Şimdi Ara

Psikiyatriye gitmek mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vakit ayirip fikir verirseniz sevinirim.

Ruhsal olarak kendimi rezalet hissediyorum ve her geçen gün bu durum beni daha da sıkmaya başladı. Arkadaş yok, sevgili yok, dersler kötü. Ailemle bile iletişimim zayıf. Okul dışında kendimi odama kapıyorum genelde. Okulda da eve gidip kendimi odama kapamak için can atıyorum. Çünkü sosyalleşemiyorum ve umudumu neredeyse yitirdim. Bir an olsun gerçek manada iyi hissedemiyorum. Bıktım artık bu durumdan. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Sorumluluklarımı yerine getirmiyorum. Düzelmek istiyorum ama düzelecek azmi, isteği bulamıyorum. Bir-iki gün gaza gelip eski halime geri donuyorum. Sizce gitmeli miyim psikiyatriye ? Verecekleri ilaçlar faydalı olur mu ? Gidersem mecburen devlete gideceğim özel psikiyatrist fiyatları biraz tuzlu sanırım pek araştırmadım ama. Gidersem o ilaçların yan etkilerinden korkuyorum. Acaba daha mı kotu olur ? Geçmiste sosyal fobi icin gittim bi ilac kullandim. Kullandigim sure boyunca biraz acildim ama birakinca geri eski halime donmustum. Ne yapsam bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yurdum insanında psikaytrların elinde tek çeşit ilaç var mal yapan herkese onu veriyorlar gibi bir inanış var.niye sabit fikirli cahil bir toplumuz çünkü.ben bile otomatik vites manuel vites diye bellemişim ama otomatik almaya kalkınca 50 milyon çeşidinin olduğunu gördüm.psikiyatri ilaçları çeşit çeşittir benim gibi cinayete meyilli psikopatsanız evet mal eden ilaç veriyorlar antipsikotik ama ben mal olmuyorum normal oluyorum.normal insana versen ayakta şaapsan umursamaz.bir de insanı canlandıran tip ilaçlar var böyle öldüm bittim senin durumunda olanlar için ve bu iki türün milyon tane alt ilacı var.doktora gidiyorsun burada ne dediysen diyorsun uzatmadan.sana göre antidepresan yazıyor ve sağın solun içme çöpe at ben içtim fena oldum(ne içti kim bilir) laflarına katlanıp 6 ay içersen düzelme ihtimalin çok yüksek ve hayat boyu da içmezsin.ben hayat boyu içmek zorundayım o yüzden size buradan bir uzanırım görürsünüz yan etkiyi.
    Gene cahil cühela yığın toplanmış...

İleri düzey depresyonda adam belki fakat burdakiler spor falan diyor... Hafif ve orta şiddetli depresyonda egzersiz,sabah erken kalkmak vesaire bile faydalı olur ancak ileri düzey depresyonda,intihara kadar gidecek vakalarda psikiyatri desteği alınmalıdır.

Eğer kendin çözemediysen,daha da kötüye gidiyorsan elbette gideceksin psikiyatriste.

Psikiyatrinin çok faydasını görmüş biri olarak söylüyorum bunları...

Hayatında psikiyatriye gitmemiş adamlar,antidepresan kullanmamış adamlar popülist söylemlerle,sağdan soldan duyduğu yalan yanlış şeylerle milleti yönlendirmeye kalkıyor bu internet aleminde.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Psikiyatriye Gitmek Mantıklı mı?

Psikiyatriye gitmeyi düşünüyorsanız, aklınıza birçok soru gelebilir. Bu karar hakkında bilgili bir seçim yapmanıza yardımcı olmak için bazı önemli noktaları ele alacağız.

Psikiyatriye Gitmek Ne Zaman Mantıklıdır?

• Sürekli üzüntü, kaygı veya korku gibi olumsuz duygularla mücadele ediyorsanız.
    • Günlük işlevlerinizi yerine getirmekte zorlanıyorsanız (örneğin, işte, okulda veya kişisel ilişkilerde).
    • Düşünce kalıplarınızda veya davranışlarınızda zararlı değişiklikler gözlemliyorsanız.
    • Madde bağımlılığı veya yeme bozukluğu gibi zorlayıcı davranışlarla mücadele ediyorsanız.
    • Şiddetli stres veya travma yaşıyorsanız.

