Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.781
Cevap
319
Favori
471.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ps4 sahibi plus ve oyunun bulunduğu hesabı ana hesap olarak etlinleştirdikten sonra ister kendi hesabından ister ps4’teki başka bir hesaptan giriş yaparak online oynayabilir. Plusın online oynama özelliğinin paylaşılması için konsolda bir adet ana hesap olarak etkinleştirilmiş plus hesabı olması yeterli.

Ps5’lerden biri de hesabı bu şekilde pri kullanacak, diğer ps5 sahibi de oyun ve plusın bulunduğu hesaptan giriş yapıp oynarsa üç kişi de kullanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, artan fiyatlardan ötürü psn kardeşliği yapma düşüncem var ancak şöyle birşey düşünüyorum hem dolandırılmamak hem de ana hesabımı kaybetmemek. Bu şekilde istediğim gibi yapabilir miyim bilen yazarsa sevinirim düşünce mantığımı altta açıklayacağım.

Şuan sahip olduğum bir hesap var, içinde baya bi oyun ve psnplus üyeliği ben bu hesabı secondary hesap olarak kaydedeceğim,

ardından yeni bir boş hesap açacagım bunu primary(anahesap) olarak kaydedeceğim ve içine oyun alacağım.

Açtığım boş hesabın içine oyun alıp oyunun sec hakkını satacağım. ve ben bunun sec hakkını satarsam primary hak ben de kalacağı için benim sec olarak konsolumda tuttuğum psnpluslu hesabımdan girip bu boş hesabın içindeki oyunları oynayabilir miyim? (online veya offline oyunlar)

Ekstra birde ben sec hakkını birine satınca bu kişi ayarlara girip ana hesap olarak belirlerse ana hesaplık benden düşer mi?

• Lickshoot kullanıcısına yanıt

Konsolda birden fazla hesabı ana hesap yapabiliyorsun, o yüzden öncelikle plus ve oyunlar olan hesabını sec yapmana gerek yok.

Almak istediğin oyun için ayrı bir hesap açıp o hesabı ana hesap yapman kendi pluslı hesabın üzerinden oyunu oynaman için yeterli.

Ayrı açacağın hesabın sec hakkını kardeşlik yapmak için kullanabilirsin, sec olacak kişiye hesabın bilgilerini vereceğin için ana hesap yapabilir, bu yüzden güvendiğin kişiler ile (yakın arkadaş, akraba gibi) kardeşlik yapmanı öneririm.

• zepharoth kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler, bilgi için. Şifreyi çift korumalı yapabilirim değil mi değiştirip çalmamaları için böyle bir koruma yöntemi veya başka bir yöntem var mıdır aklınıza gelen sizin yaptığınız..

Abi eskiden Ps4 oyunlarında pri Sec için 60 40 gibi oran vardı sanırım baya uzak kaldım ben. God of war almayı planlıyorum

Ps5 pri
    Ps4 pri
    Psx Sec

Fiyat oranlaması hakkında bilginiz var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MB-DH kullanıcısına yanıt

Ps5’in ilk dönemlerinde priler için 37.5 sec için 25 gibi açılıyordu ilanlar fakat artık ps4 pri pek satılmadığı için en düşük ps4 priyi yazıyorlar, önceki 60-40 gibi genelde kabul gören bir standart yok.

• Lickshoot kullanıcısına yanıt

Evet koyulabilir fakat ona rağmen bilgiler değiştirilebiliyordu. Hesapları TR psnden açıp gerçek kişisel bilgilerinizi girerseniz olası bir olumsuz durumda MH ile görüşüp hesabı kurtarma imkanınız olur. Yine de en garantili yöntem bildiğiniz güvendiğiniz birisi ile kardeşlik yapmak.

