Şimdi Ara

--Psikolojik Nefes darlığı böyle illet birşey olamaz--CORONA evhamı maf etti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
8.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

kardeşim şu an nasıl hissediyorsun neyin var tam olarak ..bende anlatıcam sen anlattıktan sonra

Alıntıları Göster
    Hocam, Angina Pektoris diye bir göğüs ağrısı hastalığım var. Çarpıntı ve ağrı yapıyor. Bunun için 1.5 senedir her sabah Beloc diye bir ilaç kullanıyorum. Nabız düşürücü gibi bir şey. Beta-bloker diye geçiyor. (Bu konu için profesör bir doktor geçene kadar kullanacaksın dedi. İçmeyince hemen belli ediyor kendini. Çarpıntı ve kalp ağrısı yapıyor.)

Tam olarak koyulmadı ama kurdeşen olduğumu söylemişti iç hastalıkları uzmanı. (Tam olarak dememe sebebim sadece söylediklerim itibariyle kurdeşen olduğumu söyledi. Kan tahlili, alerji testi veya var olan kızarıklıkları görme gibi hiçbir durumu olmadı.)
    Şikayetim şu 2-3 günde bir vücudum kızarıyor, kabarıyor, kaşınmaya başlıyor. (İlaç içmezsem hiçbir türlü geçmiyor.) Zyrtec diye bir alerjen karşıtı hap içmek zorunda kalıyorum her olduğunda. Özellikle yediğim bir şeyle alakalı değil. Hiçbir şey yemediğim günde bile olabiliyor.

Son 15 gündür ise bağırsaklarım ağrıyor, midem bulanıyor ve leş gibi ağzım kokuyor. Arada da ishal oluyorum. Kusma ile başladı 15 gün önce baya şiddetliydi. Doktora gittim direk serum verdi. 2 gün sonra ağrı arttı. Acile gittim serum verdi. Bir gün sonra genel cerrahi gittim. Tahlil yapıldı mı dedi. Hayır, dedim. Tomografi çektirdi. Göbek fıtığın var dedi geçti. Organların temiz dedi. Bağırsak hapı verdi. Geçmedi, başka bir bağırsak hapı verdi daha sonra ishal olunca da ishal kesici verdi. Ben bu şikayetlerle eczacıya gitsem aynı ilaçları o da verirdi.

Göbek fıtığını sonradan sordum tehlike arz etmiyor mu? Hayır dedi sadece. İnternette okuduğum zaman büyüme olacak yazıyor ve doğuştan gelen bir fıtık değilse de kendine geçme ihtimali yok yazıyor. Cerrahi operasyon şart yazıyor. Doktor umursamadı söyleyip geçti sadece.

Bir de dediğim gibi hastalık hastası oldum. İnternette araştırıp hastalık korkusu yaşıyorum. Her verilen ilacı araştırıp yan etkisinden korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

Hocam, Angina Pektoris diye bir göğüs ağrısı hastalığım var. Çarpıntı ve ağrı yapıyor. Bunun için 1.5 senedir her sabah Beloc diye bir ilaç kullanıyorum. Nabız düşürücü gibi bir şey. Beta-bloker diye geçiyor. (Bu konu için profesör bir doktor geçene kadar kullanacaksın dedi. İçmeyince hemen belli ediyor kendini. Çarpıntı ve kalp ağrısı yapıyor.)

Tam olarak koyulmadı ama kurdeşen olduğumu söylemişti iç hastalıkları uzmanı. (Tam olarak dememe sebebim sadece söylediklerim itibariyle kurdeşen olduğumu söyledi. Kan tahlili, alerji testi veya var olan kızarıklıkları görme gibi hiçbir durumu olmadı.)
    Şikayetim şu 2-3 günde bir vücudum kızarıyor, kabarıyor, kaşınmaya başlıyor. (İlaç içmezsem hiçbir türlü geçmiyor.) Zyrtec diye bir alerjen karşıtı hap içmek zorunda kalıyorum her olduğunda. Özellikle yediğim bir şeyle alakalı değil. Hiçbir şey yemediğim günde bile olabiliyor.