Psikiyatriye Gitmenin Faydaları

• Psikiyatristler, ruh sağlığı sorunlarının teşhis edilmesi ve tedavisi konusunda eğitimli profesyonellerdir.
    • Semptomlarınızın altında yatan nedenleri belirleyerek tedavi planları geliştirebilirler.
    • Bu planlar ilaç tedavisi, psikoterapi veya her ikisinin bir kombinasyonunu içerebilir.
    • Psikiyatriye gitmek, ruh sağlığınızı iyileştirmenize, işlevselliğinizi artırmanıza ve genel yaşam kalitenizi yükseltmenize yardımcı olabilir.

Psikiyatriye Gitmenin Riskleri

• Tüm tıbbi tedavilerde olduğu gibi, psikiyatriye gitmenin de bazı riskleri vardır.
    • İlaçlar yan etkilere neden olabilir ve psikoterapi zorlu veya rahatsız edici olabilir.
    • Ancak, bu riskler genellikle faydalardan daha azdır ve psikiyatristiniz sizinle riskleri ve faydaları tartışılacaktır.

Sonuç

Psikiyatriye gitmek, ruh sağlığı mücadeleleriniz için yardım arama konusunda önemli bir adımdır. Yukarıda sıralanan faydaları ve riskleri dikkatlice değerlendirerek, kendiniz için doğru kararı verebilirsiniz. Psikiyatriye gitmeyi düşünüyorsanız, lisanslı bir profesyonelden tavsiye alınmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Up

• Gitmek gitmemekten daha mantıklı. Gidip bir deneyimle bulunduğun durumdan kurtulmanın yolu belki orası bilemeyiz. Ama sen bir şeyler değişmesi için hareket etmezsen o şeylerin değişmeyeceği hatta daha kötüye gidebileceği muhtemel.
    Denemek hiç bir şey yapmamaktan iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Gitmek gitmemekten daha mantıklı. Gidip bir deneyimle bulunduğun durumdan kurtulmanın yolu belki orası bilemeyiz. Ama sen bir şeyler değişmesi için hareket etmezsen o şeylerin değişmeyeceği hatta daha kötüye gidebileceği muhtemel.
    Denemek hiç bir şey yapmamaktan iyidir.
    Tesekkurler tavsiyeniz icin

• hocam bende senle aynı durumdayım lise bitti hayat daha berbat oldu 3 ay çalıştım dedim sosyalleşirim ama olmadı daha beter oldum bende haftaya randevu aldım gidicem psikiyatriye bakalım ne dicek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İriKıyım

hocam bende senle aynı durumdayım lise bitti hayat daha berbat oldu 3 ay çalıştım dedim sosyalleşirim ama olmadı daha beter oldum bende haftaya randevu aldım gidicem psikiyatriye bakalım ne dicek.
    Umarim iyi oluruz ben de yakinda randevu alacagim gibi bu gidisle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • al hocam al ben hata yaptım şuana kadar almamakla
  • Gitme kardeş emin ol 3 yıldan aşağı kullanmazsın o ilaçları. Kullansan da zaten alık alık etrafa bakar biri olursun.

Git spor salonuna yazıl, 3 ayda bi vücut değişimi. Özgüvenin kendine gelir, bu sayede çevreye de açılırsın.
  • Gitmeni tavsiye etmiyorum tabi ilaç Kullacaksan ama destek almak için konuşup 2 laf etmek için gidebilirsin psikologlar bana yardım ediyordu bu konuda baya kafamda bir soru varsa konuşurdum baya psikiyatristler e gittiğimde ilaç yazıp yolluyordu bir iki kelime konuşurduk sadece ama psikologla arkadaş olmuştum resmen özel e gitmeni tavsiye ederim ama devlette umduğunu bulamazsın ve düzelmen zor

• öncelikle devlet hastanesindeki psikiyatra gitme. 30 saniye dinler (dinliyormuş gibi yapar) ilacı basar yollar. ve o ilaç büyük ihtimal işe yaramaz yediğin yan etkilerle kalırsın çünkü senin durumla alakası yoktur. ben antidepresan kullanıyorum ve memnunum ama sana tavsiyem şu, psikiyatra değil psikoloğa git. ben fiziksel olarak da sıkıntı yaşadığım için psikiyatra gittim. yataktan kalkamıyordum baş dönmesi yüzünden. sende böyle bi şey yok, git psikoloğa onunla görüş. maddi olarak karşılayabilir misin bilmiyorum, ama okulunda illaki vardır uzman psikolog. en kötü ihtimalle onunla görüş.

