Merhabalar, benim bir PS4 Pro cuh-7016 serim var. malum bu cihazda özellikle belli oyunlarda ciddi bir fan sesi sorunu oluyor. bende buna çözüm oluşturması için thermal grizzly kryonaut macun, arctic mx-4 termal pad aldım. ayrıca fan soğutucu olarak şu cihazı aldım; www.n11.com Dobe PS4 Pro Fan Fiyatları ve Özellikleri https://www.n11.com/urun/dobe-ps4-pro-fan-3042697?magaza=raisingstaroyunhenüz hepsi gelmedi. ancak sormak istediğim asıl konu bunlara ek olarak yeni bir fan alsam mı diye düşünüyorum. sizce ps4 pro için fan değişimi mantıklı mı? almayı düşündüğüm fan şu; amazon Bewinner Yedek dahili CPU soğutucu fan soğutucu taşınabilir dahili fan, PS4 için yedek parça, PS4 Pro 7000-7500 PS4-1100 oyun konsolu için https://www.amazon.com.tr/Bewinner-so%C4%9Futucu-ta%C5%9F%C4%B1nabilir-7000-7500-PS4-1100/dp/B07NMKZKVC/ref=sr_1_6?crid=3NDVBNLR46OVE&keywords=ps4+pro+fan&qid=1666037260&qu=eyJxc2MiOiIxLjk4IiwicXNhIjoiMS41MCIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&sprefix=ps4+pro+fan%2Caps%2C176&sr=8-6foruma uygun bir dil kullandım mı bilmiyorum zira yeni üye oldum. özellikle playstation ve futbol konularında aktif olmayı düşünüyorum. iyi forumlar :) |
PS4 Pro Fan Değişimi
-
-
Yeni nesil oyunlarda yada spesifik oyunlarda fanin cok ses yapmasi ve cihazin isinmasi normal. Ek bir sey almak gerekli degil bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Alıntı
metni:Yeni nesil oyunlarda yada spesifik oyunlarda fanin cok ses yapmasi ve cihazin isinmasi normal. Ek bir sey almak gerekli degil bence bazı eski nesillerdede sorun yapıyor. örneğin mantıken yapmaması gereken ( standart kasam yapmıyordu) detroit-infamous second son-spiderman gibi oyunlarda. kaliteli termal macun ve pad çözüyor aslında ama kısa sürüyor. şimdi daha önce kullandığım macundan daha iyi olan grizzly aldım. üstüne fan soğutucu. fan'ı da değiştirsem çok daha etkili ve uzun süreli fayda sağlar diye düşünüyorum. fanla ilgili yabancıların yorumları çok iyi. türkiyede pek bilinmiyor sanırım çünkü türk kullanıcılardan yorum göremedim.
-
5 senedir ps4 kullaniyorum, bir tek bile olsun macun falan degismedim. Cihaz hâlâ ilk günkü gibi
Aslında 7-8 ayda bir termal macun yenilemek faydalı oluyor. şöyle örneklendireyim;
ps4 pro'mu temmuz 2021'de aldım. 2.el ama az kullanılmıştı.
bazı sağlam oyunlarda aşırı bağırıyordu cihaz. geçtiğimiz aralık ayında arctic marka termal macun ve pad alıp uyguladım. içini açmışken fan temizliği filanda yapıldı ve 2 ay boyunca cihazın sesi ya tamamen kesik oldu ya da çok az düzeyde ses geldi.
şimdi aldığım macun çok daha iyi deniliyor. ve üstüne bir de fan soğutucu aldım. bakalım bu ne kadar etki edecek.
mafia 1 definitive edition aldım umarım sessiz sedasız oynarım. o bitince de daha önce 2 kez bitirdiğim marvel's spider-man'i yine oynamayı planlıyorum.
-
Fanlarda belli miktar etki eder muhtemelen ancak macundu fandı vs toplamda ne kadar masraf olacak? Ps5 e geçin olmadı?
