Psikiyatriye randevu alırken normal bir doktora gidermiş gibi veriyorlar sonra gittiğinde klasik derdini anlatıp ilacını alıp çıkıyorsun. İş böyle kalmıyormuş meğer, e-nabıza psikiyatrik rahatsızlığınızı işleyip (en basit rahatsızlıkları bile) ilerde işe girerken size engel oluşturuyorlarmış. Not: Olay benim başıma gelmedi, polis veya askeri bir meslek de olmak istemiyorum sadece bilgilendirmek için konuyu açtım. ben halen sağlık raporu almadım ama almaya giden ve psikiyatriye sadece muayene bile olanların elendiğini net bir şekilde işittim. Bu durum oldukça can sıkıcı ve psikiyatri doktorlarına olan güveni sarsıyor, çünkü hasta hekim gizliliği yok denecek düzeyde. Başka hekim benim muayene edildiğimi ve anamnezimi neden görsün? Bu benim verilerimi ihlal etmiyor mu? Polikliniğe giderken bu durumla ilgili bir sözleşme mi imzalatılıyor? Yoksa keyfi bir uygulama mı? |
Psikiyatri Hastalarının Sağlık Raporunda Mimlenmesi
-
-
Sadece polislik, askerlik gibi mesleklerde sıkıntı çıkarır. Onun dışında şizofreni vb. bir teşhisiniz yoksa depresyon vs. şeylere kimse bakmıyor. Gönlünüz rahat olsun.
Bu arada bu muayene ve sgk bilgilerine erişimini dilekçe ile vs. kapattırabilirsin ama yarın en basit bir ilaç yazdırmaya ve ilaç almaya kalktığında sıkıntı yaşarsın çünkü hiçbir doktor, eczacı veya başka bir kurum senin sistemdeki bilgilerine erişemeyecek. Bunu genelde aidsliler falan tercih ediyor.
https://www.pozitifiz.org/post/saglik-verilerinizin-gorunup-gorunmemesine-siz-karar-verin
-
Böyle bir korku var evet ama işveren sağlık bilgilerimize nasıl erişebiliyor? Benim e nabiz ayarlarımda sadece o anda muayene olduğum doktor diye ayarlı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam "yalan" demeyelim de benim bildiğim böyle diyelim. Memurlar forumuna bakarsak hepsi mi yalan söylüyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Erenköy' den kaçtığımda ertesi gün beni yetkili makama ihbar edeceklerini anladım ve kendimi Bimer' e ihbar ettim.
Açılan idari soruşturmada Savcı aynı hastaneden temiz kağıdı getirinceye kadar işten el çektirdi.
Doktorların temiz kağıdı için neyi görmeyi beklediklerini tahmin ettiğim için kadını da yanıma alıp aynı hastanede başka bir doktora gittim.
Doktor "Her hangj bir sorun göremedim" deyip olumlu rapor verdi.
Savcı da hava değişimi gibi görev yerimi değiştirdi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 29 Mayıs 2022; 13:1:40 >
Hastanın bilgilerini paylaşmak suçtur, böyle bir şey olamaz, ne zaman internette yazılanların %90'dan fazlasının yalan olduğunu öğreneceğiz merak ediyorum.
-
Hocam tam teşekkulü hastaneden istenen raporu aile hekiminden alamazsınız. Polislik ve askerlik için uzman doktorlardan rapor istiyorlar. Bir yanlışınız olmasın?
Buyrun inceleyin;
psikiyatri.org.trHastalara ait kişisel verilerin aktarımı | TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİhttps://psikiyatri.org.tr/1070/hastalara-ait-kisisel-verilerin-aktarimiDiğer bir başlık;
psikiyatri.org.trVERBİS ve MBYS süreçleriyle ilgili bilgi, görüş ve örnek yazılar - Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)https://psikiyatri.org.tr/tpd-kutuphanesi/belge/1227
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 29 Mayıs 2022; 14:43:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X