Son 15 gündür ise bağırsaklarım ağrıyor, midem bulanıyor ve leş gibi ağzım kokuyor. Arada da ishal oluyorum. Kusma ile başladı 15 gün önce baya şiddetliydi. Doktora gittim direk serum verdi. 2 gün sonra ağrı arttı. Acile gittim serum verdi. Bir gün sonra genel cerrahi gittim. Tahlil yapıldı mı dedi. Hayır, dedim. Tomografi çektirdi. Göbek fıtığın var dedi geçti. Organların temiz dedi. Bağırsak hapı verdi. Geçmedi, başka bir bağırsak hapı verdi daha sonra ishal olunca da ishal kesici verdi. Ben bu şikayetlerle eczacıya gitsem aynı ilaçları o da verirdi.

Göbek fıtığını sonradan sordum tehlike arz etmiyor mu? Hayır dedi sadece. İnternette okuduğum zaman büyüme olacak yazıyor ve doğuştan gelen bir fıtık değilse de kendine geçme ihtimali yok yazıyor. Cerrahi operasyon şart yazıyor. Doktor umursamadı söyleyip geçti sadece.

Bir de dediğim gibi hastalık hastası oldum. İnternette araştırıp hastalık korkusu yaşıyorum. Her verilen ilacı araştırıp yan etkisinden korkuyorum.

Alıntıları Göster
    Ovvv .çok geçmiş olsun değerli kardeşim ALLAH şifa versin tez zamanda..inanki düzeliceksin hep metanetli ol insanız başımıza herşey gelir..bu arada bendekide antikap.

Ben varya kendi odamı tanımadım ben varoluş sancısı çekmekten krizlere girmekten kafayı yemiştim,şimdi bir baş dönmesi denge bozukluğudur tuttu..bu ara aklıma saçma sapan birşey geldi takıldı gitmiyor ya nefes alamazsam nasıl alıyorum zıkkım akıl sır ermiyor buna obsesyonda deniyor.

İşe güce gidiyorum dükkana geçiyorum sabah çıkarken ya araba çarpsa ya biri silah çekse vursa arkadaşlarım eş dost ne diyor arkamdan, yahu akla mantıha sıhıyormu ,bugün eve geliyorum sanki deprem oldu hissettim evde tansiyon aleti var ölçtük bişey yok sonra bir baş dönmesi yerimde duramıyorum..hep beynimiz neye odaklanırsa o oluyor inan

• quote:

Orijinalden alıntı: obili

Vay anasını ... bir zamanlar aynaya bakarken , hep kendimi dışarıdan bir gözle görür ve "ben kimim , neyim" gibi şeyler geçirirdim kafamdan. Doktoruma bundan hiç bahsetmemiş fakat kendim de adını koyamamıştım. Demek , de bilmem ne tarzı bir şeymiş. Şükür uzun süredir yok. Sana da çok geçmiş olsun . İnşallah tamamen iyileşirsin . Allah önceki sorunlarını da bir daha göstermesin.

Alıntıları Göster
    Amin hocam amin iyi dileklerin için çok teşekkrler
  • quote:

Ovvv .çok geçmiş olsun değerli kardeşim ALLAH şifa versin tez zamanda..inanki düzeliceksin hep metanetli ol insanız başımıza herşey gelir..bu arada bendekide antikap.

Ben varya kendi odamı tanımadım ben varoluş sancısı çekmekten krizlere girmekten kafayı yemiştim,şimdi bir baş dönmesi denge bozukluğudur tuttu..bu ara aklıma saçma sapan birşey geldi takıldı gitmiyor ya nefes alamazsam nasıl alıyorum zıkkım akıl sır ermiyor buna obsesyonda deniyor.

İşe güce gidiyorum dükkana geçiyorum sabah çıkarken ya araba çarpsa ya biri silah çekse vursa arkadaşlarım eş dost ne diyor arkamdan, yahu akla mantıha sıhıyormu ,bugün eve geliyorum sanki deprem oldu hissettim evde tansiyon aleti var ölçtük bişey yok sonra bir baş dönmesi yerimde duramıyorum..hep beynimiz neye odaklanırsa o oluyor inan

