Şimdi Ara

--Psikolojik Nefes darlığı böyle illet birşey olamaz--CORONA evhamı maf etti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
8.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

diafram nefes egzersizi yap güzel kardeşim. Yapılışına youtubedan bak. 1 tekrar yap günde 3 defa yap. çok değil 1-2 hafta yap. Sonra bana teşekkür edeceksin
    teşekkürler kardeşim..çok iyi geliyor evet
  • Yüksek nemden dolayı.
    Odanıza sıcaklık ve nem ölçer alın görürsünüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

Yüksek nemden dolayı.
    Odanıza sıcaklık ve nem ölçer alın görürsünüz
    ondan değil kardeşim..zaman mekan yaz kış vs fark etmiyor bu başka bir olay
  • Hocam sürekli offlamak istiyorsun ve derinden esnediginde mi tam nefes almis gibi oluyorsun? Cigerin tam hava ile dolmus gibi hissetmiyorsun normalde dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL007

Hocam sürekli offlamak istiyorsun ve derinden esnediginde mi tam nefes almis gibi oluyorsun? Cigerin tam hava ile dolmus gibi hissetmiyorsun normalde dimi?
    dostum nefesl alıyorsunya ha için dolmuyor nefesi tam alamıyon sanki sıkışıyor miden ve göğüs kafesin,esnemek istiyon sürekli ama tam doya doya esnemek ne zaman olucak bekliyorsun ,unuttunmu bu olayı etki etmiyor ama aklına geldimi yandın gittin tam cehennem azabı..birde bende çoçukluktan beri var buda benim lanetim,bu aralar çok yoğun anksiyete yaşadım aslında şu istanbulda yakın zamanda olan deprem baya etkiledi beni ..

düşüncelerim yine arttı ya ölürsek ya sevenlerim ölürse kafaya çok taktım ,elde değil biliyorum çok değişik absürd düşünceler ama bu hastalığında getirisi bu..halbuki 1 senedir bebekler gibi huzurluydum

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Neredeyse aynisi ama biraz daha hafifi son zamanlarda bende de var. Eskiden de bir ara vardi. Unutmustum bende de coktandir olmuyordu grip oldum ondandir diye dusunuyordum senin konuyu gordum yazayim dedim. Hocam herseyi kafaya takma ya. Benim anne tarafinda da var senin rahatsizligindan bir aralar bende de vardi biraz yendim.inan kendi kendini duzeltebilirsin anksitiye bozuklugu konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL007

Neredeyse aynisi ama biraz daha hafifi son zamanlarda bende de var. Eskiden de bir ara vardi. Unutmustum bende de coktandir olmuyordu grip oldum ondandir diye dusunuyordum senin konuyu gordum yazayim dedim. Hocam herseyi kafaya takma ya. Benim anne tarafinda da var senin rahatsizligindan bir aralar bende de vardi biraz yendim.inan kendi kendini duzeltebilirsin anksitiye bozuklugu konusunda.
    kardeşim ben 5 tıldır çektim bu illet denilen anksiyete okb deperzilanasyon cehennemde idim rüyadaydım kafayı benki yemedim kimseye bişey olmaz.inan elde değilki bunu sen değil beynin yapıyor yahu bir insan dışarı çıkmaktan korkarmı ortada fol yok yumurta yok durduk yere korku ölüm korku ölüm ..ölmüyorsun ama sürünüyon resmen
  • up
  • Geçmiş olsun. Sağlık sıkıntıysa çözümü olmuyor. Özellikle doktorlar bir tanı koymadıysa daha da beter oluyorsun.

Bende de çarpıntı var 1.5 senedir Beloc içiyorum. Geçene kadar kullanacaksın demişti doktor hala geçmedi. (Kullandığım zamanlar çarpıntı çok nadir oluyor ama hayatımın sonuna kadar her gün ilaç içmek istemiyorum.)

15 gündür bağırsaklarım ağrıyor, midem bulanıyor ilaçlar arada iyi geliyor. Hala geçmedi. Doktor her seferinde başka bir hap verip gönderiyor. Bu hastalık da sürekli bağırsak hapı içmeye gidecek diye korkuyorum.

2.5 senedir kurdeşen illeti var. Zyrtec kullanıyorum kızarmaya başlayınca. Hala geçmedi.

Bunun yanında da hafif psikolojik bozukluğu var. Her verilen ilaç yan etki gösterecek diye korkuyorum. Yan etkisi çok olan ilaç verilince içmiyorum bile. Her yeni ilaçta anaflaksi olacak diye bile korkuyorum. Bir şey olunca hemen internete sarılıp kendime hastalık bakıp korkuyorum.