İlla uğraşmak isterseniz:
https://linustechtips.com/topic/1198172-ps4-pro-cooling-mod/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu arkadaş da biraz fazla uçmuş
ben sadece fan değişimi yapıp yapmamakta kararsızım.
ps5 istemiyorum. ayrıca ekonomik bakarsak ta eğer fan da alırsam maliyeti toplam 1200-300 civarı bir şey olacak.
-
Bu modu ben yapmıştım. İlk nesil ps4 pro modeli vardı bende ama oyunlarda özellikle rdr2 gibi oyunlarda fanı çok fazla ses çıkartıyordu. Ondan sonra youtube'da neler yaparım diye araştırdım, işte yeni kasaların fanı nasıl ? onların fan gürültüsü en durumda ? birtane youtube videosu vardı kanalı hatırlamıyorum adam eski ilk nesil pro'a son nesil pro fanı takıyordu ve ciddi ses farkı oluyordu. Bende onun gazına gelip çinden fanı sipariş ettim. Zaten fan yapraklarından farkı anlarsınız ilk nesil prolardaki fanın yaprakları düz giderken sonrakilerde oval gidiyor. Fan geldi macunu değiştirdim tabi o öncelik zaten sonra da fanı taktım baya fark olmuştu. Ama o aldığın dope soğutucunun pek bir işlevi yok bilesin çok değmiyor. Onu bence iade et derim.
-
PS5 istemiyorum derken maddi açıdan dolayı mı yoksa gereksiz mi görüyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gereksiz görüyorum. maddi durumumda iyi ama ps5 de çok aşırı pahalı.
-
hocam baya detaylı güzel cevap vermişsin teşekkür ederim. fanı nereden sipariş ettin acaba?
-
Ps4 zaten omrunu coktan doldurmus bir cihaz boyle gereksiz masraflarla ugrasma derim. Ama ekipmanlari kullandiktan sonra bizlerle deneyimlerini paylasirsin 👍
Önemli değil dostum. 2019 temmuz ayında aliexpress'den 18 dolara almışım. 18 lira da kapıda gümrük vergisi ödemiştim.
aliexpress.com482.49TRY |Cuh 7000Bb01 dahili dizüstü soğutma fanı sony Playstation 4 Ps4 Pro 7000 7500 6X29Frs cpu soğutucu Fan|Fanlar| - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/2251832824807712.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=USLinkte vereyim ama satışa kapalı. Bu arada ps4 lerin pro dahil üst tablası çıkıyor, bende evde kediler olduğu için oynuyorlar yoksa üst tablasını da açıp kullanabilirsin çok basit vidasız açılıyor fan direkt havayı çekebiliyor daha iyi soğutuyor.
-
benim paylaştığım için amazon da yorumlar olumlu. alsam mı acaba? madem ciddi etki ediyor.
-
Gene tabi ısınıyor fan sesi var. Ama birinde jet motoru gibi ses varken bu fan değişiminden sonra o jet motoru sesi yerini biraz elektrik süpürgesi sesine bıraktı. Değişimini için yalnız cihazı tamamen dağıtıyorsun. Bilmediğin birşey ise daha önce yapmadıysan o topa girme derim.
-
ben yapmıyorum. tanıdık bir ps cafe sahibi var bu işleri ona yaptırıyorum. adam işini biliyor. yaparken de güven açısından yanında oturup bitene kadar izliyorum.
-
aliexpress.com687.32TRY |Fan Fan orijinal video konsolu PS4 PRO CUH 7216B|Dizüstü Bilgisayar Tamir Bileşenleri| - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256802491029197.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US
bir de bunu buldum. orjinal 7216b fanı diyor sizinki gibi ama ne kadar güvenilir bilinmez tabi.
-
kesinlikle paylaşacağım.
-
termal pad ve macun değişimleri, genel cihaz temizliği ve bakımı, son olarak o aldığım fan soğutucu aparatın takılması sonucu baya fayda gördüm. mafia 1 oynarken zaman zaman çok az bir ses oluyor ama o kadarı çok ta tın, takıyorum kulaklığı geçiyorum.
yalnız yinede playstation 5 almaya karar verdim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X