Alıntıları Göster
    Herkese Allah şifa versin. Gerçekten çok zor. Bendeki hastalıklar giriş hastalık çok ağır hastalık değil. Çok ağır hastalık yaşayanlar nasıl yapıyor onu düşünüyorum.
    Seninki kadar zor olmasa da bende de var takıntı. Sürekli bu hastalık beni öldürecek diye falan düşünüyorum. Hep en kötüsü olacak diye düşünüyorum. Bağırsaklarım ağrıyor. Bağırsak kanseri midir diye düşünüyorum. Apandisim mi patladı falan diye düşünüyorum. Her içtiğim ilaç yan etki mi gösterecek diye düşünüyorum. Birinde bir hastalık görüyorum. Ya bana da olursa diye düşünüyorum kafama takılıyor. Ben bundan daha çok bıktım.
    Nefes alamıyor gibi hissetmedim hiç bu tarz ağır şeyler yaşamadım senin gibi ama ben de bu korkudan bıktım. Hastalık hastası oldum kısacası.
    En tez zamanda bütün hastalıklarından kurtulursun inşallah. Allah şifa versin.

• Psikolojik olduğunu biliyorsan yaşamaman lazım gerçekten inanmıyorsun demek ki ? Bence içini rahatlatana kadar uzman doktorlara gözük. Tam olarak inandığın zaman geçicektir. Deneyimliymişsin zaten atağın geldiği zaman psikolojik olduğunu ve geçeceğine inandır kendini. Ve 1 numaralı altın kural psikolojisi biraz daha zayıf olan kişilerin internetten bir hastalık araştırmaması gerekiyor fazla üstüne düşme yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vieux12 -- 23 Ekim 2019; 1:56:29 >
  • Psikolojik olup olmadığını anlamanın tek yolu var.

Kaz dağları gibi oksijenin bol olduğu yerde en az 3 haftalık tatil yapacaksın. Sinir stress kaygı olmayacak. Eğer 2 hafta sonunda geçmezse psikolojik değildir. Maalesef kaygı bozukluğu ülkemizin en ciddi sağlık problemi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Psikolojik olup olmadığını anlamanın tek yolu var.

Kaz dağları gibi oksijenin bol olduğu yerde en az 3 haftalık tatil yapacaksın. Sinir stress kaygı olmayacak. Eğer 2 hafta sonunda geçmezse psikolojik değildir. Maalesef kaygı bozukluğu ülkemizin en ciddi sağlık problemi.
  • Oyun oynasan falan geçer mi unutur musun acaba. Bende de okb var ama bu şekilde değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasasa671

Oyun oynasan falan geçer mi unutur musun acaba. Bende de okb var ama bu şekilde değil
    sende ne var kardeşim okb bende çok çektim şimdi ALLAHA şükür bişeyim yok yardımcı olmaya çalışırım neler var sende
  • quote:

sende ne var kardeşim okb bende çok çektim şimdi ALLAHA şükür bişeyim yok yardımcı olmaya çalışırım neler var sende

Alıntıları Göster
    Bende ki çok lanet bir şey. Aklımın ucundan bile geçmeyen şeyleri aklıma getiriyor. Ne bileyim misafirliğe gidiyoruz bi anda aklıma "şuan kalksam xxx teyzemi dudağından öpsem nolur" diye aklıma geliyor ama varya çılllldırıyorum. Bu verdiğim örnek en ama en hafif örneği. Daha fazla örnek yazamam çünkü içim el vermiyor.

Ben yine irademe hakim olabilen birisiyim, bu sayede bu düşüncelerin çoğundan kurtuldum, yani nadiren geliyor, geldiği zaman çok pis düşünceler geliyor ama yine az geliyor aklıma.

Ama bende ki bundan da büyük bir sıkıntı şu, bu düşünceleri artık günlük hayatta düşünmesemde, RÜYAMA GİRİYOR. Bildiğin bu düşünceleri yaşıyorum. O yukarıda yazdığım örneği gerçekten yaptığımı düşün. Ben rüya gördüğüm zaman çok net ve berrak görürüm, gerçek hayattan bile daha gerçekçi gelir bana rüyalarım. Be bu şekilde pis rüyalar gördüğümü düşün. Sırf bu rüyalar yüzünden intaar edecektim.

