< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 24 Aralık 2024; 11:30:0 > |
PSN PLUS Hesabım Süresiz Askıya Alındı (2. sayfa)
-
-
Şu linkte sayfanın en altına doğru bir telefon numarası var..Faydası olabilir diye düşündüm..
https://www.playstation.com/tr-tr/support/contact-us/?category=Acc&subCategory=susp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre4979 -- 24 Aralık 2024; 12:28:45 > -
Geçmiş olsun öncelikle.
Ancak atılan mesaj ile verilen cezayı karşılaştırdığımızda eksik belli kısımların olduğunu düşündüm. “Oyun senin kazanmanı istedi” mesajı bırakın cezayı, uyarıyı bile gerektirmez. Geçmişte de cezalar almışınız. Muhtemelen bu cezaya neden olan mesajda da hakaret, küfür, argo veya bir benzetme, ima da bulunmuş olabilirsiniz. Daha önce verilen cezalar ile sonra gelecek cezalar ne yazık ki katlanarak devam etmekte.
Mesajlarda yer alan ifadelere dikkat etmek gerekir. Açık açık yazmasanız bile yapılan imalar, benzetmeler de ceza veya uyarılar ile sonuçlanabilir. ( tavuk gibi oynamak gibi ) Bu tarz imalar belki bizim kültürümüzde bir cezaya neden olmayabilir ama bizim kültürümüzde yer etmiş bazı imalar, farklı kültürler de aynı şekilde yorumlanmayabilir.
Umarım bir yetkiliye ulaşabilir, durumu izah edebilir ve bu durumdan çıkabilirsiniz. Çok çok zor olsa da her yolu deneyin. Cezaya sebep olan mesajınız ve dosya numaranız ceza gerekçesi ile birlikte mail olarak yollanır. Maillerinizi kontrol edip, ekte bu dosya numaranızı ve mesajın görselini de ekleyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 24 Aralık 2024; 13:27:30 >
-
Bu online mağazalarda aldığın oyunlar aslında senin değil. Aynı Steam gibi.
Yani hesap kapanınca erişim tamamen gidiyor.
-
Gerçek hayatta kimse bana böyle davranamaz zaten, o yüzden oyun içerisinde sinir edici hareketlerde bulunuyorlar. Altı üstü oyun evet ama sanırım hepimiz bunun ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyoruz.
-
Teşekkür ederim, telefon numarasına ulaştım, anlattım durumu böyle böyle diye. Ama onların elinde olan bir şey değilmiş, merkeze mail attı bakalım. Bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum açıkcası ama yapılan çok yanlış bence. 1 hafta 1 ay vs neyse ver ceza olsun bitsin, ağır hakaret yok bir şey yok. Bu arada mesajların ekran görüntüsü alamıyorum çünkü hesaba giriş yapamıyorum.
-
Ya çok saçma değil mi ama? Ben bir sürü oyun ve DLC satın almışım, beni saçma bir nedenden dolayı banlıyorsun ve parama çöküyorsun bir nevi. Yazmasaydın diyebilirsin eyvallah ama bunun karşılığı bu değil, normal hayatta birisini öldürünce bile tahrik varsa indirim alıyorsun bunlar kafasına göre yargılayıp kapatıyorlar hesabını. Hayır hani keşke madem dümdüz gitseydimde en azından hak ettim derdim.
-
Bence o kadar da saçma değil. Eğer caydırıcı ceza verilmezse, hakaret küfür edip cezasını çekerler, sonra cezası bitince yine aynı şeyi yaparlar. Bir yandan da caydırıcı olacak ki bunu yapmaya korkacaksın. Bence yaptıkları doğru.
-
Hakaret var hakaret var. Bana görede oyun içerisinde o şekilde davranmak hakaret. Ee onlara bir ceza yok ama uygunsuz davranınca? Ceza olsun zaten ama birisi bana ırkçılık yapmıştı, başka birisi tüm Müslüman’ları bilmem ne yapayım yazmıştı vs. Onlara ceza yok, biz korkak tavuk yazınca süresiz askıya alınsın. Ne güzel dünya. Ki benim yüzlerce iyi oyun için teşekkür ettiğim mesajlar da var. Bence bu sistem hiç adaletli değil. Adalet dediğin şey böyle olmaz.
-
Fifa’da bana gelen ırkçı veya dini değerlere yapılan saldırganca mesajları raporlamam ile karşı tarafa gerekli yaptırımın yapıldığını ve mesajların otomatik olarak silindiği bilgisi verilmişti. Açıkçası ben bu zamana kadar böyle bir çifte standart ile karşılaşmadım.
Kullanıcı oluşturmadan sözleşmeler onaylanıyor. Hepimiz bu sözleşmeleri okumuyoruz. Ancak bu vb. her şeyin bilgisi var. Hatta en alttaki paragrafta yer aldığı üzere “tekrarlanan durumlarda” daha ciddi bir yaptırımın geleceği de belirtilmiş. Hatta daha önce aldığınız uyarı ve yaptırımlarda da bu belirtilir. Galiba siz “bir şey olmaz” şeklinde düşündünüz. Bu eylemlere devam ettiniz. Sonuç da kaçınılmaz oldu.
Adalet bu değil demişsiniz. Ancak adalet ve adetin uygulanması işte tam da böyle bir şey. Bunu bu toplum unuttu.
Tekrar gecmis olsun.
-
Ceza’ya karşı değilim ama işte bunun bir standartı kesinlikle yok bana göre. Aslında sistem çok basit olabilir, örnek veriyorum ceza puanı şeklinde yapacaksın. Atıyorum ağır hakaret etmedin, şu kadar ceza puanı yedin gibi. 100 puan ceza puanı var diyelim, 100’e ulaşınca 1 sene boyunca askıya al. Süresiz askıya alma zaten çok radikal bir şey, nazi kampında değiliz sonuçta.
Din, dil, ırka hakaret olursa hemen askıya al. Ama sen korkak tavuk denildiği için süresiz askıya alıyorsan burada adaletten söz etmek mümkün değil. Bunun kültürlede alakası yok, ben Türkiye’de doğup büyümedim, dünyanın bir çok yerinde bulundum ve hiç bir yerde ağır hakaret olarak sayılmaz korkak tavuk demek.
Oyun içerisinde iddaa ediyorum benden saygılı oynayan kişi sayısı çok azdır. Yine örnek veriyorum, oyun hatası yüzünden gol yerse rakip gidip kendi kaleme gol atıyorum haksızlık olmasın diye. Evet böyle bir salağım işte, o yüzden benim adalet anlayışım biraz farklı olabilir.
Ama oyun içerisinde aşırı gerici davranıp sonradan masumu oynamakta doğru değil. Arkasında birileri var diye istediği haltı yiyebileceğini düşünen tipler vardır ya, bundan fark yok onun.
Son olarak şunu söyleyeyim, adalet bir gün herkese lazım olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X