyun almak isteyen üyelerin de sahip olması şartı aranacak. Ayrıca satış yapan her üye mutlaka 2. el bölümüne referans ilanı açacak ve alış yapan kişinin yorum-referans vermesi sağlanacak. Böylelikle sorunsuz satış yapan üyeler referans sayısını arttırarak güvenilirliğini referans ilanlarının sayısı ile kanıtlamış olacak.

2-Üyelik bilgilerinde Ad Soyad ve Telefon numarasının doğrulanmış olması
    Satış yada alış yapan arkadaşların profillerine girdiğimizde farklı ad soyad ile karşılaşıyoruz yada adam hiç adını soyadını yazmamış oluyor. Mutlaka bir şekilde telefon doğrulaması ve Ad Soyad bilgilerinin doğrulunun belirlenmesi lazım. Bunun için üye profillerinde ad ve soyad açık bir şekilde yazılması, yazılan bilgilerin satış yada alış yapan kullanıcılar tarafından kontrol edilmesi ve farklı bir bilgi ile karşılaştıklarında yönetici arkadaşları bilgilendirmesi lazım. Ayrıca satışlar yada alışlar sırasında mutlaka özel mesaj yoluyla telefon numaralarının paylaşılması lazım. Bu konuda telefon numarasını paylaşmayan yada paylaşmak istemeyen kullanıcıların yine yönetici arkadaşlara bildirilmesi lazım.

3-Bu konu ile ilgilenen birden fazla yönetici bölüm yetkilisi olması lazım.
    Mustafa Bey elinden gelen tüm gayreti gösteriyor, kendisine teşekkür ediyoruz ama sürekli ve etkili bir kontrol mekanizması için birden fazla yetkili şart...

Aşağıdaki kural biraz ütopik gelebilir ama yine de yazayım:
    4-Güvenilir bir hesap kurtarma kasası oluşturulabilir.
    Hesabın ilk sahibi olan hesabı açan kişiler yada tüm e-mail bilgilerine sahip olan kişiler ellerindeki oyunun primary veya secondary hakkını satmak istediklerinde hesabın e-mail, gizli soru vb bilgilerini Özel Mesaj yoluyla yada e-mail yoluyla herkesin tanıdığı güvenebileceği ve bu işi yapmaya gönüllü olabilecek bir yönetici arkadaşa gönderebilir. Bu şekilde tüm bilgiler güvenilir bir havuzda yada kasada toplanarak, gerektiğinde, önemli bir sıkıntı yada dolandırıcılık olayı olduğunda kasa sahibi yönetici arkadaş vasıtasıyla hesabın şifresi sıfırlanarak hak sahiplerinin mağduriyeti giderilmiş olacaktır. Ayrıca çift hak olarak satışı yapılan hesaplar için mutlaka e-mail, gizli soru bilgilerinin de paylaşılması şartı getirilmelidir.

Benim aklıma gelen öneriler şimdilik bunlar.

• Referans sistemini ben ısrarla istiyorum hocam, bu konuda adım atılabilir tekrar. Üst yönetim buna bir kesinlik kazandırabilir. Öte yandan daha başka bir sürü öneri gelecektir bu başlık sayesinde. Asla unutulmaması gereken bir şey var, konu tamamen kapatılsa dahi bu hepimizin iyiliği için olur.

Bazı şeylerin ardı arkası kesilmiyor ne yazık ki, ağır şartlar getirilirse konuda gelişme gözlenebilir. Fakat konu kapatılsa bile alışveriş bitmiş olmayacak. Yinede forumun ve bölümün formatını bozmayacak şekilde yaptırımlar uygulanabilir.
  • Konunun kapatılmaması gerekiyor konu kapanırsa bir kaos ortamı olabilir çoğu insanne yapıcağını bilemeyip kendini koruma amaçlı şifre değiştirebilirler veya bir sürü sorun konun kapatılması sonucunda yönetimin daha çok başı ağrır diye düşünüyorum konuya bi güncelleştirme yapıp sorunları halledicek kurallar getirilmesi gerekiyor.Bunun başında bazıları mesaj sayısı demiş ona katılmıyorum ben çünkü kendim adına habire bişeyler yazAmıyorum forumu saha çok oyun alım satımı ve oyunlar için kullanıyorum başka kurallar getirilebilir referans , telefon numarası vs aklıma bunlar geliyor ama lütfen konuyu kapatmayın ceza verilecekse bireysel ceza verilsin direk topluma ceza vermek adil değil çünkü herkese iyi günler.

• kapatılmasın
  • Konu açık kalacak. Konu hakkında alınan kararlar ve yeni işleyiş için:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=106477717

Çift başlı gidilmemesi için, bu konuyu kilitliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.