|
PS5 Pro ışın izleme özelliği AMD RDNA 4 ile geliştiriliyor
-
-
ps5 alamadık bunuda alamayız :S
-
Sony her 7 senede bir yeni bir konsol çıkartır.2024 sonu çıkarmazsa takvime göre 2027 ps6 çıkartır.
-
Rt kadar gereksiz bir teknoloji daha görmedim. Ekran kartlarına konsolları gereksiz yük bindirme. 900 ve 10 serisi kartlarda 4k saçmalığı ile cebelleşiyodu, rt saçmalığından beride yeni kartlar. Hem 4k hem ultra hem hdr hem rt kartların içinden geçiyor. Rtsiz x2 performans ile akmaya devam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gta 6'yı native 4k 60fps oynatabilecek mi? 🤣
-
Anlık ışın izleme ile boşuna kasmayın konsolları bence .
2014 Yılında çıkan Driveclub ışın izleme vardı ama anlık hesap ile değil var olan hesap üzerindendi.
-
RT 2014'te çıkmadı sanırsam? 2000 serisinde ilk RT var o da 2018'de çıkmış.
konuya gelirsek radeon 8000 serisinde daha hızlı modeller değil ama daha iyi yapay çekirdekli modeller gelecek demiştim bu işte RT yapay zeka çekirdekleri. nvidia bu çekirdeklere tensor cores diyor amd bir isim koymamış. 4060ti'nin DLSS3 FG ile neredeyse 3080 ayarında olması gibi ki 3080'de FSR3.1 FG açık olmasına rağmen.. aynı şekilde radeon 8000 serisi 7900 serisinden yavaş olmasına rağmen RT ya da FSR3.1 açıldığında biraz daha iyi olabilir.
-
Ama 30 fps devammm
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İsmi RT değildi yansıma olayına bakınca Driverclup taki benim dediğim ,
Yansımanın seviyesini en üst seviyeye çıkarsalar ama var olan yansımayı anlık yapmasa varya ekran kartlarını yoracak oyun kalmaz.
Bir oyun yapsalar önceden hesaplanan Yansımalar Aç - ve RT anlık yansıma aç diye, aradaki dağlar kadar performans farkının yanında görüntünün ne kadar etki ettiğini kimse Real RT açmaz bu benim düşüncem ama piyasa bunu istemez sen ben 4080 alcaz ki işler yürüsün,
Gereksiz demiyorum sadece çok performans istiyor oraya takıldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyle bir oyunu heba ettiler ya ona uzuldum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
7900xtx sahibi olarak ben açmıyorum mesela RT çünkü bir getirisini görmedim baya bir oyunda 4k denedim anca fps düşürüyor. Alan Wake 2 özellikle bütün nvidia teknolojileri olsun diye kasmışlar ama kendi kartları bile sürünüyor 4k'da 4080 4090 demeden. ben gereksiz diyorum onunla uğraşacağınıza SSAO falan açın mis gibi. RT yani yapay zeka çekirdekleri amd'de antilag için kullanılacaktı antilag+ diye çıkardılar yapay zeka çekirdekleri kullanarak ama oyunlar hile olarak algıladı banladı oyuncuları. daha sonra antilag 2 diye çıkardılar önce cs2'ye bu ay da dota'ya geldi yani bu çekirdekleri daha faydalı işlerde kullanmak bence olması gereken. amd'nin AFMF teknolojisi de sürücü bazında DLSS3 FG gibi oyunlarda fps artışı veriyor ama gecikme ekliyor online oyunlarda iyi olmaz. daha iyi yapay zeka çekirdekleriyle belki daha az gecikme ekler yani nvidia icat etti ama amd daha değişik işlerde kullanıyor. üzerine amd, nvidia'nın vermediği DLSS3 FG teknolojisini nvidia 2000 3000 serisine verdi FSR3.1 FG olarak. nvidia'nın yalanı ortaya çıktı. nvidia'ya göre bu FG işi için 2000 3000 serisindeki yapay zeka çekirdekleri yetersizdi ve yapamazdı ama amd FSR'yi açık kaynak yaparak verdi. ben denedim 3080'de Horizon Forbidden West ve Rachet&Clank'ta gayet güzel çalışıyor. 5000 serisinde de DLSS4 çıkar bu sefer de 4000 serisi kullanıcılarına vermez çünkü yapabiliyor ve kimse de bir şey demiyor.