Bunun konusunu açmıştım daha önce. Sana onun linkini atacağım. Tabi o zamanlar bunun okb hastalığı olduğunu falan bilmiyorum. Kimse de o konuda bana söylemedi, hiç bi yararı olmadı yani bu forumun, derdimi paylaşmama rağmen.https://forum.donanimhaber.com/gunde-3-kere-her-gun-ruyalanmak-igrenc-ruyalar-gormek-edit-1--125046687

• angina pektoris dediğin şey kalp damarı tıkanıklığına bağlı göğüs ağrısı demek. sende böyle bir şey olamaz eğer olsaydı anjiyo yapmaları gerekirdi. buda zaten çok nadiren 15-20 dakika sürüp geçen bir şeydir sürekli olamaz. sürekli olması demek zaten kalp krizi demektir öyle bir şey olsa bunları düşüncek pek vaktin olmazdı. bendede 3 senedir dönem dönem göğüste yanma değişik yerlerde. hatta ayağa kalktığımda bile oluyor. hareket ettiğimdede oluyor ama efor testi cart curt akciğer röntgeni, 3 yıldır 35 defa kontrol ettirdim kardiyolojiye hiç bir şey yok diyorlar. bu arada senin hastalığın fibromiyalji olabilir kendimdede ondan şüpheleniyorum. oda göğüs ağrısı yada vücudun çeşitli yerlerinde ağrı, baş dönmesi çarpıntı,pskolojik rahatsızlıklar,nefes darlığı,kronik yorgunluk enerjisizlik,sabahları yorgun kalkma hepsini yapabiliyor. bu arada mide hastalılarıda göğüs ağrısı yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 4 Kasım 2019; 17:30:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sasasa671

Bende ki çok lanet bir şey. Aklımın ucundan bile geçmeyen şeyleri aklıma getiriyor. Ne bileyim misafirliğe gidiyoruz bi anda aklıma "şuan kalksam xxx teyzemi dudağından öpsem nolur" diye aklıma geliyor ama varya çılllldırıyorum. Bu verdiğim örnek en ama en hafif örneği. Daha fazla örnek yazamam çünkü içim el vermiyor.

Ben yine irademe hakim olabilen birisiyim, bu sayede bu düşüncelerin çoğundan kurtuldum, yani nadiren geliyor, geldiği zaman çok pis düşünceler geliyor ama yine az geliyor aklıma.

Ama bende ki bundan da büyük bir sıkıntı şu, bu düşünceleri artık günlük hayatta düşünmesemde, RÜYAMA GİRİYOR. Bildiğin bu düşünceleri yaşıyorum. O yukarıda yazdığım örneği gerçekten yaptığımı düşün. Ben rüya gördüğüm zaman çok net ve berrak görürüm, gerçek hayattan bile daha gerçekçi gelir bana rüyalarım. Be bu şekilde pis rüyalar gördüğümü düşün. Sırf bu rüyalar yüzünden intaar edecektim.

Bunun konusunu açmıştım daha önce. Sana onun linkini atacağım. Tabi o zamanlar bunun okb hastalığı olduğunu falan bilmiyorum. Kimse de o konuda bana söylemedi, hiç bi yararı olmadı yani bu forumun, derdimi paylaşmama rağmen.https://forum.donanimhaber.com/gunde-3-kere-her-gun-ruyalanmak-igrenc-ruyalar-gormek-edit-1--125046687

Alıntıları Göster
    Kardeşim bak şimdi :İnsanın aklına saçma veya mantıksız olduğunu bildiği halde düşünceler gelir buna obsesyon denir..ben dibini yaşadım mesela hiç ama iç kafaya takmıyacağım bir konu aklıma geliyor bir moral bozukluğu bir ani heyecan ter basması iç sıkıntısı ,perişan oluyordum bunun hepsi vesvese helen kalbin temizse yıldızın düşüktür..bak şimdi amcaoğlu bunun nedenleri hep beyindeki serototin eksikliği vs eğer süt ve süt ürünleri tüketmiyorsan yandın gittin bol bol süt beyaz peynir yumurta ye..birde bol bol inşirah suresi oku ayetel kürsi çok iyi olucaksın ama emin ol ..okb öyle yada böyle geçiyor bu lanet çağın hastalığı..ilaç kullanıyonmu