• Merhaba ben ilk kez kardeşlik yapıcam da bilmediğim şeyler var

-Öncellikle bu kardeşliği yaparken dikkat etmem gereken şeyler ne

-ps5 sec mi almak mantıklı ps5 pri mi

-ben bu kardeşlik için kendi hesabımı kullanıcam yoksa yeni bi hesap açıp ordan mı ps5 sec alıcam

-Bu aldığım ps5 seci ikinci açtığım hesaptan kendi hesabımda oynayabiliyor muyum bi de

• Arkadaşlar yıllardır tek hesaptan plus üyelikle oyun alıp oynadığım için bu konuya yabancıyım ama malum hayat şartları artık değişti oyun fiyatları vs başka çözümler aramaya itti beni yakın tanıdığım arkadaşlarda malesef PS kullanan yok kardeşlik yapmaya, aklımda şöyle birşey var ama olurmu fikir belirtirseniz sevinirim. Bir iki tane oyun alacağım gow rangarok dying light 2 vs, normalde bu oyunları yine kendi hesabıma alıp oynayacaktım ama bir oynadığım oyunu bir daha kolay kolay oynamadığı iiçin aklıma gelen yeni bir e-posta ile yeni bir psn hesabı açıp gow rangarok u satın alıp oynasam sonra hem PSN hem de e postayı almak isteyen birisine uygun bir fiyattan versem, böyle birşey olurmu

• vndc V kullanıcısına yanıt

Olur tabi, hesap satış konusundakiler de bu şekilde her oyun için ayrı hesap açıyorlar.

Yanıt için teşekkür ederim, peki yeni hesapta oyunu satın alınca oynamak için herhangi bir plus paketi almak gerekiyormuydu, hatırlayamadım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar,
    Ps5 için kardeşlik konusunda primary ve secondary hesaplar arasında nasıl bir güven durumu söz konusu? Mesela secondary hesaba sahip kişi hesabın şifresini değiştirerek veya yeni pin koyarak primary hesabın giriş yapmasını engelleyemez mi? Birbirini tanımayan kişiler arasında kardeşlik ile oyun satın almak ne denli güvenli veya ne tür önlemler alınabilir?

• Coldhuntr kullanıcısına yanıt

Merhabalar

Ps5 pri genelde ortak kullanılacak hesabı açan ve daha fazla ücreti ödeyen kişi olduğu için mail şifresi, gizli soru ve şifresi gibi herhangi bir durumda hesabın şifresini değiştirmesine yarayacak şeyleri elinde bulundurur ve Ps5 pri hakkını bir başkasına satacağı zaman satacağı kişiye bu bilgileri hesapla birlikte satış sırasında verir. Yani sec hesaptaki arkadaş hesabın bağlı olduğu mailin şifresini bilmediği için hesap şifresini değiştirse veya pin koysa da mail yolu ile bunlar sıfırlanabiliyor.

Genelde Sec hesaptaki arkadaşlar mağdur oluyor sanırım bu durumdan çünkü prideki arkadaşlar şifreyi değiştirip sec'e haber vermeyi unutuyorlar.

Güven tamamen online ortamda karşılıklı olarak gerçekleşiyor. forumdan hiç mesaj atmamış, hesabını yeni açmış biri ile kardeşlik kurmazsanız bu şekilde üzücü olayların başınıza gelme ihtimalini düşürebilirsiniz. genelde wp grupları kuruluyor karşılıklı telefon noları veriliyor.

Kendi hesabınıza alıp oynamanız kadar tabi ki güvenli olamaz çünkü işin içine 2. şahıs giriyor.

• mdiler27 kullanıcısına yanıt

Merhabalar sırası ile cevaplamaya çalışayım.

1.Dikkat etmen gereken şeylerin başında kardeşliği kimin ile yapacağın geliyor forumda güvendiğin tanıdığın bir kişi veya eski güvenilir üyelerden seçmen gerekli.

2. tamamen sana kalmış ör. fifa23 ü kardeşlik yapacaksınız. Senin hesabın (A) Oyunun olduğu hesap (B)

A hesabında oynamak istiyorsan Pri alman gerekli (tropy vb. şeyler için)

Sec hesap alırsan sadece B hesabında oyunu oynayabiliyorsun.

