Şimdi Ara

PS5 Pro Garanti farkları, Bilkom vs 'Avrupa'?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuya aydınlık getirebilecek var mı? Benim bildiğim Bilkom dışındaki bütün ithal konsollar garantisiz, isterse Avrupa, isterse Japonya ürünü olsun. Yanlış mı? Herkes ilanlarına Avrupa garantili, Yunanistan faturalı, ithal garantili yazmış ama bu yanlış bilgi değil mi?

Sormamın sebebi ben 2020 yılında Vatan'dan Sony Eurasia Türkiye garantili PS5 aldım. 1.5 yıl içinde GPU parazitleme yapmaya başladı, yetkili Sony Eurasia Türkiye servise gönderdim garanti altında, Sony sıfırı ile değiştirdi. Benim 1016 modeli 1216 ile değiştirdiler hem de.

Şimdi ben gidip bu "Avrupa" garantili Pro alsam ucuza, hem de toplu tek ödeme, taksit bile yok, ileride sıkıntı olunca ne olacak? Ortada kalmayacak mıyım? Bu riski göze alıp mı herkes ithal ürün alıyor? Yoksa Bilkom bu ürünlere de bakıyor mu? Sorun çıkarsa garanti için aldığımız yere geri mi göndermemiz gerekiyor? İşin içine gümrük veya vergi girmez mi o zaman? $30 dolar limit var zaten.

Prosedür nasıl işliyor yardımcı olursanız sevinirim. Ona göre seçim yapacağım.

• Spotçudan aldıysan spotçuya vereceksin garanti için. Tamir eder mi etmez mi Allah bilir.

Şahıstan aldıysan kendin götüreceksin yunanistana garanti için posta kargo yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkom harici aldığın ps5 cihazda bir sorun olursa bilkom bakmaz.Cihazı aldığın yer sorumludur garantiden.

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt

O zaman tahmin ettiğim gibi herkes garantisiz ürün satıyor ama garantili yazıyor? Yunanistana gitmek bedava değil, vize de lazım, bi de garantiden gelince tekrar geri gitmek gerek. Garanti şimdi hem ücretli hem de daha pahalı oldu, o parayı Bilkom ürününe vermek daha mantıklı değil mi?

Zaten spotçu esnaf falan düşünmem hiç, tamamıyla onların insiyatifine bağlı.

• Bu arada Bilkom nasıl bir şirket? Hiç garantiyle baş başa kalan oldu mu? Sorun çıkarıyorlar mı yoksa sıfır değişim yapıyorlar mı? Tamirleri nasıl? Eski Sony Eurasia Türkiye yetkili servislerini mi kullanıyorlar yoksa kendileri mi?

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

Ben olsam bilkom almazdım, almadımda. Ben kanada dan 12 bin tl ye aldım zamanında o zamanlar sony garantililer 23 24 falandı. 1.5 2 sene oldu maşallah hiçbir sorun yaşamadım. Kolda drift problemi yaşadım, 500 tl ye yaptırdım. Aylardır sorunsuz kolda.

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt

Hocam ana yorumumda belirttiğim gibi, ilk launch PS5 modelim GPU artifacting yapmaya başladı ve garanti sayesinde sıfırı ve yeni modeli ile değişti. Malum Pro'da yeni, eminim revizyon değişikliği falan olacak ileride (anakart, güç tüketimi, ısı, ses) gibi. Olur da aldığım Pro'da da bir sıkıntı çıkarsa ve ortada kalırsam diye korkuyorum. Zaten ne taksit var ne iade bu şahıs satıcılarında.

Biraz daha bekleyeceğim şahsen. Sorunlu, GPU parazit veya başka bir problemler sosyal medyada yoksa belki ucuza "garantisiz" alırım.

Ben zaten ilk alanlardanım, resmi 8300 TL'ye almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 25 Kasım 2024; 16:8:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkom, spot ve yurtdışı cihazlara bakmaz.

Bir önceki Sony Eurasia döneminde, Avrupa cihazlara 1 yıl garanti veriliyordu. Fakat o da, Eurasia'nın son döneminde kalkmıştı diye hatırlıyorum.

Bilkom garantisi gerekli mi:

Kutudan sağlam çıkan bir konsolun 2 yıl içinde arızalanma ihtimali çok az. O bakımdan, garanti çok önemli değil. Tabi garanti bir kafa rahatlığı sağlar. Mesela, şimşekli havalarda "aman konsolu hemen prizden çekeyim" gibi olaylara girmezsiniz  (Zira, şebeke kaynaklı durumları, müşteri memnuniyeti için genelde garantiye sokarlar.)

Bilkom'dan almanın faydaları şunlar olur:

*** Dualsense'te drift olunca, Bilkom kolun yenisini verir. Kolu beleşe sıfırlatmış olursunuz. Yoğun bir kullanımda, 2 yılda 3 kere sıfırlatma şansı olur.

Spot garantisinde ise onarım yaparlar.

*** Konsolda coil whine veya fan sesi sorunu varsa, TR cihazı iade edersiniz. Bu sorunlar yaygın olduğu için faydası olur.

İade spot cihazda da yapılabilir, ama yurtdışında sıkıntı tabi.

Yurtdışı cihazda CW ve fan sesi olursa:

*** Fan sesi, Aliexpress'ten başka seri fan alarak çözülebilir. Değiştirince elinizdekini satarsınız. Böylece pek bir maliyeti olmaz.

*** Coil whine: İyi bir elektronikçide, PSU'daki bobinlere izolasyon yaptırılabilir. Sorun CW değil de, capacitor squeal ise, ilgili kapasitör değiştirilebilir.

Ya da tamircilerin elinde PSU varsa, PSU değiştirilebilir.

Yurtdışı gamepad'te drift olursa:

Drift, tamircilerde 500 liraya onartılabilir. Ya da analoga hava basarak ötelenebilir. Analoga kompresör veya yağsız kontakt spreyle hava basınca düzeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Kasım 2024; 16:31:25 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Bizim esnaflarla hiç uğraşmak istemem. Belli ki ben gene resmi garantili alacağım. Detaylı cevaplarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphonsus

Bizim esnaflarla hiç uğraşmak istemem. Belli ki ben gene resmi garantili alacağım. Detaylı cevaplarınız için teşekkürler.

Rica ederim.

Bence de, spot yerine resmi garantili almak daha iyi.

Ya ucuza (25 bin TL) yurtdışından, ya da Türkiye'den 9 taksitle, resmi garantili alınmalı.

Taksitli spot cihazlar da var. Ama resmi garantinin kafa rahatlığı + drift'te sıfır kol olayı güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Kasım 2024; 11:2:11 >
  • Böyle bir konu açılmış buradan bir fikir edinebilirsin

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160041129

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Bir başkası daha onu tavsiye etti. Yunanistan'dan gidip alınca, vergi iadesi ile 25 bin TL'ye geliyormuş. Zaten iki adet kolum var, bir adet de konsolda çıkacak, bir adet de 30th alacağım, herhalde bir tanesi (umarım hepsi) driftsiz olur. 50 bin TL'ye iki tane konsol alırım zaten 25 bin TL'den. Sizce mantıklı mı? Garanti için çok masraflı oluyor yoksa.

Prosedür nasıl biliyor musunuz? Gidip almak kolay mı? Uçakla oluyor mu? Yoksa araba lazım mı? Araba ile hiç yurt dışına çıkmadım, ücret falan lazım mı? Bir de vize lazım. Vergi iadesi zor mu, uzun mu? Kutuyu açmadan getirebiliyor muyum? Adalar oluyor mu kapıda vize ile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 26 Kasım 2024; 12:37:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.