Şimdi Ara

--Psikolojik Nefes darlığı böyle illet birşey olamaz--CORONA evhamı maf etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
8.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Bende de vardı hocam 3-4 sene çektim şükür geçti şimdi. Spora başladığım da oluşmuştu çok illet bir şey. Söyle rahat rahat esneyemiyorsun, derin nefes vs alamıyorsun. Inşallah seninde geçer bir an evvel.
    dostum benimkisi bir gidiyor 2 sene sonra gene geliyor ..yani virüs gibi birşey yahu illet birşey inan seni çok çok iyi anlıyorum iyikide düzelmişsin ama bendeki aklımda sürekli birlen geldi obsesyon bu.mantık akla sıhmayan düşünceler
  • up
  • Öncelikle geçmiş olsun. Aynı dert bende de var. Banada psikolojik olabilir dedi doktor. Geldiği zaman derin nefes alabilmek için esnemem gerekiyor. Tabii her zaman esneyemiyorum böyle olunca insan kendi kendine sinirleniyor.
    5-6 aydır iyiyim sorun olmadı. Geldiği zaman 1 hafta yada 2 ay sürüyor. Herhangibi ilaç kullanmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digitech

Öncelikle geçmiş olsun. Aynı dert bende de var. Banada psikolojik olabilir dedi doktor. Geldiği zaman derin nefes alabilmek için esnemem gerekiyor. Tabii her zaman esneyemiyorum böyle olunca insan kendi kendine sinirleniyor.
    5-6 aydır iyiyim sorun olmadı. Geldiği zaman 1 hafta yada 2 ay sürüyor. Herhangibi ilaç kullanmadım.
    Derin ve doyurucu nefes alamamak, nefes almayla ilgili dikkatte artış ve kendini dinlemek de altta yatan bir Anksiyete Bozukluğu'na işaret edebilir.bu bizlerin laneti cehennem azabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 20 Ekim 2019; 20:14:2 >
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Sık iş değiştiren biriyim. Bunun kaygısı var hep içimde. İş konusunda yüzüm gülmüyor malesef. Muhtemelen bu yüzden benim sorunum.

• Bende yemek yerken sürekli nefes alıyorum canım sıkkın oluncada sürekli derin nefes alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marik Ishtar

Bende yemek yerken sürekli nefes alıyorum canım sıkkın oluncada sürekli derin nefes alıyorum
    ne zmndan beri var sizde ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

ne zmndan beri var sizde ?

Alıntıları Göster
    geçen sene başladı ünv uzadı son senemdi dersler vs ilk olarak grip olmustum burnum tıkanmıştı yemek yerken acaba nefes alamazsam diye düsündüm ondan sonra yemek yerken sürekli nefes alma başladı neyse 1 hafta sonra falan kafa dağıtmak için sinemaya gittim birden ensem uyuştu sonra yanaklarım uyustu wc gittim yüzümü yıkadım bildigin yüz felci gibi oldu yüzüm sanırım panik atakmıs ayriyeten canım sıkkın ve strestli oldugumda sürekli durmadan esniyorum yaşam kalitesini baya düşürüyor hani sürekli esnemek birset degilde yemek yerken lokmanı yutup hemen nefes almak cok kötü temmuzda okul bitti ozamandan itibaren düzelme başladı şuan daha iyiyim iyi veya kötü hiç birşey düşünmüyorum bomboş zihnim eğer beyni fazla yormaktan oluyor bunlar hep

• Bu sene yazın stresliyken ilk defa bu durumu yaşadım, şu an yok şükür. Hakikaten lanet bir şey.
    Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 20 Ekim 2019; 21:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marik Ishtar

geçen sene başladı ünv uzadı son senemdi dersler vs ilk olarak grip olmustum burnum tıkanmıştı yemek yerken acaba nefes alamazsam diye düsündüm ondan sonra yemek yerken sürekli nefes alma başladı neyse 1 hafta sonra falan kafa dağıtmak için sinemaya gittim birden ensem uyuştu sonra yanaklarım uyustu wc gittim yüzümü yıkadım bildigin yüz felci gibi oldu yüzüm sanırım panik atakmıs ayriyeten canım sıkkın ve strestli oldugumda sürekli durmadan esniyorum yaşam kalitesini baya düşürüyor hani sürekli esnemek birset degilde yemek yerken lokmanı yutup hemen nefes almak cok kötü temmuzda okul bitti ozamandan itibaren düzelme başladı şuan daha iyiyim iyi veya kötü hiç birşey düşünmüyorum bomboş zihnim eğer beyni fazla yormaktan oluyor bunlar hep