• Hocam ben de az buçuk bu durumdan muzdariptim bir yerde görmüştüm nefesini daralmış hissettiğinde hiçbirşey yapma eğer gerçekten sıkışsa şuan ölürdüm falan diye düşün inan geçiyo ben bu şekilde yenmeyi başardım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6597EDA48

Hocam ben de az buçuk bu durumdan muzdariptim bir yerde görmüştüm nefesini daralmış hissettiğinde hiçbirşey yapma eğer gerçekten sıkışsa şuan ölürdüm falan diye düşün inan geçiyo ben bu şekilde yenmeyi başardım
    kardeşim he insanda var stres kaygı piskolojik bu tetikliyo yoksa insan nefes alamaz çok haklısın ama bir geldimi kronik oluyor zıkkım ama geçiyor tabi...ah ah keşke reset düğmemiz olsa
  • Carpıntinin pekcok sebebi var gogus sırt agrısi yapabılır ama ille kalple alakalı degildir.kardiyoloji
    ınceler.sorun kansızlık tiroid alkol kafein sindirim vs olabilecegi gibi psikolojikte olabilir ve nefes darlıgi yapabilir. ayrıntilı tetkiklere gore fizyolojik problem yoksa psikolojik denebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

Carpıntinin pekcok sebebi var gogus sırt agrısi yapabılır ama ille kalple alakalı degildir.kardiyoloji
    ınceler.sorun kansızlık tiroid alkol kafein sindirim vs olabilecegi gibi psikolojikte olabilir ve nefes darlıgi yapabilir. ayrıntilı tetkiklere gore fizyolojik problem yoksa psikolojik denebilir
    hacı baba piskolojik, her türlü kontrole gittim baştan sona kaç doktor hastane gezdim bende bilmiyom
  • Aslında carpıntı genelde psikolojik oluyor ama tedbiren incelemelerde yapılmış.hatta halk arasında yürek kalkması diye isım takmışlar buna.
    gecmis olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

angina pektoris dediğin şey kalp damarı tıkanıklığına bağlı göğüs ağrısı demek. sende böyle bir şey olamaz eğer olsaydı anjiyo yapmaları gerekirdi. buda zaten çok nadiren 15-20 dakika sürüp geçen bir şeydir sürekli olamaz. sürekli olması demek zaten kalp krizi demektir öyle bir şey olsa bunları düşüncek pek vaktin olmazdı. bendede 3 senedir dönem dönem göğüste yanma değişik yerlerde. hatta ayağa kalktığımda bile oluyor. hareket ettiğimdede oluyor ama efor testi cart curt akciğer röntgeni, 3 yıldır 35 defa kontrol ettirdim kardiyolojiye hiç bir şey yok diyorlar. bu arada senin hastalığın fibromiyalji olabilir kendimdede ondan şüpheleniyorum. oda göğüs ağrısı yada vücudun çeşitli yerlerinde ağrı, baş dönmesi çarpıntı,pskolojik rahatsızlıklar,nefes darlığı,kronik yorgunluk enerjisizlik,sabahları yorgun kalkma hepsini yapabiliyor. bu arada mide hastalılarıda göğüs ağrısı yapabilir.
    Hocam, bu hastalığı ben girmedim. Profesör kardiyolog girdi. 1 senelik rapor verdi Beloc 25 MG kullanmam için.
    Pektoris' e internetten üstün körü bakmıştım biraz farklı farklı türleri var. İlla ki tıkanıklıktan oluşacak diye bir şey yok.

Belirti olarak baktığın zaman her hastalığın belirtisi her şey zaten. Bilmiyorum artık ama bu hastalıklı hissetmem ve doğru düzgün tanı koyulmaması bütün psikolojimi bozdu.

• muhtemelen sinüs taşikardisi ve adrenalin bloklamak için vermiştir. banada dideral vermişlerdi. bende hep dönem dönem oluyor. gene başladı benim hiç tadım kalmadı. 50 kere gitmiştim özel hastaneye.artık gitmeyede yüzüm yok zaten bişey çıkmıyor çünkü. sürekli kendimi önemli bir hastalığım varmış gibi iğrenç ve bozuk psikoloji içinde geçiriyorum.
  • 1 aydır iyiydik yine geldi aklıma
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.