Arada kas seğirmesi geliyor. Onun için daha gitmedim doktora. Artık doktorlara da güvenim kalmadı. Gidip de iyi olduğumu hatırlamıyorum. Boş verince daha kolay geçiyor. Profesöründen özel hastanesine çok doktora gittim. Çoğu ilgisizdi. Hangi ilacı vereyim hesabı yapıyorlar. İlaç içmek istemiyorum deyince kitleniyorlar ama bütün tahlillerim de temiz çıkıyor. Tahlilde temizim ama tonla ilaç içmem gerektiği bana mantıklı gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

Geçmiş olsun. Sağlık sıkıntıysa çözümü olmuyor. Özellikle doktorlar bir tanı koymadıysa daha da beter oluyorsun.

Bende de çarpıntı var 1.5 senedir Beloc içiyorum. Geçene kadar kullanacaksın demişti doktor hala geçmedi. (Kullandığım zamanlar çarpıntı çok nadir oluyor ama hayatımın sonuna kadar her gün ilaç içmek istemiyorum.)

15 gündür bağırsaklarım ağrıyor, midem bulanıyor ilaçlar arada iyi geliyor. Hala geçmedi. Doktor her seferinde başka bir hap verip gönderiyor. Bu hastalık da sürekli bağırsak hapı içmeye gidecek diye korkuyorum.

2.5 senedir kurdeşen illeti var. Zyrtec kullanıyorum kızarmaya başlayınca. Hala geçmedi.

Bunun yanında da hafif psikolojik bozukluğu var. Her verilen ilaç yan etki gösterecek diye korkuyorum. Yan etkisi çok olan ilaç verilince içmiyorum bile. Her yeni ilaçta anaflaksi olacak diye bile korkuyorum. Bir şey olunca hemen internete sarılıp kendime hastalık bakıp korkuyorum.

Arada kas seğirmesi geliyor. Onun için daha gitmedim doktora. Artık doktorlara da güvenim kalmadı. Gidip de iyi olduğumu hatırlamıyorum. Boş verince daha kolay geçiyor. Profesöründen özel hastanesine çok doktora gittim. Çoğu ilgisizdi. Hangi ilacı vereyim hesabı yapıyorlar. İlaç içmek istemiyorum deyince kitleniyorlar ama bütün tahlillerim de temiz çıkıyor. Tahlilde temizim ama tonla ilaç içmem gerektiği bana mantıklı gelmiyor.
    Kardeşim çok geçmiş olsun seninle aynı fikirdeyim çok doğru söylemişsin benimde bir kaç sözüm var.

Bak bu gibi fiziken sağlıklı olup ama yinede rahatsız olunan hastalıklar şer gudubet bunlar.diyeceksinki neden,tıp zati çok ilerde adamlar kafa nakli ediyor ,mesela saç telinden ayak tırnağına kadar muayane oluyorsun herşey ya herşey bütün vücud vs doktor diyor hiç birşeyin yokama birşeyin var ya delirme noktasındasındasın, ya ağır takıntı ya bir yerinde ağrı baş dönmesi mide bunaltısı nefes açlığı vs vs saymakla bitmez..

Yahu diyorum oki sağlıklıyım hiç birşeyim yok bu nedir ? işte hiç bir insan çok sağlıklı değiliz DNA'larımızda bir yerde bozukluk var birşeyler varya ,mesela adama bakıyorum hayvan gibi alkol madde içiyor vs ama taş gibi, ama bakıyorum adam sigara bile içmiyor sağlıklı yaşam sürüyor ama rahatsız, gelde çık işin içinden,bende bir sürü ilaç kullandım inan (Misol,risperdal,zedprex,paxera) yani dahada var ahan şimdi paxera 5mg kullanıyom serototin tazeliyoruz beyinde

Demem oki manevi hissiyatllar ve değerler çok önemli..inancınız varsa ALLAHA yönel kardeşim

• benzer sıkıntıyı ben de yaşıyordum ve hiç beklemediğim bir şekilde çok basit bir çözüm buldu bir doktor. tiroid hormon yetersizliği bunu yapabilirmiş. ama özel bir kan testiyle bakılıyor buna. benim değerim düşük çıktı, her gün tiroid takviyesi alıyorum ve şikayetlerim tamamen kayboldu. bence mutlaka kontrol ettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canal3

benzer sıkıntıyı ben de yaşıyordum ve hiç beklemediğim bir şekilde çok basit bir çözüm buldu bir doktor. tiroid hormon yetersizliği bunu yapabilirmiş. ama özel bir kan testiyle bakılıyor buna. benim değerim düşük çıktı, her gün tiroid takviyesi alıyorum ve şikayetlerim tamamen kayboldu. bence mutlaka kontrol ettir.
    çok teşekkürler kardeşim iyisin şimdi değilmi bende iyim bugün
  • Yaklaşık 20 yıldır anksiyete hastasıyım. Dönem dönem ilacı bıraksam da arada bir illa tekrarlıyor. Allah , o atak anını kimseye göstermesin. Tüm hastalara geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

Kardeşim çok geçmiş olsun seninle aynı fikirdeyim çok doğru söylemişsin benimde bir kaç sözüm var.

