Şimdi Ara

Psikoloji deneyim 2.Edit geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    (Otizm hastası çocuk altını ıslatma )
    Debbie shapiroya göre(BKZ:Zihin gücüyle iyileşme) bir çocuk altını ıslatma nedeni içerisindeki duyguları boşaltmasıdır.Yani çocuk o gün içerisinde herhangi bir üzüntü,stres ve bir baskı içerisinde ise çocuğun gece altını ıslatma oranı normalden yüksek olacaktır.
    Ben ise bunun ne kadar doğru olduğunu kanıtlamaya çalışıyorum.Bunu ise yüzde 40 zihinsel otizim engelli çocuk üzerinde deneyeceğim.
    Çocuk üzerinde bilgi verecek olursak.
    -Yaşıtlarına göre uzun boylu ve 6.sınıfa gidiyor.
    -Kilolu
    -Konuşabiliyor ve derdini anlatabiliyor.(Ancak bazı zamanlarda kendi kendine konuşup kendi kendine cevap verdiği oluyor yani bazen boş bir yerde içini kendisine dökebiliyor.)
    -Sevdiği şeyler abur cubur,oyun,tablet,bilgisayar oyunu.
    Peki bunu nasıl kanıtlayacağız ?
    Çocuk bazen geceleri yatmadan tuvalete gitse bile işediği zamanlar oluyor yada 1 bardak çay içse bile.Ancak bazende 2-3 gün işemediği zamanlar oluyor.
    1 hafta süre içerisinde her gün çocuk ile düzenli olarak ilgilenecek ve onunla eğleneceğim.Sevdiği şeyleri yapmasına izin verip onunla teknoloji hakkında konuşacağım (Teknoloiyi çok sever ve de bir nebze anlar)Belirli akşamlar ona bolca su,çay vb. içecekler verilecek ve gene yatmadan önce işemesini sağlayacağım.

1.Gün

İlk gün 2-3 uyarma ve 1-2 bağırma dışında çocuk istediği şeyleri yaptı eğlendi.Ve ona eğer bu akşam altına kaçırmazsan yarın sevdiğin şeyi yapacağım dedim ve gece sadece 1 kere tuvalete gitti .Sonuca gelirsek ilk gün olumlu sonuçlandı.(Deneyde istisnai durumlar olabilir belki çocuğun yapmayacağı tutmuştur ancak zaten çocuğun rekor altına kaçırmama süresi 2-3 gün işte ondan dolayı 1 hafta süremiz var.)
    2.gun
    Arkadaslar bugun biraz sert gecti bir kac kere bagirdim ancak genede eglendi ona gene uslu durursan yarin sevecegin bir sey yapacagim dedim.Sonunda ise olumlu sonuc aldik.Rekora son 2 gün

3.GÜN

Arkadaşlar bugün gene bir kaç bağırma dışında pek bireşey olmadı ancak geç yattığından yada tuvaletini yapmadığındanmı bilmiyorum ama maalesef bugün olumsuz sonuç aldık ama altını çok fazla ıslatmamıştı.Artık gelecek günlere bakacağız

4.Gun

Arkadaslar bugun 3. Gune benzer gecti gene anaannesinde kaldi uyuduktan sonra 1 kere tuvakete kaldirdim.Ve bugun erken uyudu .uyudugu ortama alismasida bunu etkiledi ve bugun olumlu gecti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endülüslü İbn-ü Arab -- 30 Ocak 2015; 10:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip.
  • sizin bu deneyi yapmak için yetkiniz ve niteliğiniz nedir?
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    deneği yaptığım çocuk kardeşim ve bu onun yararına olan birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

sizin bu deneyi yapmak için yetkiniz ve niteliğiniz nedir?

gören de laboratuarda ürettiği ilacı test ettiriyor zannedecek günlük yaşantı içinde olan, gayet basit bir durum, eve gelince bir gün annenizin yaptığı yemeği yiyip , bir gün dışarda yemek yeme gibi basit bir aktivite, herkesin başına gelmiştir, bu da anne üzerinde yapılan basit bir testtır

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Orası öyle tabi ama çıkan sonucun, deneyi yapan kişi psikoloji okumuş, akademik yeterliliği olsa bile, örneklerin azlığı, kontrol grubu olmaması vs. gibi nedenler yüzünden pekte anlam ifade edeceğini sanmıyorum. Yada bu durumda aynı özellikte denek bulmak zor olduğundan, deney defalarca tekrarlanırsa, tek denek olsada sonuç anlamlı olabilir. Bunun içinde en az 1 sene falan sürdürmek lazım bu deneyi. Çıkan sonuçlar tablolanır, istatistiki olarak anlamlı olup olmadığına bakılır. Gerçekten negatif davranış=çiş, pozitif davranış=tutma yüzde olarak yüksek çıkarsa test tekrarlanır :) Tek denek ve 1 hafta ile çıkan sonuç anlamsız-güvenilmezdir.
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Orası elbetteki öyle ancak istisnai durumlar fazla olduğundan 1 senede olsa tam güvenilir bir sonuç alınmaz.1 hafta olmasının nedeni hem yeterli bir ortam olmaması hemde zaman olması buna rağmen 2 gün istisnai durumlara nazaran iyi bir sonuç aldık.Ancak 3 gün istisnalar çok fazla arttı mesela çocuk geç yattı çok fazla teknolojik alet ile uğraştı ve bence en önemlisi kendi evinde kalmadı.Anaanesinin evinde kaldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.