antidepresanlara öcü gözüyle bakanlara da kulak asma, düzgün doktor düzgün antidepresan doğru sonucu getirir ancak dediğim gibi antidepresanlar asla ilk çare olmamalı.
  • bence git sonuçta bu anlattıkların bir probleme işaret ediyor bende gitmeyi düşünüyorum

ama önce psikoloğa gitmelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moşer -- 27 Kasım 2019; 19:54:52 >
  • yurdum insanında psikaytrların elinde tek çeşit ilaç var mal yapan herkese onu veriyorlar gibi bir inanış var.niye sabit fikirli cahil bir toplumuz çünkü.ben bile otomatik vites manuel vites diye bellemişim ama otomatik almaya kalkınca 50 milyon çeşidinin olduğunu gördüm.psikiyatri ilaçları çeşit çeşittir benim gibi cinayete meyilli psikopatsanız evet mal eden ilaç veriyorlar antipsikotik ama ben mal olmuyorum normal oluyorum.normal insana versen ayakta şaapsan umursamaz.bir de insanı canlandıran tip ilaçlar var böyle öldüm bittim senin durumunda olanlar için ve bu iki türün milyon tane alt ilacı var.doktora gidiyorsun burada ne dediysen diyorsun uzatmadan.sana göre antidepresan yazıyor ve sağın solun içme çöpe at ben içtim fena oldum(ne içti kim bilir) laflarına katlanıp 6 ay içersen düzelme ihtimalin çok yüksek ve hayat boyu da içmezsin.ben hayat boyu içmek zorundayım o yüzden size buradan bir uzanırım görürsünüz yan etkiyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

öncelikle devlet hastanesindeki psikiyatra gitme. 30 saniye dinler (dinliyormuş gibi yapar) ilacı basar yollar. ve o ilaç büyük ihtimal işe yaramaz yediğin yan etkilerle kalırsın çünkü senin durumla alakası yoktur. ben antidepresan kullanıyorum ve memnunum ama sana tavsiyem şu, psikiyatra değil psikoloğa git. ben fiziksel olarak da sıkıntı yaşadığım için psikiyatra gittim. yataktan kalkamıyordum baş dönmesi yüzünden. sende böyle bi şey yok, git psikoloğa onunla görüş. maddi olarak karşılayabilir misin bilmiyorum, ama okulunda illaki vardır uzman psikolog. en kötü ihtimalle onunla görüş.

antidepresanlara öcü gözüyle bakanlara da kulak asma, düzgün doktor düzgün antidepresan doğru sonucu getirir ancak dediğim gibi antidepresanlar asla ilk çare olmamalı.
    Tesekkur ediyorum tavsiyeleriniz icin. Psikologa randevu aldim az once. Haftaya gidecegim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi ki git ama doktorunu iyi belirle ve seç, paradan tasarruf falan edeceğim diye düşünme neresi iyiyse git gerekirse özel profesör muayenesine, çünkü psikiyatride doktor değiştirmek kolay olmuyor ve iyi bir doktora gitmezsen bir arpa boyu yol kat edemiyorsun. 6 yıllık tecrübeye sahip bi' hasta olarak yazıyorum.
  • Sen kendin demişsin ilacı bırakınca eski halime döndüm diye

Bu grip değil ki ilacı kullan gribin geçsin. Psikolojik sıkıntılarda ilaç varsa sıkıntı yok bırakınca eski haline dönüyorsun. Kaybolan sağlığın da cabası. Bir kere verecekleri ilaç uzun süreli kullanımda kilo yapacak karaciğer yağlanacak ...

6 yıllık deneyime sahip olan arkadaş 6 yılda düzelememişsin ve adama git diyorsun. 66 sene de gitsen düzelmeyeceksin çünkü dediğim gibi psikolojik durumlar ilaçla sadece geçiçi geçer.
  • Evet bir arkadaş demiş sadece psikoga git ilaç için psikiyatriye yollarsa kabul etme ilk önceden çizgini çek ilaç kullanmak istemiyorum de.
  • Aynı durumdayım psikologa gitmeyi planlıyorum bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Evet bir arkadaş demiş sadece psikoga git ilaç için psikiyatriye yollarsa kabul etme ilk önceden çizgini çek ilaç kullanmak istemiyorum de.
    Hocam ya ilaçsız düzelmeyecek bir durumsa ? Biyolojik bir sorun var belki hormonal vb. O zaman nasil duzelecek ? Simdi ben psikolog ile konusurum derdimi anlatirim ama kendim ile her an konusuyorum. Kafamdaki o olumsuz dusunceler, icimdeki o olumsuz rezalet hissiyat sadece biri ile konusarak nasil gidebilir ki ? Kafam cok karisik bu konularda bilmiyorum :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.