Bak bu gibi fiziken sağlıklı olup ama yinede rahatsız olunan hastalıklar şer gudubet bunlar.diyeceksinki neden,tıp zati çok ilerde adamlar kafa nakli ediyor ,mesela saç telinden ayak tırnağına kadar muayane oluyorsun herşey ya herşey bütün vücud vs doktor diyor hiç birşeyin yokama birşeyin var ya delirme noktasındasındasın, ya ağır takıntı ya bir yerinde ağrı baş dönmesi mide bunaltısı nefes açlığı vs vs saymakla bitmez..

Yahu diyorum oki sağlıklıyım hiç birşeyim yok bu nedir ? işte hiç bir insan çok sağlıklı değiliz DNA'larımızda bir yerde bozukluk var birşeyler varya ,mesela adama bakıyorum hayvan gibi alkol madde içiyor vs ama taş gibi, ama bakıyorum adam sigara bile içmiyor sağlıklı yaşam sürüyor ama rahatsız, gelde çık işin içinden,bende bir sürü ilaç kullandım inan (Misol,risperdal,zedprex,paxera) yani dahada var ahan şimdi paxera 5mg kullanıyom serototin tazeliyoruz beyinde

Demem oki manevi hissiyatllar ve değerler çok önemli..inancınız varsa ALLAHA yönel kardeşim

Alıntıları Göster
    Hastalık şans işi. Adam çatur çutur cam yiyor, bir şey olmuyor.
    Ekmeğin içinden ufak cam parçası çıkıyor, kadının boğazı kesiliyor, ölüyor.
    Sağlıklı yaşam vs muhabbetinin etkileme oranı az, hiç sigara içmezsin gelir kanser seni bulur. Adam 50 sene içer kanser olmadan vefat eder.

İnancım var ama tam sağlıklı olacağıma dair çok inancım yok. Doktorlara güvenim ise 0' a yakın. Olduğum yerle alakalıdır belki ama profesöründen bile bir fayda görmedim. Zaten iletişim kurma problemi çekiyorlar. Ekrana bakarak ''içtiğin ilaç, hastalık bir tahlil yapalım. İlaç yazıyorum, serum takalım.''
    Ne hastalıkla ilgili bir bilgi veriyor ne de ilaç hakkında. Hastalık adını söylemediklerini bile bilirim.
    Geçen hastalık adını soruyorum niye soruyorsun der gibi latincesini söylüyor.

Ben de hukuk öğrencisiyim bir gün bir doktor gelirse kesinlikle kendisine bilgilendirme yapmayacağım. Bir şey sorarsa hukuk dilinde aktaracağım olabildiğince Latince (Roma hukuku temelli bir hukukumuz olduğu için kelimelerin çoğunun Latince kullanımı var. Doktorlar unutuyormuş ya ben de unuttum.) kelime kullanacağım, şuraya imza at ben hallederime getireceğim.

• quote:

Hastalık şans işi. Adam çatur çutur cam yiyor, bir şey olmuyor.
    Ekmeğin içinden ufak cam parçası çıkıyor, kadının boğazı kesiliyor, ölüyor.
    Sağlıklı yaşam vs muhabbetinin etkileme oranı az, hiç sigara içmezsin gelir kanser seni bulur. Adam 50 sene içer kanser olmadan vefat eder.

İnancım var ama tam sağlıklı olacağıma dair çok inancım yok. Doktorlara güvenim ise 0' a yakın. Olduğum yerle alakalıdır belki ama profesöründen bile bir fayda görmedim. Zaten iletişim kurma problemi çekiyorlar. Ekrana bakarak ''içtiğin ilaç, hastalık bir tahlil yapalım. İlaç yazıyorum, serum takalım.''
    Ne hastalıkla ilgili bir bilgi veriyor ne de ilaç hakkında. Hastalık adını söylemediklerini bile bilirim.
    Geçen hastalık adını soruyorum niye soruyorsun der gibi latincesini söylüyor.

Ben de hukuk öğrencisiyim bir gün bir doktor gelirse kesinlikle kendisine bilgilendirme yapmayacağım. Bir şey sorarsa hukuk dilinde aktaracağım olabildiğince Latince (Roma hukuku temelli bir hukukumuz olduğu için kelimelerin çoğunun Latince kullanımı var. Doktorlar unutuyormuş ya ben de unuttum.) kelime kullanacağım, şuraya imza at ben hallederime getireceğim.