-
Evet dediğin gibi donanım üreticileri ve sektör iyi bir şey bulamadıkları her dönem yeni bir teknik üretip kartları boğuyor ve geliştiriyoruz adıyla birkaç nesil sektörü götürüyorlar. son 30 yıla bakılırsa her dönem RT gibi bulunma hint kumaşı olduğu görülebilir.
-
SONY beklentilerin tersine işlere girişmeye bayılıyor çünkü ucu cukkaya dokunuyor.
Şuan konsolu satın almış tüketicinin tek istediği PS5'e özel daha çok oyun duyurulması fakat biz PS5 pro ve RT'de 2-3x gelişecek konulur dedikodu haberi okuyoruz. :))
Konsolun sınırlarını ciddi manada zorlayacak oyun yapmak yerine ara konsol çıkartıp ciro yapmaktan başka dertleri yok.
PS5 sonrası konsol için PS4/5 dönemi eksikliklerini ve pro beklentilerini iyi analiz etseler belki PS6 daha az eksiği olan konsol olarak karşımıza getirilebilir fakat ne SONY değişti ne de dünya eskisinden farklı. iyi ki PS5 almamışım :)
-
Hmmm tamam anladık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iyiki ps5 almamışım diyorsun ama ps5 konusunda geziyorsun, demekli gönlün var seninde ps5 de 😄
teknoloji karşıtlarınıda anlamak zor 😄 sizlerin dediği gibi olsaydı o gereksiz bu gereksiz diye diye hala tüplü televizyonda ateri oynuyorduk.
Oyunların fiyatı hayvan gibi olmuş. Bu fiyatlardan sadece Türk oyuncular değil, globalde de kimse memnun değil. Gelmese de olur. Oyunları PC'ye geliyor zaten. Konsolun bir avantajı kalmadı artık. Sony'nin eline aldığı her şey zamanla patlıyor, konsol devrinin bitmesi de yakındır. İnşallah biter de konsolu ayakta tutanın oyuncular olduğu kafalarına dank eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer4141 -- 22 Temmuz 2024; 17:04:15 >
-
Var tabi niye olmasın, şimdiye kadar Ps aldınmı seni tatmin ediyordu PS5 ciddi ciddi hayal kırıklığı oldu ve hala durumu değiştirecek bir şey duymuş değiliz. sık sık Ps5 Pro haberi okuyoruz ve sadece RT performansı deyip duruyorlar başka da bir şey yok, RT dedikleri şeyi oyunlara koymak hem zahmetli + oyunlarda etkisi de öyle abartıldığı gibi değil, grafik alanında FSR/DLSS 'ten başka bir yenilik bulamadıkları için tüm piyasayı Nvidia'nın başımıza bela ettiği RT ile yatırıp kaldırıyorlar.
Pro'yu bir tık ötede yapmak zorundalar ama bunun altından kalkarken bir tık ötesi için yeni bir konsol almamız gerekecek :)) ilk PS'imi ocak 98'de Bosch bayisinden almıştım ilk defa nesil atlayacağım gibi duruyor.
-
İnsanlar pro gelse bile konsolda düzgün exc oyun yok diyor. Umarım güzel bir şovla yeni oyunları da görürüz pro sayesinde.
Pro da GTA 6 konsolu olacak gibi duruyor. Belki yeni Tomb Raider güzel olur ama Lara'nın tipi umut vermedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- video edit programı
- iphone zil sesi değiştirme
- whatsapp profil resmi ss alınca bildirim gidiyor mu 2024
- instagram profil fotoğrafı büyütme kapatma
- instagram müzik ekleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X