3. genelde kardeşlik yapacağın oyun için ayrı bir hesap açılıp oyun oraya alınır daha güvenli ve satış konuları daha kolay olduğu için.

4. Ps5 Sec sadece oyunun olduğu hesapta oynayabiliyor. yani oyunu B hesabından indirip A hesabına geçip oynayayım diyorsan Pri alman gerekli

Pri dediğimiz aslında oyunun satın alındığı hesabı konsolda ana hesap olarak tanıtıp oyunu indirip kendi hesabına geçip oynamak.

Sec dediğimiz şey ise oyunun satın alındığı hesabı konsolda tanıtmayıp oyunu indirip, indirdiğimiz hesaptan oynamak.

Sen anladığım kadarıyla forumdaki satış yerinden oyun hakkı(Pri veya Sec) alıp oynayacaksın. sadece satın alıp oynayacaksan yeni hesap açmana gerek yok.

Fifa benzeri oyunlarda deluxe edition filan alınca galiba oyun içinde kullanabileceğin coin veriyor bu tarz coinleri vb şeyleri sadece sec hesap kullanabilir haberin olsun.

• Dunyali38 kullanıcısına yanıt

teşekkürler çok güzel anlatım

• Dunyali38 kullanıcısına yanıt

Hocam mükemmel anlatmışsın,eline koluna sağlık. Yalnız ps5 te ps4 te olduğu gibi primary secondary belirle gibi bir menü yok onun yerine offline oynamaya ve hesap paylaşıma izin ver tarzı birşey vardı sanırım. Bu durumda sec. hesabı olan kişi kendini de primary yapabilir değil mi?

Hocam Bir hesap sadece bir ps4de ve bir ps5de pri hesap yapılabiliyor.

Yani Sec olan arkadaş Hesap paylaşma izinini yapmayacak, yapmaya çalışırsa zaten başka bir konsolda o hesap paylaşım izni verilmiş önce onu iptal edin diye uyarı gidiyor.

Yani sorunun cevabı eğer bir hesap bir ps5de ve bir ps4de zaten ana hesap yapıldıysa yani dediğin o offline oynama ve hesap paylaşımına izin verildiyse başka konsollar o ayarı açamıyor. sec hesap pri yapamıyor.

Fakat güvenilir insanlar ile kardeşlik yapman lazım dediğimiz mevzu burada başlıyor.

Psn store sitesinde ayarlar kısmında biraz kurcalarsan hesapları konsollardan devre dışı bırakabiliyorsun.

yani niyeti bozan herşeyi yapar hocam   

O sebeple güvenilir, forumda eski ve referanslı üyeler ile kardeşliğini yapıp wp grubu kurarak oynamanızı tavsiye ediyorum.

• Hocam sen bu işlerden iyi anlıyorsun bu online oyunlarda kardeşlik yapanların primary secondary hesapları arasında oyun kaydetme süreçlerinde vs (gt7 gibi) hesaplarda karışma oluyormuş diye okudum. Doğru mu hocam, bilgin var mı bu konuda?

• Sorduğunuzu doğru anladım mı bilmiyorum fakat anladığım kadarıyla cevaplayayım hocam

Gran Turismo 7 ile bir kardeşlik yapsak Pri hesap sahibi ile sec hesap sahibinin oyun içindeki ilerlemeleri bir birine karışır mı? diye soruyorsunuz.

Böyle birşey söz konusu bile değil hocam. Sec hesap oyunun alındığı hesaptan oynar ilerlemesini o hesaptan yapar saveleri o hesapta kayıtlıdır, Pri hesap ise zaten kendi hesabına geçip oynadığı için save karışması gibi bir konu asla yaşanmaz.

Böyle birşeyi ilk defa duydum, olmasına da imkan vermiyorum. Bu durumu okuduğun kaynağı paylaşır mısın?

• 
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.