Alıntıları Göster
    Kardeşim okdr iyi anlıyorumki seni..doktorlara değinmişken zaten iki dinleyip ilacı basup yolluyorlar hele devlete gidersen yanın bittin,iş onlada kalmıyor bir havalr egolar sanırsın gökten inmiş ben zaten kaç kişi azarladım,ha iyileri var ama oda ihtimal empati ediyorum ama işin içinden çıkamıyorum..

Bu benim lanetim mesela bak dün berbattım bugün süperim ,yani dün yaşam ile ölüm arasında idim bugn bebek gibi huzurluyum ,yani anlat deseler anlatılmaz yaşamayanda bilmez..bak takma kafana vs diyenler ulan bizde biliyoz takmamayı ama hastalığımızda bu

• quote:

Orijinalden alıntı: obili

Yaklaşık 20 yıldır anksiyete hastasıyım. Dönem dönem ilacı bıraksam da arada bir illa tekrarlıyor. Allah , o atak anını kimseye göstermesin. Tüm hastalara geçmiş olsun.
    Şefim ben bu hastalığa Deperzalinasyon denilen bedene yabacılaşma ile başladım dibi gördüm helak oldum yaşam ile ölüm arasında idim..sonra okb derin anksiyete şizofreni olsam daha iyiydi o derece berbattım sokaklarda krizmi geçirmedim yani ölmedim desem yeridir.ALLAH yaşatmasın bu çok farklı birşey
  • quote:

Kardeşim okdr iyi anlıyorumki seni..doktorlara değinmişken zaten iki dinleyip ilacı basup yolluyorlar hele devlete gidersen yanın bittin,iş onlada kalmıyor bir havalr egolar sanırsın gökten inmiş ben zaten kaç kişi azarladım,ha iyileri var ama oda ihtimal empati ediyorum ama işin içinden çıkamıyorum..

Bu benim lanetim mesela bak dün berbattım bugün süperim ,yani dün yaşam ile ölüm arasında idim bugn bebek gibi huzurluyum ,yani anlat deseler anlatılmaz yaşamayanda bilmez..bak takma kafana vs diyenler ulan bizde biliyoz takmamayı ama hastalığımızda bu

Alıntıları Göster
    Hocam senin işin çok zor. Kafana takamamak zaten hastalığı dedikleri şey mantıksız.
    Konuşmak için konuşuyorlar.
    Ben de hastalık hastası olma yolunda gidiyorum zaten. İnternette geçirdiğim vaktin %25'i ilaçlar, hastalıklar, belirtiler.

Hocam ben sürekli özele gidiyorum pek bir fark yok. Sert konuşamıyorlar tek fark o. Yoksa randevulu gittiğim yerde bekliyorum. 230 tl ücretini ödediğim tomografi için bekliyorum. Doğru düzgün bilgilendirme yok. Devlette süre 5 dakika ise özelde 10 dakika.

• quote:

Hocam senin işin çok zor. Kafana takamamak zaten hastalığı dedikleri şey mantıksız.
    Konuşmak için konuşuyorlar.
    Ben de hastalık hastası olma yolunda gidiyorum zaten. İnternette geçirdiğim vaktin %25'i ilaçlar, hastalıklar, belirtiler.

Hocam ben sürekli özele gidiyorum pek bir fark yok. Sert konuşamıyorlar tek fark o. Yoksa randevulu gittiğim yerde bekliyorum. 230 tl ücretini ödediğim tomografi için bekliyorum. Doğru düzgün bilgilendirme yok. Devlette süre 5 dakika ise özelde 10 dakika.

Alıntıları Göster
    kardeşim şu an nasıl hissediyorsun neyin var tam olarak ..bende anlatıcam sen anlattıktan sonra

• quote:

Şefim ben bu hastalığa Deperzalinasyon denilen bedene yabacılaşma ile başladım dibi gördüm helak oldum yaşam ile ölüm arasında idim..sonra okb derin anksiyete şizofreni olsam daha iyiydi o derece berbattım sokaklarda krizmi geçirmedim yani ölmedim desem yeridir.ALLAH yaşatmasın bu çok farklı birşey

Alıntıları Göster
    Vay anasını ... bir zamanlar aynaya bakarken , hep kendimi dışarıdan bir gözle görür ve "ben kimim , neyim" gibi şeyler geçirirdim kafamdan. Doktoruma bundan hiç bahsetmemiş fakat kendim de adını koyamamıştım. Demek , de bilmem ne tarzı bir şeymiş. Şükür uzun süredir yok. Sana da çok geçmiş olsun . İnşallah tamamen iyileşirsin . Allah önceki sorunlarını da bir daha göstermesin.

• bende de anksiyete var. sabah berbat bir haldeydim şu an hiçbir şeyim yok. çok anlamsız hakikaten...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.