Alıntıları Göster
    sizde anksiyete bağşı yoğun kaygı var akabinde panik atak sürekli beynin aynı komnuyla meşgulse ızdırap verir size..bol bol dualar okuyun ve doktor yavsiyesiyle ilaca başlayın paxera sizin çarenizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Bu sene yazın stresliyken ilk defa bu durumu yaşadım, şu an yok şükür. Hakikaten lanet bir şey.
    Geçmiş olsun
    eyw eski izmirli dostum..inan yaşamayan bilemez hani derlerya bu bambaşka bir olay sağlıkla ilgisi yok tamamiyle kozmik negatif enerji musallatı
  • Geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DambıIdor

Geçmiş olsun
    eyw kardeşim
  • Arkadaşlar bende 3 gün önce ilginç bir şekilde nefes darlığı başladı.Yatmadan önce camı açtım temiz hava çekip öyle yatayım dedim ve içime derin nefes alıp verdim.Yapınca nefesim daralmaya başladı uyuyamadım zaten.O günden beri günün büyük bölümünde nefes darlığı yaşıyorum,ciğerlerim dolmuyor gibi hissediyorum tabiri caizse manuel nefes alıyorum.Daha önce hiç böyle birşey yaşamamıştım.Zaten doktora gideceğim fakat bunun hakkında fikri olan var mı ne yapmam lazım?

• Bende de anksiyete var nefes daralmasi bende de oluyor gitmedigim dr kalmadi goguste daralma mide ustunde baski oluyor derdimizi kimsede anlamiyor sehir hayati birazda tetikliyor bunu aslinda bizim gibiler sakin ve stresten uak bir hayat yasamasi gerekiyor kardesim allah acil sifa versin. Ben paxera kullaniyorum icince rastlıyorum birakinca sitres olunca hemen geliyor gudubet sey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radbilgisayar

Bende de anksiyete var nefes daralmasi bende de oluyor gitmedigim dr kalmadi goguste daralma mide ustunde baski oluyor derdimizi kimsede anlamiyor sehir hayati birazda tetikliyor bunu aslinda bizim gibiler sakin ve stresten uak bir hayat yasamasi gerekiyor kardesim allah acil sifa versin. Ben paxera kullaniyorum icince rastlıyorum birakinca sitres olunca hemen geliyor gudubet sey
    baba geçmiş olsun..ben 4 yıl paxera kullandım yan etkisi yüksek olan bir ilaç ama beyne serototine en iyi gelen ilaç bence..öyle libido felanda düşürmüyor ama ciddi sallama yapıyor dengesizlik veriyor bu ilaç ,birde iştah açıyor kişiden kişiye domuz gibi yiyor doymuyorsun birde 4k netlikte saçma sapan ryaları varki aman..

Bu nefes darlığı birlen aklıma geldi ya nefes alamazsam nasıl alıyorum nefes takıldı kafama aslında yoğun deperzalinasyon okb anskiyete yaşamış ve dibini yıllardır görmüş ve kafayı sıyırmamış biri olarak üstesinden gelirdim ama 1 senden beri çok iyiydim bu aralar aldı beni havalarım, dur bakalım ne olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

belirtileri berbat kardeşim göğüs kafesinde sanki baskı uygulanmış ve esniyemiyorsun ciğerlerin hava dolmuyor..sürekli aklında nasıl nefes alıyorum neden alıyorum nefes açlığı yani piskolojik..bende çoçukluktan beri var bazen 5 sene olmaz ama bir geldimi 2 ay gitmez.uyutmaz gününü zehir eder

Alıntıları Göster
    Hocam geçen gün bana da oldu. Böyle tam esneyemiyorsun. 2-3gün içinde azalarak düzeldi. Ama ilk gün çok fenaydı. Ha bire akciğerlerimi tam doldurmaya çalışıyorum. Arada tam dolu hissiyatı veriyor. Neden oldu ve nasıl gitti bilmiyorum ama neyse ki düzeldi. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 21 Ekim 2019; 8:37:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-69F3BB092

Hocam geçen gün bana da oldu. Böyle tam esneyemiyorsun. 2-3gün içinde azalarak düzeldi. Ama ilk gün çok fenaydı. Ha bire akciğerlerimi tam doldurmaya çalışıyorum. Arada tam dolu hissiyatı veriyor. Neden oldu ve nasıl gitti bilmiyorum ama neyse ki düzeldi. Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    stres kardeşim benden diyorki bak ben bittim bana bırak istesende birşeyin yok ama oluyor işte nefes darlığı kozmik ruh emicidir iyi olduğuna çok sevindim
  • diafram nefes egzersizi yap güzel kardeşim. Yapılışına youtubedan bak. 1 tekrar yap günde 3 defa yap. çok değil 1-2 hafta yap. Sonra bana teşekkür edeceksin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.